Genel kurul karar verecekte yönetim önerge verirse kabul edilir.100 bin üyemiz olsun biz diğer klublere benzemeyiz halkın takımıyız diyen başkanın kendisiydi.Ayrıca hakaret filan varsa disiplin yönetmelikleri var.
Halkın takımıyız diye indirdiler ama halk pek umursamadı sanki. Üyelikte 10binlerce artış olmadı. Anca değişiklikten sonra üye olan 2-3 bin kişiye yaradı. Keşke insanlar klübünü sahiplenip üye olsa keşke 100 bin üyemiz olsa. O zaman yönetimlerin verdiği önergeler öyle pat diye geçmez. Kombine bile doğru dürüst alan yok ki. Problem taraftar olarak bizde aslında.
Ama üyelik alımlarında üye kalitesine bir çözüm bulmamız lazım (başkanın gözüne baktım beşiktaşlı olduğunu anladım potunu bir kenara koyarsak). Renklilerin truva atı gibi genel kurullarda oy kullanmasına camiayı karıştırmasına izin vermemek lazım.
Keşke disiplin kurulları işlese. Disipline verip klüpten çürük elmaları ihrac etse bu sefer de başkan muhalefeti klüpten atıyor diyecekler. İlla ki diyecekler.
Genel kurulun yapısı bir süre sonra divan kurulun yapısını ve kalitesini otomatikman etkiliyor. Ve giderek de kalabalıklaşıyor. Bana kalırsa belli bir süre klübe üye olanlar otomatikman divan kurulu üyesi olmamalı. Eski sporcular, klübe ciddi faydası olmuş kişiler (işadamları), eski başkanlar (yöneticiler değil), devlette görev yapmış nüfuz sahibi kişiler falan divan üyesi olmalı sadece. Yoksa iş yıllar içinde taksitle para ödeyip divan üyesi olunması gibi birşey oluyor. Divan kurulu üyeliği üst standartlarda nitelik gerektirmeli.