Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5871641 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı İhsan

Herkese merhabalar

Öncelikle şunu sormak istiyorum neden herkes stadın kapasitesine takılmış bir vaziyette?
Bir diğer sorum ise stadın bu haline bile izin verilmedi yıllarca şimdi stad%70 tamamlandı belki deha fazlası bilmiyorum ama önemli olan stad mı,yoksa kapasitesi mi?
Bildiğim kadarıyla kapasite arttırmak çok sorun olmaz çunku buna olanak sağlanacak şekilde yapılmadı mı?
Benim düşüncem 50binlik bir stad olup her hafta kısmen boşluklar olacağına 41903 olsun tam dolsun daha iyi.

Biz 50bin olsun dolu olsun un peşindeyiz  :D :boxin: :money:
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Klişe bir soru olacak ama stadın şuan % kaçının bittiğini söyleyebiliriz ?

Çevrimdışı ahmetx

Herkese merhabalar

Öncelikle şunu sormak istiyorum neden herkes stadın kapasitesine takılmış bir vaziyette?
Bir diğer sorum ise stadın bu haline bile izin verilmedi yıllarca şimdi stad%70 tamamlandı belki deha fazlası bilmiyorum ama önemli olan stad mı,yoksa kapasitesi mi?
Bildiğim kadarıyla kapasite arttırmak çok sorun olmaz çunku buna olanak sağlanacak şekilde yapılmadı mı?
Benim düşüncem 50binlik bir stad olup her hafta kısmen boşluklar olacağına 41903 olsun tam dolsun daha iyi.
45-50 bin arası kapasite büyük maçlarda iyi bir gelir olurdu , ülke futbolunun ve ekonomisinin gelişmesine bağlı olarak 10 yıl sonra neden 60 binlik bir stad yapmadık diyeceğiz .İngiltere de arsenal,liverpool,chelsea,tottenham,west ham,everton,mcity yeni projeleriyle 50 bini geçti kapasiteleri.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

Bu stadyumda içimde kalan 7 şey var

1.4 tribün eşit yükseklik
2.Futbolcu çıkış tünelinin alttan verilmemesi
3.48-50 bin kapasite
4.Commerzbank çatısı
5.360 skorbord
6.2 Köşe yırtığı
7.Tek renk koltuk.

Ama 7. Madde hariç hepsi zorunluluktan yapılamadı.Yapılan her şey de en kalitelisi ve en güzeliyle yapıldı yapılıyor.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı denilanz

Yahu bu betonu nereye atacaklar ,eski açıkda bir yere mi
Misafir takım seyircisi için yeni bir aralık açılmıştı ya orası için olmasın? :alala:

Çevrimdışı Gomez_33

Keşke koltuklar full siyah olsaydıda BEŞİKTAŞ J.K sadece beyaz koltuklarla yazılsaydı efsane olurdu be aynı takım otobusumuz gibi  :bawling:

Çevrimdışı Efe

Numune koltuklar bana çok sık geldi. 45cm diye ölçtüm. Bütün tribünler bu numuneler gibi olursa kapasite 41903ün üzerinde olur.
Kısacası stad kapasitesi şu anda belli değildir.
Hatta Merdivenleri daraltıp ekstradan koltuk koyma düşenceleri var. Bu bile minimum +1500 kapasite demek.

kapasite konusu aslinda hic onemli degil yeterki bitsin ama acilisin 41.903 olacagini hic sanmiyorum daha fazla olacaktir ama sayiyi tam izinler alindiktan sonra aciklarlar simdi ne desek bos kaldi 4 gun buyuk gune
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

Vodafone Arena 03 Ekim 2015 (13:00) arası çalışma fotoğrafları.

Fotoğraflar için @keremfrat1  'e teşekkür ederiz.

Aşağıda bulunan görsel üzerinden Beşiktaş Arena Haber Portalına ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı Ersoy

Vodafone Arena 03 Ekim 2015 (13:00) arası çalışma fotoğrafları.

Fotoğraflar için @keremfrat1  'e teşekkür ederiz.

Aşağıda bulunan görsel üzerinden Beşiktaş Arena Haber Portalına ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler.
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Ersoy

Klişe bir soru olacak ama stadın şuan % kaçının bittiğini söyleyebiliriz ?

2. yarı açılacak diyor çoğu kişi abi sen hesap et. :evillol:
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı tedd

bilgisizce konuşuyorsun ve kesin konuşuyorsun evet kapasite sınırı var
fenerin stadıyla bir tutamazsın Dolmabahçe sadece şehirin içi değil aynı zamanda
tarihi sit alanı buda zaten kafadan inşaatı engellediği gibi bir şekilde bunu aşsakta
bir sürü koruma kurallarına takılıyor bırak kapasiteyi büyüklüğü istediğin gibi yapmanada izin verilmiyor
yeni açıktaki çatının yüksekliğinden daha alçak şu anda stadın yüksekliği zaten bilgisiz konuştuğun burdan
anlaşılıyor çünkü yükseklik sınırı olarak yeni açık çatı yüksekliğini geçemez kuralı var zaten o nedenle
maliyeti %30 dan fazla arttırarak yeraltına girdik biz geçerizde sit bölgesi tarihi eser hikayesini
sen sanırım bu kelimelerin anlamını bile bilmiyorsun sit alanına özellikle tarihi sit alanına izinsiz bir şey yapmak
bu ülkedeki en ağır suçlardan biridir. Orman yasaları gibi affı yoktur.Biliyorsundur Senin bahçende bile olsa
bir orman ağacını izinsiz kesemezsin. metro inşaatının kaç yıl bekletildiğini unuttun galiba hemde bu hükümet yapıyordu
bu işler geçiniz falan denecek kadar basit işler değildir. Stad inşaatıda emin ol bu haliyle bile esnetildiği kadar esnetildi
bütün limitler kullanıldı.kulelerin yıkılmasına izin verilseydi daha büyük bir stad yapılabilirdi buda en fazla 6-7 bin kapasite artışına
neden olabilecek bir büyüklük olurdu stad kabataş tarafına 3-4 metre daha kaydırabilirdik.
stadın zemininin aşağıya alınmasının ibb ve anıtlarla bağlantısını çözemedim zaten alındıda 32000 oldu ve bu sayıda bir engel yoktuki
on sene öncede yenileseydik 32 bin olarak zaten izin verilmişti bizim derdimiz zaten bu kapasitenin üstüne çıkmaktı ve on senedir
izin alamadığımız nokta buydu yoksa stadın yıkılmasına engel olmuyorlardı. @Factatum hem kişisel fikrini söylüyorsun hemde
bir çok kişiyi suçluyorsun nasıl anlamadım senin kişisel fikrine göremi yargılayalım insanları
Bilmiyorsun anlatayım
1- yeni yapılacak stad eski stadın yüksekliğini geçemez yeni açık çatı yükseklik olarak sınır alındı
2- Eski açık tribün yüksekliği kuleleri geçemez
3- Kuleler ve tarihi kapı korunacak
4- yapıyı 24 metre geriye çekeceksin
5- Kapasite 42000 in üstünde olamaz
6- Tarihi lokasyona uygun bir yapı olmak zorunda yani modern dışı olan yeni nesil stadlardan yapılmasına izin verilmedi.
stadın iç kullanım hakları bize ait istediğimiz gibi döşeyebiliriz ama alışveriş merkezi ve otel gibi maksadını aşan bir düzenlemeyede izin yok
dış kısma reklam vs için elektronik pano asılmasınada izin yok
kulelerin kullanım hakkı ve iç düzenlemesi bize ait ama dışına her hangi bir işlem yapmaya izin yok duvara pencere açmak vs gibi veya taş kaplamasını yenilemek gibi

İyi de arkadaşımız da onu söylemiş zaten. Yeni stadın kotu eskisinden daha düşük diyor.
Yazılanları daha dikkatli okuyun Necmi Bey.
Bu bile sizin ne kadar ön yargılı olduğunuzu gösteriyor.
Herşeye karşı çıkmak zorunda değilsiniz.
Arkadaşımız gayet düzgün bir dille düşüncelerini dile getirmiş.
Onun bakış açısına saygı duymayı öğrenin.
The most eastern of the west, the most western of the east

Çevrimdışı Factatum

Aslında ilk başta 36 38 bin sınırı vardı serdar bilgili döneminde daha sonra avrupa veya dünya kupa organizasyonunda çeyrek veya yarı final oynanabilmesi için loca koltukları hariç 40 bin koltuklu sınırını kullanıp spor bakanlığı da devreye girdi ve kapasite 40000+2000=42 bine arttırıldı.İbb nin şehir planlamacıları 36 veya 38 bin olabilir tam hatırlamıyorum bu kapasiteye kadar olabilir şeklinde rapor hazırladığı o dönem konuşulmuştu.En son dönemde başkanımızın kültür bakanıyla görüşüp kapasitenin 45 bine çıkarılması istediğini sosyal medyadan takip etmiştim.Anladığım kadarıyla kapasitede ibb tavsiyede bulunup ,spor bakanlığı talepte bulunup,kültür bakanlığı karar verdi.Anıtlar kuruluda yükseklik,dış mimari ve avm-otel olmaması noktasında karar veren makamdı.

Kapasiteyle ilgili söylediklerimi netleştirmek adına yazıyorum. Konu lastik gibi uzatmak için değil.  :D

Yazdıklarında hem fikirim. Stadın inşaat sürecinin yılan hikayesine dönmesi, insanların kafasını oldukça karıştırdı.

Yetkili merciler, bazı kırmızı çizgilerle yapabileceğimiz inşaatın sınırlarını bulunduğu lokasyon çerçevesinde sınırlandırdı. Burada anormal herhangi bir durum yok.

Kritik olan husus şu; bu inşaatın fiziki yapısı zaten bu sınırlar çerçevede yapıldı. Varsayıyorum nizami şartlarda 45.000 koltuğun sığacağı stada 41.903 ön koşulu koyulamaz. Eşyanın tabiatına aykırı bir durum bu. Stadın fiziki koşulları 41.903'e göre oluşturulur, bu çerçevede hacmi ve oturma kapasitesi daha küçük stad inşa edilirdi.

Varsayıyorum yine nizami açıdan UEFA standartları çerçevesinde bu stada 45.000 koltuk sığabiliyorsa, bu stadın doğal kapasitesi 45.000'dir. Bugün 41.903 koltuk koyarsınız, yarın düzenlemeyle 45.000 koltuğa çevirirsiniz. Buna İBB'den başkası da karşı gelemez. Ülkemiz realitesi gözönüne alındığında İBB'yi aşmak da zor olmayacaktır. Elbette bu rakam Vodafone Arena şartlarında kaçtır? bilemiyoruz. Bu yüzden heyecan yapıyor, kapasitenin artmasına dönük umut besliyoruz.

Bazı sevgili arkadaşlar, hangi topraklar üzerinde yaşadıklarını unutmuş görünüyorlar. Bu ülkede beyaz betonla tarihi kalelerin restore edildiğini, padişah köşklerinin komple yıkılıp yeri onlarca metre kaydırılıp aslına aykırı şekilde betondan yeniden yapıldığını, Boğaz'a bakan tarihi binayı holding için müze yapacağım diye devletten alan ancak kendi konutu yapıp yanıbaşına havuz inşa edildiğini, Boğaz'a sıfır tarihi köşkün kotunu yükseltip kaçak kat atıldığını, kutsal emanetler dahil bir çok kültürel mirasın politik amaçlarla maksadı haricinde kullanıldı ve taşındığını, bir çok tarihi eser niteliğindeki kültürel mirasın baraj suları altında bırakıldığını, bazı mozaiklerin bir yerden başka bir yere nakledildikten sonra trajikomik şekilde aslından bambaşka şekilde birleştirildiğini, bir çok eserin muhafaza bile edilmediğini unutmuşlar. Tavsiyem, basit bir google aramasıyla tüm bunları yeniden hatırlamaları yönünde. Bu ülkede politik realiteler, hukuktan üstün. Elbette bu bir methiye değil, sadece tespit.

Neyse bu konuya ilişkin, olması gerektiğinden çok daha fazla şey yazdım. Özetle 41.903 rakamı Allah kelamı değildir. Vodafone Arena'nın nizami şartlarda standartlara uygun şekilde alabileceği maksimum koltuk sayısı bizim kapasitemiz olacaktır. Belki politik koşullar sebebiyle bugün değil, ama yarın öyle olacak.

[ Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 14:52:19 Factatum ]

Çevrimiçi Necmi

necmi abi asimetrinin geçmişte de dönem dönem popüler olduğu akımlar var simetrinin olduğu gibi. geçmişte simetri(neoklasizm 1700) daha popülerdi abi kabul ama birtakım akımlar ile hep yıkılmaya çalışıldı art nouveau gibi. dönem dönem bu akımlar da aldı yürüdü. simetriden kurtulma çabaları çok öncelere dayanıyor sadece 1960larda değil yani.
almanya erken modernizmi bauhauslarla yaşamış adamlardır ki nazilere kadar endüstri devriminin ürünlerini verdiler hep erken modern yapılarıyla. nazilerin kafa bambaşkaydı yeniden görkemli yapı yapma isteği vardı adamlarda sadece(palladionun pavyonları gibi). yine de herifler durmadı devam etti modernist yapılarına. yani savaş dönemi yapıları gelip geçiciydi. :D :D  şimdi sen nazi mimarisi deyince bi acayip oldum ama sonuç itibariyle kolon konusunda neoklasik bişiler aramışlar orada. bence asimetriyi katınca o iş pek olmamış sanki.  :D :D şahsi fikrimce çok arada kalmışlar karar olarak. ya tamamen açılı taşıyıcılarla dış cephe oluşturulacaktı ya da simetrik düzenli kolonlarla bu iş halledilecekti.

edit: abi bir önceki giride tarihi görünümlü bir yapı olacak demişsin. eğer şartnamede böyle bir madde varsa yukarıda bahsettiğim asimetrik taşıyıcı sistemi lafımı geri alıyorum. düz simetrik bir kolon sistemi daha sade bir yapı haline getirirmiş. :D :D

neyse abi forumu geriden takip edince böyle oluyor :) kızmazsınız umarım
olabilir daha önceleri rastlamadım asimetrik mimariye işimden dolayı taş yapıları inceliyorum
karşıma çıkmadı nazi mimarisine örnek vermemde aslında bana görede gerçekten doğaçlama ortaya çıkmış
bir tarz değil biraz roma biraz mısırdan esintiler var ama bu mimariyide köşeleri çok fazla kullanarak daha
sert bir yapıya dönüştürmüşler benim hissettiğim soğuk yüksek duygusuzluğu ve mutlak gücü temsil eden
bir tarz belki dönemin politik yapısından etkilenerek böyle düşünüyorumdur. Ama bana hep anıt yapı havası vermiştir
1900 lerin ortalarındada biz bayağı etkilendik bu tip tarzdan zaten o döneme denk gelen yapılarda izlerine rastlanıyor
inönü stadı Ankara garı anıtkabir gibi yapılar bu tarzın Türkiyedeki temsilcileri şimdi yeni stadımızda aslında asimetri kullanarak
bu tarzı yumuşatarak uyguladılar simetri uygulasalardı bence ortaya soğuk bir yapı çıkardı asimetri bunun kasvetli halini bozdu
göze daha sıcak gelen bir hale getirdi tabiki ben duygusal baktığım için buda ancak benim kişisel düşüncem olabilir Mesela Anıtkabir
bana ulaşılmaz bir yapı gibi geliyor orda gücü temsil ediyor ama dediğim gibi hep duygusal bakıyoruz olaylara
ve ne hikmetse bizim duygusal yakınlığımız olan yapılar bu tarz mimariyle yapıldığı için mecburen beğeniyoruz :)

Çevrimdışı mellfred

Bu stadyumda içimde kalan 7 şey var

1.4 tribün eşit yükseklik
2.Futbolcu çıkış tünelinin alttan verilmemesi
3.48-50 bin kapasite
4.Commerzbank çatısı
5.360 skorbord
6.2 Köşe yırtığı
7.Tek renk koltuk.

Ama 7. Madde hariç hepsi zorunluluktan yapılamadı.Yapılan her şey de en kalitelisi ve en güzeliyle yapıldı yapılıyor.
tamamına katılıyorum, bende de uktedir. özellikle köşe yırtığı sayısının fazla olması ve asimetrik yükseklik görüntüyü çirkinleşiriyor

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Özetle 41.903 rakamı Allah kelamı değildir. Vodafone Arena'nın nizami şartlarda standartlara uygun şekilde alabileceği maksimum koltuk sayısı bizim kapasitemiz olacaktır. Belki politik koşullar sebebiyle bugün değil, ama yarın öyle olacak.

Bir dizi halinde yazdıklarına aynen katılıyorum. Aynı zamanlarda yapılmış bir bütünün belli kısımları tarihi eser olur da geri kalanı nasıl olmaz anlayabilmiş değilim. Hemen arkasına çirkin bir gökdelen dikilen yer nasıl sit alanı olur bunu da anlamak mümkün değil. Ben daha önce de belirtmiştim Dolmabahçe bizim şansımız değil bilakis biz Dolmabahçe'nin şansıyız. O bölgeye yakışan stadımız yapılmasaydı kimbilir ne çirkin , ucube avm ler yapılacaktı. Açsın baksın herkes Ali Samiyen stadı çok değil 10 yıl kadar sonra yapıldı ama şimdi yerinde neler olduğunu biliyoruz.
Stadımız yapılırken ileride devran değişir mantığıyla yapıldığını herkes biliyor. Eski açık tarafının yükselme ihtimaline binaen arkasındaki kolonlarda ankrajların ( Umarım doğru yazdım ) olduğunu herkes biliyor.
Son olarak ben 80 li yıllarda 60 bin kişi ile maç seyrettiğimi bilirim o yüzden trafik falan kimse konuşmasın. Seyirci tahliyesi konusunda en iddialı yerdir orası zira taraftarlarımız oraya vasıtalarıyla gelmiyor. Diğer stadlarda misafir taraftarlar ev sahibi taraftarların boşalmasını beklerken orada aynı anda tahliye ediliyordu. Örneğin gs gelmişse taksim tarafından fb gelmişse kabataş tarafından dönüyorlardı. Taksim tarafına, kabataş tarafına, Beşiktaş tarafına ve deniz yoluna yani 4 bir yana tahliye imkanı veren kaç stadımız var.
Son olarak ta yok orası dolgu alanı falan demek günümüz inşaat teknikleriyle deniz ortasına gökdelen dikildiği bir ortamda mantıklı bir yaklaşım değildir.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı osman1903

Bu ve bundan önceki resimler için teşekkürler @keremfrat1 merak ettiğim bir konu var senin staddaki görevin nedir çalışan falan mısın?

Çevrimiçi Necmi

Kapasiteyle ilgili söylediklerimi netleştirmek adına yazıyorum. Konu lastik gibi uzatmak için değil.  :D

Yazdıklarında hem fikirim. Stadın inşaat sürecinin yılan hikayesine dönmesi, insanların kafasını oldukça karıştırdı.

Yetkili merciler, bazı kırmızı çizgilerle yapabileceğimiz inşaatın sınırlarını bulunduğu lokasyon çerçevesinde sınırlandırdı. Burada anormal herhangi bir durum yok.

Kritik olan husus şu; bu inşaatın fiziki yapısı zaten bu sınırlar çerçevede yapıldı. Varsayıyorum nizami şartlarda 45.000 koltuğun sığacağı stada 41.903 ön koşulu koyulamaz. Eşyanın tabiatına aykırı bir durum bu. Stadın fiziki koşulları 41.903'e göre oluşturulur, bu çerçevede hacmi ve oturma kapasitesi bu çerçevede daha küçük stad inşa edilirdi. Varsayıyorum yine nizami açıdan UEFA standartları çerçevesinde bu stada 45.000 koltuk sığabiliyorsa, bu stadın doğal kapasitesi 45.000'dir. Bugün 41.903 koltuk koyarsınız, yarın düzenlemeyle 45.000 koltuğa çevirirsiniz. Buna İBB'den başkası da karşı gelemez. Ülkemiz realitesi gözönüne alındığında İBB'yi aşmak da zor olmayacaktır. Elbette bu rakam Vodafone Arena şartlarında kaçtır? bilemiyoruz. Bu yüzden heyecan yapıyor, kapasitenin artmasına dönük umut besliyoruz.

Bazı sevgili arkadaşlar, hangi topraklar üzerinde yaşadıklarını unutmuş görünüyorlar. Bu ülkede beyaz betonla tarihi kalelerin restore edildiğini, padişah köşklerinin komple yıkılıp yeri onlarca metre kaydırılıp aslına aykırı şekilde betondan yeniden yapıldığını, Boğaz'a bakan tarihi binayı holding için müze yapacağım diye devletten alan ancak kendi konutu yapıp yanıbaşına havuz inşa edildiğini, Boğaz'a sıfır tarihi köşkün kotunu yükseltip kaçak kat atıldığını, kutsal emanetler dahil bir çok kültürel mirasın politik amaçlarla maksadı haricinde kullanıldı ve taşındığını, bir çok tarihi eser niteliğindeki kültürel mirasın baraj suları altında bırakıldığını, bazı mozaiklerin bir yerden başka bir yere nakledildikten sonra trajikomik şekilde aslından bambaşka şekilde birleştirildiğini, bir çok eserin muhafaza bile edilmediğini unutmuşlar. Tavsiyem, basit bir google aramasıyla tüm bunları yeniden hatırlamaları yönünde.

Neyse bu konuya ilişkin, olması gerektiğinden çok daha fazla şey yazdım. Özetle 41.903 rakamı Allah kelamı değildir. Vodafone Arena'nın nizami şartlarda standartlara uygun şekilde alabileceği maksimum koltuk sayısı bizim kapasitemiz olacaktır. Belki politik koşullar sebebiyle bugün değil, ama yarın öyle olacak.

şimdi bu yazın daha derli toplu oldu maksadı daha iyi anlatıyor.
elbette kurallar var ve bu kuralların belli kişilere farklı uygulanması var
Türkiye gerçeklerini zaten iyi biliyoruz bazı konularda kuralları önümüze koyarak bizi engellediler
kapasiteyi her halukarda aşardık ama önümüze koydukları kıstaslar buna izin vermedi mesela
kulelerin yıkılıp yeniden yapılmasına izin vermediler ve o kulelerin yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor
stad bittikten sonrada bunu yaptıracaklar büyük ihtimal öncesinda yaptırmak istememelerinin nedenide
kulelerin yıkıldıktan sonra bir kaç metre kabataş tarafına kaydırıp paralelliğinide projeye göre düzeltmemizi istemediler
bu bize biraz daha büyük bir stad yapma imkanı sunuyordu hatta kazayla yıkılmasın diye uzun bir süre inşaat
belli bir seviyeye gelene kadar bizim eski açıkta kulelere on metreden daha fazla yaklaşmamıza izin vermediler
ne zaman projede değişiklik yapamaz duruma geldik o zaman bize kulelere yanaşma izni verdiler olur ya kazı sırasında
bir baktın kuleler yıkıldı o zaman zaten istediğin yere esnetirdin bu arada ne zaman kaba bitti prekastlar takıldı tesadüf bu ya bize duvarın ve kulenin yıkım izni verildi
oda sadece bir kulenin yıksaydık yaptıktan sonra diğerininde yıkım izni verilirdi bizde sadece orta duvarı yıktık.
ama eninde sonunda kuleler yıkılacak ve yenileri yapılacak bir konuda kesin eminim projeyi çok inceledim mevcut
şartlarda bu araziye yapılacak en büyük yapı yapıldı kapasite sınırı var zaten olmasa en üste bir sıra daha konulabilir
yeni açık altkat en üstüne iki sıra daha konabilir bunlar ilk projede vardı şu anki uygulamada yok ama sonrasında yapılamazda değil
bize 2000-2500 arası bir koltuk kazandırır ama bir çok arkadaşın dediği gibi koltuk saflarını sıklaştırarak koltuk kazanma işi bana yaş geliyor
onun uygulanabilirliği yok ve söylemlerde net değil çok muallak ve yuvarlak açıklamalar yapılıyor bu konuda

Çevrimdışı Hasan Tahsin

hatta kazayla yıkılmasın diye uzun bir süre inşaat
belli bir seviyeye gelene kadar bizim eski açıkta kulelere on metreden daha fazla yaklaşmamıza izin vermediler

İnönü'deki son maçtan sonra hatıra diye kale direği, koltuk falan almışlar. Onlara çok kızıyorum , hatıra diye kulelere neden girişmeyi akıllarına getirmediler  :D Şaka bir yana da stadımız yıkılırken bu kule yüksekliğini geçemez durumu biliniyormuydu merak ettim. Çarşıya da kızgınım ; sen inşaattan kepçe falan al da gereğini yapma  :lol:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Stadımız hakkında bilgi sahibi bir kardeşimiz. Hadi vinç diyor kaldır artık çatıyı. Strand Jack desen amerikalı seri katil sanır  :D

https://twitter.com/bjk_hld/status/650281311282851840
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı osman1903

İnönü'deki son maçtan sonra hatıra diye kale direği, koltuk falan almışlar. Onlara çok kızıyorum , hatıra diye kulelere neden girişmeyi akıllarına getirmediler  :D Şaka bir yana da stadımız yıkılırken bu kule yüksekliğini geçemez durumu biliniyormuydu merak ettim. Çarşıya da kızgınım ; sen inşaattan kepçe falan al da gereğini yapma  :lol:
Abi naptın bu durumda bile ismimiz darbeci oldu kulelere dokunsalar vatan hainleri diye kulübü kapatırlardı vallahi :)

Çevrimiçi Necmi

Bir dizi halinde yazdıklarına aynen katılıyorum. Aynı zamanlarda yapılmış bir bütünün belli kısımları tarihi eser olur da geri kalanı nasıl olmaz anlayabilmiş değilim. Hemen arkasına çirkin bir gökdelen dikilen yer nasıl sit alanı olur bunu da anlamak mümkün değil. Ben daha önce de belirtmiştim Dolmabahçe bizim şansımız değil bilakis biz Dolmabahçe'nin şansıyız. O bölgeye yakışan stadımız yapılmasaydı kimbilir ne çirkin , ucube avm ler yapılacaktı. Açsın baksın herkes Ali Samiyen stadı çok değil 10 yıl kadar sonra yapıldı ama şimdi yerinde neler olduğunu biliyoruz.
Stadımız yapılırken ileride devran değişir mantığıyla yapıldığını herkes biliyor. Eski açık tarafının yükselme ihtimaline binaen arkasındaki kolonlarda ankrajların ( Umarım doğru yazdım ) olduğunu herkes biliyor.
Son olarak ben 80 li yıllarda 60 bin kişi ile maç seyrettiğimi bilirim o yüzden trafik falan kimse konuşmasın. Seyirci tahliyesi konusunda en iddialı yerdir orası zira taraftarlarımız oraya vasıtalarıyla gelmiyor. Diğer stadlarda misafir taraftarlar ev sahibi taraftarların boşalmasını beklerken orada aynı anda tahliye ediliyordu. Örneğin gs gelmişse taksim tarafından fb gelmişse kabataş tarafından dönüyorlardı. Taksim tarafına, kabataş tarafına, Beşiktaş tarafına ve deniz yoluna yani 4 bir yana tahliye imkanı veren kaç stadımız var.
Son olarak ta yok orası dolgu alanı falan demek günümüz inşaat teknikleriyle deniz ortasına gökdelen dikildiği bir ortamda mantıklı bir yaklaşım değildir.
yok bazı şeyleri kabul etmemiz gerekiyor şimdi bizim menfaatimize diye başka yerlerde kural deliniyorsa bizde delelim mantığı yanlış tam tersi delmeyelim başka yerlerdede delinmesine izin vermeyelim. stadın bulunduğu yerin tarihi sit alanı olması kulenin olduğu yerin tarihi sit alanı olduğunu göstermez. o yapının çirkinliği boğaz görünümüyle ilgili belki göze hoş gelen başka bir yapı olsaydı o kadar sırıtmazdı. bizim yapılarında tarihi olmayla bir ilgisi yok ama koruman lazımki gelecekte tarihi olsun
şu anda şehir kimliğini taşıyan bir yapı önemi burdan ortaya çıkıyor şimdi tarihi değil diye cumhuriyet dönemi sonrası her yapıyı yıkmaya kalkarsak geleceğe cumhuriyet dönemi eserleri bırakamayızki inönü stadı Türkiye için önemli bir yapıydı korunmalıydı ama yapım teknikleri ve o zamanki imkansızlıklar dayanacak bir yapı yapılmasını engellemiş bizde ön görünümü bozmadan yeniledik hem geleceğe bırakacağımız kimliği bozmadık hemde daha uzun dayanabilecek sağlamlıkta bir yapı haline getirdik aslında buna tepki göstermek yerine şehir kimliğini koruduğumuz için gurur duymamız lazım aynı zamanda istanbula kimlik olacak yapılardan birini yaptık.
unutmayalım bittiğinde istanbul stadyumları dendiğinde Vodafone arena olacak sonra diğerleri gelecek bu stad diğer bütün stadları sıradanlaştırdı hatta genişletebiliriz Türkiye stadyumları dendiğindede önce burası olacak diğerleri sonra gelecek bundan sonrada ne yaparlarsa yapsınlar vodafone arenadan daha önemli olmayacak

Çevrimdışı cursedofdragon

Stadımız hakkında bilgi sahibi bir kardeşimiz. Hadi vinç diyor kaldır artık çatıyı. Strand Jack desen amerikalı seri katil sanır  :D

https://twitter.com/bjk_hld/status/650281311282851840

:evillol: :evillol:

Çevrimdışı Hasan Tahsin

yok bazı şeyleri kabul etmemiz gerekiyor şimdi bizim menfaatimize diye başka yerlerde kural deliniyorsa bizde delelim mantığı yanlış tam tersi delmeyelim başka yerlerdede delinmesine izin vermeyelim. stadın bulunduğu yerin tarihi sit alanı olması kulenin olduğu yerin tarihi sit alanı olduğunu göstermez. o yapının çirkinliği boğaz görünümüyle ilgili belki göze hoş gelen başka bir yapı olsaydı o kadar sırıtmazdı. bizim yapılarında tarihi olmayla bir ilgisi yok ama koruman lazımki gelecekte tarihi olsun
şu anda şehir kimliğini taşıyan bir yapı önemi burdan ortaya çıkıyor şimdi tarihi değil diye cumhuriyet dönemi sonrası her yapıyı yıkmaya kalkarsak geleceğe cumhuriyet dönemi eserleri bırakamayızki inönü stadı Türkiye için önemli bir yapıydı korunmalıydı ama yapım teknikleri ve o zamanki imkansızlıklar dayanacak bir yapı yapılmasını engellemiş bizde ön görünümü bozmadan yeniledik hem geleceğe bırakacağımız kimliği bozmadık hemde daha uzun dayanabilecek sağlamlıkta bir yapı haline getirdik aslında buna tepki göstermek yerine şehir kimliğini koruduğumuz için gurur duymamız lazım aynı zamanda istanbula kimlik olacak yapılardan birini yaptık.
unutmayalım bittiğinde istanbul stadyumları dendiğinde Vodafone arena olacak sonra diğerleri gelecek bu stad diğer bütün stadları sıradanlaştırdı hatta genişletebiliriz Türkiye stadyumları dendiğindede önce burası olacak diğerleri sonra gelecek bundan sonrada ne yaparlarsa yapsınlar vodafone arenadan daha önemli olmayacak

Yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum. Süzer plaza olayı ironiden ibaretti  :) Biz oraya Beşiktaş'ımız adına bina inşa etmiyor herkesin değindiği gibi " Mabed " yapıyoruz. O mabedimizin Bize, İstanbul'a, Türkiye'ye layık olmasını isteriz. Benim itiraz ettiğim konulara yukarıda değinmişsin. Kuleleri yıkar , aslını korur ve stadla uyumlu yenisini yaparsın. Yüksekliğini de eski açıkla aynı boyda yaptığında en güzeli ortaya çıkar. Kadıköy'de tarihi denilen çok ahşap bina var. Ölçülerini alıyorlar ve betonarme bir bina yapıldıktan sonra dış cephesi ahşapla kaplanıyor. Aklın yolu bir ama ben bunların akıllarının gerçek aklı temsil etmediğini düşünüyorum. Bağımlı olan bu kurul keşke bu gibi işler için bağımsız odalardan, üniversitelerden , çevre planlamacılarından görüş alsa , alması mecbur hale getirilse .
[ Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 15:41:34 Hasan Tahsin ]
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

ayin 7 si gelsede ortalik şenlense 10 cm yukari kalktigi an kıyamet kopar burda sonra vidalar sıkılacak ve tam kalkis baslayacak 15 ekimde tam olarak havada olur v halatlar takilir
Şampiyon Beşiktaş JK