Piro gözünden Sinyorita Terim.
PIRLO: "BİLEREK YAPIYOR SANIYORDUM"
İtalyan efsanesi Andrea Pirlo da, çıkardığı kitapta Fatih Terim’in Milan’ı çalıştırdığı dönemden kalan anılarını paylaşmıştı. Pirlo, Terim’le yaptıkları takım toplantılarının unutulmaz olduğunu yazmıştı. Juventuslu oyuncu şu ifadeleri kullanmıştı:
“Terim taktik panosunun önünde durur, bir tebeşir alır ve tahtaya 11 yuvarlak çizerdi. Her yuvarlak bir oyuncuyu temsil ederdi ancak tahtada o kadar çok not ve karalama olurdu ki hangi oyuncu forvet, hangisi defans, hangisi orta saha anlaşılmazdı. Tamamen kaos: sadece kaleci belliydi.
Bir noktayı gösterir ve ‘Tamam, Costacurta sen şuraya gideceksin’ derdi.
Ben de söze girmek zorunda kalırdım: ‘Ama hocam o benim.’
Savunmacılarla golcüleri karıştırdığında iş iyice içinden çıkılmaz hale gelirdi. Bunu bilerek yaptığından şüphelenmeye başlamıştım. Sahada dört forvet ve yalnızca iki defans: Berlusconi’nin yasak hayali.”
Pirlo, Terim'in Berlusconi ile ilgili görüşlerine de yer vermiş ve "Terim dahi Berlusconi olmasaydı, hem maddi hem de güç olarak Milan'ın hiçbir şey olacağının farkındaydı. Onun parası ve kararlılığı olmasaydı, Milan'ın da sonu diğer birçok takım gibi olurdu" demişti.