her iki bekinde savunmacı olmasını doğru bulmuyorum sağ bekimiz ziyadesi ile savunmacı doğru tandem ikilisini yakalarsak canerin olası ileri çıkışlarında geri dönüş problemini bertaraf edeceklerdir. kaldı ki canerin geri dönüş problemi fazla yok çünkü oyun planında sıfıra inmekden ziyade rakip sahanın ortalarından orta açmak yada araya oynayarak final pası yapıp görev alanına dönmek olduğunu görebilirsiniz.
ilave olarak yerli oyuncu sayısı şartı var tandemde yerli oyuncu değil beşiktaş milli takım dahi adam bulamıyor şuan herkesi yabancı alamayacağımıza göre doğru seçenek yabancı tandemini canerle tamamlamak olacaktır.
Bu açından bakınca haklısın, benim görüşüme göre ise bek önce bekliğini yapacak. Savunmacı derken zaten savunmaya çakılı kalsın demiyorum. Sadece, Necmi abinin de dediği gibi, Caner bize gelecek olursa İsmail'den hücum dışında (ki bu da az buz birşey değil) farkı olmaz. Tempo ise İsmail de tempolu.
Şu örneği vereyim, Hilbert taraftara göre son 10 yılın en iyi beklerinden biri değil mi? Biz hilbert'in tarafından her sezon en az 10-15 gol yiyorduk. Bunların rahat 7-8 tanesi ofsayt bozma ve ters kademe gibi pozisyon hatası idi.
Bu yıl taraftarın bir kısmının "yeterince hücuma çıkmıyor" diye eleştirdiği beck (ki haksız sayılmazlar) tarafından yediğimiz gol sayısı 3'ü geçmez. Zaten birisi kasımpaşa maçında gelen pozisyon. Adam sezon boyunca (bak sezon boyunca diyorum) sadece 3-4 defa pozisyon hatası yaptı. Birisi yine kasımpaşa maçı idi.
Demek istediğim şu; bekler günümüz futbolunun en önemli pozisyonlarından biri. zaten dünya'da da zor yetişiyor. Lakin yine dünya futbolunda beklerden beklenen "defans hattını ters kademe ile sıkı tutusunlar, oyunu açmak için hücuma çıksınlar". Örnek dani alves, marcelo falan olunca tabii ki seviye yüksek. ama şu an Norveç'in en iyi beki olan Linnes'i de gördük. Beck'ten tek artısı 3-4 pozisyon çizgiye inip orta açabilmesi. O sebeple her zaman makul kalmak da fayda var.