@Necmi abi senin olaya biraz duygusal (ya da psikolojik) açıdan baktığını düşünüyorum.
İlk olarak Oğuzhan oynamayacak da Kayseri maçından puan kaybetme riski oluşacaksa , o zaman gs maçından sonraki bir maçta atıyorum Konyasporda da o risk oluşacak (Kayserinin en güçsüz takımlardan biri oldugunu düşünüyorum ligin, yani risk daha az). Sonuçta Oğuzhan Kayseri maçında oynamayacaksa alacağımız risk en düşük ve mantıklı olanı, sonuçta bu adam bir maçta oynamayacak yani lig sonuna kadar sarı kart görmeme ihtimali çok düşük bana kalırsa.
Gs yi niye bu kadar hafife alıyorsunuz anlamış değilim, aradaki fark 7 yani. 7 fark bence şu an hiçbir şey. Eğer yenersek o zaman fiş çekilmiş olacak. Bu Oğuzhanın yerine Bu Sosa nın tercih edilebileceğine hiç ihtimal vermiyorum. Akhisar ı hiç katmayalım olaya zaten o maç da oynayacak zaten, ben de zaten maçın başında falan sarı kart görsün demiyorum maç sonunda düdükten sonra vursun işte topa. Kesin çözüm.
Ayrıca Akhisarla gs karşılaştırıyorsan gs yi, akhisar gibi takımların(vestel manisa) 1. iken bile ligden düştüğü durumlar vaki. Ki ben gs yi 3.lükten edecek takım olduğunu düşünmüyorum. Azımsanmayacak bir kadro kalitesi var gs nin öyle boş beleş adamlar değil, geçen seneden sadece melo ve telles ayrıldı bu takımdan belirtmek isterim. Bizim kadronun bie tık altında görüyorum kalite olarak.
Derbiyi kaybetme korkum tabii ki var, belki bu korkum sayesinde Oğuzhan gibi bir oyuncumu bu maçta oynatmama ihtimalimi ortadan kaldırabiliriz böylece. Sanki her gs derbisini kazanıyoruz, bu futbolcular derbi kaybetme korkusunu yenemiyorsa zaten şampiyonluk ihtimali yok kadar az gözümde. Geçen sene gördük bu durumun sonucunu. Ki bu gs maçını da kazanırsak nasıl bir moral olacağını biliyoruz, fb den sonra gs yi de yenerek derbi olayını tamamen bitirebiliriz. Oyuncular bunun önemini bilmeli, ona göre strateji uygulanmalı, bu gibi kritik eşikler ve baskıların göğüslenmesi şampiyon yapacak bizi, burda ne kadar ufak da olsa her yönden katkı sağlamamız lazım.
Belki de ben fazla ayrıntılara takılıyorum bilmiyorum, bölümüm İktisat onun da etkisi olabilir. Ama artısı çok eksisi yok Oğuzhanın maçın sonunda kart yemesi bana göre. Diğer arkadaşların fikirlerini de gerçekten merak ediyorum.
@Mahmut Benmi duygusal bakıyorum olaya

ben diyorumki şampiyonluk için alınacak her puan değerli
bir üç puanın diğerinden farkı yok. gs yi yenmenin sadece psikolojik artıları var.
her zaman önce kolay kazanman gereken 3 puanı cebe koyacaksın kolayı
riske atmayacaksın geçen sene şampiyonluğu derbi kaybettiğimiz için değil
kolay olan maçlarda bıraktığımız puanlar yüzünden kaybettik. Dedim ya
herkesin yendiği ts yi sende yeneceksin kasımpaşaya 3 atıp 3 yemeyeceksin
gs maçıda elbette önemli ama bunu birazda olduğundan önemli yapan sizin bu duygusal
yaklaşımınız değilmi avrupa içinde bazı arkadaşlar önemli değil yedek kadro çıkalım
diyor mesela peki bütün sene mücadelemizi avrupaya gitmek için yapmıyormuyuz.
nasıl birden bire önemsiz oluyor. Ben bu takımın uefa da kupayı kaldırmaya gidecek bir
takım olduğuna inanıyorum siz daha takımınıza inanmıyorsunuzki. bu tip konuşmalar hep
güvensizlikten kaynaklanan konuşmalar. Kayseri maçı önemsizmiş skenderbau maçı
önemsizmiş yenil bakalım önemlimi önemsizmi anlarsın benim için en önemli maç ilk
oynayacağım maçtır. çünkü onu kazanamadığımda diğerleride önemini yitiriyor.
allahtan hocalar oyuncular sizin gibi düşünmüyor.