Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7261534 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Yankee

Tolga'yi savunmak icin soylemiyorum ama takimda muhtemelen taraftarin tahammul seviyesi en dusuk oldugu oyuncu Tolga.

Haftalardir belli bir standardin uzerinde performans gostermesine ragmen ilk onemli hatasinda yine buyuk bir tepkiye maruz kaldi.

Hata yapan oyuncuyu hata yaptigi andan itibaren macin bitimine kadar isliklamak ve yuhalamak kusura bakmayin ama en buyuk taraftar salakligi. Adamin moralini yerle bir ederek daha buyuk hatalar yapmasina davetiye cikariyoruz.

Su bir gercek; Tolga Beşiktaş'in 1. kalecisi olacak kalite ve yetenekte degil. Devre arasi muhakkak bir kaleci alinmali. Ama alinacak kaleci sirf taraftari susturmak icin yarim sezon idare edecek bir kaleci degil, kalitesi tartisilmayacak, 1. kaleci olmasi sorgulanmayacak, Tolga'nin da kendisinden daha iyi oldugunu kabullenip eldivenleri teslim edecegi bir kaleci olmali. (bkz: Ospina)
@F1903  Kesinlikle öyle. Maç sonunda protesto mu yapıcaksın ne yapıcaksan yap ama maç esnasında yaptığın protesto(ki bu herhangi bir futbolcu için geçerli) diğer futbolculara da olumsuz yansıyor. Tolga'ya hasta olduğumdan dolayı değil A kişisi olur B kişisi olur ama bu taraftar zihniyeti ve profili çok sığ.

Çevrimdışı talha

Ne oldu şimdi 2.liği garantiledik mi yine? Biraz özgüven lazım herkese Beşiktaş konusunda.

Açıkcası hayır. Ne güzel fark 9'a yarın da Fener puan kaybıyla 4'e çıkacaktı. Kafa rahat girecektik derbiye. Bunlar çok önemli. Sırf bu puan kayıplarını hesapladığımınan bugünün kazanılması çok ama çok önemliydi.
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı Anıl

https://twitter.com/FurkanAkinBJK/status/671096560579567616

Ne Delgado ve Tello kadar iyi duran top kullanan oyuncularımız var, aynı şekilde ceza sahası dışından şut çeken ne bir Delgado'muz, ne bir Tello'muz var. Sosa'nın yerinde tam da o tarz bir oyuncu lazım. Duran topları iyi kullanacak, uzaktan etkili şutlar çekecek ve mümkünse Sosa gibi ruhsuzluk yapmayacak bir adam lazım bize.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2015, 01:24:32
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş

Ne Delgado ve Tello kadar iyi duran top kullanan oyuncularımız var, aynı şekilde ceza sahası dışından şut çeken ne bir Delgado'muz, ne bir Tello'muz var. Sosa'nın yerinde tam da o tarz bir oyuncu lazım. Duran topları iyi kullanacak, uzaktan etkili şutlar çekecek ve mümkünse Sosa gibi ruhsuzluk yapmayacak bir adam lazım bize.

Delgado'nun loser yüzünü görmek bile istemiyorum. Gelen en kötü, en kağıttan kartondan 10 numaralardan biriydi. Bütün maç ayağında top gevele kız gibi yerden kalkma 5 maçta 1 jeneriklik gol at kral ol. 8 senemizin özetiydi.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Anıl

Delgado'nun loser yüzünü görmek bile istemiyorum. Gelen en kötü, en kağıttan kartondan 10 numaralardan biriydi. Bütün maç ayağında top gevele kız gibi yerden kalkma 5 maçta 1 jeneriklik gol at kral ol. 8 senemizin özetiydi.
Ben zaten iyi demedim ya, şut ve duran top özelliklerinden bahsettim sadece. En büyük eksiğimiz 10 numara pozisyonunda oynayan ruhsuz oyuncumuzun şut ve duran top tehdidi olmaması.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

David Ospina - Mandanda ?

Hangisi sizce ?
İkisinin de zayıf tarafı yan toplar. İkisini de istemem aslında ama illa bu ikisinden tercih edecek olursak Ospina. Bunlar barthez seaman valdes tarzı kaleciler 1 maç kurtarır tek başına 1 maç yakar he bizdeki her maç yakıyor ondan her türlü iyiler de olacaksa tam olsun istiyorum. Bir kere alınır kaleci tam alınır.  Van der sar, Schmeichel ( yan top ve yerden köşeye vuruşlar). ,Kahn(yer tutma, ayakta kalma, ceza sahası hakimiyeti ). Buffon (karşı karşıya, ters toplar). Bunların bir de hepsinin olduğu modelleri de var Lev yashin ve Zoff gibi ama artık üretilmiyor onlardan  :)

Tabi bu özellikteki kalecilerin gelme şansı yok. Andırsa yetecek. Zaten bizimkiler Fabri yi alır gelir o  burun kıvırdığım mandanda yı da ararız ya orası işin başka boyutu heveslenmeye gerek yok hayal kurmaya da.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2015, 01:35:32
  • Beşiktaş / Bodrum
Ben zaten iyi demedim ya, şut ve duran top özelliklerinden bahsettim sadece. En büyük eksiğimiz 10 numara pozisyonunda oynayan ruhsuz oyuncumuzun şut ve duran top tehdidi olmaması.

Aslında onda da yoktu. 10 tane vururdu 1 tane anca sokardı. Gelmiyor ya, şuraya adam akıllı tam donanımlı bir adam getiremedik kaç yıl oldu.

Şu Çin ligindeki adama göz koymak lazım ama başkanın kalbine iner o da.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2015, 01:35:58
  • Beşiktaş / Bodrum
David Ospina - Mandanda ?

Hangisi sizce ?

Kesinlikle Mandanda. Bu ağır defansa atletik kaleci lazım.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Sana gelsin kardeşim o zaman @can1903 :)

https://twitter.com/HaberKartali/status/671069560129380352

Zeki abiyi gördüm buraları takip ediyorsa selamlar. Üniversite yıllarımda o ve Feridun Düzağaç'ın orada kapalı üst en sağda izliyordum maçları kombine orta blok davulun arkasında olmasına rağmen  :)

Çevrimdışı Anıl

Aslında onda da yoktu. 10 tane vururdu 1 tane anca sokardı. Gelmiyor ya, şuraya adam akıllı tam donanımlı bir adam getiremedik kaç yıl oldu.

Şu Çin ligindeki adama göz koymak lazım ama başkanın kalbine iner o da.
Bence en temizi ada'm gibi bir orta saha alalım gerçek bir 8 numara veya Tolgay olsun o kişi. Oğuzhan 10 numara oynasın. Takımdaki en çok şut girişimi ve başarısı bulunan oyuncu. Pasör özelliği zaten ortada. Fizik ve kondisyon seviyesi de bir hayli yükseldi bu sene, takımda en çok koşan oyuncuların başında. Oğuzhandan top class bir 10 numara çıkabilir, ben inanıyorum.

Çevrimdışı Deniz

Şampiyonluğa giden takımda 1 adet duran top ustası olmalı.Bizde bu yok ki bence takımın en önemli eksiği.
Bize Freekickten atabilen duran topları çok etkili kesen kornerleri duran topları kadar tehlikeli olan ve uzaktan atacağı şutlarla kilidi açabilecek adam lazım.

Vurduğu freekickle ,yaptığı ortalarla,çektiği şutlarla ,ortaladığı kornerlerle senede skora 7-8 gol etki edebilsin en az fazladan 10 puan getirir çünkü kritik maçlarda kilidi açamamamızın en önemli sebebi bu şekilde bir oyuncuya sahip olmamamız.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı murat_

bence bu orta sahayla olmaz hani hep denir ya burda Q17 ve töre ayni anda sahada olunca olmuyor sonuna kadar katildigim bi durum ayni sekilde ozzie ve sosa maalesef ayni anda sahada olmuyor bana kalirsa eldeki tek alternatif olan necip atiba ve ozzie ile baslarim ozzie 10 numara pozisyonunda biraz serbest oynamali devre arasina kadar bole idare ederiz devre arasinda da kesinlikle orta saha alinmali bence bugun necip cezali olmasa idi 2 yari baslar baslamaz sosayi oyundan alacakti hoca yerine necipi koyacakti hocaninda baska alternatifi yok en son mecbur kaldi frei oyuna aldi orta saha sartoglu sart

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Delgado yu beğenmem orası ayrı da oyuncu tipi olarak (10 numara) olmayınca şampiyon olamıyoruz yıllardır. Hatta 3 büyükler içinde geçerli(hagi li gs, alex li fb) 90 ların başı maf rıza ulvi vs tamam ama 10 numara da şifo vardı. 100. yılda Sergen Son şampiyonlukta ise Sergen ile kıyaslanamayacak olmasına rağmen Yusuf vardı. Sosa orada olmadı bu sene onun yüzünden Ozi yi de kullanamıyoruz orada Tolgay gelince soyunur o göreve ama bu sene ondan beklentim yok bir Yusuf almak lazım devre arası ve en az stoper kaleci sol bek kadar önemli bence.

Çevrimiçi COB

Delgado bana Aimar'i hatirlatiyordu ama kariyeri boyunca yanina bile yaklaşamadi.

Ospina 4 milyon euro
Djilobodji (Balanta) 3 milyon euro
Kaliteli bir sol bek...
Rode (Lucas) 6-8 milyon euro
Ganso 5-8 milyon euro

Ver 20 milyon, sezon sonu al 40 milyon euro...

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Delgado bana Aimar'i hatirlatiyordu ama kariyeri boyunca yanina bile yaklaşamadi.

Ospina 4 milyon euro
Djilobodji (Balanta) 3 milyon euro
Kaliteli bir sol bek...
Rode (Lucas) 6-8 milyon euro
Ganso 5-8 milyon euro

Ver 20 milyon, sezon sonu al 40 milyon euro...
ffp ne olacak  :) 13 m hakkımız var ama o kadar bile paramız yok.

Benim tahminlerim.Stoper harici bonservisle adam almamız zor. Sol bek düşünmezlerse şaşırmam bile ama kesinikle sözleşmesi bitecek olanlardan iyi bir tane alınmalı motta devre arası giderse devre arası yoksa sezon sonu alırlar. Kaleci sene sonu sözleşme si bitenlerden alınır düşük bonservisle ya da 6 ay kiralık (gomez sistemi). Bonservisle fabri gibi kaleciler gelir öyle olacaksa hiç gelmesin daha iyi. Rode lucas (orta saha) kesinlikle alınmaz çok düşük ihtimal belki kiralanır. Sosa satılmadan 10 numara alınmaz.

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

5 dakikalık özette Toraman'ın yaptığı hataları gördüm, tansiyonum yükseldi.

Nasıl dönemlerden geçmişiz biz, Toraman, Zan, Sivok, Zapo hepsi sahada...
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı atalay

Devre arası ne yazdım. Tosic - Töre; Olcay - Cenk değişiklikleri. Kutuya ekstra bir adam sokmalıyız, sekenleri toplamalıyız; bekleri de 3.bölgeye kadar çıkarmalıyız diye. Hoca ne yaptı savunmayı geride kurdu, ardından orta saha çıkarıp, hücumcu soktu ve bütün orta sahayı boşalttı. Sekenleri de alamadık.

Maç boyunca tek bir yenilikçi hamle gelmedi. Dörtlü savunma oynamaya, üstelik savunmayı geride kurmaya devam ettik. Zaten fiziksel düşüşlerin çok olduğu bir takımın bir de takım boyu uzadı. Gomez pozisyon alamadı, Cenk sürekli ilk dokunuşlarda problem yaşayıp top ezdi. Kanatlar oyun içinde kayboldu. 50 metrede köprü olacak topu getirecek tep bir oyuncu kalmadı.

Bu arada Ersan'ın neden tüm defolarını söylememe rağmen bu oyunda önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Basit bir iş yapmıyor. İlk müdahaleyi yapması önde karşılaması -geride alan bırakma pahasına- riskli fakat bu oyun şablonun önemli bir parçası. Yediğimiz ilk golde ve Kasımpaşa maçında bunu gördük. Tosic için Rhodolfo ile çizgi savunmayı nasıl yapar sorusunu sormuştum. İlk golde gördük.

Tolga'nın bireysel performansına ve bazı oyuncuların saha içindeki tercihlerine söyleyecek sözüm yok artık zaten.

2-0 geride iken geride gömülen stoperler ile geride bekleyen bekler ile oyunu ele alamazsınız. Bazen risk alacaksınız, esnek olacaksınız. Üçlü savunmaya dönmek bu kadar zor olmamalı. Kenarda asla bu kulüpte görmek istemediğim bir Motta var. Madem maç kadrosunda Beck yerine kullanabileceğin ideal bir winger. (Sağda yada solda)

Ayrıca oyunu ele almaya çalışırken Sosa çıkmaz. İstediği kadar kötü olsun. Kenarda alternatifin yok. Orta sahayı kontrol edemeyen Akhisar'a orta sahayı verdik.

Bir cümlede Beşiktaş taraftarına. Kaygıları anlıyorum fakat her kötü sonuçta Tolga'nın yüzü gibi surat ekşiten ve ümitsizliğe kapılan Beşiktaş taraftarı başarıyı hak etmiyor.

Çevrimdışı Deniz

Enseyi karartmaya gerek yok hala ligin en iyi futbol oynayan takimiyiz.

Tek endisem ozinin cezali olması. Yaraticilik konusunda sosaya ciddi isler düşecek.sosa artik mac kazandirmali.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Savaş

Kornerden de gol atmayı öğrenmeliyiz. Hava hakimiyetimiz hücum da sıfır.

Dün paşa maçında Eren bir tane hava topu bırakmadı iyi yada kötü gelen her topa kafayı vurdu fakat bizde bu olay yok. Sene başından beri sayisiz korner kullandik fakat attığımız gol var mı bilmiyorum.

Defans ve beklerin de skora katkısı sıfır. Bu 4'lünün sene boyunca en az 10 gole etki etmesi lazım fakat hic verim alamıyoruz.

Buna da bir çözüm bulunmalı. Ne kornerlerimiz ne duran toplarımız hiç tehdit yaratmıyor. Heyecanlanmıyorum bile şahsen. Gollerimiz sadece akan oyunda var. Bu ligde duran top kapanan savunmalara karşı çok önemli ama kullanamıyoruz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı atalay

Maç içi dinamiklerinin ve sürekli söylediğim oyun içi arızaların dışında, işin bir de yönetim cenahındaki boyutu var ki evlere şenlik.

Sezon başı sürekli söylediğim gibi bu dar rotasyonun fiziksel düşüşler yaşaması normal. Bunu öngöremeyen bir güruhun olması gerçekten inanılmaz. O yüzden bu ekibin 50-55 maçlık bir planlamayı kaldırmayacağını görüp, taraftarı kandırmadan devre arası gerekli takviyeleri yapmak lazım.

Hoş lideriz; bir bildikleri vardır ne de olsa. Şayet akşam FB kazanırsa söylediklerimiz anlam kazanır olabilir sadece...  :eyes

Onun dışında bu köprünün altından daha çok sular akar. Yeter ki hatalardan ders alınsın.

Çevrimdışı Kemal

Maç içi dinamiklerinin ve sürekli söylediğim oyun içi arızaların dışında, işin bir de yönetim cenahındaki boyutu var ki evlere şenlik.

Sezon başı sürekli söylediğim gibi bu dar rotasyonun fiziksel düşüşler yaşaması normal. Bunu öngöremeyen bir güruhun olması gerçekten inanılmaz. O yüzden bu ekibin 50-55 maçlık bir planlamayı kaldırmayacağını görüp, taraftarı kandırmadan devre arası gerekli takviyeleri yapmak lazım.

Hoş lideriz; bir bildikleri vardır ne de olsa. Şayet akşam FB kazanırsa söylediklerimiz anlam kazanır olabilir sadece...  :eyes

Onun dışında bu köprünün altından daha çok sular akar. Yeter ki hatalardan ders alınsın.

Aynen öyle , şuana kadar Allah'a emanet geldik zaten . Kadro derinliği yok denecek kadar az takımda. Veli deniyor ne Velisi arkadaş adam 9 aydır maça çıkmamış , hala Tolgay deniyor, Tolgay sezonu kapadı biri çıksın bunu söylesin artık . Tosice bel bağlıyoruz, bu adam PTT Liginde bile stoper olamaz. Tolga ya zaten bişey yazmıyorum artık , her sene bizi Şampiyonluktan Uefa dan etmeyi kendine misyon edinmiş.

Devre arası en azından Mandanda - Dijiloboby  yapmazlarsa kimse ümitlenmesin şampiyonluk diye . Bu kadro derinliğiyle imkansız.

Çevrimdışı Çağatay

Aynen öyle , şuana kadar Allah'a emanet geldik zaten . Kadro derinliği yok denecek kadar az takımda. Veli deniyor ne Velisi arkadaş adam 9 aydır maça çıkmamış , hala Tolgay deniyor, Tolgay sezonu kapadı biri çıksın bunu söylesin artık . Tosice bel bağlıyoruz, bu adam PTT Liginde bile stoper olamaz. Tolga ya zaten bişey yazmıyorum artık , her sene bizi Şampiyonluktan Uefa dan etmeyi kendine misyon edinmiş.

Devre arası en azından Mandanda - Dijiloboby  yapmazlarsa kimse ümitlenmesin şampiyonluk diye . Bu kadro derinliğiyle imkansız.

sadece bu yazdığın ikili de yetmiyor malesef orta sahanın pili bitmek üzere ve sıfır rotasyon şansımız var orada sadece atiba
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Çağatay

Bursa yeniden batalla yı isteyecekmiş devre arasında
araya girip alacan yada opsiyonlu kiralayacan en azından sezon sonuna kadar
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı serdart

orta sahaya adam yazmak gereksiz devre arasında. tolgay-veli dönmüş olacak. chedju gibi hızlı bi stoper ve bi kaleci yeter her ne kadar sol bekte sıkıntı çeksek de ismaile sabrım kalmasa da elde bütçeyle kaleci-stoper alınmalı. idare edicez artık ismailin saçmalıklarına. cılız oğlu cılız akhisar maçında otoban oldu o kanat.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@F1903  Kesinlikle öyle. Maç sonunda protesto mu yapıcaksın ne yapıcaksan yap ama maç esnasında yaptığın protesto(ki bu herhangi bir futbolcu için geçerli) diğer futbolculara da olumsuz yansıyor. Tolga'ya hasta olduğumdan dolayı değil A kişisi olur B kişisi olur ama bu taraftar zihniyeti ve profili çok sığ.
Tolga'nın zaten limiti dolu geçen sene yaşananlardan dolayı. En ufak sıkıntıda bunların yaşanacağını görmek için müneccim olmaya gerek yok. Tolga macerası takımı dibe atabileceği gibi moral olarak da çökertebilir. Bu takımın iki tane zayıf karnı var taraftar bazında birisi Tolga diğeri Mustafa Pektemek.
Korku akıl katilidir.