Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7310016 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Bu takımın ideal kanat oyuncuları; Töre ve Olcay'dır. Fakat son 3 maçtır merkezi etkili kullanamadığımız için, rakip savunmacıların arasında ki mesafeyi açmak adına oyuna genişlik katmamız gerekiyor. Burada kanat beklerin katkısı önemli.  Bir parça İsmail'den katkı alabildiğimiz için Q17 kanat oyunları ile X Factor oldu. Yoksa bizim için doğru oyun bu değil.

Çevrimdışı yigitcan1903

bu yıl yapacak bir şey yok ama sıklet yükseltmek istiyorsak yeni sezonda Kurtuluş'a teşekkür edip 5-6 milyonluk bir sağ bek monte edip Beck'i yedek yapmalıyız.
Ümidim o benim de
Bu sezon çok oralara kalmaz iş inşallah
Serdardan fazlasını görmüyorum şu an beckin

Çevrimdışı tangaz

Ümidim o benim de
Bu sezon çok oralara kalmaz iş inşallah
Serdardan fazlasını görmüyorum şu an beckin

savunma anlamında ve mental olarak serdarın önünde, hücuma katkı olarak 1-2 tık gerisinde bence.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Bu takımın ideal kanat oyuncuları; Töre ve Olcay'dır. Fakat son 3 maçtır merkezi etkili kullanamadığımız için, rakip savunmacıların arasında ki mesafeyi açmak adına oyuna genişlik katmamız gerekiyor. Burada kanat beklerin katkısı önemli.  Bir parça İsmail'den katkı alabildiğimiz için Q17 kanat oyunları ile X Factor oldu. Yoksa bizim için doğru oyun bu değil.

pozisyon sayımızdaki düşüş bile net özetliyor anlattıklarını.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Sonuna kadar hakediyoruz, bu sene şampiyon biz olacağız !

Kardeşim kalbin temizmiz paylaşmaya gelmiştim :D

http://twitter.com/Kartal_Bakisi/status/701876501415858179
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı tangaz

herkese iyi geceler, maç eksiği ile liderliğin keyfini sürün ama tetikte kalın :icool:

Çevrimdışı sallapati

beyler havaya girmeyelim.. geçen sene 29. haftaya lider girdiğimizi hatırlatırım...

bu Türkiye Ligi öyle bir ligdir ki... son haftalar renkliler seriye bağlarlar.. Biz ise tam tersine kayıplar yaşarız... Çünkü rakipler mamalanır...

FB maçına kesinlikle 3 puan için çıkmamız gerekiyor.. biz 1 puan için oynamayı bilmiyoruz zaten..

haa maç içinde belli değişkenler olur... 10 kişi kalırsın.. kötü oynarsın vs.. o zaman skoru korumaya gidebilirsin... ama bence 3 puan çok önemli...

FBde fiziksel düşüş iyici kendini hissettiriyor.. Nitekim bugun biz de fiziksel olarak iyi değildik ama önümüzde dinleneceğimiz 6 gün var...

Perşembe Lokomotiv deplasmanından dönecek FBye nefes aldırmadan maçı kazanmamız gerekiyor... Taraftarlarını devreye sokmamalıyız.. Maçta geriye düşmemeliyiz..

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Şubat 2016, 02:30:03
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Beck'e takılıyorum çok
Suya sabuna dokunmuyo
Deli ediyo

Beck'te düşüş var. Hücumda bitirici iş yapmaması normal zaten o tarz bir bek değil ama geçiş oyunlarında pas istasyonu Beck 1'den 2'ye geçerken. Onda da rol almamaya başladı bu can sıkıcı.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Olcay, Oğuzhan, Cenk, Necip, +Ersan.

Bunları tribüne koy 90 dakika bağırırlar Beşiktaş diye.

Çok değerli adamlar :claps:

Töre sen kusura bakma :bandit:

http://www.ligtv.com.tr/haber/basaksehir-besiktas-diye-inledi-yok-boyle-cosku
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Beck'te düşüş var. Hücumda bitirici iş yapmaması normal zaten o tarz bir bek değil ama geçiş oyunlarında pas istasyonu Beck 1'den 2'ye geçerken. Onda da rol almamaya başladı bu can sıkıcı.

Abi önceden baskı yaptığımızda Beck o baskıyı devam ettiriyodu aldığı toplarla, kestiği toplarla.

Son maçlarda çok daha geride bekliyo, neden acaba..

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Şubat 2016, 02:39:23
  • Beşiktaş / Bodrum
Abi önceden baskı yaptığımızda Beck o baskıyı devam ettiriyodu aldığı toplarla, kestiği toplarla.

Son maçlarda çok daha geride bekliyo, neden acaba..

Normalde sağdan çıkarken Beck + Atiba + Oğuzhan çıktıktan sonra Oğuzhan + Sosa + Töre + Gomez paslaşmaları oluyordu.

Şimdi oyunumuz değişik bir hal aldı. Çok zorluyoruz Quaresma üzerinden iş de görüyor ama bu doğru değil mutlaka dönmeliyiz oyunumuza. Bu kadar kanatlara yıkmak bizim açımızdan doğru değil ilk golü zor buluruz.

Ortadan gelip stoper bek arasına bırakacağımız paslarda Gomez'e attırmak bizim işimiz.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Şubat 2016, 02:43:10
  • Beşiktaş / Bodrum
Aynı gazeteci spiker Cenk'e de bu maç haftasonu rehavet yaratır mı diye sormuş kim bu adam(!) bilen var mı?
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Normalde sağdan çıkarken Beck + Atiba + Oğuzhan çıktıktan sonra Oğuzhan + Sosa + Töre + Gomez paslaşmaları oluyordu.

Şimdi oyunumuz değişik bir hal aldı. Çok zorluyoruz Quaresma üzerinden iş de görüyor ama bu doğru değil mutlaka dönmeliyiz oyunumuza. Bu kadar kanatlara yıkmak bizim açımızdan doğru değil ilk golü zor buluruz.

Ortadan gelip stoper bek arasına bırakacağımız paslarda Gomez'e attırmak bizim işimiz.

Bugün Ersun rakiplerin artık göbeği iyi kapatmaya başladığından falan bahsetmiş.

İlerki zor maçlara hoca hazırlık yapıyo olabilir mi?

Ben de önceki oyunun çok etkili olduğundan eminim bu arada.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Aynı gazeteci spiker Cenk'e de bu maç haftasonu rehavet yaratır mı diye sormuş kim bu adam(!) bilen var mı?

Bunların faresi olabilir mi?

https://youtu.be/nhjRvS3N2uk?t=1401

Çevrimdışı solar

Son maç özelinden Beck ve İsmail'in eleştirilmesi konusunda hatırlamak gerek ki bu maçta pasif kalmalarının sebebi sarı kart görmemek için daha temkinli oynamalarıydı. Bu da kapanan bir takıma karşı o beklediğimiz Beşiktaş oyununun oynanmasında engel teşkil etti. Kabul etmek gerek ki sağır sultan bile duydu hızlı oyunumuzu nasıl aksatılabileceğini ve her takım elinden geldiğince aynı şeyi yapmaya çalışıyor bize karşı. Eğer rakip Oğuzhan'ın başına tüm maç onu yakın takip edecek birini koyup defanstan orta sahaya topu aktarmaya çalışırken vasfı önemsiz olsa da baskı yapıyor ise zorlanıyoruz o akıcı oyunda.

Hala Veli ve Kerim'i bile savunan biri olarak futbolcular hakkında negatif yorum yapmamayı tercih etsem de iki kaygım; bir Oğuzhan'ın çok erken maestro ilan edilmesi, şampiyon olunduktan sonra ona sıra gelir, ikincisi de Töre'nin vurdumduymazlığının tölare edilmesi. Nedense bir tek o, bahaneler ile 18 dışı kalıyor. Grip oldu, bacağı ağrıdı, kılı döndü. Çoğunluğun sene sonu gitsin, bu takımın oyuncusu değil dediği Veli ve Kerim şans bulsun elinden geleni yapacak oyuncular. Ama Gökhan bir senedir ne yaptığı belli değil. Ki umarım bu haftadan itibaren forma girer ve bu şampiyonluk için elinden geleni yapar.

Çevrimdışı sallapati

o adam telegol muhabiri Yasin Dallı

Çevrimdışı enderersoy15

üstad çıtayı yükseltti dediğin adam son 8 maç 2 gol 0 asist. çok sıkıntı değil mi bu istatistikler? çıta bildiğin yerlere inmiş  :alala:
Asist oncesi bitirici paslari var, birde olcayin gomezin veya digerlerinin kacirdigi net pozisyonlar var onlar gol olsa suan en az 5 gol 6-7 asistten bahsedebilirdik...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Anıl

Dün maçtaydım, maç sonu yaşananları 4K olarak kaydettim ve youtube'a yükledim. İsteyen dilediği görüntü kalitesiyle izlesin. Şampiyon Beşiktaş :) ! No longer available
[ Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 08:53:24 Anıl ]

Çevrimdışı panic13

Selam arkadaşlar,

FB maçını kazanabiliriz.

avantajlar;

-FB'nin ön alandaki kabızlığı
-FB'nin ağır diyebileceğimiz akışkanlığı olmayan bir tempoda top oynaması
-FB'nin Forvet hattının karakterinin oturmamış olması
-Pereria'nın orta saha anlayışını, oyunucu yapısı sebebi ile tam olarak kurgulayamaması
-Gomez ve Sosa
-Olcay'ın gününde olması durumunda merkez/kanat organizasyonları ile fener orta sahasının dengesini bozma ve baskı yaratma potansiyelimiz

dezavantajlar;

-FB bekleri ve kanatları
-Ozzy ve Atiba'ya doğrudan baskı yapıldığı zaman (ki yapılacak) oyun kuramamamız.
-Kjaer (tek kişilik ordu kerkenez)
-FB'nin saha avantajı ve seyircisi
-Tolga

Genel yorumlara katılarak en büyük silahımızın, özellikle Sporting maçında mükemmel seviyeye çıkardığımız, ön alanda uygulayacağımız şok pres olacağını düşünüyorum. Bu alanda FB'nin diego dışında o baskıyı aşacak oyuncusu yok. Aslında Alper'in oynaması Fener için daha avantajlı olacaktır ama Alper'in oynaması durumunda FB'nin zaten kısır olan hücum atraksiyonları neredeyse sıfıra iniyor. Pereria son ana kadar alper'den faydalanmak istemeyecektir.

Diego'ya dönelim. Pereria takımı defansa yönelik 4-3-3 olarak kurguluyor. Burada yukarıda söylediğim FB'nin en büyük handikapı ortaya çıkıyor: Topal/Josef/Ozan Tufan 3'lüsü ile çıkınca yaratıcılık azalıyor ve FB pahalı bir Anadolu takımı görüntüsü alıyor. Topal/Josef/Diego ile çıkınca ise zaten elindeki tek silahı olan görece defansif bütünlük bozuluyor, çünkü Diego ortasahanın merkezinde oynaması gerekirken doğal olarak sahte 10 numara gibi oynuyor. Böylece zaten Diego'nun oynaması ile düşen sertlikle birlikte diziliş de bozuluyor. Benim tahminim, Pereria yine Josef/Topal ve Ozan ile başlayıp Diego ve Alper'den hamle oyuncusu olarak faydalanacaktır. Keşke Diego ile başlasa :S

Bizim için maçın kritik raoundu ozzy ve atibaya baskı yapıldığında Sosa'nın mutlaka orta sahaya kadar gelip top alması olacaktır. O baskıyı kırabildiğimiz an bütün film istediğimiz gibi şekillenecektir. Topal ile Ozan'ın en iyi yaptıkları işler bu işler zaten. Güneş'in ne yapıp edip buna bir çözüm bulması lazım.

Maçın belli bölümlerinde mutlaka baskı yiyeceğiz. İşte o an Beşiktaş taraftarının sınandığı an olacaktır. Kaleci olmadan ne kadar olursa artık. Ayrıca Marcelo ve Alexis'i genel olarak beğendim dünkü maçta. Sanırım pek fark edilmedi ama Alexis'in çok kritik hamleleri vardı. Gerçi zaman zaman alan paylaşma konularında sıkıntı gördüm ama bu da maalesef zaman alan bir şey. Hatta zaman zaman Atiba basması gereken yerde Marcelo'yu bekledi, Ersan'ın önde basmasına alıştığı için sanırım. FB maçının konsantresinde pek sıkıntı olmayacaktır.

Yapacaklarımız belli;

.Kendi oyunumuzu oynayacağız
.Fener'in tek doğrudan hamlesi olacak olan Ozzy ve Atiba'ya pres olayına karşılık vereceğiz
.E Gomez de Almanlığını gösterecek, pozisyonları yazacak :)

Bu maçı aldık mı Golden State Worriors gibi oluruz zaten. O rüzgarla gelene giden 3 atar 1 sayarız.

Hadi bakalım...
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

kadıköyde 10 12 senedir filan kazanamıyoruz o seri son bulacak inşallah :tabe:

Çevrimdışı Kemal

Çevrimiçi Koa_lAA

fenerin fikstürünün zor kısmı bu aralar... bizim daha gelmedi o zor kısım..

25. haftadan itibaren bizim fikstür çok zor..

rize (d), antalya, k.paşa(d), bursa, sivas(d), akhisar (d)

araya bidew trabzon deplasmanı girdi tabi... burda illaki hasar alırız.. dağılmamak önemli olan önceki senelerdeki gibi...

fenerin bu ara maçları daha kolay.. mersinle anteple flan işçerde oynayacakalr.. bi gs deplasmanı var..onlarında ahı gitti vahı da bavulunu topluyo..

Çevrimdışı Ensar

Tolga dan çok korkuyorum .
al benden de o kadar abi fener maçında bizi yakacak gibi hissediyorum
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

al benden de o kadar abi fener maçında bizi yakacak gibi hissediyorum
tolga fener derbilerinde hep iyi oynadı gene iyi oynar :D

Çevrimdışı Ensar

tolga fener derbilerinde hep iyi oynadı gene iyi oynar :D
inşallah abi inşallah :)
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !