Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5905537 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Burak Akay

Birde @Necmi abi kişisel bir ileti gönderdim sana bakarmısın görmediysen belki söylenmiştir ama burdan reklam edip dikkat çeksin istemedim.
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimiçi Necmi

Stadın çoğu maçlarda dolu olacak tamamen siyah olsa ne zararı olabilir?

Stad boşken, organizasyon yapılmıyırken basık görünse ne olur olmasa ne olur!

Piksel birkaç seneye varolan popülaritesini de yitirecek hiç gereği olmayan bir dizayn, bence.
yitireceğini nerden biliyorsun :alala:
tutki yitirdi toplasan bin koltuk sökülmesi zormu sanıyorsun
biz burda kapalı temeli atılırken koltuklar alındı depoda dedik
40000 tane beyaz koltuğu nereye sokacaklar sen siyah dersin başkası beyaz der diğeri piksel der
burda kırmızı isteyen bile oldu kimin zevkine göre yapacaklar
tasarım bir bütündür herkesin fikrine göre bir şey yapmaya kalksalar götü başı bir tarafa gider
emin ol bir çok yerinde başkanın bile söz hakkı yoktur ilk başta ne istediğini söylemiştir tüm proje
ona göre şekillenmiştir heleki renkler belli kuralların dışına çıkarsan çok iyi olan bir iş sana çok kötü görünür
heleki böyle bir yapının dekorasyonu bu konuda hiç bir bilgisi olmayan insanların zevkine bırakılmaz.

Çevrimdışı Anıl

Bence biz bu stadıda dolduramayaz ilk 4 veya 5 maç full çekeriz oda herkes meraktan gelir sonra inönüde olduğu gibi kemikleşmiş bi 20 belki 25 bine oynarız derbilerde avrupa maçlarında kapalı gişe olur o kadar 17 binlik stada bile 6 bin kişi gidiyorsa olimpiyatı anlarımda başakşehire gidilmemesini anlamıyorum takımda gayet iyi gidiyorken belki davulun sesi uzaktan bana hoş geliyordur başakşehirde çok uzak olabilir ters olabilir net bilmiyorum ama sezonluk ortalamamız 25 bini geçmez gibi geliyor inşallah yanılırım.
Eğer Fener maçında doğu ve batı tribünde olanlar cezalı olmasaydı Rize maçında 12-13 bin kişi olurdu. Sayının 6 binde kalmasına zaten çoğu maça giden kitleye ceza verilmesi oldu bence.

Diğer bir faktörde stadın yeri tabii ki. Olimpiyat stadından bile daha ters bir yerde. Ben Vodafone Arena da 30 bine yakın kombine olacağını düşünüyorum. Bu sene şampiyon olursak bu daha da artabilir. Yaklaşık 30 bin kombine de her maça bilet alıp gelecekleri de dahil edersek sezon ortalaması 30 bin gibi bir rakam yapar bu da 42.000 kişilik stadda fena bir ortalama olmaz :)
[ Son Düzenleme: 21 Ekim 2015, 00:25:13 Anıl ]

Çevrimdışı Anıl

Evet Anıl öyle ama ben stadın açılışı gelecek sene olacak diye diye kendimi hazırladım kendimce tam olmasını istiyorum. :)

Birçok noktada tüm stadlardan ayrılırken tasarım olarak birbirinin kopyası sözde son model stadlardan çok farklı çok daha güzel bir görüntüye sahipken tabiri caizse ele ayağa düşmüş, herkesin kullandığı bir tasarım hoşuma gitmiyor ne yalan söyleyeyim.

Çatı beyazken içerisi kara kartal olaydı iyiydi. :)
Mesela çatı beyazken koltuklar da tamamen bembeyaz olsaydı da çok güzel olurdu bence. Ben tek renkten yanaydım hep ama olmadı :bawling:

Çevrimdışı Tolga

Stat gelecek sezon başında açılırsa ve şampiyon olup Ş.Ligi'nde boy gösterirsek kombinelerin tamamına yakını satılır diye düşünüyorum.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Burak Akay

Eğer Fener maçında doğu ve batı tribünde olanlar cezalı olmasaydı Rize maçında 12-13 bin kişi olurdu. Sayının 6 binde kalması zaten çoğu maça giden kısma ceza verilmesi oldu bence.

Diğer bir faktörde stadın yeri tabii ki. Olimpiyat stadından bile daha ters bir yerde. Ben Vodafone Arena da 30 bine yakın kombine olacağını düşünüyorum. Bu sene şampiyon olursak bu daha da artabilir. Yaklaşık 30 bin kombine de her maça bilet alıp gelecekleri de dahil edersek sezon ortalaması 30 bin gibi bir rakam yapar bu da 42.000 kişilik stadda fena bir ortalama olmaz :)
İşte istanbulu bılmedıgım için o stad uzakmı yakınmı kestiremedim :) haklısın cezalı işide bozdu yoksa en azından 10 bin olurdu.İnşallah dediğin gibi olur 30-35 güzel rakam zaten ben en kötü ihtimali ile bile 25 bini çok rahat yakalayacağımızı düşünüyorum.
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı Anıl

İşte istanbulu bılmedıgım için o stad uzakmı yakınmı kestiremedim :) haklısın cezalı işide bozdu yoksa en azından 10 bin olurdu.İnşallah dediğin gibi olur 30-35 güzel rakam zaten ben en kötü ihtimali ile bile 25 bini çok rahat yakalayacağımızı düşünüyorum.
Şuan 19 bine yakın kombine var zaten, dilerim oluruz ama şampiyon olamazsak en kötü 25-30 bin arası kombine satarız diye düşünüyorum. İnşallah şampiyon olucaz ve o zaman 30-35 bin arası kombine satabiliriz. Ne kadar çok kombine o kadar yüksek ortalama :D

Çevrimdışı Kadir G.

yitireceğini nerden biliyorsun :alala:
tutki yitirdi toplasan bin koltuk sökülmesi zormu sanıyorsun
biz burda kapalı temeli atılırken koltuklar alındı depoda dedik
40000 tane beyaz koltuğu nereye sokacaklar sen siyah dersin başkası beyaz der diğeri piksel der
burda kırmızı isteyen bile oldu kimin zevkine göre yapacaklar
tasarım bir bütündür herkesin fikrine göre bir şey yapmaya kalksalar götü başı bir tarafa gider
emin ol bir çok yerinde başkanın bile söz hakkı yoktur ilk başta ne istediğini söylemiştir tüm proje
ona göre şekillenmiştir heleki renkler belli kuralların dışına çıkarsan çok iyi olan bir iş sana çok kötü görünür
heleki böyle bir yapının dekorasyonu bu konuda hiç bir bilgisi olmayan insanların zevkine bırakılmaz.

Zor olmadığını ve kişisel fikrim olduğunu belirtmiştim zaten genel olarak bir mesajla kesin kanıya vardığınız için böyle bir cevap gelmesi normal.

Mesajım tamamen siyah olması üzerine olduğu için bin koltuk gibi bir şeyden söz etmedim. Bin koltul pikselliden alt beyaz üst siyaha geçiş için yeterli ben ondan bahsetmiyorum. Stadın her yerinden farklılık akıyorken piksel çok klişe kaçıyor bana göre.

Birde ben şu dönemde saman alevi gibi ortaya çıkıp popülerleşen her şeyin değerini daha çabuk yitirdiğini gözlemliyorum. Sadece stad değil herhangi bir şey. Modası geçmeyen her şey ilk çıktığında onlarda böyle karşılanıyordu belki lakin dönem farklıydı. Her şeyin daha yavaş tüketildiği.

Benden veya buradaki dışarıdaki herhangi birinden fikir almayacaklarını da biliyoruz haliyle yaptığımız forumun varoluş amacına uygun şekilde fikrimizi belirtmek. Bunu yaparken her cümlenin başına bence yazmak gerekli değil sanırım.

Çevrimdışı Burak Akay

Şuan 19 bine yakın kombine var zaten, dilerim oluruz ama şampiyon olamazsak en kötü 25-30 bin arası kombine satarız diye düşünüyorum. İnşallah şampiyon olucaz ve o zaman 30-35 bin arası kombine satabiliriz. Ne kadar çok kombine o kadar yüksek ortalama :D
Konunun dışına gidiyoruz yine ama :) aslında ben o kadar kombine satılsında istemiyorum. 25 binle max. sınırlandırılsaki maç haftalarıda bi 17 bin satışa çıksa sanki daha iyi olur maçına göre fiyatda yaparsın kar da artar birde şehir dışından ordan burdan gelecek insanlar bilet bulabilme ihtimalide artar.Bilmiyorum düşüncem yanlışmı ama 35 bin kombine satarsak 7 bin kalır bunun bin tanesi rakip takım 200 tanede güvenlik için falan desek doğru düzgün bilet bulamayız  :evillol:
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı Kadir G.

Mesela çatı beyazken koltuklar da tamamen bembeyaz olsaydı da çok güzel olurdu bence. Ben tek renkten yanaydım hep ama olmadı :bawling:

Katılıyorum hayal edince gözüme ya tüm yapıda tek renk -çatı beyaz koltuk beyaz- ya da tam zıtlık -çatı beyaz koltuk siyah- daha hoş geliyor. Şu an ki hali mesela kuş bakışı beyaz-siyah-beyaz olacak. Tabi kişisel zevk herkese göre farklı bir tanesi hoş gelebilir.

Kazasız belasız açılsın da tek derdimiz bu olsun. :)

Çevrimdışı Anıl

Konunun dışına gidiyoruz yine ama :) aslında ben o kadar kombine satılsında istemiyorum. 25 binle max. sınırlandırılsaki maç haftalarıda bi 17 bin satışa çıksa sanki daha iyi olur maçına göre fiyatda yaparsın kar da artar birde şehir dışından ordan burdan gelecek insanlar bilet bulabilme ihtimalide artar.Bilmiyorum düşüncem yanlışmı ama 35 bin kombine satarsak 7 bin kalır bunun bin tanesi rakip takım 200 tanede güvenlik için falan desek doğru düzgün bilet bulamayız  :evillol:
Orası öyle tabi ama malesef mali anlamda maksimum kombine satmak zorundayız :)

Çevrimdışı Anıl

Katılıyorum hayal edince gözüme ya tüm yapıda tek renk -çatı beyaz koltuk beyaz- ya da tam zıtlık -çatı beyaz koltuk siyah- daha hoş geliyor. Şu an ki hali mesela kuş bakışı beyaz-siyah-beyaz olacak. Tabi kişisel zevk herkese göre farklı bir tanesi hoş gelebilir.

Kazasız belasız açılsın da tek derdimiz bu olsun. :)
Aynen öyle :)

Çevrimdışı Kadir G.

Bence biz bu stadıda dolduramayaz ilk 4 veya 5 maç full çekeriz oda herkes meraktan gelir sonra inönüde olduğu gibi kemikleşmiş bi 20 belki 25 bine oynarız derbilerde avrupa maçlarında kapalı gişe olur o kadar 17 binlik stada bile 6 bin kişi gidiyorsa olimpiyatı anlarımda başakşehire gidilmemesini anlamıyorum takımda gayet iyi gidiyorken belki davulun sesi uzaktan bana hoş geliyordur başakşehirde çok uzak olabilir ters olabilir net bilmiyorum ama sezonluk ortalamamız 25 bini geçmez gibi geliyor inşallah yanılırım.

Cidden olimpiyat başakşehiri düşününce daha çekilir geliyor iyi yanı takımın başakşehiri istiyor olması. Takım ne istiyorsa o olmalı. Özel olarak futbolcuların isteği olmasa kışa kadar olimpiyatta kalabilirdik.

Doluluk meselesinde de 20 bin civarı kombineli ulaşım kolaylaşınca -ne kolaylaşma ama dağdan metropole- her maça gelecektir. Daha 20 binin üstüne çıkmamak için sebepte yok. Açılış yaklaştıkça daha satılır.

Ben ilk sene 37-38 bin ertesi seneden itibaren başarıyla orantılı olarak 32-33 bin bekliyorum. O da pek bir fark oluşturmaz stadın küçüklüğünü, sahaya etkisini düşününce.

Çevrimdışı ABDULLAH19031

Taraftara evvelden prekast dert olmuştu sonra çatı derken onda da ışık göründü ya hemen yeni bir karın ağrısı bulunmalıydı sonucta normal yaşayamayız o da koltuk oldu hadi hayırlısı koltuk aşağı koltuk yukarı gidilir şimdi
Keşke Beşiktaş'ımıza sarılabilsek !

Çevrimiçi Necmi

Zor olmadığını ve kişisel fikrim olduğunu belirtmiştim zaten genel olarak bir mesajla kesin kanıya vardığınız için böyle bir cevap gelmesi normal.

Mesajım tamamen siyah olması üzerine olduğu için bin koltuk gibi bir şeyden söz etmedim. Bin koltul pikselliden alt beyaz üst siyaha geçiş için yeterli ben ondan bahsetmiyorum. Stadın her yerinden farklılık akıyorken piksel çok klişe kaçıyor bana göre.

Birde ben şu dönemde saman alevi gibi ortaya çıkıp popülerleşen her şeyin değerini daha çabuk yitirdiğini gözlemliyorum. Sadece stad değil herhangi bir şey. Modası geçmeyen her şey ilk çıktığında onlarda böyle karşılanıyordu belki lakin dönem farklıydı. Her şeyin daha yavaş tüketildiği.

Benden veya buradaki dışarıdaki herhangi birinden fikir almayacaklarını da biliyoruz haliyle yaptığımız forumun varoluş amacına uygun şekilde fikrimizi belirtmek. Bunu yaparken her cümlenin başına bence yazmak gerekli değil sanırım.
stad doluyken koltuk pembe olsa ne olur zaten görünmeyecek algılar dolu stadda değil boş stadda
oluşur. mesela şu anda koltuksuz tek renk ve gri bu stadı küçük gösteriyor buraya beyaz koltuk koysalar stad devasa ortaya çıkacaktır
ama üstlerin siyah olması yukarı baktığında derinliği göremeyeceksin gene ufak görünecek siyahın tek bir işe yarar özelliği vardır
tüm defoları perdeler onun dışında kasvetli ve boğucu gösterir içindeyken insanın psikolojisini bozar ve ordan çıkma isteği uyandırır.
ve psikolojik olarak gelmeme ruh halini yaratır artık dünya eskisi gibi değil pazarlama tekniklerinde her şeyi kullanıyorlar
bence tek renk olacaksa tek tercih beyaz olmalı yoksa gride eski ve kirli duygusu yaratır. Siyahın bir kötü özelliğide güneş altında çok hızlı solar
bir süre sonra tribünlerde kirli bir boz renk koltuklarımız olur zaten büyük ihtimal alt katlar beyaz o nedenle yapılıyordur çünkü çok fazla
güneş alacak alt katlar
birde öyle atarlanarak konuşma bir şey sordun neden olamayacağını anlattım burası veya ben senin gaz çıkartma alanın değiliz
siyah olmasının ne zararı olabilir dedin bende neden olamaz artık onu anlattım senin için klişe olabilir ama benim içinde siyah
çok banel ve aynı zamanda psikolojik olarak negatif bir renk mesela düz siyah formayada karşıyım ben hakem en ufak bir haraketini kolayca görür
hakem bir çok insanın içinde sana odaklanır başkalarının yaptığı görünmez senin en ufak bir haraketin görünür. mesela oğuzhanın düşüşünü izle
tekrar o kadar rizelinin içinde bir tek oğuzhana odaklanırsın faul yapıldımı göremezsin pozisyonu defalarca izledim maçtada dikkatimi
çekti bizim oyuncular sürekli yere düşüyor ama faulleri göremiyorsun çünkü rakip formasıyla senin yanında silik kalıyor

Çevrimdışı Deniz

Şu çatıyı tamamen sapasağlam bir havada görelim önce  :bandit:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

başakşehir öyle böyle değil rezil bir yerde olimpiyatın üzerine bir yarım saat daha koy
metroyla gelenlerde sanırım indikten sonra iki kilometre yürüyorlarmış olimpiyata gidiyormuş gibi gidiyorsun
sonrasında nasıl anlatayım temden osmanlı stadı mesafesi var ya o kadar daha gidiyorsundur. sanırım kaç
defa gittim şimdi gitsem gene bulamam ama stad güzel maç seyir zevki falan süper 5000 kişi bile sahaya
hükmedebiliyor en azından sahanın her yerinde topu görebiliyorsun :D

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Ulan şaka maka baya bitiriyoruz ha :icool: :halay:

Şu çatı kalktıktan sonra olabildiğince az bekleyerek diğer parçaların montelenmesine başlanmalı.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

benimde tercihim düz beyazdı şimdi siyah olursa üstler karanlık olacak
siyahı ışıklada aydınlatamazsın bir olumlu yanı catının beyaz olması derinlik duygusunu verecektir genede

Çevrimiçi Necmi

Taraftara evvelden prekast dert olmuştu sonra çatı derken onda da ışık göründü ya hemen yeni bir karın ağrısı bulunmalıydı sonucta normal yaşayamayız o da koltuk oldu hadi hayırlısı koltuk aşağı koltuk yukarı gidilir şimdi

ne güzel işte başka dert olacak bir şey kalmadı koltuklar takılmaya başlansında
her türlü derdine razıyım :)

Çevrimdışı Deniz

Komple beyaza sonuna kadar karşıyım :D

Dünyada 2 güzel renk vardır Siyah-Beyaz.İkisine de sahibiz ve çok şanslıyız
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Siz yatıp kalkın da şunun gibi bişey yapmayacaklar ona şükredin :evillol: :evillol:

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Tolga

Siz yatıp kalkın da şunun gibi bişey yapmayacaklar ona şükredin :evillol: :evillol:

Juve Arena candır :bandit:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Kadir G.

stad doluyken koltuk pembe olsa ne olur zaten görünmeyecek algılar dolu stadda değil boş stadda
oluşur. mesela şu anda koltuksuz tek renk ve gri bu stadı küçük gösteriyor buraya beyaz koltuk koysalar stad devasa ortaya çıkacaktır
ama üstlerin siyah olması yukarı baktığında derinliği göremeyeceksin gene ufak görünecek siyahın tek bir işe yarar özelliği vardır
tüm defoları perdeler onun dışında kasvetli ve boğucu gösterir içindeyken insanın psikolojisini bozar ve ordan çıkma isteği uyandırır.
ve psikolojik olarak gelmeme ruh halini yaratır artık dünya eskisi gibi değil pazarlama tekniklerinde her şeyi kullanıyorlar
bence tek renk olacaksa tek tercih beyaz olmalı yoksa gride eski ve kirli duygusu yaratır. Siyahın bir kötü özelliğide güneş altında çok hızlı solar
bir süre sonra tribünlerde kirli bir boz renk koltuklarımız olur zaten büyük ihtimal alt katlar beyaz o nedenle yapılıyordur çünkü çok fazla
güneş alacak alt katlar
birde öyle atarlanarak konuşma bir şey sordun neden olamayacağını anlattım burası veya ben senin gaz çıkartma alanın değiliz
siyah olmasının ne zararı olabilir dedin bende neden olamaz artık onu anlattım senin için klişe olabilir ama benim içinde siyah
çok banel ve aynı zamanda psikolojik olarak negatif bir renk mesela düz siyah formayada karşıyım ben hakem en ufak bir haraketini kolayca görür
hakem bir çok insanın içinde sana odaklanır başkalarının yaptığı görünmez senin en ufak bir haraketin görünür. mesela oğuzhanın düşüşünü izle
tekrar o kadar rizelinin içinde bir tek oğuzhana odaklanırsın faul yapıldımı göremezsin pozisyonu defalarca izledim maçtada dikkatimi
çekti bizim oyuncular sürekli yere düşüyor ama faulleri göremiyorsun çünkü rakip formasıyla senin yanında silik kalıyor

Yok öyle bir yazı amaçlayıp yazmadım daha önce yazdığım şeyi yanlış anlaşılmasın diye savundum. Siz de bana karşı öyle yazıyorsunuz mesela karşı da görünce dikkatinizi çekmiş olabilir. İlginç olan bana tonla laf çarptığınız yerden güya kullandığım argodan kelimelerle eleştirmeye çalışmanız. Neyse daha size mesaj yazmamaya çalışırım bunun sonunda haksız çıkan taraf baştan belirlenmiş oluyor yine ortada kalmayayım. :)

Siyahla ilgili yazdıklarınız aklıma yattı. Siyahı istememin nedeni teknik, malzeme kaynaklı bir şey değil sonuçta. Özellikle takımın üstündeki klasik algıyla ilgili romantik sebepler ve tek renk oluşu.

Yani siyaha da çok takıldığımı söyleyemem tamamen beyazda yukarıda yazdığım gibi çok hoş olurdu çatıyla tek renk oluşu ferah oluşu.

Ne yönden anlatsam bilemedim stadın dışı kolonlar çatı derken 40 bin koltuk tek renk cidden hoş geliyor bana.

Sonuç olarak kim nasıl istese de olacak belli. Birkaç maça bu konuların lafı bile geçmez. En kolay değişiklik yapabileceğimiz şeylerden biri olduğu için maliyeti de sıkıntı etmeyeceğimiz birkaç sene sonra farklı şeyler denenir belki.

Stad sorunsuz açılsın da diğer istekler hiç önemli değil.

Çevrimdışı Efe

Şu çatıyı tamamen sapasağlam bir havada görelim önce  :bandit:
çatı işi bitti bence deniz şu gerginlikte çok rahat şekilde asılı duruyor havada son kontrolleri yarın yapıp perşembe devam ederler gelecek hafta bugünlerde v halatlarda takılmış olur cuma kasım paşa maçında tam bitmiş şekilde görürüz hatta kedi yolları ve uzun oluklu boru imalatı başlamış olur tahminimce aralık başında tüm çelik imalatıta bitecektir :)
Şampiyon Beşiktaş JK