Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5884511 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Kasım 2015, 11:54:30
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Kasım 2015, 11:55:27
abi o halatlar uzun yıllar boyunca çatıyı taşıyacak, hiç biri sökülemez :)
tehlikeli değil mi nasıl uzun yıllar kalacak ya koparsa maç varken :alala:
Vodafone Park

Hz. Mevlana

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Necmi

Kartallar öncelikle hepinize merhaba, izle izle olmuyor sohbete gireyim dedim  :)

mabet Perşembeyi işaret eden bir mesaj atmış ama maçımızın olduğu günler kaldırmasak mı şu çatıyı bakınız Kasımpaşa maçı, aynı gün hem çatı kalkıp hem maçı alamıyoruz  :money:
Hoş geldin kardeşim

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Necmi

tehlikeli değil mi nasıl uzun yıllar kalacak ya koparsa maç varken :alala:
koparsa bayağı bir zayiat veririz :D
mesela köprüdende geçmeyelim ordada benzer halatlar köprüyü taşıyor
her zaman gecerken düşünmüşümdür ya şimdi koparsa diye neyseki 40 yıldır kopmadı
şimdi yenileriyle değiştirmişler şaka bir yana neden kopsun o yükleri kaldırmak için üretildi bütün testleri yapıldı
dinler bu işe yarıyor önce bütün önlemini alacaksın sonra kendini allaha emanet edeceksin

Çevrimdışı mrturker

çatı gerilmeyince biz geriliyoruz en iyisi mi çatıyı asana kadar konuşmayalım.

Tabelalarını denesinler bakalım 4-5 rakamları çalışıyor mu maçta görecez inşallah  :D

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Kasım 2015, 12:21:58
koparsa bayağı bir zayiat veririz :D
mesela köprüdende geçmeyelim ordada benzer halatlar köprüyü taşıyor
her zaman gecerken düşünmüşümdür ya şimdi koparsa diye neyseki 40 yıldır kopmadı
şimdi yenileriyle değiştirmişler şaka bir yana neden kopsun o yükleri kaldırmak için üretildi bütün testleri yapıldı
dinler bu işe yarıyor önce bütün önlemini alacaksın sonra kendini allaha emanet edeceksin
köprü ne korkuttu geçen bayram arabayla trafik sıkıştı köprünün üstünde durduk.
nasıl sallanıyor deprem sandım elim ayağım buz kesti ayaklar pedallara basamaz hale geldi :nerd:
Vodafone Park

Hz. Mevlana

Çevrimdışı mrturker

nasıl sallanıyor deprem sandım elim ayağım buz kesti ayaklar pedallara basamaz hale geldi :nerd:

tam hatırlamıyorum hangi yıldı ama bir avrasya maratonunda da acayip sallanmıştı köprü frekans olayından dolayı

Çevrimiçi Necmi

hep sallanır meret :D
eskiden ilk açıldığında yaya geçişi vardı yanlış hatırlamıyorsam
keşke geçseydim şu maraton koşularından birine katılmak lazım
ama tabiki startı köprünün başında finişide köprünün sonunda yapmak koşuluyla :evillol:

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Kasım 2015, 12:26:03
tam hatırlamıyorum hangi yıldı ama bir avrasya maratonunda da acayip sallanmıştı köprü frekans olayından dolayı
rüzgardan sallanıyormuş hep haretket halinde geçtiğim için hissetmezdim sallandığını.
trafik sıkışıpta üstünde durunca sallanmaya başlayınca noluyor len dedim :biggrinking:
Vodafone Park

Hz. Mevlana

Çevrimdışı mrturker

hep sallanır meret :D
eskiden ilk açıldığında yaya geçişi vardı yanlış hatırlamıyorsam
keşke geçseydim şu maraton koşularından birine katılmak lazım
ama tabiki startı köprünün başında finişide köprünün sonunda yapmak koşuluyla :evillol:

finish genelde dolmabahçede stadın orda oluyo :) o kadar yürüyüşün ardından eski inönüyü görmek iyi geliyodu insana heyy gidi...

Çevrimdışı Sedat_BJK

Yok mu hic kareket? 3-5 metreyi birak cm e bile raziyim...
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

ysariusta

• Ziyaretçi

Köprü gecenin 4 ünde üstünden araç geçmezken bile titriyor zaten. Yürüyen koşan ciddi sallayabilir bunu titreşimi belli bir frekansta yaparsa yıkabilir. Misal uygun adım yürüyen bir askeri birlik gibi. Düzenli olursa sıkıntı büyür.

Çevrimiçi Necmi

Yok mu hic kareket? 3-5 metreyi birak cm e bile raziyim...
rüzgar varsa biraz sallanıyor olma ihtimali vardır :D
seni kesermi bilmiyorum ama :bandit:

Çevrimdışı Sedat_BJK

rüzgar varsa biraz sallanıyor olma ihtimali vardır :D
seni kesermi bilmiyorum ama :bandit:
Kesmez abi, az gelir.. :d
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı mrturker

Köprü gecenin 4 ünde üstünden araç geçmezken bile titriyor zaten. Yürüyen koşan ciddi sallayabilir bunu titreşimi belli bir frekansta yaparsa yıkabilir. Misal uygun adım yürüyen bir askeri birlik gibi. Düzenli olursa sıkıntı büyür.

işte o zaman bu yol aydınlatma direkleri filan acayip sallanmıştı. çok fazla bir katılım olmuştu filan. ondan sonraki yıllar katılımcı sayısını filan azalttılar yani artık o zaman ki gibi katılım yapılamıyor.

Çevrimdışı ahmetx

Vodafone istanbul maratonu artık vodafone arenada biter  :D

Çevrimdışı ahmetx

Bu stamford bridge efsane olur yine tek renk koltuk yine İngiliz stadyumu. Kapalıya şöyle gölgeli fontta BEŞİKTAŞ JK yazdıramadık yahu.

Çevrimdışı denizaydogdu

BEŞİKTAŞ'ın Dolmabahçe'de yapımına devam edilen stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeleti kaldırılması için yarın büyük gün. Şu anda 80 santimetre yüksekte bekletilen çatı iskeletletinde son kontroller tamamlandı. Yarın sabah itibariyle çatının yerine doğru yükselmesi planlanıyor.

Büyük bir titizlikle yapılan çatı kaldırma işleminde önce stadyumun çevresinde yapılan 84 adet çelik kolona bağlanan halatlar yük bindirilerek gerildi. Çatı kaldırma işleminde çelik yapı önce 80 santim yerden yükseltilirek emniyete alındı. Bu sırada yapıda oluşabilecek hasarlar kontrol edildi, binlerce vida yeniden sıkıldı. Yarın sabah çatının artık yerine kaldırılması için düğmeye basılacak Günde 3-3,5 metre yükseltilmesi planan çatının bir hafta içinde yerini alması planlanıyor. Bu işlemin ardından yerdeki boş ağırlığı 850 tonu aşan çatı iskeletinin üzerine çatı kaplaması, internet antenleri, aydınlatma aparat ve kablolaları ile kedi yolları takılacak. Çatı tamamlandığında ağırlığı 2 bin 500 tonu bulacak.

VİA DHA Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)
Kartal

Çevrimdışı Erhan

Çevrimdışı cagdas44

Bu FSM'nin kamyon etkisi ile sallanması ki bunun daha risklisi @Yunus abininde dile getirdiği ritmik yürüyüş ile oluşabilecek rezonans etkisi youtube da Tacoma köprüsü olarak bakarsanız 1970'de köprünün rüzgar etkisinde nasıl sallandığı görülüyor. Ama şu var o köprü 1938'de yapılmaya başlanmış. 1970 sonrasında Tacoma köprüsünden çıkarılan dersler ile tasarım ve esneklik üzerine değişiklikler yapılmış

Çevrimdışı FARUK

84 değil 42dir kolonlar :icool:
Dış kirişi taşıyan kolonlardan  bahsediyor  sanırım onlar 84 adet siyah renkte olanlar

Çevrimdışı Erhan

Dış kirişi taşıyan kolonlardan  bahsediyor  sanırım onlar 84 adet siyah renkte olanlar

Evet onlar 84tü di mi herşey 42 kalmış kafamda :ebebe:

Öncelikle 2 yıldır stadımız ile ilgili tüm haberleri bu forumdan takip etmekle beraber, iş yoğunluğu vs. nedenlerle mesaj yazma fırsatı bulamıyordum. İlk mesajım Forumda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. İnşaat sürecinde bilgilenme ve paylaşım adına çok faydalı işler yapılıyor burada. Bjk resmi hesabı gibi oldu forum, tüm gelişmeleri buradan takip eder olduk. İnşallah stadımızda biran önce biter de yuva hasretimiz son bulur.