Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5890251 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı warofpoet

Alıntı yapılan: ahmetx link=topic=1779.msg382712#msg382712 8adate=1445001825
benim tahminim aşağıda hızlıca takarız diye düşündüler ama kaza ve kaldırmadaki sıkıntıları tahmin edemezlerdi.

Abi bence karamsar olmaya gerek yok. Sonuçta işe başlandı, kaldırma sırasında sıkıntı çıkması diğer türlü yapılsaydı sıkıntı çıkmayacağı anlamına da gelmez ayrıca. Bizi etkileyen tek şey bence kaza olması. Yoksa bu gecikmeleri normal karşılamak lazım bence. En ufak şeyde erteleme atılması da işlerin ne kadar özenli titiz yapıldığının göstergesi. Negatif düşünmeyelim bu kadar negatif enerji iyi değil. 2 gün gecikme olsa kalkmaz diyenler var. Biraz daha pozitif olmalıyız bence. Az kakdı sıkın dişleri  :D
Sahte aşklara siyah beyaz darbe , Beşiktaş aşkı yeter bu kalbe...

Çevrimdışı Fatih

2016 Agustos'a kadar vaktimiz var. Sabirsizlanmaya gerek yok bence.  :bandit:
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kendi elimizle basına koz veriyoruz tarih vererek. Bu işler biraz daha gizlilik içerisinde yürütülmeli. Eskiden resmi hesaptan stattan fotolar yayınlanıyordu artık onları da kaldırdılar. Böylece kontrolü medya ve sosyal medyanın eline veriyorlar. Kontrol edemediğin şey seni kontrol eder. Burada daha proaktif davranılması gerekiyor. Hem camia adına hem de dışarıya karşı.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Rebel_Eagle1903

Vodafone Arena Çatısı : Kalkmıyorsak Newtona olan saygımızdan.
“Çok üzüntülerimiz oldu hepsini yuttuk, oturduk. Beşiktaş’ı üzmesinler” Süleyman SEBA

Çevrimiçi Necmi

@Necmi
Necmi abi catıyı  emsalleri gibi kaldırıp boruları vinçlerle işleseydik bu kadar zaman kaybetmiş olur muyduk?İyi tarafından bakıyoruz hep ama su imkansızlıkta dünyada hiç yapılmamıs bir uygulama yapmak sanırım ciddi bir risk teskil ediyor.
biz şu anda zaman kaybetmiyoruz yapılması gereken prosedürler yerine getiriliyor
çatının kalkması için beş ayrı onay gerekiyor bunlardan biri durun dediğinde duruyor
fransız firması bazı bölgelere yeni destekler istemiş halatlara bazı bölgelerde destek verilecek
tam anlamıyla halatların üzerinde desteksiz durana kadar bu işlemler devam edecektir ne zaman
iskeleden kurtulur ve desteksiz kendi başına duracak bir duruma gelir ondan sonra aralıksız kalkar @Orhan
firmanın tecrübesi veya tecrübesizliği diye bir şey olamaz bu tip işler tek tabanca yapılıyor ve her işin kendine göre şartları oluyor.
Tecrübe burada sökmüyor. Firmalar otomasyon işlerde tecrübe kazanır. Tekil işlerin her biri kendi
içinde tecrübe edilir.

Çevrimdışı Anıl

Şimdi çatı kaldırılmamasının gerekçelerini düşünüyorum;
Haydi sesli düşünelim:
1-Deneme anında halatların yükü taşıyamayacağı anlaşıldı
   Bu durumda pazartesiye halatlar yetişmez bu değil
2-Borularda eğilme bükülme, kırılma, çatlama oldu.
   Bu durumda pazartesiye borular yetişmez bu değil
3-Somunlar, vidalar, civatalar deforme oldu.
   Daha işin başında yamulacak ürünler seçilmemiştir herhalde
4-SJlerden halatlara gelen bağlantılarda zayıflık anlaşıldı.
   İşçilik hatası, eksik-yanlış işlem (Bu olabilir, çünkü pazartesiye yetişebilir)
5-TÜM SJlerin birlikte hareketini sağlayan merkezi sistemde koordinasyon sorunu çıktı
  Buda olabilir
6-SJlerden birisi veya birkaçı işini yapamadı
   detayına göre buda olabilir
7-...
.......
.........

Böyle böyle gider. En iyisi bir açıklama beklemek  :)
4 sanırım, ama işçilik hatası veya eksik yapılmadan kaynaklı değildir :)

Çevrimdışı sallapati

Bursa bile kaldırıyorsa biz çok rahat kaldırmalıyız.

Başkana komplo olmasın  :bandit:

Çevrimiçi Necmi

Şimdi çatı kaldırılmamasının gerekçelerini düşünüyorum;
Haydi sesli düşünelim:
1-Deneme anında halatların yükü taşıyamayacağı anlaşıldı
   Bu durumda pazartesiye halatlar yetişmez bu değil
2-Borularda eğilme bükülme, kırılma, çatlama oldu.
   Bu durumda pazartesiye borular yetişmez bu değil
3-Somunlar, vidalar, civatalar deforme oldu.
   Daha işin başında yamulacak ürünler seçilmemiştir herhalde
4-SJlerden halatlara gelen bağlantılarda zayıflık anlaşıldı.
   İşçilik hatası, eksik-yanlış işlem (Bu olabilir, çünkü pazartesiye yetişebilir)
5-TÜM SJlerin birlikte hareketini sağlayan merkezi sistemde koordinasyon sorunu çıktı
  Buda olabilir
6-SJlerden birisi veya birkaçı işini yapamadı
   detayına göre buda olabilir
7-...
.......
.........

Böyle böyle gider. En iyisi bir açıklama beklemek  :)
ben bir şey söyleyeyim bazı bölgelerde halatlara olması gerekenden daha fazla yük biniyormuş
o nedenle bu bölgelere takviye destek istemiş fransız firması bu iki gün içinde o destekler yapılacak yani
herhangi bir arıza vs mevcut değil sadece önlem için takviye yapılacak.  @hic2222

Çevrimdışı sallapati

ben bir şey söyleyeyim bazı bölgelerde halatlara olması gerekenden daha fazla yük biniyormuş
o nedenle bu bölgelere takviye destek istemiş fransız firması bu iki gün içinde o destekler yapılacak yani
herhangi bir arıza vs mevcut değil sadece önlem için takviye yapılacak.  @hic2222

Necmi abi.. destek dediğin sahanın içindeki uzun iskeleler mi?

yani o iskeleler baskıyı eşit dağıtmıyormuymuş?

Çevrimdışı ozan062

kendi aramızda bir tarih belirleseydik haber sitelerine kadar ilerlicek birsey olmasaydı eyv
fakat adamlar normalde bizle ilgilenmezken öyle bi kamoyu yaratıldıki her gecikme normalden daha fazla baskıyı beraberinde getiriyor

ve bunu yapanların isimleri belli, ve amaçları nedir.. basından bahsetmiyorum bu algıyı baslatanlara soyluyorum:(((
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Abi peki bu destekler kalıcı bir çözüm mü? Çatı kaldırılınca bu destekler ne olacak? İlk aşamada kaldırırken sorun yaşanıyorsa halatlarda daha sonra üstüne diğer yükler binince ne olacak?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı hic2222

Anladım @Necmi abi, teşekkürler bilgilendirme için.
Peki bilginiz var ise, bu destekten kasıt nedir ?
Ek bir halat v.s. gibi birşeyle desteklenecek ve artık çatıyla birlikte kalacak mı ?
Yoksa kalkış süresi boyunca denge sağlanana kadar kalıp sonra sökülecek yardımcı bir halat, boru vesair birşey mi ?
Kılıcın yapamadığını adalet yapar.

Çevrimiçi Necmi

Necmi abi.. destek dediğin sahanın içindeki uzun iskeleler mi?

yani o iskeleler baskıyı eşit dağıtmıyormuymuş?
bilmiyorum @sallapati bu şekilde bilgi aldım zaten sabah fransız firması onay vermiyordu kaldırma için
ama başkanda kaldırılsın diye bastırıyordu. Demekki bu dövüşü fransız firma kazandı :D
onun istediği önlemler alınacak detaylarını inanki bilmiyorum ama öğreniriz illaki
sanırım üst çapraz halatlarda destek gerekiyormuş bu ne diye sorma şimdi bilmiyorum peşin söyleyeyim

Çevrimdışı ozan062

o zaman burada bir hesaplama hatası yapılmıs,, hesap edilenden fazla oluyorsa ve bunu bir onceki kaldırmada fark etmiyorsun ikinci kaldırısında fark ediyorsun
kimbilir üçüncüde daha neleri hesap edicekler,, simdi otamatikman insanın kafasında bunlar acemi mi sorusunu uyandırıyor...

daha fazla kurcalarsak iyice firmaları iş bilmezliğe götürecek bir uç nokta burası onun için en iyisi hiçbirseyi acıklamamak üstünden geçmek...

çnk fazla irdeleyince sıkıntı oluyor adamların itibarını zedeliyorsun ister istemez.

*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı ahmetx

o zaman burada bir hesaplama hatası yapılmıs,, hesap edilenden fazla oluyorsa ve bunu bir onceki kaldırmada fark etmiyorsun ikinci kaldırısında fark ediyorsun
kimbilir üçüncüde daha neleri hesap edicekler,, simdi otamatikman insanın kafasında bunlar acemi mi sorusunu uyandırıyor...

daha fazla kurcalarsak iyice firmaları iş bilmezliğe götürecek bir uç nokta burası onun için en iyisi hiçbirseyi acıklamamak üstünden geçmek...

çnk fazla irdeleyince sıkıntı oluyor adamların itibarını zedeliyorsun ister istemez.

:lol: kasıklarım ağrıdı
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Necmi

Anladım @Necmi abi, teşekkürler bilgilendirme için.
Peki bilginiz var ise, bu destekten kasıt nedir ?
Ek bir halat v.s. gibi birşeyle desteklenecek ve artık çatıyla birlikte kalacak mı ?
Yoksa kalkış süresi boyunca denge sağlanana kadar kalıp sonra sökülecek yardımcı bir halat, boru vesair birşey mi ?
hiç bilmiyorum ama sanırım kalkıp çatı kendi başına havada duracak duruma gelene kadar bir destek sağlanacak
detayları öğrendikçe paylaşırım @hic2222

Çevrimdışı tguesbb

Sadece tahmin burda bir yanulmadan kaynaklı sanırım

Çevrimdışı Erdem Çözer

çekme halatlarına mı destek yapılacak acaba?
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı Bülent Yiğitcan

tahminime göre st lerin halatlarına takviye yapılacak olabilir en mantıklısı bu geliyor necmi abi

Çevrimiçi Necmi

Abi peki bu destekler kalıcı bir çözüm mü? Çatı kaldırılınca bu destekler ne olacak? İlk aşamada kaldırırken sorun yaşanıyorsa halatlarda daha sonra üstüne diğer yükler binince ne olacak?
burda sıkıntılı durum iskelelerden kopartmak destek denen şey zaten geçici olur
sürekli olması gereken şeyin adı destek olmuyor :) şimdi halkayı oluşturan halatları bile tam doğru
şekilde yayamadıysan ki bu pek mümkün değil çekme esnasında bazı noktalar daha fazla baskı alır
ve üstte yapılan yapı bundan etkilenir sanırım öyle bir şey buda o yapılara tekrar ek destek verirsin
kalkıpta tamamı dengelendiğinde artık yapı kendi yükünü çekecek duruma gelir desteklerin görevi biter @Serhat Akkaya
tabi bunlar benim ürettiğim teoriler. Bizde desteği o anki sorunu çözmek için kullanırız zaten bütünü sorun yaratmaz ama o bütün noktasına
gelene kadar bu tip durumlar normaldir. Unutmamak gerekiyor yukarda yatayda durmasına göre planlanmış bir yapı şu anda
çapraz vaziyette duruyor Yükseldikçe doğrularak gerçekte durması gereken şekli alacak ama şu anki
eğimli hali ilk kalkışta mutlaka desteğe ihtiyaç duyuracaktır iskele tepesinde yapılmasının nedenide
bu desteğin minimum seviyede tutulabilmesi için en azından açıyı dahada azaltmış oldular

Çevrimdışı serdart

benim anlamadığım halatlar gergin değil son fotoğraflarda halatlar üst bi yere değmiyor ama eğik gidiyor. tamamen gerdilip kaldırma denemesi olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı Kalyoncu

Kusura bakmayın özür dileyerek başlıyorum sözüme ama ben sizin daha yapıcı eleştiri yaptığınızı görmedim hep eleştiri hep eleştiri hep olumsuzsunuz bu her konu için böyle takım için stad için yönetim için hoca için ben anlam veremiyorum buna.çok önemli olan her cm in hesabı yapılan bu çatının bikerede kalkmasıda bende hayal kırıklığı uğratırdı şaşırırdım biraz yapıcı olalım madem aklımızdan sildik bu seneyi niye en sağlam şekilde ilerlemesinde ne sakınca var çelişmeye gerek yok

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Necmi

tahminime göre st lerin halatlarına takviye yapılacak olabilir en mantıklısı bu geliyor necmi abi
yok kardeşim sj lerle ilgisi yok çapraz halatlarda düzensiz haraket var sanırım o da dediğim gibi
tam yerinde değildir çekme esnasında bazı bölgeler daha fazla güç istiyordur buda çapraz halatları gevşetiyordur.
çekilip tam gerginlik elde edildiğinde bu sorun ortadan kalkar anladığım kadarıyla  @Bülent Yiğitcan

Çevrimdışı Kemal

İstedikleri kadar önlem alsınlar kimse acele etmesin , her önlem alınsın.  Burdan sonra oluşacak kaza bizi felakete sürükler Allah Korusun