trabzon'un ismi trabzonspor değil çaykur rize veya akhisar olsa, forma rengi bordo mavi değil başka renk olsa 10 hafta kala düşmeyi garantilemişti. Rize, es-es kadar bile oynamıyorlar. Tam bir çöküş içindeler. Koca camiayı siyasetin oyuncağı haline getirirsen. böyle olur.
Geçen sene GS de böyle idi. gittiler el etek öptüler narkozu aldılar, yoksa geçen sene şampiyon olup ekstra USD 40-45'i ceplerine koymasalar onların da TS'den farkı kalmayacaktı. Pardon ya... XELCUK ve QRAL en iyileriydi, muslera harika idi falan filan.
Kume dusmez Trabzonspor yahu buyuk camiadir, dusmesin de. Trabzonsporun formasinin ilk uce oynamasi lazim bu ligde. oynayamiyorlarsa hatayi biraz kendilerinde arayacaklar. Yerlinin yerlisine donme vakti geldi trabzon camiasi icin.
Eskiden laz takimiydi trabzon, sehrin cocuklarini iyi yabancilar ile karma yaparlardi. Baskanlari Cem Yilmaz gibi adamdi, devamli gundemde olurdu. harika futbol oynarlardi. Biz nasil ozumuze donduk genc cocuklar ile oynayip basarili oluyoruz. Trabzonsporda ozune donmeli. Trabzon yoresinin yetenekli genclerini toplamali ve cok cok iyi 4-5 yabanci ile isi goturmeli.
Unal Karaman`i izleyen vardir herkes onu isterken o gitti trabzonspora. super bir futbolcuydu, degeri bilinmemis cevherlerdendi. Ingiltere milli maciydi sanirim bos kaleye topu yuvarlamak yerine, gavur ingilterenin aglarini parcalamak icin yaradana siginip vurunca, top direkten ortasahaya kadar geri sekmisti.
Ben futbolcu olsaydim, Besiktasta oynamiyorsam Trabzonsporda oynamak isterdim. Cunku kendime guveniyorum, ismail gibi sacmalamaz en kotu oynadigim mac bile 13-14km kosar, popoma 4 motor takar, rakip kaleci dahil cigerim patlayana kadar her rakip futbolcu basar,kosardim, ustune kafami tekmeye sokardim o sehirde 80 yasindaki nineler bile bana helal olsun der, butun sehir takdir ederdi. Sahaya yuregini koyacaksin. Asgari ucretle calisan, senin yerinde 90 dakika oynamak icin canini verecek kadar bu camialari seven insanlar var, yediklerinden, cocuklarinin rizklarindan tasarruf edip, ictikleri sigaradan kisip bilet alip maca gelen adamin karsisinda cikip oyle `ver-al aheste aheste donusler, artis artis atarlanmalar` yapamazsin. Istanbulda yaparsin, sehir buyuk Ismail, Pektemek gibi deli para alirsin, sonra tribun baskisi ama Trabzonda sehir kucuk seni yakalarlar, ogretirler kosmayi. (boyle yazdim trabzonlu falan degilim, laz da degilim Trabzonsporu ornek veriyorum)
Ben rakiplerimin guclu olmasini isterim ki sampiyonlugum daha degerli olsun. yoksa real gibi barca gibi gelene 5 gidene 7 atilan ligdeki bir sampiyonluk hikayedir benim icin.