Kapasiteyle ilgili söylediklerimi netleştirmek adına yazıyorum. Konu lastik gibi uzatmak için değil. 
Yazdıklarında hem fikirim. Stadın inşaat sürecinin yılan hikayesine dönmesi, insanların kafasını oldukça karıştırdı.
Yetkili merciler, bazı kırmızı çizgilerle yapabileceğimiz inşaatın sınırlarını bulunduğu lokasyon çerçevesinde sınırlandırdı. Burada anormal herhangi bir durum yok.
Kritik olan husus şu; bu inşaatın fiziki yapısı zaten bu sınırlar çerçevede yapıldı. Varsayıyorum nizami şartlarda 45.000 koltuğun sığacağı stada 41.903 ön koşulu koyulamaz. Eşyanın tabiatına aykırı bir durum bu. Stadın fiziki koşulları 41.903'e göre oluşturulur, bu çerçevede hacmi ve oturma kapasitesi bu çerçevede daha küçük stad inşa edilirdi. Varsayıyorum yine nizami açıdan UEFA standartları çerçevesinde bu stada 45.000 koltuk sığabiliyorsa, bu stadın doğal kapasitesi 45.000'dir. Bugün 41.903 koltuk koyarsınız, yarın düzenlemeyle 45.000 koltuğa çevirirsiniz. Buna İBB'den başkası da karşı gelemez. Ülkemiz realitesi gözönüne alındığında İBB'yi aşmak da zor olmayacaktır. Elbette bu rakam Vodafone Arena şartlarında kaçtır? bilemiyoruz. Bu yüzden heyecan yapıyor, kapasitenin artmasına dönük umut besliyoruz.
Bazı sevgili arkadaşlar, hangi topraklar üzerinde yaşadıklarını unutmuş görünüyorlar. Bu ülkede beyaz betonla tarihi kalelerin restore edildiğini, padişah köşklerinin komple yıkılıp yeri onlarca metre kaydırılıp aslına aykırı şekilde betondan yeniden yapıldığını, Boğaz'a bakan tarihi binayı holding için müze yapacağım diye devletten alan ancak kendi konutu yapıp yanıbaşına havuz inşa edildiğini, Boğaz'a sıfır tarihi köşkün kotunu yükseltip kaçak kat atıldığını, kutsal emanetler dahil bir çok kültürel mirasın politik amaçlarla maksadı haricinde kullanıldı ve taşındığını, bir çok tarihi eser niteliğindeki kültürel mirasın baraj suları altında bırakıldığını, bazı mozaiklerin bir yerden başka bir yere nakledildikten sonra trajikomik şekilde aslından bambaşka şekilde birleştirildiğini, bir çok eserin muhafaza bile edilmediğini unutmuşlar. Tavsiyem, basit bir google aramasıyla tüm bunları yeniden hatırlamaları yönünde.
Neyse bu konuya ilişkin, olması gerektiğinden çok daha fazla şey yazdım. Özetle 41.903 rakamı Allah kelamı değildir. Vodafone Arena'nın nizami şartlarda standartlara uygun şekilde alabileceği maksimum koltuk sayısı bizim kapasitemiz olacaktır. Belki politik koşullar sebebiyle bugün değil, ama yarın öyle olacak.
şimdi bu yazın daha derli toplu oldu maksadı daha iyi anlatıyor.
elbette kurallar var ve bu kuralların belli kişilere farklı uygulanması var
Türkiye gerçeklerini zaten iyi biliyoruz bazı konularda kuralları önümüze koyarak bizi engellediler
kapasiteyi her halukarda aşardık ama önümüze koydukları kıstaslar buna izin vermedi mesela
kulelerin yıkılıp yeniden yapılmasına izin vermediler ve o kulelerin yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor
stad bittikten sonrada bunu yaptıracaklar büyük ihtimal öncesinda yaptırmak istememelerinin nedenide
kulelerin yıkıldıktan sonra bir kaç metre kabataş tarafına kaydırıp paralelliğinide projeye göre düzeltmemizi istemediler
bu bize biraz daha büyük bir stad yapma imkanı sunuyordu hatta kazayla yıkılmasın diye uzun bir süre inşaat
belli bir seviyeye gelene kadar bizim eski açıkta kulelere on metreden daha fazla yaklaşmamıza izin vermediler
ne zaman projede değişiklik yapamaz duruma geldik o zaman bize kulelere yanaşma izni verdiler olur ya kazı sırasında
bir baktın kuleler yıkıldı o zaman zaten istediğin yere esnetirdin bu arada ne zaman kaba bitti prekastlar takıldı tesadüf bu ya bize duvarın ve kulenin yıkım izni verildi
oda sadece bir kulenin yıksaydık yaptıktan sonra diğerininde yıkım izni verilirdi bizde sadece orta duvarı yıktık.
ama eninde sonunda kuleler yıkılacak ve yenileri yapılacak bir konuda kesin eminim projeyi çok inceledim mevcut
şartlarda bu araziye yapılacak en büyük yapı yapıldı kapasite sınırı var zaten olmasa en üste bir sıra daha konulabilir
yeni açık altkat en üstüne iki sıra daha konabilir bunlar ilk projede vardı şu anki uygulamada yok ama sonrasında yapılamazda değil
bize 2000-2500 arası bir koltuk kazandırır ama bir çok arkadaşın dediği gibi koltuk saflarını sıklaştırarak koltuk kazanma işi bana yaş geliyor
onun uygulanabilirliği yok ve söylemlerde net değil çok muallak ve yuvarlak açıklamalar yapılıyor bu konuda