Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5891109 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Ferhat Türk

@Ferhat Türk profıl fotondakı yazıyı ''HAFTAYA KALKAR'' diye değıstr bence  :lol: :evillol: :D

koymasına koyarım da millet ''başkanınki mi stadınki mi demesin?''  :evillol: :evillol:
Beşiktaş'ım sevmişiz seni...

Çevrimdışı cisse557

Stat önümüzdeki sezona hazır olursa benim için yeterli olacaktır. Aksi takdirde eleştirilerim ağır olur.

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı 8bir

Sezon açılışına yetişmezse şemsiyelerle idare ederiz. Barcelona bile 3 tarafı açık stadda oynuyor.
BEŞİKTAŞ lı olunmaz, BEŞİKTAŞ lı doğulur................

Çevrimdışı Kartal1903

koymasına koyarım da millet ''başkanınki mi stadınki mi demesin?''  :evillol: :evillol:
Gıdın başkanınkıne bakın onu cok merak  ettıysenız dersın  :D :evillol:
BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı OrhanAker

Bu çatı tek bir yerden kuvvet uygulanarak kalkmaz gibi duruyo ama hayırlısı bakalım..

Çevrimdışı terol1903

Herkese merhaba beşiktaş aşıkları :ebebe:Bende ne zamandır takip ediyorum forumu.Bugüne kısmetmiş üyelik . Arada yazarım artık  :ok:
Siyah - beyaz güzel renklerdir !

Çevrimdışı Serkan7738

Herkese merhaba beşiktaş aşıkları :ebebe:Bende ne zamandır takip ediyorum forumu.Bugüne kısmetmiş üyelik . Arada yazarım artık  :ok:
:hosgeldin :hosgeldin

Çevrimdışı altan0348

sadece çatı halkasının altına halatlar bağlanmış. üst taraflarında halat olmadan nasıl kaldıracaklar?

Çevrimdışı fore_kazık

sadece çatı halkasının altına halatlar bağlanmış. üst taraflarında halat olmadan nasıl kaldıracaklar?
Bende mantık olarak düşününce aynı şeyi düşünüyorum ama işim mühendislik, mimarlık vb. değil.o yüzden  bilmediğim iş ve teknik için ukalalık yapmak istemem. Aramızda işin uzmanı biri varsa açıklayabilirmi bu mevzuyu?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı cursedofdragon

stadın içindeki işler ne alemde acaba sadece çatıyı kaldırınca stad bitmiyor ki.

Çevrimdışı Ensar

Bazen keşke bu kadar bilgi çıkmasa içerden dediğim oluyor.
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Bülent Yiğitcan

beyler bu kadar karamsar olmayın baktık olmuyo 4 tarafına halat bağlar helikopterle kaldırırız  :lol:

Çevrimdışı Efe

ic halka suan bir butun dimi arka halka ic halkayi disa dogru cekecek kalkarken suan iskeleler dengede durmasini sagiliyor 30 cm halatlar yerden kalktimi dis halka ic halkaya geriye cekme kuvveti uygulayacak ama ic halka bir butun oldugu icin heran gibi bi sekilde ice ve ya disa egilim yapmayacak aslinda dusununce basit bir olay ama is 10 metrelik celiklerle bunu yapmaya gelince bi suru sıkıntı cıkıyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı FARUK

Arkadaşlar bahsedilen 20cm yükseltme olayı gerçekleşince iç teki 4lu halat ring gerilecek ve artık dışarı hareketlenme olmayacak
Biz halatları çektikçe bu kuvvet ic ringe iletilecek ic ring dışarı açılamadığı için yukarı hareketlenecek
Üstteki çelik aksama öne veya arkaya doğru bir kuvvet değil sadece dikey yukarı kaldıran bir kuvvet aktarılmış oluyor
Yataydaki germe kuvveti ne oluyor denirse işte içteki halkaya bağlanan ve herbirinin karşılığı olan 40 halat bu yatay kuvveti yok ediyor
Örnek olarak kapalı ortasındaki halat gerilirken ic parçaya gerim uygularken bu ic parçada yatay ve dikey 2 kuvvete ayrılıyor fizik olarak
Halat ise hipotenüs
Yatay kuvveti tam karşıda yani numaralı ortasındaki karşılığı halat. Uyguyacagi aynı ama ters kuvvetle yok ediyor
Ama 2 halatında dikey düzlemde uyguladığı kuvvet aynı yonlu olduğu icin birleşiyor ve kaldırma kuvveti olarak toplanıyor.

Çevrimdışı sozkul

Bende mantık olarak düşününce aynı şeyi düşünüyorum ama işim mühendislik, mimarlık vb. değil.o yüzden  bilmediğim iş ve teknik için ukalalık yapmak istemem. Aramızda işin uzmanı biri varsa açıklayabilirmi bu mevzuyu?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu işden anlayan arkadaşlar, profillerden oluşan halkanın (aslında 3 lü halka)  içeriye ve dışarıya eğilme olasılığı olmadığını söylediler, bu teorik olarak doğru, eğer çatı germe halatları ile asılı duruma getirilebilirse tabiiki, ama şu anda en alttaki yuvarlak halat halka ideal pozisyonda olmadığı için profil halkaya güç eşit dağılmıyor ve çekme halatlarının ilk gerdirme aşamasında bulonlar eğiliyor, ve ilerdeki her aşamada halka iskeleden kurtuluncaya kadar bu bulonlar eğilmeye ve değiştirilmeye devam edecek bence. Bu iş uzar diye düşünüyorum.
Bu aşamaları gördükten şöyle düşündüm. Yuvarlak halka gerdirme halatları ile 30 cm geriye kadar üzerinde profil olmadan çekilmeliydi, ve o noktada halkanın altına yeni iskele kurulup profillerin montajına başlanmalıydı, bu belki işi iki hafta uzatırdı ama risk minimuma inerdi.

Çevrimdışı CanEmre

• a.k.a. sadomi
  • Kara Kartal
  • *
  • 17 Ekim 2015, 12:30:43
  • İstanbul (Kurtuluş)
  • Şerefinle oyna, Hakkınla kazan...
kirişten gelen halatları iskelelere ilk serilen serilen 4 adet yuvarlak halata bağlı olarak düşün, çelik çatı halkası da o halattan halkanın üzerinde duruyor.
kirişlerden gelen halatları çekince halat halka hem maksimimum genişliğine ulaşacak hem de yukarı doğru kalacak, kalkarken üzerindeki çelik halkayı da kaldıracak  :ok:

üst taraftan da halat bağlayıp çekersen parçalarsın bütün bağlantları.   
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı sozkul

Arkadaşlar bahsedilen 20cm yükseltme olayı gerçekleşince iç teki 4lu halat ring gerilecek ve artık dışarı hareketlenme olmayacak
Biz halatları çektikçe bu kuvvet ic ringe iletilecek ic ring dışarı açılamadığı için yukarı hareketlenecek
Üstteki çelik aksama öne veya arkaya doğru bir kuvvet değil sadece dikey yukarı kaldıran bir kuvvet aktarılmış oluyor
Yataydaki germe kuvveti ne oluyor denirse işte içteki halkaya bağlanan ve herbirinin karşılığı olan 40 halat bu yatay kuvveti yok ediyor
Örnek olarak kapalı ortasındaki halat gerilirken ic parçaya gerim uygularken bu ic parçada yatay ve dikey 2 kuvvete ayrılıyor fizik olarak
Halat ise hipotenüs
Yatay kuvveti tam karşıda yani numaralı ortasındaki karşılığı halat. Uyguyacagi aynı ama ters kuvvetle yok ediyor
Ama 2 halatında dikey düzlemde uyguladığı kuvvet aynı yonlu olduğu icin birleşiyor ve kaldırma kuvveti olarak toplanıyor.

@FARUK , yalnızca yükselecek mi halat halka, biraz da geriye gelip halka az biraz büyümeyecekmi, halat halka şu anda gergin gözükmüyor.

Çevrimdışı FARUK

@FARUK , yalnızca yükselecek mi halat halka, biraz da geriye gelip halka az biraz büyümeyecekmi, halat halka şu anda gergin gözükmüyor.
O bahsedilen 20 cm yükselmede gerçekleşecek abi onu yazdım ilk başta
Ondan sonra dışarı açılmaz artık Ben esas yükselme safhasından bahsediyorum
Zaten dışarı açılma tamamlanmadan Halatlar in iskeleden yükselmesi mümkün değil

Çevrimdışı Sedat_BJK

ic halka tam bir daire olsaydi daha kolay mi kaldirabilirdi acaba?
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı CanEmre

• a.k.a. sadomi
  • Kara Kartal
  • *
  • 17 Ekim 2015, 12:44:26
  • İstanbul (Kurtuluş)
  • Şerefinle oyna, Hakkınla kazan...
Bu işden anlayan arkadaşlar, profillerden oluşan halkanın (aslında 3 lü halka)  içeriye ve dışarıya eğilme olasılığı olmadığını söylediler, bu teorik olarak doğru, eğer çatı germe halatları ile asılı duruma getirilebilirse tabiiki, ama şu anda en alttaki yuvarlak halat halka ideal pozisyonda olmadığı için profil halkaya güç eşit dağılmıyor ve çekme halatlarının ilk gerdirme aşamasında bulonlar eğiliyor, ve ilerdeki her aşamada halka iskeleden kurtuluncaya kadar bu bulonlar eğilmeye ve değiştirilmeye devam edecek bence. Bu iş uzar diye düşünüyorum.
Bu aşamaları gördükten şöyle düşündüm. Yuvarlak halka gerdirme halatları ile 30 cm geriye kadar üzerinde profil olmadan çekilmeliydi, ve o noktada halkanın altına yeni iskele kurulup profillerin montajına başlanmalıydı, bu belki işi iki hafta uzatırdı ama risk minimuma inerdi.

Bizim halat sisteminde tek radial halat var yalnız. O yüzden yuvarlak halatı ideal pozisyona getirecek gerilimi üzerine yük  bindirmeden sağlayamazdık.

Bursanın stadındaki gibi sadece halat halkanın kaldırılıp gerildiği sistemlerde radial halatların altında farklı açıda bir halat daha oluyor. o 2 farklı açıdaki halat gerdirilerek orta halka istenen pozisyona (genişlik ve yükseklik olarak) getiriliyor.

Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı Tolga

Uzun zamandir forumu takip ediyorum en sonunda dayanamadim üye oldum.Öncelikle herkese selamlar.Stad konusuna gelince cildirmamak elde degil! Her ne kadar stad yapilmasini takdir ediyorsam da her Besiktasli gibi ama bu bazi hatalari elestirmeme engel degil.Fikret Orman büyük ümitlerle geldigi Besiktasmizda sportif konulara hic girmiyorum cok doluyum! 13 Kupada 0 cekmek büyük basaridir.Sezer Eneramo vs vs bunlari herkes biliyor! Simdi 20 Eylülde acilacak dedigin stadta sen catiyi bile kaldiramamissin kac kere tarih verdi bütün tarihlerde sasti komik duruma düstü Besiktasmizi komik duruma düsürdü.1 sene de stadi bitirecez dedin yerine oynayacagimiz stad bulamadin.Düsseldorf gibi seyyar bir stad kursaydin be adam takimi Marco Polo gibi diyarlardan diyarlara sürükledin.Besiktas külübü Fikret Ormanin baskanlik nasil yapilir vs bunu ögrenecegi yer degildir.Keza Cati olayinda herhangi referansi olmayan Iz yapi gitsin ilk catisini baska yerde denesin zaman nakittir neden profesyoneller ile calismiyorsun ey baskan? Bu sene sampiyon olamazsak ve  19.03 stadi acamazsak sonun Adnan Polat gibi olacak  seni kongredeki aidatlarini ödediklerin kurtaramayacak bu külübün sahibi taraftar gönderecek seni!! Mayisa ne kaldi !!
:hosgeldin
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Ersoy

Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Ensar

Vodafone Arena'nın mimarı Y. Mimar Bünyamin Derman 'Sistem zeminde kurulduğu için sahada yapılacak çimler ve tribün koltuklarının montajı gibi işler çatının kalkmasını bekliyor. Kesin bir tarih vermek doğru olmaz belki ama çatının bu ay sonuna kadar gerilmesi bekleniyor . Bunu takiben 2,5-3 ay gibi bir zaman zarfında stat tamamlanır. Tüm ekip stadı ikinci döneme yetiştirebilmek üzere çalışıyoruz. Fakat şantiye bu, hiç belli olmaz. Bazen hiç istenmeyen durumlar, kazalar yaşanabiliyor. Bu durum hem süreci uzatıyor hem de üzüntü oluyor.'

https://haber1903.com/n-11785-vodafone-arenanin-mimari-fbahceden-besiktasa-nasil-gecti.html
[ Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 14:37:48 Ensar ]
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !