Oncelikle SL'de basarili olmak, yani gruptan cikmak icin ilk olarak takim fizik seviye atlamali ve kanatlarimiz daha etkili olmali.
Quaresma, Kerim ve Tore buyuk ihtimalle giden oyuncular olacak. Kerim bence daha fazla kalmak istemeyecektir ve heryerden alicisi cikar. Quaresma'ya Cin'den kesin teklif gelir, Tore Ingiltere yolcusu olacak gibi.
Bu demektir ki elde sadece geri donecek Aras ve yetersiz Olcay kalir. Yani en kotu ihtimal yine en az 2 tane kanat oyuncusu almamiz gerekecek. Benim aklima 2 tip oyuncu geliyor. Kanatlardan biri daha golcu kimlik, tabiri caizse kanat forveti olmali. Digeri ise oyun kurabilen, orta acabilen etkili bir ayak.
Ben Arfa yine dokturmus ve alabilirsek, ki finansal acidan gayet mumkun, son senelerde Turkiye ligine gelmis en etkili futbolcu olabilir. Yetenekleri hicbirzaman tartisilmamis futbolcu, ama Ingilterede disiplinsizlik ile one cikmasindan dolayi bircok buyuk takim 29 yasinda bir oyuncuda bu riski almayabilir. Lakin, lider oldugu bir takimda neler yaptigi ortada.
Alacagimiz diger kanat oyuncusu Ben Arfa bu sezon cok gol atsada, daha fazla forvet tipinde olabilir. Nice'li takim arkadasi Alassane Plea, West Ham'den kiralayabilecegimiz Enner Valencia. Hiddink liderliginde sure bulmus olsada Conte ile farkli olacagini dusundugum Bertrand Traore. Ozellikle Granada'da oynayip bu sezon Sevilla macinda gozume batan Isaac Succes. Guclu fizigi, surati, ver-kaclarda etkili oyunu, 1e1de adam gecebilmesi. Veya Toulouse'lu Braithwaite'nin 1 senelik sozlesmesi kaliyor yazda. Bunun yani sira ileriye donuk ve 3.cu forvet, yedek kanat olarak hala bir Ogulcan hamlesi bekliyorum.
Yine kanatlar, ama bu sefer beklerimiz sorun. Solbek'e en kolay hamle Caner olabilir. Bedava'ya alabilecegimiz bir oyuncu. Benim gonlum Lukaku'dan yana. SL'e gidecek, 11 oynayabilecegi takimiz ve nekadar da yetenekli olsa ucuza alabilecegimiz bir futbolcu. Takim'a deneyim gerekli oldugunu unutmayip sagbek'e kiralik (opsiyonlu) Debuchy hamlesi bekliyorum yonetimden. Aynisi stopper icin gecerli. Alacagimiz stopper en az bir Ivanovic seviyesinde olmali.
Orta saha'ya cok iyi bir on libero'nun alinip, Atiba'nin kadro derinligi acisindan takimda tutulmasi gerekir. Benim aklima ilk gelen futbolcu bu sezon Ligue 1'de adindan cok kez soz ettiren Cheikh Ndoye, 1.93'luk boyuyla orta sahada top kazanma konusunda usta oldugu kadar hava toplarinda cok etkili. Yine Caner hamlesi gibi en kolay ve isimizi gorecek hamle Topal olur.