Çatı işinin bukadadr meşekatli olduğunu gördükten sonra, mesela 5 yıl sonra Kapasite arttırımı için gerekli izinler alınsa bile, çatının yerinden sökülmeden eski açığın portatif tribünlerle veya başka bir yolla yükseltilme ihtimali var mıdır?
Yoksa kapasite artışı için stadımızdaki tek yol koltuk düzenlemesi ile mi olacaktır?
Şahsi kanaatim mevcut yapının yeniden revize edilerek kapasite artırılması çok mümkün bulunmamakta bunun birinci engeli yükseklik (kot) sınırı hal böyle iken tek kapasite arttırımı koltukların ve aralardaki mesafelerin daraltılması olabilecektir. Onunda UEFA standartları nedeni ile yapılması pek mümkün gözükmemekte.
Zaten mevcut bir imkan olsaydı yani 41903 yerine 45903 kişilik yapılabilseydi bu işlem şu anki aşamada yapılırdı. Liglerimizde ve bizim maçlarımızda eski inönü zamanlarıda dahil olmak üzere seyirci ortalamalarına bakacak olursak mevcut kapasite yeterli gözüküyor.
Yıllar Yıllaaaar sonra bu kapasite yetersiz gelirse ancak yeniden bir stad inşaa etmek ve kot sınırlamasının esnetilmesi yoluyla kapasite arttırımı yapılabilir.
Kişisel kanattim ise stadlarda nicelikten ziyade niteliğin önemli olmasıdır. Yani 100 bin kişilik stadda 25 bin gerçek-ateşli -tutkuluBeşiktaş taraftarının yarattığı ambiansı yaratamayabilirsiniz.
Mevcut mabedimizin gerek tribünlerin sahaya olan mesafesi, dikliği, sahaya hakimiyeti ile değil 40000 kişi 20000 kişinin bile orada takımı çok rahat baskı altına alabileceğini hayal edebiliyorum.
O yüzden acizane kapasite konusuna pek takılmamanızı tavsiye edebilirim.
İyi günler