milli takim meselesi ilginc sadece sifo icin degil. alpay bizde oynarken cok olamazdi milli, kadir, ulvi, gokhan, feyyaz, metin bu altin jenerasyon cok az milli olmustur. Sergen bile cok oynayamadi yahu. guduk suat, semih yuvakuran falan oynardi.
Milli takim meselesi turk futbolunun 100 yillik sancisidir. Atilla Gokce tipi yazarlar bazen dile getirseler de cozum bulunamadi bu lobiye.
Simdi bu mesele soyledir arkadaslar. Milli Futbolcuya saha icinde rakiplerin ve hakemlerin bakisi biraz farklidir. Mesela gsnin milli oyuncusunun ayagina bizim oguzhana basildigi gibi basilmaz yok basilirsa hakem kirmiziyi cakar hemen. kirmizi goren bizim maclarda ettigi gibi itiraz etmez, ozur diler oyle gider. Statudur.
Nedendir bilinmez son yillarda bu hep boyledir. bir gs hegemonyasi milli takimlarda,
Basin ayri bir konudur. (
Hakaret Yasak)₅ yaptiklari algilar futbolun kaderini etkiler.
Hakaret Yasak)₅ bize gazete satmaya calismaz 50 yillik gelenekleri ile fbye gazete satarlar. ama unuturlar turkiye cumhuriyeti tarihinin traj rekoru besiktasin 100. yil sampiyonlugudur.
Bu isler soyle yapilir her turk takimi sezona baslar. fb ve gs sisirme ile baslar. Besiktas her sene oldugu gibi iyi oynar. fb ve gs nin oturmamis kadrolari hakem ve medya destegi ile ite kaka goturulur, besiktasin ise onu kesilmeye baslanir yavas yavas. (Pascal Nouma, nevio scala zamani cok kritik bir macta gelen gidene 3-5 cektigimiz sezon gaziantepe kafayla gol atmisti geri zekali hakem elle atti diye golu iptal etmisti. Omer cavusoglu bundan sonra boyle besiktasin biletini daha erken kesecekler, demisti. o mac sonrasi biraz bocalayinca ve daum kokain yuzunden issiz kalinca daum asigi serdar bilginin kici basi oynamaya baslamis. nevio scala paketlenmis ve daum getirilmisti takimin macina. mihenk tasidir bu mac ve olaylar unutulmasin, yarin oburgun geberip gidecegim burada bulunsun, gelecek nesiller okusun anlasin)
Besiktas liderin 5 puan gerisinde dusunce algi baslar, yaris bitti, `besiktas 1 1 erdi` en sevdikleri baslik, hedef onumuzdeki sezon gibi besiktasi psikolojik olarak bitirirler, taraftar maclara gelmez vs.
rakipler ittirile ittirile kadrolarini oturtur artik hakemlere ihtiyaclari kalmaz, federasyon yardimci olur, milli takim hocasi bunlarin yedek oyuncularini bile milli takima alarak kaynastirir ve bu dongu boyle devam eder.
Genc arkadaslar anlasin Besiktasin sampiyonlugu turk futbolunda abse drenajidir. butun pislikleri akitir ve anadolu takimlarina sevk verir. Demirorenin yaptigi en buyuk hata bu sari takimlarin yaninda saf tutmasiydi. Fikret Orman anadolu takimlarinin ve trabzonsporun yaninda saf tutmalidir. Bu renkli takimlar birbirine dusman falan degildir. bir birine asiktir onlar. gullerin savasini oynarlar.
onlarin biraz kanli bicakli olmasinin sebebi bir macta gsli kaleci hayrettinin, yerde yatan ridavanin ustune cikip darp etmesidir, o mac sonrasi ve ali sen onderliginde bir dusman algisi yaratilarak turk futbolunun onune gecirilmeye baslanan bir ezik rekabet baslatilmistir. o maca kadar normal derbiler efendi efendi oynanirdir. bazen bizimkiler bazilarinin kulaklarini keser kapali tribune asardi falan vs.vs.
bunlar buralarda bulunsun. genc arkadaslar arastirsin. youtubeda falan bulunmaz bunlar.
mesela youtubeda kaleci engin ipekoglunun canli yayinda `hakem bana anani s,...m` dedi videosu yoktur
yahut amokachinin bulent kormaz icin `he told me ipna` `i told him f**` roportaji yoktur youtubeda. macta ne olmustu bulent oynamaya devam amokachi kirmizi kart
bu gs camiasi daha cekecek. allahima hergun dua ettim bunlarin belasini versin diye cogu zaman bunlara beladan cok basari dustu, ben baska seyleri sorgulamaya basladim artik. bunlar daha cikacak (
Hakaret Yasak)₅ sizden. kucuktum bayram tatiliydi sampiyonluk kutlayacaktik, yarisi besiktasli takimi ankarada yenemezdi gs. sonuc cocukluk travmasi.