ben açıkcası bu soruyu sorarken Sosa'nın yetenekleri ve potansiyeli paralelinde olmadığını düşünüyorum derbilerde. asist ve/veya kilit pasını pek anımsamıyorum, faydasız demiyorum kendisine ama takımda 10 numara bölgesinde oynadığını düşünürsek skora etki etme anlamında 10 numara gibi değil katkısı daha çok 6-8 numara gibi oynuyor. ikili mücadelelerde de 60dan sonra derbiler için fiziksel düşüşü olduğunu gözlemliyorum aslında çoğu maçta son 15-20 dk fiziksel olarak düşüyor ama o maçlarda sırıtmıyor bu durum derbilerde ise hissediliyor. duran top alma faul kazanma konusu ok ama Fernandes'ten beri bu topları da etkili kullanmadığımız ortada...
bu arada eski maçları bulup izlerseniz ben derbi dendimi Şifo Mehmet derim, inanılmaz derbi oynardı... 
tangaz katiliyorum, Sosanin derbileri alip goturdugunu hatirlamiyorum.
Sifo Mehmet demeyecektin bana. Sifo Mehmet bu ulkeye gelmis gecmis en ozel futbolculardan biriydi. kisacik boyuylan kamyon kadar kafa golu atti. sag ayak, sol ayak her golu atti adam. orta sahada oynamasina ragmen 100den fazla gol atti. Sergeni de cok severim ama Sergenden daha faydali oldu sifo.
soyle bir rivayet vardi. sifoyu marastan aldigimizda, adam marassporu tek basina birinci lige cikartmisti. Komsumuz vardi marasli, devamli gidip gelirdi cocuktuk tabii, internet falan yok, gazeteler malum ayniydi sorum tabii, abi dedim bu mehmet ne ayaktir besiktasa ikinci ligden adam aliyormusuz sizin marastan. hic unutmam adam soyle demisti, mehmetin adini agziniza besmeleylen alin leeen, futbol tanrisi adam. ben sok oldum tabii, nasil yani, dedim. komsu anlatmaya basladi, gecen mactaydik 3-0 maglubuz ilk yari, benim amcamin oglu ilk sefer maca geliyor, bana soruyor; abi ne rezillik 3-0 oldu mac. ben diyorum ki yahu dur, mehmet girecek simdi biraz rahatsizdi 4 tane atar maci aliriz. ne oldu diyorum, ne olacak ki diyor mehmet girdi 4 tane atti. ben icimden o zamanlar moda tabir `ufak at civcivler yesin` diyorum
sonuc nedir. mehmet geliyor ve adam futbol tanrisi resmen.
tek basina besiktasi sampiyon yapiyor, namaglup sampiyon oldugumuz sene.
en sevdigim futbolcudur.
daum gerizekalisi yedek birakmaya baslamisti bunu. kulubede oturmazdi iskemle ceker kulubenin yaninda otururdu, sorana da kulubeye alismak istemiyorum derdi.
Sosa meselesine gelince.
Sosa geldiginden beri dusunuyorum, adamin eksigini bulamadim.
bayern munich bu adama yatirim yapmis, Atletico Madrid almis oynatmis devamli.
Sosaya bakarsan, frikik var, sutu var, fizigi mukemmel, futbol akli var, sakin ve uyumlu bir cocuk, yakisikli ve karizmatik(hani real madrid bile alabilir hesabi) sahada guclu, topa basan, korkmayan, fuleli bir oyuncu. eksik olan galiba biraz oyun icinde bagzi dakikalarda stop etmesi. mesela Alex boyle stop ederdi ama gol ya da assistlen donerdi. bence Sosanin buyuk takimlarda oynayamamasinin tek sebebi bu oyun ici kayboluslari. bu sene osmanli macinda mesela harika geri dondu, bu osmanli maci gibi 5-6 mac oynarsa sezon sonu cin yerine, ispanyaya satariz.
Bahsettigimiz adamin kalbur ustu bir oyuncu oldugunu unutmadan, arjantin milli takiminda da oynadigini ve formda olursa tercih edilecek bir oyuncu oldugunu da eklemek lazim.