Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7296180 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 01 Mart 2016, 15:44:25
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Fenerbahçe - Beşiktaş maçının topla en çok buluşan ismi Atiba oldu (72).

Fenerbahçe, ikinci yarıda 97 isabetli pas yaptı ve bu sezon bir yarıdaki en düşük rakamında kaldı.

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de topa en az sahip olduğu maçı oynadı (%42,8)

Beşiktaş, ikinci yarıda 15 dakikada Fenerbahçe kalesine altı şut attı.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Türk basininda görmedigim icin, dün derbi öncesi yayinlanan Andreas Beck röportajinin bir kismini elimden geldigince cevirmeye calistim:

"Soru: Türkiye'ye Gomez ile birlikte hizlica uyum sagladiniz. Ama sag bekdeki rolünü biraz farkli görüyorsun gibi, bir tik daha defansif. Bu izlenim dogru mu?

Cevap: Bu bir gelisim. Futbolda icgüdüsel oynanabilen pozisyonlar var, özellikle yaraticilik gerektiren alanlarda. Ama futbolda gecisleri ve yöntemleri ögrenmenin cok calisma gerektirdigi pozisyonlar da var, stoper ve özellikle bek pozisyonlari gibi. Ileri mi cikmaliyim? Oldugum yerde mi kalmaliyim? Türkiye'de hücum kalitesi yüksek, bu yüzden bir oyun kurucu gibi, örnegin duvar paslari ile mi yoksa daha ofansif bir rolle mi oynamak arasinda karar vermek gerek. Ben ikisi arasinda iyi bir denge kurdum: Hücum hattimiz kuvvetli, bu yüzden denge kurup arkalarini saglama aliyorum. Bu önemli: Böyle bir stabilite yaratilarak sampiyon olunur.

Soru: Buna uyum saglamak zor oldu mu?

Cevap: Kariyerim boyunca bir cok antrenör ile calistim. Hepsinin ne yapmam gerektigi konusunda farkli beklentileri vardi. Tekrar ediyorum: Türkiye'de takimlarin hücum kalitesi yüksek, bu yüzden antrenörümüz Senol Günes bizden mutlak bir stabilite talep ediyor. Oyunda aldigim süre ve ligdeki siralamamiz birseyleri dogru yaptigimizi gösteriyor."

Beck'in söylediklerini sezon başından bu yana yazdım. Beşiktaş taraftarı anlamıyor. Bunu TR medyasına da söylemişti. Ayrıca sezon başı bu  oyunu bu bekler ile değil, hangi profilde oyuncular ile daha iyi oynayabileceğimizi yazmıştım. Şenol Güneş böyle düşünüyor; ben Ersun Yanal gibi düşünüyorum.

Çevrimdışı atalay

+İsteseniz de Beck'i, Gökhan yada Caner gibi kullanamazsınız. Yapabilirliği bu...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 01 Mart 2016, 15:51:41
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı EMİR EMRE

+İsteseniz de Beck'i, Gökhan yada Caner gibi kullanamazsınız. Yapabilirliği bu...

Hilbert iyiydi be.

Çevrimdışı VodafoneBesiktas

Geçen sene Tolgay oyun kurarken hep topu alır kurardı. Tolgay markajda olursa Atiba kurardı. Ben Oğuzhanın bu yönünün bu sene geliştiğini sanıyodum ama hiç ama hiç gelişmemiş. Gene oyun kurulurken toptan kaçıyor resmen. Niye böyle yapıyor anlamıyorum. Sene başında Necip ile rekabete girdiğinde hep yapıyodu bunları alıyodu dönüyodu deparla geçiyodu rakiplerini. Bu çocuk rekabetsiz kaldığı zaman oynayamıyor.

Konya maçında 45 dakika ve es es maçında 30 dakika oynaması lazım Tolgayın.

Çevrimdışı atalay

FB'nin Kadıköy'de diğer 3 büyüklere karşı uzun süre yenilmemesinin en büyük sebebi V.Demirel'dir. 1-2 kötü maçı dışında vasat maçı yok. Hepsinde maç kurtaran kaleciydi. Büyük maçlarda kalecinin önemi... Biz halen "ama hatası yoktu" diye tartışıyoruz.

Çevrimdışı atalay

Hilbert iyiydi be.

Hilbert de devşirmeydi. Savunmada pozisyon almasını, kademe yapmasını bilmiyordu ve sakardı.

Çevrimdışı Tolga

FB'nin Kadıköy'de diğer 3 büyüklere karşı uzun süre yenilmemesinin en büyük sebebi V.Demirel'dir. 1-2 kötü maçı dışında vasat maçı yok. Hepsinde maç kurtaran kaleciydi. Büyük maçlarda kalecinin önemi... Biz halen "ama hatası yoktu" diye tartışıyoruz.
Dün yenen 2. golde Tolga'nın hatası vardı demek istemiyorum ama başka kaleci olsa top Nani'ye atıldığı an kaleden çıkıp açıyı kapatmaya çalışırdı.Tolga her zaman ki gibi yine hareketsiz kaldı.

İlk golü de belki başka bir kaleci olsa çıkartabilirdi ama Tolga'nın yediği golleri bildiğimiz için bunları yediği zaman kızamıyoruz da artık. :)
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı EMİR EMRE

Hilbert de devşirmeydi. Savunmada pozisyon almasını, kademe yapmasını bilmiyordu ve sakardı.

İki kanada da has birer bek lazim. İsmail cani isteyince cok iyi cani istemeyince cok etkisiz. Bir mac 10 bir mac 5 oynayacagina her mac 8-9 oynayan bekler lazim bize.

Çevrimdışı atalay

Dün yenen 2. golde Tolga'nın hatası vardı demek istemiyorum ama başka kaleci olsa top Nani'ye atıldığı an kaleden çıkıp açıyı kapatmaya çalışırdı.Tolga her zaman ki gibi yine hareketsiz kaldı.

İlk golü de belki başka bir kaleci olsa çıkartabilirdi ama Tolga'nın yediği golleri bildiğimiz için bunları yediği zaman kızamıyoruz da artık. :)

Hatalı zaten. Dün yazdım; kaleden çıkıp, açıyı kapatması gerekiyordu. İlk golde de reaksiyon hızının ne kadar düşük olduğunu görebilirsiniz. Yere bile yatamadı. 

Çevrimdışı VodafoneBesiktas

İsmaile güvenerek Mottayı sattık gene bizi yarı yolda bırakacak galiba. Ersanın satılmasına kızmıyorum. Rhodolfo sakatlandıktan sonra Ersanda çok sırıtacaktı. Rhodolfo 2li mücadele kaybetmemesi hava toplarında hep üstün olması çok büyük avantajdı. Şu Delgadoyu gördükçe çıldırıyorum hangi akla hizmet almışlar şunu. Marceloda tam sakar stoper. 2sininde ortak noktası Bundesliga ve Laligada son sırada bulunnan takımlardan gelmesi.

Çevrimdışı yigitcan1903

İki kanada da has birer bek lazim. İsmail cani isteyince cok iyi cani istemeyince cok etkisiz. Bir mac 10 bir mac 5 oynayacagina her mac 8-9 oynayan bekler lazim bize.
Onlara da iyi para bayılmak lazım
Biz genelde vasatı aşamayanlarından ikişer üçer almayı tercih ediyoruz
Yine aynısını yapacak yönetim,eminim
Motta,Opare,Tosic vb. gibiler transfer edilecek 

Çevrimdışı 38life

Bravo. Bizim taraftar'ın Volkan'a olan nefreti onun başarısını kabul etmelerine engel oluyor. Evet illa ki saçma hataları ve kötü maçları oluyor. Ama önemli maçlarda çok yüksek bir konsantrasyon ile oynuyor ve o konsantrasyon seviyesine ulaştığında muhteşem bir performans sergiliyor. Yeteneği gün yüzüne çıkıyor. Dün yine muhteşem bir performans sergiledi. Öyle güzel çıkışlar yaptı, açılar daralttı, forvetlerimizin vuruşlarını zorlaştırdı. Yıllardır Volkan gibi bir kalecimiz yok. Kalecisiz şampiyon olunmaz. Ve bizde hala Tolga oynuyor. Tolga'nın arkasında da kimsenin içinin rahat olmadığı, emin olmadığı bir kaleci bekliyor. 5 yıldır Ospinayı almaya çalışıyoruz. Lanet olsun herşeyden parayı kısın ama şu kaleciye parayı basın be kardeşim. Bir ospinayı almak bukadar zor olmamalı.

Çevrimdışı atalay

Ön alan baskını veya forechecking iyi uygulayan yada orta alanda baskı merkezini doğru kurgulayan takımlara karşı sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü geri dörtlüde oyun kurucu özellikli tek bir oyuncu yok. Neyse ki kalan 12 maçta bunu iyi yapabilecek takım sayısı maksimum 1-2...

Çevrimdışı 38life

Umarım Konya maçında Boyko yıldızlaşır...

Çevrimdışı Tolga

Umarım Konya maçında Boyko yıldızlaşır...
Sezon bitene kadar Tolga oynar, Şenol Hoca değişikliğe gitmez artık.

Kupa da devam edersek Boyko oynar tabi.

Çevrimdışı can1903

Caner,Gökhan,Mehmet Topal, çok kritik adamlar fener için.

Volkan'ı zaten saymıyorum derbi canavarı bence. Aşırı konsantre oluyor maça ve iyi oynuyor.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Mehmet92

Caner,Gökhan,Mehmet Topal, çok kritik adamlar fener için.

Volkan'ı zaten saymıyorum derbi canavarı bence. Aşırı konsantre oluyor maça ve iyi oynuyor.

Volkan'ın fenerden ayrıldığı ilk sezon hem biz hem gs feneri kadıköyde yenecek,demişti dersiniz.

Çevrimdışı 38life

Sezon bitene kadar Tolga oynar, Şenol Hoca değişikliğe gitmez artık.

Kupa da devam edersek Boyko oynar tabi.

El sebep? Tolga kötü oynamaya devam edece, Boyko iyi oynayacak ama kalede Tolga oynamaya devam edecek?

Çevrimdışı Tolga

El sebep? Tolga kötü oynamaya devam edece, Boyko iyi oynayacak ama kalede Tolga oynamaya devam edecek?
Ben size söyleyeyim de sonra niye Tolga oynuyor hala demeyin :)

2 yeni stoper daha doğru düzgün beraber oynayamamışken Şenol Hoca, üstüne bir de Boyko'yu oynatıp savunma hattını komple değiştirmek istemeyecektir.

Bana kalsa bende Boyko'nun oynamasından yanayım ama biliyorum ki Şenol Hoca, Tolga ile devam edecektir.

Çevrimdışı panic13

Selam arkadaşlar,

Ben genel görüşün aksine Marcelo ve Rhodolfo'nun çok iyi bir ikili olacağı kanaatindeyim. dünkü maçta Marcelo iki pozisyonda ayakta kalıp ikili mücadeleye girmeden sadece alan kapatarak fener forvetlerine vuruş yapma açısı vermedi, iki posziyonda da o açıdan gol olmayacağını ekrandan ben bile anladım. Ceza sahasında çok dengeli bir oyuncu Ersan olsa iki pozisyonda da kaymıştı/hamle yapmıştı ve biz golü yemiştik. Yalnız topu oyuna kesinlikle sokamıyor. En azından uzun vuruşları çok isabetsiz.

Rhodolfo'nun sakatlanması çok kötü oldu. Yapacak bişey yok.

Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı panic13

Ben size söyleyeyim de sonra niye Tolga oynuyor hala demeyin :)

2 yeni stoper daha doğru düzgün beraber oynayamamışken Şenol Hoca, üstüne bir de Boyko'yu oynatıp savunma hattını komple değiştirmek istemeyecektir.

Bana kalsa bende Boyko'nun oynamasından yanayım ama biliyorum ki Şenol Hoca, Tolga ile devam edecektir.

Şu şaatten sonra bahanesi kalmadı. Boyko'nun kaleye geçmesi gerek. Tolga'nın iki golde de dolaylı hatası mevcut. Çekilecek çilemiz var, yapacak birşey yok.

Fener'in kalesi 20 yıldır istikrarlı: Engin İpekoğlu-->Rüştü--->Ayı.

En kötü berabere bitireceğimiz maçı kendi elimizle Fener'e verdik. Yanarım yanarım buna yanarım. Adamlar 30 dakikalık ön alan baskısı ile fikren maçı aldılar. Şenol Güneş buna nasıl çözüm üretmedi, gerçekten anlayamıyorum. Fener'in bunu yapacağı bariz iken.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı pascal26

Takımı gömmüş bazı arkadaşlar ama değişen biz değiliz arkadaşlar. Değişen rakipler, lig. Bu ligde birinci devre ile ikinci devre farklı oynanıyor. İlk devre takımlar daha açık daha disiplinden uzak, futbolcular da daha fazla "kendine" oynuyor. Yani tam bizim takımın isteyeceği türden takımlar.
Ama ikinci yarılar işler zorlaşıyor. Çok daha sıkı takımlar, ilk yarı 5 attığın takım ceza sahasının önüne otobüsü çekmiş bekliyor.
Senin ilk devredeki malarda coşan Olcay Oğuzhan Töre Gomez paslaşmaları için malesef ne alan ne zaman bırakıyorlar. Zaten böyle olduğu için bi anda Olcayın ışıltısı sönüyor ve sen kenardan Quaresma çağırıyorsun. 
Bu ligde quaresma ligin ilk devresi için x faktör olabilir ama Ocak ayından itibaren bankodur.
İknci devrede oynanan hemen tüm maçlar erken gol atıp atmadığına göre 2 temel senaryoya ayrılır. Ve burada tecrübe,kalite her zaman daha başarılı olur.
Onun için Q geldi Olcay'ın morali bozudu muhabbetini geçelim. (Olcay da artık bu ligin en iyi sağ beki olabileceğini görsün anlasın lütfen)

Bunun dışında bizden kaynaklı olarak en ufak bir düşüş vs görmüyorum. Dün de gayet iyiydik. Büyük ihtimal Mart ayının sonunda bi takım birkaç puan fark yapar ve sonrası değişmez. Ve umarım biz oluruz. 

Çevrimdışı Kartalizm06

Şenol Hoca böyle haftalarda performansı düşen oyuncuları sırayla kulübeye almalı. Olcay, Oğuzhan ve Beck aşırı derecede formsuz olduğu halde sürekli oynuyor. Takım içi rekabet ne kadar üst seviye olursa performanslarda o kadar artar. Baktın Olcay, Töre formsuz alacaksın Kerim'i, Oğuzhan yerine Tolgay ve Veli'yi hazırlayacaksın yada Necip'i.

Cenk, Kerim, Veli, Tolgay, Necip, Boyko sürekli hazır tutulmalı kulübeden ilk girdiği maçta hata yapıp taraftarın önüne atılmamalı. Hoca takımı bozmamaya özen gösteriyor ama formayı garanti gören futbolcu ruh gibi dolaşıyor. Geçen sezon şampiyonluk Bilic'in bu inadı yüzünden gitti. Rotasyon şart oğlu şart.
Şampiyonluk hasretiyle çok çile çektik,
Geceleri uyumadan sabahlar ettik,
Uçurumlara düşmeden tut elimizi,
Şampiyon ol BEŞİKTAŞIM mesut et bizi!