Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5895038 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

Günler kısalmaya başladı çok iyi olur 3 vardiya @Necmi abi..
emekçiler gün ışığıyla değil saatle çalışıyorlar  :) @Deniz
günlerin kısalması çalışma süresini kısaltmaz ama artık ince işçilikler başladığı için
final işlerinde iş güvenliği riski bayağı azalıyor zaten tehlike arzeden bir tek çatı işleri kaldı
diğer işlerde 3 olmasa bile iki vardiye çalışabilirler. ama taş kısmı ayrı tutuyorum o iş sadece gündüz olacaktır.
bir tek içerde kalırsa iş gecede devam edebilir oda iskele olmamak koşuluyla

Çevrimdışı Mustij1903

Ya Necmi üstat birşey soracağım ve biliyorum ki bu soru sorulmuş cevabını da çoktan vermişsindir ama.. bizim çatı ile diğer çatıları birbirinden ayıran işlevsel ÖZELLİKLERİ nelerdir acep.  Yapısal olarak germe bir çatı eyvallah ama işlevsel olarak bize boyle bir çatı yapmak ne kazandırıyor. 

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

şşşşşşşşşşş bbbiiiiiir   kiiiiiiii üççççç BEŞİKTAŞ..... Lay lay lay lay lay lay lay lay layyyyyyy.

Çevrimdışı kartalizm

Ya Necmi üstat birşey soracağım ve biliyorum ki bu soru sorulmuş cevabını da çoktan vermişsindir ama.. bizim çatı ile diğer çatıları birbirinden ayıran işlevsel ÖZELLİKLERİ nelerdir acep.  Yapısal olarak germe bir çatı eyvallah ama işlevsel olarak bize boyle bir çatı yapmak ne kazandırıyor. 

gerçi necmi abiye sormuşsun ama ben bildiğim kadar cevap vereyim @Mustij1903 en önemli işlevselliği kapasite galiba çünkü yükseklik sınırımız olduğu için belli bir yüksekliği aşamıyoruz o yüzden diğer alternatifler arasında yapısal olarak ufak olanı bu yöntem örneğin çelik bir çatı yapsaydık tribünleri bu kadar yüksek yapamayacaktık 
türkiyede 2 büyük var biri BEŞİKTAŞ biri 70 lik rakı

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Turkiye'de insanlar cok sabirsiz. Hemen kaldirsinlarda bir kaza daha mi yasayalim. Akillan miyor musun siz ? Belli ki adamlar yuzde yuz emin olmadan kaldirmayacaklar sunu.

Bazi insanlar yapilan isten anlamadiklari gibi, bu islerin cabuk, kolay ve sorunsuz oldugunu dusunuyorlar. Emege saygi gosterin biraz. Baskanda, yonetimde, emekcilerde ellerinden geleni yapiyorlar. Oturun bekleyin iste, illa foruma gelip negatif havanizi ortaliga sacmak zorunda degilsiniz.

Bir iki teknik sorun yasanmis, muhendisler buyuk ihtimalle yapinin karakterini, nasil davranacagini kestirmeye calisiyorlar halatlar gerildikce. Bunlar bir iki gunluk isler degil. Emin olunmasi icin 1 ay gerekiyorsa 1 ay daha surer. Cati isinde hataya yer yok.

Çevrimdışı Mustij1903

gerçi necmi abiye sormuşsun ama ben bildiğim kadar cevap vereyim @Mustij1903 en önemli işlevselliği kapasite galiba çünkü yükseklik sınırımız olduğu için belli bir yüksekliği aşamıyoruz o yüzden diğer alternatifler arasında yapısal olarak ufak olanı bu yöntem örneğin çelik bir çatı yapsaydık tribünleri bu kadar yüksek yapamayacaktık
Kardeşim cevap için çok teşekkür ederim. 

şşşşşşşşşşş bbbiiiiiir   kiiiiiiii üççççç BEŞİKTAŞ..... Lay lay lay lay lay lay lay lay layyyyyyy.

Çevrimdışı Mustij1903

Turkiye'de insanlar cok sabirsiz. Hemen kaldirsinlarda bir kaza daha mi yasayalim. Akillan miyor musun siz ? Belli ki adamlar yuzde yuz emin olmadan kaldirmayacaklar sunu.

Bazi insanlar yapilan isten anlamadiklari gibi, bu islerin cabuk, kolay ve sorunsuz oldugunu dusunuyorlar. Emege saygi gosterin biraz. Baskanda, yonetimde, emekcilerde ellerinden geleni yapiyorlar. Oturun bekleyin iste, illa foruma gelip negatif havanizi ortaliga sacmak zorunda degilsiniz.

Bir iki teknik sorun yasanmis, muhendisler buyuk ihtimalle yapinin karakterini, nasil davranacagini kestirmeye calisiyorlar halatlar gerildikce. Bunlar bir iki gunluk isler degil. Emin olunmasi icin 1 ay gerekiyorsa 1 ay daha surer. Cati isinde hataya yer yok.
Yoruma baştan sona imzamı atsamda şöyle bir gerçeklik var ki ben ve sizin gibilerde bazı yorumları fazla kafaya takıyoruz. Forumun yarısı bir kişinin yorumuna karşı verilen bu tarz mesajlarla dolu.  Bundan sonrası Allahın izniyle gelecek nasıl olsa.  Bırakalım da isteyen istediğini söylesin.  Bizim keyfimiz yerinde çok şükür.   

Çevrimiçi Necmi

kazandırdığından çok bir zorunluluk aslında alan kısıtlılığından dolayı çelik bir çatı koyamıyorduk
birde kaba olacağından dolayı projenin onaylanma ihtimali düşüktü böyle bir çatı bize sıfır yer kaybı sağlıyor
sınırlı bir yüksekliğin var ve bunu azami olarak tribün yüksekliğinde kullanıyorsun çatıya yer kalmıyor tek çare
sıfır alan kaybıyla halat germe çatı yapmak @Mustij1903

Çevrimiçi Necmi

yok aslında kardeşim bu sabırsızlık değil hoş görmek gerekiyor bu korkunun dışa vurumu
bu stadda top orta yuvarlağa konmadan kimsenin içi rahat etmeyecek çünkü herkes bilinçaltında
bir engelleme olacağını düşünüyor o nedenlede her gecikme bu korkunun dışa vurumu olarak
yansıyor o nedenlede bizden kaynaklanan hiç bir gecikmeye tahammül gösteremiyorlar @Serkan_KaNaDa
bir an önce bitsin psikolojisi bundan kaynaklanıyor

Çevrimdışı Erdem Çözer

Büyük yüklerin dengeli şekilde ve tamamen konrollü şekilde kaldırılması ,günümüzde kullanımı epey yaygınlaşan Strand Jack teknolojisi ile epey bir kolaylaştı.
Matematik Fizik ve Geometrinin Elektrik-Elektronik yani Otomasyon ile birleştiği bu sistem dünya üzerinde birçok projede yaygın şekilde kullanılıyor.
Ben bu sistemin mekanik kısmı hakkında sınırlı bilgiye sahibim ama otomasyon kısmı hakkında okuduğum makaleler sayesinde az çok bilgi sahibi oldum.Bu nedenle daha çok otomasyon kısmıyla ilgili bilgi verecem.
Sistemin doğru çalışması için mekanik kısımların ,hesaplamaların tamamen doğru,otomasyon sisteminin de hatasız şekilde çalışması gerekiyor.Otomasyon sistemi yapılacak işe göre hazırlanıp her bir strand jack için ayrı değerler belirlenip ,yine bu strand jacklerin koordineli bir şekilde çalışması sağlanıyor.
Yani açmak ve özele indirgemek gerekirse ;Vodafone Arena çatı kaldırma işine bu sistem kurulurken tamamen çatı projesi esas alınarak bu yazılım düzenlendi.Her bir SJ için "expected load" (beklenen yük) ,overload caution value (aşırı yük uyarı değeri) ,percentage tolerance (tolerans yüzdesi) vs.. değerleri girilerek SJler işe uygun hale getirilir.

Kaldırma işlemi başlayınca yani sisteme yük binmeye başlayınca bu değerler ekranlardan okunarak hareket edilir.Mühendisler ve operatörler ekran başında bu değerleri okur ve sisteme yük vermeye ya da yükü geri çekmeye bu değerlere göre karar verir.Diyelim ki 9 nolu Strand Jacke beklenilenden fazla yük binerse sistem uyarı verir,tolerans değerine yaklaşır ya da tolerans değerine ulaşırsa sistem yüklemeyi otomatik olarak durdurur ve kendisini korumaya alır.
Ancak bu sistem herşeyi görebilecek anlamına gelmiyor,mesela bizim stadda ilk yük bindirmede bulonlarda hasar ve yamulma tespit edilip sisteme yük bindirilmesi durduruldu.Bu da teknik personelin mekanik işleri gözlemlemesi ile tespit edilen bir sorun.

2 kez kaldırmayı denedik ,başarısız olduk.Kaldırma için yeterli şartlar sağlanana kadar bu denemeler devam edecektir.yani "pazartesi kalkacak" diye bir durum sözkonusu değil, kalkabilir de kalkmayabilir de.Eğer pazartesi yük bindirildikten sonra mekanik parçalarda bir sıkıntı gözlenmezse,halatlar ve gergilerde anormallik tespit edilmezse ve sistem herhangi bir anormallik tespit edip uyarı vermezse kaldırma işlemi devam eder ,herhangi bir olumsuzlukta işlem iptal edilir, devam edilmez.Major bir proje hatası yoksa ki olduğunu sanmıyorum ,bu çatıyı sapasağlam kaldırırız.Bu iş biraz sabır işi ve oldukça zor bir iş.Kendi adıma 10 gündür "yusuf yusuf" tabirini yaşıyorum :).2 kez işlemin başarısız olması firmayı "beceriksiz,iş bilmez" yapmaz sonuçta onlar da ilk kez böyle bir çatıyı kaldırmayı deniyorlar bu projenin benzeri var mı diye çok araştırdım ,böyle kompleks bir proje bulamadım yani bu firma değil başkası da gelse bu işi ilk kez yapacak o neden biraz daha sabır göstermek gerekiyor eminim onlar da en az bizim kadar bu çatıyı havada görmek istiyorlar.

Kafa ütülediysem kusura bakmayın şimdiden  :)

kafa ütülemek mi? tam tersi keşke sadece bir şey bilenler ahkam kesse.. çok açıklayıcı olmuş.. teşekkürler  :claps:
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı Efe

bence kalksin ondan sonra siteye yazalim fotosu gelsin herkes rahatlasin kalkacak kalkmak uzere demeyelim en iyisi bu olacak :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Mustij1903

Necmi bey cevap için teşekkür ederim. 

Çevrimdışı bertanb

kafa ütülemek mi? tam tersi keşke sadece bir şey bilenler ahkam kesse.. çok açıklayıcı olmuş.. teşekkürler  :claps:
Teşekkürler  :claps:
BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı kadir137

Beşiktaş'la kafayı bozmuşsun diyorlar, çok şükür kafamız bozuk kanımız değil.

Çevrimdışı Deniz

Rica ederim arkadaşlar ben teşekkür ederim..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Serkan Çağıl

Taraftarın yönetimi eleştirmesini eleştirenler acaba ne yapıyor birde böyle bakmak lazım olaya.

Bakın arkadaşlar bırakın kim neyieşeltiriyorsa eleştirsin ama siz kendi içinizde kırıcı yorumlar yapmayın.Unutmayın herkesin meselesi Beşiktaş.

Taraftar olarak artık stadsızlıktan bıktık,olimpiyatın hali içler acısı yağmurlar gelince napıcaz bilmiyorum artık.Sizde sürekli tarih verip plansız programsız iş yapan yönetimin herşeyini onaylamayı bırakın artık zira hoş olmuyor.Herkes üstüne düşen görevi yapsın taraftar Klube destek olsun Yönetici de bahane değil icraat yapsın.Burdan yöneticilere salladığımı sanmayın sadece eleştirimi yapıyorum,,doğru yaptıkları şey çok ama yaptığı yanlışlarıda göz ardı etmek hoş değil.

Herkese Beşiktaş tadında pazarlar dilerim.

Çevrimdışı cadavra

Demin forum sitelerini bi gezindim de antalya bildiginiz gibi haftaya bizim mac ile acio.Bursada bizle acmayi dusunuomus bu nedir evrenden mesaj mi bize nispet mi :s :s

Çevrimdışı Efe

Demin forum sitelerini bi gezindim de antalya bildiginiz gibi haftaya bizim mac ile acio.Bursada bizle acmayi dusunuomus bu nedir evrenden mesaj mi bize nispet mi :s :s
antalya acacakta bursa ancak 2.yariya bizle falan acamazlar iceride bi ton is var onlarin tam tersi biz bursayla acabiliriz 2.yari :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

antalya acacakta bursa ancak 2.yariya bizle falan acamazlar iceride bi ton is var onlarin tam tersi biz bursayla acabiliriz 2.yari :D
Adamlar Bitmeyen stad yapiyor :kop: :kop: :kop:
5 Yili doldurdular
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı BlackEagle26

Aslında takımların bizimle stadı açmaları bir yönden iyi tarihe geçiyor. Ama bir yönden de kötü stadın ilk maçında kazanmak isteyeceklerdir hiç oynamadığı kadar iyi oynarlar  :)

Taraftarın yönetimi eleştirmesini eleştirenler acaba ne yapıyor birde böyle bakmak lazım olaya.

Bakın arkadaşlar bırakın kim neyieşeltiriyorsa eleştirsin ama siz kendi içinizde kırıcı yorumlar yapmayın.Unutmayın herkesin meselesi Beşiktaş.

Taraftar olarak artık stadsızlıktan bıktık,olimpiyatın hali içler acısı yağmurlar gelince napıcaz bilmiyorum artık.Sizde sürekli tarih verip plansız programsız iş yapan yönetimin herşeyini onaylamayı bırakın artık zira hoş olmuyor.Herkes üstüne düşen görevi yapsın taraftar Klube destek olsun Yönetici de bahane değil icraat yapsın.Burdan yöneticilere salladığımı sanmayın sadece eleştirimi yapıyorum,,doğru yaptıkları şey çok ama yaptığı yanlışlarıda göz ardı etmek hoş değil.

Herkese Beşiktaş tadında pazarlar dilerim.
Bizim insanimiza Mahsus bir olay bu
Birisi bir lideri elestiryorsa Karsidaki hemen onu savunmaya geçiyor yahu birakin elestirilsin elstrilmeyecek insan yok elestirinin oldugu yerde basari gelir
Kralci olmayin basimiza ne geliyorsa bu kralciliktan geliyor yapmayin bunu..
Sen kosulsuz sartsiz destekledikce o liderde diyor ki ben ne yaparsam yapayim destekliyorlar nasilsa diye düşünüyor bu cok tehlikeli bir durum..
Ben Baskani cok seviyorum ama kulubumu Cok daha fazla seviyorum , Seviyorum diye Elestirmeyecegim anlamina gelmiyor ben hem ovuyorum hemde eleştiriyorum , Yaptiklari asla inkar edilemez goz ardida edilemez ama yapmadiklari ve yapamadiklarini da elestirmeliyiz dile getirmeliyizki Ayni hatayi ust uste yapmasin :busted_cop:
[ Son Düzenleme: 18 Ekim 2015, 13:58:32 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı bjklimert_

İyi pazarlar. :) vodafone arenanın zemini hibrit çim olacak takımın bu zemine alışık olmaması ve bir hafta hibrit çimde bir hafta normal anadolu takımlarının zemininde oynamanın olumsuz yanları olabilir mi  mesela içerideki maçlarda çok iyi bir maç çıkarıp dışarıda farklı bir zeminde oynayınca o zemine alışmak gerekebilir mi veya hibrit çime alışıldıktan sonra diğer çimlerde bekleneni veremeyen performanslar veya sorunlar olabilir mi? şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için
[ Son Düzenleme: 18 Ekim 2015, 14:00:55 bjklimert_ ]

İyi pazarlar. :) bu zemine alışık olmaması bir hafta hibrit çimde bir hafta normal anadolu takımlarının zemininde oynamanın olumsuz yanları olabilir mi veya hibrit çime alışıldıktan sonra diğer çimlerde bekleneni veremeyen performanslar veya sorunlar olabilir mi? şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için
Oncelikle :hosgeldin
Hibrit Cimin Normal cime gore biraz daha sert oldugu söyleniyor ama Bu Ilngilteredeki kullanilan DESSO GRASS Markali Hibrit Cimler icin söyleniyor
Bizim Cimi SIS GRASS yapiyor ve 5 yil boyunca bakiminada ustlendiler dolayisi ike bizim cimde herhangi bir sertlik vs olmayacak normal cimden hicbir farki olmayacak
Zaten Hibrit Cimde bildigin Normal cim aradaki fark normal cimin aralarina serpilen ve ve koklerinin tutmasi icin normal cimlerin koklerine dikilen belirli miktardaki sentetik cim..
Bu durumda yagmurda Cimler balciga donmuyor ve Bzoulmuyor dagilmiyor ve kalkmiyor aradaki fark bu..
[ Son Düzenleme: 18 Ekim 2015, 14:05:45 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı BlackEagle26

İyi pazarlar. :) vodafone arenanın zemini hibrit çim olacak takımın bu zemine alışık olmaması ve bir hafta hibrit çimde bir hafta normal anadolu takımlarının zemininde oynamanın olumsuz yanları olabilir mi  mesela içerideki maçlarda çok iyi bir maç çıkarıp dışarıda farklı bir zeminde oynayınca o zemine alışmak gerekebilir mi veya hibrit çime alışıldıktan sonra diğer çimlerde bekleneni veremeyen performanslar veya sorunlar olabilir mi? şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için

Bildiğim kadarıyla evimizde oynayacağımız maçlarda çimi hibrit olan antreman sahasında antreman yapıcaz. Deplasmanda oynayacağımız zaman normal çimi olan sahada antreman yapıcaz. Bizim için sorun olmaz ama diğer takımlar bizim stadda tökezleyebilir  :)

Çevrimdışı bjklimert_

teşekkürler hocam  :tabe:

Çevrimdışı Erdem Çözer

aslında zeminin biraz daha sert olmasını sağlayan o araya atılan sentetik çimler.. yanlış hatırlamıyorsam antrenman sahasında 2 cm kareye bir tane demişlerdi.. bu da normal çime göre biraz daha sert olmasına sebep oluyor..

ama bizimkiler arsenal deplasmanına gittiğinde sahaya bayılmışlardı.. tabi alışık olmadıkları için özellikle dönüşlerde sıkıntı yaşamış ve maç sonrası ağrıları olmuş olabilir..

bu konuda bir test yapılmış ve teste katılan futbocular hibrid çimi biraz daha sert bulmuş fakat hemen hepsi de hibrid çimde oynamayı tercih edeceğini belirtmiş.. yani gelen takımlar da bazı zorluklar yaşasa da iyi zemini her futbolcu sever :)

bizim avantajımız antrenman sahalarımızdan biri de hibrid olacağı için o hafta hangi sahada maç yapılacaksa ona göre hazırlanabilir ve yaşanacak sıkıntıyı minimuma indirebiliriz..
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba