Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5892745 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı osman1903

Bu ropörtajda da kocaeline giden mühendislerede aynı şey söylenmiş ikinci yarının 4-5 inci haftasındaki yetiştirilebileceği söylenmiş daha önce de duyduk bunu acaba algı yönetimi mi yapılıyor yoksa gördükleri şeyler mi var ince işler devam ediyor zaten çok büyük kısmı da bitti finallere geliyoruz sahada ise herşey çatının kalkmasına bakıyor ben bu insanlarında gördükleri şeyler olduğunu düşündüm eğer çatı sorunsuz kalkarsa biraz zorlayıp işçi sayısı da arttırılabilirse 19 martta maç yapabiliriz bu statta

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

7-8 dk önce twitterdan çatı kaldırılıyor yazdılar koştum geldim var mı gerçekten öyle bir şey :alala:

(asporda öğlen yapılan haberi yeni yazmışlar.)
[ Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 17:04:09 Tuncay Heliya Sîa ]

Çevrimdışı ahmetx

[ Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 16:42:41 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

O kısımdaki tribün korkulukları kaldırılsa çözüm olabilir sanki eger o bölümde tribün çıkışı yoksa
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı can1903

7-8 dk önce twitterdan çatı kaldırılıyor yazdılar koştum geldim var mı gerçekten öyle bir şey :alala:
Necmi abinin yazdıklarını oku.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Necmi abinin yazdıklarını oku.

son yazdıklarını da okuyup ciddi bir gelişme olduysa diye yazdım yine :ok: yavaş yavaş devam edecek demek
[ Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 17:03:59 Tuncay Heliya Sîa ]

Çevrimdışı can1903

son yazdıklarını da okuyup ciddi bir gelişme olduysa diye yazdım yine :ok: yavaş yavaş devam edecek demek
Kısmet  :bandit:
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Necmi

İlk mesaj.

Arkadaşlar merhaba;

Vodofone Arena inşaatını ilk kazma vurulduğu günden beri takip etmekteyim. Sabırla heyecanla takibin artık son noktalarına yaklaşmış durumdayız. Prekestların takıldıktan sonra çatı çember iskelesi stadyum zeminine monte edilip halatlar serilmeye başlandığında atlanmış bir konu olduğunu yada gerdirme planlarında değişiklikten kaynaklı eksikliklerin olduğu kanısındayım.

Özellikle problemli olan alanın yeni açık ve eski açık bölümünde yer alan halatlarda olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki görselde 1-2-3-4 nolu halatlar sj ile çekilecek 0 nolu halat ise sj ile çekilmeyecek halattır.

Belki bizlere daha geç ulaşan bir bilgi olduğundan kaynaklı böyle bir yorum yapıyorum ama ilk zamanlarda çatı isklesinin 30 cm geriye geleceği bilgisi mevcut değildi. 30 cm geri gelme işlemi olmadığında sj ile numaralandırılmış halatların açısı prekastlar için uygundu ve çelik halatların çekimi yapılabilecekti.

Fakat 30 cm geriye gelme konusu ortaya çıktıktan sonra 1-2 nolu halatların açısının uygun olmadığı ve prekastlere temas ettiği görülmektedir.

Aşağıdaki görselde 3-4 nolu halatlarının açılarının uygun olduğu görülmektedir.

Son görselde 1 veya 2 olabilir halatın açısının 30 cm geri çekme yapılmadan dahi kurtarmadığı görülmektedir.

Aynı zamanda daha önce hiç bir görselde görmediğimiz bir parçanın halatın açısını kurtarmadığı için tahta iskeleler kaldırıldıktan sonra halatın altına konulduğu görülmektedir.

Şahsi düşüncem
 a- 1-2 nolu halatların karşılığına gelen üst tribün en alt 2 sıra prekastın kaldırılarak sj ile iskele arasında gerekli açının elde edilerek halata verilebilecek zararın ortadan kaldırılması.
 b- Her 4 sj yi bir motor kontrol edildiği bilgisi gelmişti. 1-2 nolu halatları kontrol edecek yeni açık ve eski açık 2 motor gelmesi ve bu motorların 1-2 nolu halatları kontrol ederek kaldırma işleminde gerekli açı elde edildikten sonra devreye girmesi. Bu düşüncede stadın her 2 kale arkasında 1-2 toplamda 8 halat kaldırma işlemi geç başlamış olacak. diğer halatlara aşırı bir yük binmesi söz konusu olabilir.

Konu hakkında teknik bilgiye sahip arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

hoşgeldin kardeşim o sıfır olarak işaretlediğin halatlara sj takılmadı o halatlarda çapraz bağlantı yok
Eski açık ve yeni açık ortadaki iki halat direk bağlanıyor diğer bölümlerde sj lerin takılı olduğu yere buralarda direk halat bağlanacak
o söylediğin temas sanırım sadece yeni açıkta var ordada halatlar tam gergin değil o nedenle temas yerlerine betonla bağı kesmek için
aparat konmuştur ama tam gerginleştiğinde temas olacağını sanmıyorum orda C90 açı var yani tribünde oturan biri çizgiyi görebiliyorsa
kirişe bağlı halat betona temas etmez ihtimal vermiyorum dikkat edersen bağlantı yerleri hala aşağı doğru yatık yani halatlar tam gergin değil
tam gerildiğinde tribünlerle temas kesilecektir zaten iskele ile yükseltirken bunun hesabı yapılmıştır @aesenkaya
bu arada halatlarla ilgili bir problem yok sıkıntı çapraz bağlantılarda var hesaplananın üzerinde
yük biniyormuş sadece biraz daha destek verecekler önlem için yoksa problem falan yok yani ciddi bir durum değil.
[ Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 17:58:52 Necmi ]

Çevrimdışı sabriozyurt

İlk mesaj.

Arkadaşlar merhaba;

Vodofone Arena inşaatını ilk kazma vurulduğu günden beri takip etmekteyim. Sabırla heyecanla takibin artık son noktalarına yaklaşmış durumdayız. Prekestların takıldıktan sonra çatı çember iskelesi stadyum zeminine monte edilip halatlar serilmeye başlandığında atlanmış bir konu olduğunu yada gerdirme planlarında değişiklikten kaynaklı eksikliklerin olduğu kanısındayım.

Özellikle problemli olan alanın yeni açık ve eski açık bölümünde yer alan halatlarda olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki görselde 1-2-3-4 nolu halatlar sj ile çekilecek 0 nolu halat ise sj ile çekilmeyecek halattır.

Belki bizlere daha geç ulaşan bir bilgi olduğundan kaynaklı böyle bir yorum yapıyorum ama ilk zamanlarda çatı isklesinin 30 cm geriye geleceği bilgisi mevcut değildi. 30 cm geri gelme işlemi olmadığında sj ile numaralandırılmış halatların açısı prekastlar için uygundu ve çelik halatların çekimi yapılabilecekti.

Fakat 30 cm geriye gelme konusu ortaya çıktıktan sonra 1-2 nolu halatların açısının uygun olmadığı ve prekastlere temas ettiği görülmektedir.

Aşağıdaki görselde 3-4 nolu halatlarının açılarının uygun olduğu görülmektedir.

Son görselde 1 veya 2 olabilir halatın açısının 30 cm geri çekme yapılmadan dahi kurtarmadığı görülmektedir.

Aynı zamanda daha önce hiç bir görselde görmediğimiz bir parçanın halatın açısını kurtarmadığı için tahta iskeleler kaldırıldıktan sonra halatın altına konulduğu görülmektedir.

Şahsi düşüncem
 a- 1-2 nolu halatların karşılığına gelen üst tribün en alt 2 sıra prekastın kaldırılarak sj ile iskele arasında gerekli açının elde edilerek halata verilebilecek zararın ortadan kaldırılması.
 b- Her 4 sj yi bir motor kontrol edildiği bilgisi gelmişti. 1-2 nolu halatları kontrol edecek yeni açık ve eski açık 2 motor gelmesi ve bu motorların 1-2 nolu halatları kontrol ederek kaldırma işleminde gerekli açı elde edildikten sonra devreye girmesi. Bu düşüncede stadın her 2 kale arkasında 1-2 toplamda 8 halat kaldırma işlemi geç başlamış olacak. diğer halatlara aşırı bir yük binmesi söz konusu olabilir.

Konu hakkında teknik bilgiye sahip arkadaşlardan bilgi bekliyorum.
Hocam meslek ne bilkiyorum ama egitimci degilsen buyuk bir kayip bu ulke icin.ankattiklarin anlasilir ve cok mantikli.sayende nirvana ya bir adim daha yaklastim. O kadar cok degisiklik yapildi ki her asamada.dogaclama ya dondu is.belki is bitince bu degisikliklerinin bize ne jadar cok zaman yada para kazandordigini falan konusacagiz.
  Tabi hemen editleyim de Necmi abinin eneklerine tazik olmasin aksam baya ugrasti benle.sorun capraz halatlardi.minicik bi sorun yani

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk
[ Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 18:02:31 sabriozyurt ]
Besiktaslisin sen!!   GururLAN

Çevrimiçi Necmi

Bu ropörtajda da kocaeline giden mühendislerede aynı şey söylenmiş ikinci yarının 4-5 inci haftasındaki yetiştirilebileceği söylenmiş daha önce de duyduk bunu acaba algı yönetimi mi yapılıyor yoksa gördükleri şeyler mi var ince işler devam ediyor zaten çok büyük kısmı da bitti finallere geliyoruz sahada ise herşey çatının kalkmasına bakıyor ben bu insanlarında gördükleri şeyler olduğunu düşündüm eğer çatı sorunsuz kalkarsa biraz zorlayıp işçi sayısı da arttırılabilirse 19 martta maç yapabiliriz bu statta
kardeşim bunu aslında Zafer bey (Şirin Baba) söylemişti. Emin olun bu stadda o bir tarih veriyorsa buna inanın.
Bu staddaki bütün işlere hakim olan en iyi bilgiye sahip kişi odur. Kimse ondan birşey de kaçıramaz yanlış bilgide veremez.
Şantiyeden sorumlu en üst kademedeki kişi odur. Bu güne kadar tarih verdiğini görmemiştim o diyorsa kesin ihtimal dahilindedir.
Ciddiye alırım.

Çevrimiçi Necmi

Hocam meslek ne bilkiyorum ama egitimci degilsen buyuk bir kayip bu ulke icin.ankattiklarin anlasilir ve cok mantikli.sayende nirvana ya bir adim daha yaklastim. O kadar cok degisiklik yapildi ki her asamada.dogaclama ya dondu is.belki is bitince bu degisikliklerinin bize ne jadar cok zaman yada para kazandordigini falan konusacagiz.
  Tabi hemen editleyim de Necmi abinin eneklerine tazik olmasin aksam baya ugrasti benle.sorun capraz halatlardi.minicik bi sorun yani

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk

Estafurla ne uğraşması sohbet ettik bu sayedede aldığım bilgileri aktarma imkanım oldu
aslında ilk olarak çapraz halat diyerek insanları ben yanılttım. Aslında çapraz bağlantı olacaktı.
Buda bir sürü algı yanılmasına neden oldu. :utan  Bende tam olarak hangi nokta olduğunu bilmiyorum ama
çapraz bağlantı denince ben şeffaf kısımın altındaki çapraz halatları düşündüm direk çapraz halat dedim
ama çapraz boru bağlantılarıda olabilir yani neresi olursa olsun konu çember iskeletle ilgili yani ana bağlantı
halatlarıyla veya çeki halatlarıyla bir ilgisi yok. ama nedense insanlar felaket senaryosu yazmaya başladı
hemen ne bileyim bir olumsuzluk olsunda hemen en kötüyü yazalım diye aporttamı bekliyorlar. Aslında ufacık
bile ciddilik ihtimali olan bir durum yok sadece önlem alınıyor ciddi bir durum oluşmasın diye. @sabriozyurt

Çevrimdışı Easthanbool

" H a s t a l ı k l ı  k o n g r e l e r d e n  s a ğ l ı k l ı  y ö n e t i m l e r  ç ı k m a s ı  b e k l e n e m e z "

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı cadavra

Arkadaşlar gecen seferde sordum ama cevap alamamistim bjk mabet resim atmis sorum suydu statta calisma saati kac saat bu saatte 8 8 16 asikar daha fazlasi var mi bi vardiya daha bilgisi olan var mi ?

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Arkadaşlar gecen seferde sordum ama cevap alamamistim bjk mabet resim atmis sorum suydu statta calisma saati kac saat bu saatte 8 8 16 asikar daha fazlasi var mi bi vardiya daha bilgisi olan var mi ?
saat 8 den aksam 18 e kadar isci bulunuyor sahada suan bu sekilde bildigim kadariyla ama hepsi ayri ayri paydos ediyor biri 5 te biri 5.30 da biri 6 da oyle belirli bisey yok
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Tolga

Hiç kimsenin beklemediği bir anda kalkar bu çatı :D

Çevrimdışı Efe

Hiç kimsenin beklemediği bir anda kalkar bu çatı :D
bide herkes unutuyor devrilme olayi oldugunda stadin 1 sene daha acilmayacagi falan aklimizdan geciyordu hemen unutuldu bide halatlarda bisey ciksaydi 2 sezon daha kaybedecektik ben hala bu raddeye nasil geldik bilmiyorum o yuzden dua edin otarz bi sıkıntı olmasin buraya gelmisken bule mart ayi zor diyoruz bide halatlara bisey olsaydi ne hallere dusecektik kalmiyor diye uzulmeyin sevinin bu durumda oldugumuza nasil olsa kalkacak
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı osman1903

Çevrimdışı Tolga

bide herkes unutuyor devrilme olayi oldugunda stadin 1 sene daha acilmayacagi falan aklimizdan geciyordu hemen unutuldu bide halatlarda bisey ciksaydi 2 sezon daha kaybedecektik ben hala bu raddeye nasil geldik bilmiyorum o yuzden dua edin otarz bi sıkıntı olmasin buraya gelmisken bule mart ayi zor diyoruz bide halatlara bisey olsaydi ne hallere dusecektik kalmiyor diye uzulmeyin sevinin bu durumda oldugumuza nasil olsa kalkacak
Aynen ben de öyle düşünüyorum.

Bir kez acele etmeye kalktık başımıza neler geldi.

O yüzden sakince yavaş yavaş kalkmasını beklemekte fayda var :icool:

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Ali Aba

Çevrimdışı 38life

Kombineler Başakşehir stadında geçerli değilmiş...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı can1903

Stadın Çatısı kalktı ve , ince bir sesle.

KALDIRDIK be dedi..