Dün 1,5 sezonda geriye düştüğümüz son 20 resmi maçı "kazanamadık" demiştim. Geçmiş maçlara şöyle bir baktım...
Bilic Dönemi, İlk Yıl: 1 Kupa; Ligde: 5 Mağlubiyet, 5 Beraberlik. Ligde totalde 25 puan kaybetmişiz.
Bilic Dönemi, İkinci Yıl: 3 kupa; 3 Avrupa; Ligde: 8 mağlubiyet, 1 beraberlik. 26 puan kaybetmişiz.
Şenol Güneş Dönemi: 2 Avrupa; Ligde: 2 mağlubiyet, 2 beraberlik. 10 puan kaybetmişiz.
Bu yıl 12 kez öne geçip 11 kez kazanmışız; 1 Lokomotif beraberliği.
Son 2,5 yılda geriye düşüp kazandığımız maç sayısı: Sadece 4.
2-4 'Erciyes, 3-2 Sivas, 1-2 Başakşehir, 3-2 Bursa. Bu yıl geriye düşüp maç kazanamadık.
Bilic dönemi için güçlü oyunlara sahip olmamasını yada hücum stratejilerinde ki yetersizliği sebep gösterebiliriz. 1-0'dan sonra ki oyun tavrı farklılığından bahsedebiliriz. (12 kez öne geçip 11 kez kazanmamız)
Fakat bu durumu oyun şablonu, tavrı yada salt oyuncu grubuna bağlayamayız. Takımın bir Teknik direktörü yok iken her iki hocanın da farklı perspektiflerden de olsa muhafazakar olduğunu söylemiştim. Demek ki saha içi, oyun içi liderliği problemi olsa da teknik adam yaklaşımı problemi de var.
Son 2,5 senede, son 32 maçın sadece 4'ünü çevirebilmişiz. 4 kez büyük takım reaksiyonu gösterebilmişiz.
Şampiyonluğun en güçlü adayıyız lakin bu ciddi bi' problem.
Bu tablonun oluşmasında ki oyun içi sebepler ise; pas oyununda aynı zamanda set oyunlarında yeterince doğru ve sakin oyunları oynayamamamız. Kapalı savunmaları açmakta problem yaşamamız gibi temel sıkıntılardan bahsedebiliriz.