Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5876179 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Mehmet92

@ahmetx sağolasın abim :)

Aynen abi ama benim favori fotoğrafım; Eski açıktan çektikleri zaman Tribün ile çatı arasındaki açıklığı gösteren fotoğraf. Sahanın ne kadar aşağıda olduğu görülebiliyor o zaman :) Fotoğrafı bulursam koyacağım buraya. Buldum.

Bu da benim 6 Eylül 2015 te boğaz turu sırasında çektiğim fotoğraf.

Zeminin son hali bu mu olucak acaba ben de bunu merak ediyorum

Çevrimdışı warofpoet

@ahmetx @Efe @FARUK ve diğer arkadaşlar. Geçen yazdım ama bir daha yazayım. Kaldırma işlemi yapılırken 4 tane vinç her tribünün ortasına konuşlansa ve 20 cm lik boşluk kalacak şekilde çatı iskeletine bağlansa en azından herhangi bir ters harekette kontrol amaçlı iyi olmaz mı ? En azından çatı iskeletinin en fazla 20 cm oynaması sağlanır. Tabii bu arada çatı yükseldikçe destekler de yükseltilebilir  :alala:  Ne dersiniz

kaldırma işleminde sj lerin senkronize çalışması gerek zaten bunun için tek yerden kontrolü sağlanıyor..  4  yerden 4 vinç demek 4 insan demek çatının altında hepsinin aynı anda tepki vermesi imkansız ayrıca güvenlik açısından da bence öyle altlarda insan olmamalı. kaldırma yapılırken 4 vincin çatıya teması bile dengede sorun oluşturur kanaatindeyim bazı yerlere daha fazla yük binebilir. bence sj lerde sorun olmaz olursa bağlantı noktalarında olabilir o da olmasın diye kırk kere kontrol ediliyor zaten. Kazasız belasız kalkacak inşallah. Yapı çok büyük olunca bir endişe oluştu sanıyorum. Kalksa da rahat etsek  :tabe: :tabe: :super:
Sahte aşklara siyah beyaz darbe , Beşiktaş aşkı yeter bu kalbe...

Çevrimdışı Hasan Tahsin

kaldırma işleminde sj lerin senkronize çalışması gerek zaten bunun için tek yerden kontrolü sağlanıyor..  4  yerden 4 vinç demek 4 insan demek çatının altında hepsinin aynı anda tepki vermesi imkansız ayrıca güvenlik açısından da bence öyle altlarda insan olmamalı. kaldırma yapılırken 4 vincin çatıya teması bile dengede sorun oluşturur kanaatindeyim bazı yerlere daha fazla yük binebilir. bence sj lerde sorun olmaz olursa bağlantı noktalarında olabilir o da olmasın diye kırk kere kontrol ediliyor zaten. Kazasız belasız kalkacak inşallah. Yapı çok büyük olunca bir endişe oluştu sanıyorum. Kalksa da rahat etsek  :tabe: :tabe: :super:

Ben kaldırma işleminde dengeyi merak ediyorum sadece. Tamam forumda konuşuldu ama sadece altlardan kaldırılırken üst tarafın dengesini , içe ya da dışa nasıl olupta yatmayacağını merak ediyorum. Hani deselerki üst tarafıda geçici olarak tellerle prekastlara sabitleseler her kaldırışta onların da boşluklarını alsalar  tamam diyeceğim
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı CanEmre

• a.k.a. sadomi
  • Kara Kartal
  • *
  • 06 Ekim 2015, 21:24:04
  • İstanbul (Kurtuluş)
  • Şerefinle oyna, Hakkınla kazan...
Ben kaldırma işleminde dengeyi merak ediyorum sadece. Tamam forumda konuşuldu ama sadece altlardan kaldırılırken üst tarafın dengesini , içe ya da dışa nasıl olupta yatmayacağını merak ediyorum. Hani deselerki üst tarafıda geçici olarak tellerle prekastlara sabitleseler her kaldırışta onların da boşluklarını alsalar  tamam diyeceğim
bağlantılarda kopma olmadığı sürece içe dışa sağa sola yatma olmaz abi artık
kapalının içe yatması için numaralının dışa yatması gerekir, açıklar ise numaralıya doğru yan yatması gerekir ki çapraz halatlar kopmadan olmaz yatış.
hepsi birden içe ya da dışa yatması da borular eğilip kopmadan olacak bir şey değil.
kısacası bağlantılar sağlamsa sorun olmamalı
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı pascal26

Hulusi Baba demin tv'de kaldırma işleminin 20 Ekim gibi yapılacağını söyledi. Buün almış bilgiyi. Altta kurulan iskeleler de 30 cm kaydırılacakmış merkezden kenara doğru.

Bi de şu an çatınının bazı yerleri alttaki iskelelere değerken bazıları yukardaymış. Önce 20 cm yukarda sabitlenecek ondan sonra kaldırılacak dedi.

Çevrimdışı Efe

Hulusi Baba demin tv'de kaldırma işleminin 20 Ekim gibi yapılacağını söyledi. Buün almış bilgiyi. Altta kurulan iskeleler de 30 cm kaydırılacakmış merkezden kenara doğru.

Bi de şu an çatınının bazı yerleri alttaki iskelelere değerken bazıları yukardaymış. Önce 20 cm yukarda sabitlenecek ondan sonra kaldırılacak dedi.
daha öncede bilgi almıştı ama yanlıştı şimdide yanlış bilgi bence altta kurulan hangi iskele kaydırılabilir alt taraftaki hiç bişey bi yere kaydırılamaz sadece çatı havalanacak başkada bişey yapılmaz 20 ekimde kaldırma işlemi tam bitebilir belki yanlış anlamıştır
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Kazadan sonra halatların 3 ü temiz çıktı demişti ama daha röntgenciler gelmemişti bile. Çatı 20 cm kalkarsa sıkım işinden sonra alttaki iskelelerin de görevi biter hangi mantıkla kenara alınacakmış
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

bağlantılarda kopma olmadığı sürece içe dışa sağa sola yatma olmaz abi artık
kapalının içe yatması için numaralının dışa yatması gerekir, açıklar ise numaralıya doğru yan yatması gerekir ki çapraz halatlar kopmadan olmaz yatış.
hepsi birden içe ya da dışa yatması da borular eğilip kopmadan olacak bir şey değil.
kısacası bağlantılar sağlamsa sorun olmamalı
işlem bi başlasada şu borular iskelelerden yukarı kalksa zaten o anda bişey olmazsa dahada olmaz
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Anıl

ben gidiyorum size biraz akşam muhabbeti bırakayım Japonlar yeni stad yaptılar.Tribünleri bizim Kadir Hasa çok benziyor sadece alt kata tribün çıkışı yapmamışlar ve bir kale arkasında locaları iptal etmişler.Kapasitesi 40 bin 2 köşede skorborddan dolayı kayıpları fazla.Sıra sayıları aşağıdaki gibi herekese iyi akşamlar. :by2:

Bizim stad en az 45 bin kişi değilse benim adım Anıl değil.

Çevrimdışı kArtAlyAn

benim aklım hala bu çatı nasıl kalkacak almıyor arkadaş. çok büyük bir yük var halatların üstünde.kazasız belasız kalkar inş.
Öylesine Değil, Ölesiye..

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

benim aklım hala bu çatı nasıl kalkacak almıyor arkadaş. çok büyük bir yük var halatların üstünde.kazasız belasız kalkar inş.

Valla abi benim de aklım almıyor ama görücez artık Allah kaza bela vermesin. :D

Şimdi düşünüyorum altta kolum kadar 4 tane halat var..

Onların üzerinde tonlarca ağırlıkta yüksekçe çelik yapılardan oluşmuş bir bilezik var..

Ve bunları çekecek olan çelik halatlar..

Bu halatlar da dış bileziğe montelenmiş; 4-5 metrelik çelik kolonların üzerindeki yatay kirişlere sabitlenmiş strandjacklere bağlı..

Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. :dontknow:

-Çatı içeri, dışarı harekette bulunur mu?
-Yatay kirişler ve onları tutan kolonlar bu kadar sağlam mı?
-Koskoca çatı 4 tane çelik halatın üzerinde mi duracak?

Ooof offf.. :bandit:
[ Son Düzenleme: 06 Ekim 2015, 23:06:31 Yusuf Tekeli ]
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı can1903

Yav kafayı yiyecem ne zaman Kalkacak bu çatı  :s20:
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı eren_viyanaBJK

Saat 5-6 gibi kuzenim cekdi..simdi gönderebildi anca..paylasim dedim..

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Efe

çalışmalar devam ediyor borular, kirişler, mickey mouselar ve halatlarda bazı halatlar baya gerilmiş durumda sadece sabır lazım artık
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı cagdas44

- Tam bir halka ve iç içe geçen bir yapı olduğundan çok uç bir durum (Kırılma/ Kopma) olmazsa halka içe ya da dışa yatmaz.
- Daha da ağır bir sistem için bile hesaplaması yapılmıştır muhtemelen
- O 4 halatın kalınlığını düşününce koca koca uçakları tutan bir şey yok diyebiliriz :)

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Valla abi benim de aklım almıyor ama görücez artık Allah kaza bela vermesin. :D

Şimdi düşünüyorum altta kolum kadar 4 tane halat var..

Onların üzerinde tonlarca ağırlıkta yüksekçe çelik yapılardan oluşmuş bir bilezik var..

Ve bunları çekecek olan çelik halatlar..

Bu halatlar da dış bileziğe montelenmiş; 4-5 metrelik çelik kolonların üzerindeki yatay kirişlere sabitlenmiş strandjacklere bağlı..

Ne  kolu  abicim.Bacağının  en az  2  katı  kalınlığında  halat  o  miki mausların  takıldığı.Zayıf  biriysen  hatta  3  katı.

Çevrimdışı TALAT

Ne  kolu  abicim.Bacağının  en az  2  katı  kalınlığında  halat  o  miki mausların  takıldığı.Zayıf  biriysen  hatta  3  katı.

roberto carlos bacağı ise sorun olmaz :D
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Yok be abi :alala: Şu videoda belli zaten kalınlık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

- Tam bir halka ve iç içe geçen bir yapı olduğundan çok uç bir durum (Kırılma/ Kopma) olmazsa halka içe ya da dışa yatmaz.
- Daha da ağır bir sistem için bile hesaplaması yapılmıştır muhtemelen
- O 4 halatın kalınlığını düşününce koca koca uçakları tutan bir şey yok diyebiliriz :)

Sağolasın abi bilgiler için ama şurayı tam anlayamadım? :)

Çevrimdışı Efe

Yok be abi :alala: Şu videoda belli zaten kalınlık

bacağın kaval kemiği bölümüyle kıyaslarsan 2 katı kalınlık var işçilerin üzerinde bol pantolonlar var ben yakından gördüm çok kalın halatlar özellikle enine halatlar fena bence bu çatının üzerine bir miktar daha çatı inşaa edilse onuda taşırlar tam bir güç gösterisi bu halatlar :ok:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

bacağın kaval kemiği bölümüyle kıyaslarsan 2 katı kalınlık var işçilerin üzerinde bol pantolonlar var ben yakından gördüm çok kalın halatlar özellikle enine halatlar fena bence bu çatının üzerine bir miktar daha çatı inşaa edilse onuda taşırlar tam bir güç gösterisi bu halatlar :ok:

Tabi yakından nasıl onu bilmiyorum ancak uzaktan böyle anlayabildim. :)