Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5879439 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı can1903

transfer döneminde bursanın çatısını alacakmışız :biggrinking:
Şenol Güneş konuşur iptal olur  :D :D
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı sozkul

Kaza riski daha yüksek olurdu. Vinç operatörun orayı görmesi daha zor olurdu

Ben emin değilim, işlemin daha zor olacağı ve işçilik maliyetinin çok yüksek olacağı kesin ama işin zorluk derecesi arttıkça alınan önlemler katlamalı olarak artıyor çünkü.

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Yukarda çalışmak zor ama vinc'in çarpıp kaza yapma olasılığı biraz daha az olmaz mıydı acaba?

Bu kaza yukarıda olsaydı daha kötü olurdu "belki" ama dediğin gibi o kazanın yukarıda olma ihtimali de daha az. Bu iş hem güvenli hem kolay hem hızlı deniyor, insanlar neden bugüne kadar hep diğerini yapıyordu. Bu bir trade-off yukarıda bu kazanın olma riski azdı, ama olursa da zararı daha büyük olabilirdi. Sonuçta aşağıda daha el altında yere yakın çalışma seçilmiş ama bu iş öyle burda kanıksadığımız gibi çatının sonradan havaya kaldırılması her açıdan olumlu ve üstün değil. En mantıklı, en doğru şekilde yapmışız gibi kabul edemedim bu durumu. Kaçyüz ton taşıyabilen halatlı yapının biraz boru ekleyince yukarıda devrilip her şeyin yerle bir olduğu bir felaketi resmediyoruz sanırım. Bu işi bilen biri değilim bilenler zaten yorumluyor öğreniyoruz saygısızlık olmasın ama forum sayesinde takip ettiğim kadarıyla bu konuda bu şekilde düşünüyorum. Zaten bütün işlerde yavaş gittiğimiz için aşağıda yapmak zaman kazandırdı demek de doğru gelmiyor. Belki bu iş özünde bize hız kazandırıp güvenle bitecekti ama işi yapış şeklimiz sonucunda pek bir farkını ve faydasını net olarak görmüş değiliz.

Çevrimdışı ErsinA.

transfer döneminde bursanın çatısını alacakmışız :biggrinking:

Recep bölükbaşı  aziz den başkasına vermez.  hiç heveslenme  :D

Çevrimdışı cagdas44

Tecrübesizlik mi var, bi bilgide yok ortada..

Bu stat gelecek sezona kalıcak..

Ya da Mayıs'ta açarız  :ok:

Yapılan işin gecikmesinde tecrübesizlik ile doğrudan bir bağlantı kurulamaz. Ama yapılan işin barındırdığı risk ile doğrudan ve dolaylı farklı bakış açıları ile bir çok bağlantı kurulabilir. Sonuç olarak 850 tonluk bir yapıyı sabit kuvvetlerin etkimediği bir şekilde bulunduğu yerden 15 metre kaldıracağız, işin barındırdığı riski şöyle ifade edelim bizim için 15 metre olan bu mesafe 1500 santimetre ya da 15000 milimetre olarak görünüyor mühendislere.

Bu kaza yukarıda olsaydı daha kötü olurdu "belki" ama dediğin gibi o kazanın yukarıda olma ihtimali de daha az. Bu iş hem güvenli hem kolay hem hızlı deniyor, insanlar neden bugüne kadar hep diğerini yapıyordu. Bu bir trade-off yukarıda bu kazanın olma riski azdı, ama olursa da zararı daha büyük olabilirdi. Sonuçta aşağıda daha el altında yere yakın çalışma seçilmiş ama bu iş öyle burda kanıksadığımız gibi çatının sonradan havaya kaldırılması her açıdan olumlu ve üstün değil. En mantıklı, en doğru şekilde yapmışız gibi kabul edemedim bu durumu. Kaçyüz ton taşıyabilen halatlı yapının biraz boru ekleyince yukarıda devrilip her şeyin yerle bir olduğu bir felaketi resmediyoruz sanırım. Bu işi bilen biri değilim bilenler zaten yorumluyor öğreniyoruz saygısızlık olmasın ama forum sayesinde takip ettiğim kadarıyla bu konuda bu şekilde düşünüyorum. Zaten bütün işlerde yavaş gittiğimiz için aşağıda yapmak zaman kazandırdı demek de doğru gelmiyor. Belki bu iş özünde bize hız kazandırıp güvenle bitecekti ama işi yapış şeklimiz sonucunda pek bir farkını ve faydasını net olarak görmüş değiliz.

Atlanılan bir şey var. Bizim çatımız bir çok halatlı germe çatı gibi çift halka ile oluşturulmadı, yukarıda çalışılması için söz konusu üçgen parçaların üstten de sabitleneceği ikinci bir sıra halata ihtiyaç var ama biz çeşitli sebeplerle bunun yerine tek sıra halat üstü çelik yapı yaptık. Dolayısıyla çatı yüksekliğine ulaştığında o üçgenleri yukarıda monte ettik desek bile çember tamamlanana kadar her halde her birini sabit tutmak için bir vince ihtiyacımız olacaktı. Çünkü iç halka tamamlanana kadar o çemberin çökmeyeceğini garanti edemezsiniz.

Çevrimdışı Ersoy

Şenol Güneş konuşur iptal olur  :D :D

Onlardan alacaksak bir nane vardır.Ozan gibi patlamasın. :evillol:
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı can1903

Kemal Sunal olayına döndü..

Salı sallanır, Çarşamba çarşafa dolanır.. Cuma mübarek gün  :tabe: :D :icool: :)
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı ahmett.67

Çevrimdışı bbdsa

S.a arkadaslar cok özür dilerim yeri burasi degil ama önemli benim icin. Ben yurtdisindan cuma günü istanbula gelecegim passoligim var ve bjk- rize maci biletleri ne zaman satisa sunulacaktir. Veya simdiye kadat neden satisa cikmadi??

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 13 Ekim 2015, 16:58:47
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
S.a arkadaslar cok özür dilerim yeri burasi degil ama önemli benim icin. Ben yurtdisindan cuma günü istanbula gelecegim passoligim var ve bjk- rize maci biletleri ne zaman satisa sunulacaktir. Veya simdiye kadat neden satisa cikmadi??
as
maç pazar günü perşembe felan çıkar diye düşünüyorum.
zaten iki tribün cezalı galiba değişiklik olmadıysa...
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı bbdsa

as
maç pazar günü perşembe felan çıkar diye düşünüyorum.
zaten iki tribün cezalı galiba değişiklik olmadıysa...

Ceza sadece fenerbahce macinda olan taraftarlara degilmi?? :alala:

Çevrimdışı sozkul

Ceza sadece fenerbahce macinda olan taraftarlara degilmi?? :alala:

Bende öyle düşünüyorum, omaçı orada seyreden seyirciye olmalı ceza.

Çevrimdışı ahmetx

Bende öyle düşünüyorum, omaçı orada seyreden seyirciye olmalı ceza.
öyle zaten  :D
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Necmi

bunu bilemeyiz başka çatılar yukarda monte edildi derken onlarda çelik yapı yok semerler bir tek yukarda monte edildi
bizdede semerler yukarda monte ediliyor zaten onun dışında bizim dışımızda bir stadda bu tarz çatı gördüm oda yerde monte edildi öyle kaldırıldı.
parçaların montajında bütün oluşmadan iskele desteğine ihtiyaç duyuluyor bunu yukarda yapamazdık. mesela kesilen vidaların yenilenmesi
kaldırdıktan sonrada yapılabiliyordu ama yerde iki saatte değişen iki günde kontrolü yapılan parça yukarda bir hafta sürüyormuş

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Antalyada son durum
Ulan bu Pixeli İcat eden Mimar - Tasarimci adi herneyse Islak Odunla doveceksin...
Baskani bir an once bu Pixel sevdasindan vazgecirmek lazim :busted_cop: :busted_cop: :busted_cop:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Deadam

Çatının yapım tekniği ile alakalı olarak çelik konstürüksiyorunun yerde yapılması zaruriydi çatı tam havaya kalktığında bunu bizde görebileceğiz. ayrıca o yükseklikte kablolar gerildikten sonra üzerine çelik yapı yapmak mümkün olmazdı şuan gerilerek kaldırılacak kablolar tam düz olmayacak sonradan monte edilcek parçalar düz olacak yani kaldırıldıktan sonra çatının montajı yapılsa idi mevcut duran destek iskelesinin tahmini yüksekliği 7-8 m. olan iskelenin 25-30 m civarında yükseklikte olması gerekirdiki buda hem çalışanlar için hemde montaj işçiliği açısından büyük riskti
Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz

Buda Bursa stadinin ince isleri
Ince islere hic baslanmamis bizden bile geride deniyordu ama goruntu oyle demiyor Tabiki tam bitmemis hatta eksik su halde acilamaz ama ince isler buyuk olcude bitmis ve bizden baya ileride...
[ Son Düzenleme: 13 Ekim 2015, 17:25:16 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı ers1903

Çevrimdışı ahmetx

Antalyada son durum
Ulan bu Pixeli İcat eden Mimar - Tasarimci adi herneyse Islak Odunla doveceksin...
Baskani bir an once bu Pixel sevdasindan vazgecirmek lazim :busted_cop: :busted_cop: :busted_cop:
bu stadı görünce kızamık geçiren çocuklar aklıma geliyor
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı KUMANOVALI

Ince islere hic baslanmamis bizden bile geride deniyordu ama goruntu oyle demiyor Tabiki tam bitmemis hatta eksik su halde acilamaz ama ince isler buyuk olcude bitmis ve bizden baya ileride...

tek bir foto üzerinden yorum sağlıklı olmaz

fi tarihinde bizimde demo locamız vardı

koy o resmi
ince işler tamam de

tahminim @Efe orayı takip ediyordur

en sağlıklı bilgiyi onsan alırız...
BJK

Shqiptari per fjalen ther edhe djalen / Arnavut verdiği söz için oğlunu da keser

http://www.alisverisreyonum.com
http://www.hpkartus.com
http://www.bilsabilgisayar.com.tr
https://www.avazilla.com

bu stadı görünce kızamık geçiren çocuklar aklıma geliyor
:kop: :kop:
Ahmet abi napacaz biz bu pixel isini ya
Stadin onunde biz pixele karsiyiz istemiyoruz diye eylem yapsak vazgecerlermi acaba :alala: :alala:

Çevrimdışı ers1903

İnsallah bizimkide maketteki koltuk planina sadik kalinarak yapilir ,bjk yazisi kirmizi yerine siyah yazılsın on numara olur ,bizimki bu kadar pikselli olmaz bana göre maketteki on numara :)

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı ers1903

Bu en iyi görünen yüzü :)