@panic13 abi ilginctirki oyuna sonradan girince cok daha etkili oluyor , Hirslaniyor galiba ondan 
Birde ben butun lig maclarini tekrar izledim ve soyle bir kaniya vardim :
Acik oynayan takimlara karsi Olcayla
Kapali oynayan takimlara karsi Quaresma ile baslamamiz gerekiyor bu defalarca kanitlandi oyizden dun Q17 ilk 11 baslamaliydi
Bknz: Olcay Acik oynayan takimlara karsi Skor uretti hep ornk : Miy , Antep , Antalya
Q17 ise kapali oynayan takimlara karsi skor uretti ornk : Ts. , Rize ve Moskova
Bunun nedeni Olcay kapali savunmalara karsi savunma arkasina sizamiyor , Calim atma ve Orta acma yetenegide olmadigi icin Etkisiz kaliyor ve kayboluyor
Quaresma ise kapali savunmalara karsi Calim yetenegi , Orta acmasi ve Sut tehtidiyle cok etkili oluyor..
Yani olay bu Sirf kosuyor diye kapali savunmayla oynayan takimlara Olcayla baslamak 45 dakikayi cope atmak demektir
Bursanin savunma zaafi olmasi ve Hucum agirlikli oynamasi nedeniyle Maca Olcayla baslamak lazim cunku tam onluk mac ,, Savunma arkasina cok rahat sizacagini dusunuyorum..
@Çağrı ozellikle sende oku bunu ...
@Yunus Emre Dökmeci Emre yazdıklarının aynısını ben de düşünüyorum ama söz konusu q17 olunca iş değişiyor. Şöyle bir örek vereyim, maçı kapalı altta seyrettim. Hatırlarsın 70. dakka gibi bir ara rakip hücuma çıkarken bir adamı kovaladı, arkadan müdahale edip topu almaya çalışıyordu. Yemin ediyorum ben dahil bütün tribün "yapma yapma, basma!" diye bağırıyordu. Herkesin aklına "ulan şimdi bu herif tekmeyi çakar takımı 10 kişir bırakır" korkusu vardı. Daha öncede yazmıştım, q17 ilk geldiğinde ben de uyuz olmuştum ama sonra "ulan aslında müthiş bir hamle oyuncusu olur bu yıl" diye düşündüm. netekim dünkü maç dahil sonradan girdiği tüm maçlarda etkili oldu, doğrudan katkısını gördük.
ama işte yunus emre, bu quaresma... güven olmuyor adama. trabzon maçını hatırlamıyor musun? gitti, golünü de attı sonrası malum.
Özetin özeti şu; Şenol hoca Q17'yi kontrol edebildiği müddetçe fayda sağlarız, edemediği yerde saatli bomba olur hem kendini hem bizi mahveder.