o zaman çatı projesinin rüzgar testini zamanında yaptırırsın rüzgar testini geçemediğini görüp yeni çatı projesinin yüksekliğini görürsün buna göre de stadını 2-3 bin kişi eksik projelendirirsin herşey tıkır tıkır gider ama bunu yola çıkarken yaparsın yolun ortasında yaparsan bu değişiklikleri böyle abuk sabuk durumlar yaşarız. bu unsurlar senin 2 şampiyonluğuna mal oluyor 2 şampiyonlar ligi gelir kaybı ortalama 50+ Milyon Euro, şampiyonluk sayısına bağlı olarak naklen yayın + federasyon gelirleri milyon eurolar (cincon son 4 yılda bırakın avrupayı lig de naklen yayın geliri olarak bizi biraz zorlasa 2'ye katlayacak hale geldi) ama 2 sıra fazla tribün yapıp elde edeceğimiz gelir maksimum yıllık 2-3 milyon euro. bu hesap benim matematik bilgime göre = kötü planlama...
Yönetim sizden daha büyük düşündüğü için 2-3 bin küçük yapmadı stadı.
iyiki de yapmadı.
üstelik 3 bin küçük olsaydı stad 2 sezondur oynuyor mu olacaktık?
Sıkıntı kötü planlama değil. Bunu hepimiz biliyor. Bilemediğimiz o kadar çok sıkıntılar var ki burada bir mesajla açıklayacak durumda değiliz.
18 Yıldır bu sektörle uğraşıyorum. Ben bu kadar hızlı ilerlememizi beklememiştim. bu kısa zamanda bu hale gelmemiz mucize gibi bir şey. Bunu yaparken başka stadları kopyalayamadık. Yeni teknolojilerle yeni teknik çözümler üretmek zorunda kaldık. Bunu yaparken hep önümüzde engeller vardı. (stadın konumu, İstanbul trafiği, siyasi konular vs. ve en önemlisi maddi sorunlar)