Bu kaza yukarıda olsaydı daha kötü olurdu "belki" ama dediğin gibi o kazanın yukarıda olma ihtimali de daha az. Bu iş hem güvenli hem kolay hem hızlı deniyor, insanlar neden bugüne kadar hep diğerini yapıyordu. Bu bir trade-off yukarıda bu kazanın olma riski azdı, ama olursa da zararı daha büyük olabilirdi. Sonuçta aşağıda daha el altında yere yakın çalışma seçilmiş ama bu iş öyle burda kanıksadığımız gibi çatının sonradan havaya kaldırılması her açıdan olumlu ve üstün değil. En mantıklı, en doğru şekilde yapmışız gibi kabul edemedim bu durumu. Kaçyüz ton taşıyabilen halatlı yapının biraz boru ekleyince yukarıda devrilip her şeyin yerle bir olduğu bir felaketi resmediyoruz sanırım. Bu işi bilen biri değilim bilenler zaten yorumluyor öğreniyoruz saygısızlık olmasın ama forum sayesinde takip ettiğim kadarıyla bu konuda bu şekilde düşünüyorum. Zaten bütün işlerde yavaş gittiğimiz için aşağıda yapmak zaman kazandırdı demek de doğru gelmiyor. Belki bu iş özünde bize hız kazandırıp güvenle bitecekti ama işi yapış şeklimiz sonucunda pek bir farkını ve faydasını net olarak görmüş değiliz.
bunu bilemeyiz başka çatılar yukarda monte edildi derken onlarda çelik yapı yok semerler bir tek yukarda monte edildi
bizdede semerler yukarda monte ediliyor zaten onun dışında bizim dışımızda bir stadda bu tarz çatı gördüm oda yerde monte edildi öyle kaldırıldı.
parçaların montajında bütün oluşmadan iskele desteğine ihtiyaç duyuluyor bunu yukarda yapamazdık. mesela kesilen vidaların yenilenmesi
kaldırdıktan sonrada yapılabiliyordu ama yerde iki saatte değişen iki günde kontrolü yapılan parça yukarda bir hafta sürüyormuş