Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5890517 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Erhan

tam bir fotosunu bulamadım ama dikkatli bakarsan brezilya ulusal stadyumuda çift halatlı sistemle yapılmış
gibi duruyor gerçi alttan kapatılmış ama gölgesi görünüyor @mehmet49
Tek halatlı abi orası.Bizim yaptığımız uygulama dünyada tek galiba

Çevrimdışı sabriozyurt

Cati isiyle ugrasan firmalar bu isi vodafone.arenayla ogrencekler.para mi odemeliyiz yoksa onlar mi bize odemeli tartisilmali.boyle tecrube alanini hic bir okul sunmaz.

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk

Besiktaslisin sen!!   GururLAN

Çevrimdışı Barış Hoca

Pazarcı tentesi değil ki bu arkadaşlar! Karamsarlığa gerek olduğunu sanmıyorum. Ayrıca insanımızı hiç anlamıyorum, birkaç küçük hata yüzünden çelik yapı eğilse veya kırılsa "gerekli kontrol yapılmıyor mu, bu işin başında mühendis yok mu?" diyecek olanlar da eminim aynı arkadaşlar olacaklardır. Açıklıyorum: İşin başında işinin ehli mühendisler var, rahat olun.
Şeref'inle oyna, Hakkı'nla kazan!

Çevrimdışı Erhan

Estádio Nacional Mané Garrincha stadı 4.5 ayda şu hali almış.

Çevrimdışı harund1k3

bizim en buyuk sorunumuz cok buyuk beklentiye girmemiz. bugun gorunen kadariyla daha fazla gerildi halatlar temkinli olundugu icin isler yavastan aliniyor. bakin artik kimse tarihte vermiyor. bu sezonun sonun yetisirse ne mutlu fakat biz kendimizi gelecek sezon diye hazirlayalim. gelecek sezona da yetismezse bir aksilik cikmadigi halde, isler iste o zaman agirdan aliniyor demektir.

Çevrimdışı talha

Yanlız beklenti de olsun bir aydır bekletiyorlar

Ha bana kalırsa ancak beş hafta

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimiçi Necmi

evet burdaki gibiyse halatların üzerine çelik iskelet yapmışlar gibi duruyor
ama öndeki şeffaf kısmı havada semer montajı bittikten sonra koymuşlar.
ama alttaki resimdede çift halat sistemi koymuşlar gibi görünüyor. resimde halatların gölgesi
görünüyor :alala:  orda karışık bir durum var kapalı resim anlayamadım

Çevrimdışı bertanb

Bizim insanımızın genel bir özelliği mutsuzluk memnuniyetsizlik acı çekmek :D
bu çatı öyle yada böyle kalkacak herkes başımıza mühendis oldu yok orası yamulmuş yok burası havalanmış. Bu işi statta yapan mühendislere hiç güven yok mu anlayamıyorum. Ama bende aynı sizin gibiyim BEŞİKTAŞLI KARDEŞLERİM, allahın izniyle yakında bu çatıyı havada göreceğiz  :halay:
BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı BlackEagle26

Allah seneye vodafone arena'da CL logosu görmeyi nasip eder inşallah

Çevrimdışı celiker1

@Mabet in halatlara 20 ton yük bindirildi dedikten sonra çatının iskelelerden kurtuluşu pazartesiye kalmasının sebebinin ne olduğu açıklandı mı?
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

@Mabet in halatlara 20 ton yük bindirildi dedikten sonra çatının iskelelerden kurtuluşu pazartesiye kalmasının sebebinin ne olduğu açıklandı mı?
Mabet degil ama @Necmi abi soyledi sebebini
Bazi halatlara Gereginden fazla yuk binmis , Muhendislerde kaldirma islemini durdurup , Fazla yuk binen halatlara DESTEK konulmasini istemiş , Bu nedenle kaldirma islemi Pazartesi gunune ertelenmis :bandit:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Sedat.Y

Pazarcı tentesi değil ki bu arkadaşlar! Karamsarlığa gerek olduğunu sanmıyorum. Ayrıca insanımızı hiç anlamıyorum, birkaç küçük hata yüzünden çelik yapı eğilse veya kırılsa "gerekli kontrol yapılmıyor mu, bu işin başında mühendis yok mu?" diyecek olanlar da eminim aynı arkadaşlar olacaklardır. Açıklıyorum: İşin başında işinin ehli mühendisler var, rahat olun.

Barış kardeşim.....Pazarcı tentesi bile belli özenle gerilir.Yağmur suyunu dikkate alınarak.20 yıl pazarcılık yapan biri olarak bu işlerin bile bir düzeni bir inceliği bir dikkati olduğunu hatırlatır :)   birazda her işe saygı muktedirliğini belirtirim........Birazda mizah yapayım istedim :)

Çevrimdışı celiker1

@Yunus Emre Dökmeci sağol cevabın için👍🏻 @Necmi abi yük binen halatlara destek koyma işlemi nasıl olacak,bilgin var mı?Benim düz mantığıma göre halat arası mesafefeleri eşit olmamış olabilir,o yüzden fazla ağırlık olmuş olabilir.Var mı ulaştığınız bir açıklaması abi?
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı xenos

Neyin derdindesiniz anlamıyorum. Hadi kalksin hadi kalksin diye tutturmaya ne gerek var?

Evet hepimiz istiyoruz bir an önce kalkmasını ama demekki sıkıntı oluşuyor. Bu şekilde kalksa bir sikinti olsa hadi oldu cati göçse o zamanda neden kontrol edilmeden kaldırıldı. Neden acele edildi denecek.

Bırakın yavaş kalksın, bırakın hersey emin olunduğunda kalksın. Yavaş olsun sağlam olsun.

Tarihe tanıklık ediyorsunuz yahu tadını cikartsanıza ne diye sinir stres yapıyorsunuz bu kadar? Belki torunlarinizla maca gideceğiniz stadın yapımına tanık oluyorsunuz beyler. Sakin olun elbet kalkacak, tadını çıkartın.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sabahtan beri okuğum belki de en aklı başında yorum.

Çatı halkasının montajı esnasında yaşanan kazadan ne kadar ucuz yırttığımız ortadayken bu aceleyi biriniz açıklayabilir mi ?. En ufak hata nelere yol açabilir lütfen gözünüzün önüne getirin.
Kazadan sonra başkanın bir açıklaması vardı "işlerin hızlanması için biraz firmaları sıkıştırdım, belki fazla zorladık..." demişti. (kelimesi kelimesine doğru olmayabilir, hatırlayan arkadaşlar olursa uyarabilir.)

Sanırım bu çatı projesini hafife alarak beklentiyi bizler yükselttik.

Biraz empati yapalım, belki de sıfır hatayla bitirilmesi gereken bu projede görev aldığınızı farz edin. Şu an firma ve çalışanları kadar baskı altında olduğunuzu unutmadan kısa sürede bu işi sizden sonuçlardırmanız isteniyor.

Nasıl bir yol izlerdiniz peki ?.

Tüm kontrolün sizde olduğu sonraki adımınızın tahmin ya da şans olmaktan çıktığı bir yol mu yoksa yeri geldiğinde risk aldığınız ve sonuçlarını görmezden gelmekte bir sakınca görmediğiniz bir iş planı mı ?.

Yazmadan edemicem aramızda "boş bakkal" edasıyla firmanın itibarını zedelemeyi düşünen meczup bir arkadaş var, umarım şifa bulur.
[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2015, 21:07:54 xenos ]

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Mabet degil ama @Necmi abi soyledi sebebini
Bazi halatlara Gereginden fazla yuk binmis , Muhendislerde kaldirma islemini durdurup , Fazla yuk binen halatlara DESTEK konulmasini istemiş , Bu nedenle kaldirma islemi Pazartesi gunune ertelenmis :bandit:

Yunus Emre ağırlığı 850 tonu bulan birbirine civatalarla  bağlı esneyen,oynayan devasa bir kütleden bahsediyoruz.Zaten  sıkıntı o esnemelerde,oynayan kısımlarda.Olayın kavranamayan kısmı tam da  bu zaten.Arkadaşların anlayamadığı  kısım.Eğer her tarafı sabit,blok halinde  bir  kütle  olsaydı 50 kere  kalktıydı şimdiye.Ama sabit (rijit) değil.Bazı kısımlar  oynayınca diğer kısımlara haliyle  extra yükler biniyor.Sistem kendini dengelemeye çalışıyor yani.Bu arada da en zayıf yerler  hasar görebiliyor o yük binmelerde.Birbirine bağlı yüzlerce,belkide binlerce parça.Fransız mühendislerin yapmaya çalıştıığ şeyde ilave  iskeleler ile halatlara binecek yükün dengeli şekilde dağıtılması.Ki kaldırma anında bazı parçalara binebilecek extra yük oluşmasın,parçalar hasar görmesin.

Yunus Emre ağırlığı 850 tonu bulan birbirine civatalarla  bağlı esneyen,oynayan devasa bir kütleden bahsediyoruz.Zaten  sıkıntı o esnemelerde,oynayan kısımlarda.Olayın kavranamayan kısmı tam da  bu zaten.Arkadaşların anlayamadığı  kısım.Eğer her tarafı sabit,blok halinde  bir  kütle  olsaydı 50 kere  kalktıydı şimdiye.Ama sabit (rijit) değil.Bazı kısımlar  oynayınca diğer kısımlara haliyle  extra yükler biniyor.Sistem kendini dengelemeye çalışıyor yani.Bu arada da en zayıf yerler  hasar görebiliyor o yük binmelerde.Birbirine bağlı yüzlerce,belkide binlerce parça.Fransız mühendislerin yapmaya çalıştıığ şeyde ilave  iskeleler ile halatlara binecek yükün dengeli şekilde dağıtılması.Ki kaldırma anında bazı parçalara binebilecek extra yük oluşmasın,parçalar hasar görmesin.
Anladim Abi sagolasin bilgiler icin :ok:

Çevrimdışı cessolupus

bizim stad tokinin yapmaga calıştığı stat olmaz inşallah.

Çevrimdışı cessolupus

ne açıdan :alala: :alala:

tam bilgim yok ama belli bir tarihe kadar beşiktaş a.ş inşaatı  bitireremez ise devlet kapsamına girecekmiş diye duymuştum inş o dereceye gelmez..

Çevrimdışı Anıl

Bana sanki biz de böyle yapabilirdik gibi geliyor. Böyle yapmamız da bizim stadın oval olması engel olur muydu acaba ? Çünkü bizim stad oval, Nacional stadı tam çember şeklinde.

Çevrimdışı Anıl

tam bilgim yok ama belli bir tarihe kadar beşiktaş a.ş inşaatı  bitireremez ise devlet kapsamına girecekmiş diye duymuştum inş o dereceye gelmez..
Ruhsatımız 1000 gündü. Eğer temelden itibaren 1000 gün ise 2016 Eylülde bitiyor, eğer hafriyattan itibaren ise Martta bitiyor.

Evet dogru Sozlesmede belirli bir sure var
Stadin onumuzdeki sezon acilisina yetismesi gerekiyor eger yetismezse Toki devreye girecek ama önümüzdeki sezona cok rahat yetisir stad :tabe:

Çevrimdışı Anıl

Evet dogru Sozlesmede belirli bir sure var
Stadin onumuzdeki sezon acilisina yetismesi gerekiyor eger yetismezse Toki devreye girecek ama önümüzdeki sezona cok rahat yetisir stad :tabe:
Devreye falan giremez ya nereye giriyo. İçeriler tamamen bitmiş olacak zaten, çatı kalkmadı diyelim gelip onlar mı kaldıracak ? Toki önce kendi sorumluluğunda olan stadları bitirsin. Trabzon stadının hali ortada.
[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2015, 21:36:13 Anıl ]

Çevrimdışı ahmet türker

bu kadar mı ,hiç bir olandan ders almayan bir toplumuz ,verilen hiç bir tarih tutmadığı halde, hala bir şeylere neden tarih veririz . bunca olandan sonra ,ben olsam stada bir çivi bile çakacak olsam zamanını söylemezdim . başka niyetler var ise onu bilemem , pek çok insan stadın yapımını takip etmekten vazgeçti. birileri artık bunu fark etmeyecek mi . merhum sayın süleyman seba büyüğümüzden bu günlere, hayret ki ne hayret ......

Çevrimdışı Erhan

Bana sanki biz de böyle yapabilirdik gibi geliyor. Böyle yapmamız da bizim stadın oval olması engel olur muydu acaba ? Çünkü bizim stad oval, Nacional stadı tam çember şeklinde.
Estádio Nacional Mané Garrincha stadı 4.5 ayda şu hali almış.

Tabi ki yapabilirdik adamlar 4.5 ayda geldiği seviye belli.Bizim o seviyeden bugünkü haline 4 ay 10 gün geçmiş.Demek ki yavaş ilerliyoruz.