Ben başkanın Sezer ve Eneramo (biraz da Dentinho) dışında kabullenilmez bir transfer başarısızlılığı olduğunu düşünmüyorum.
Gerçi Sezer ve Eneramo bile tek başına adamı çıldırtıyo ama yapacak bişey yok. Bak şimdi bile sinirlendim yazarken.
Gökhan G bize gelirken taraftarın hayır demediği bir sol bekti. tutmadı. Daha sonra oynamadan eşek yükü ile para alması milleti gerdi ama o da bizim derdimiz olsun. Gelirken adama kapı gibi sözleşme yapmayacaksın.
Escude'de ya tutarsa transferi idi, bence oynadığı zamanlarda çok başarısız değildi. Hatta çok da uygun bir paraya oynuyordu feda sezonu için. Arada iyi oynadığı maçlar oldu. Hatta bir ara sivok ile birlikte çok uyumlulardı ama adamın zaten maksimumu oydu. ben buna yanlış transfer gözü ile bakmam.
Mcgregor, yine feda sezonu kumarıydı. tutmadı, en azından giderken para kazandık.
Niang yapacağının maksimumunu yaptı gitti, geldiğinde yine çok tepki görmemişti.
Dany, GS maçında o hatayı yapmasa (açıkçası ben de çok masum olduğuna inanmıyorum) yine bu kadar tepki görmezdi. Geldiğinde reputasyonu iyi bir oyuncu idi. Tabii ki ben dahil hepimiz tepki gösterdik ama yine diyorum GS maçı olmasaydı bu kadar üst düzey tepki görmezdi.
Opare'ye duygusal yaklaşıcam, sadece Liverpool maçı bile benim için geçer nota delalettir
Milo'yu bile son maçta kullandık, bence 2. golde donk'u karşılamaması dışında bariz bir hatası yoktu. Zaten Ersan'la arasındaki fark da bu. Onu yapsa daha fazla oynayacaktır. Bakın çok iyi oyuncudur demiyorum, bu tip maçlarda faydalanabiliriz. Zaten çok da uygun bir paraya oynuyor. Potansiyeli ve beklentisi bu ise bu transferi başarısız olarak değerlendiremeyiz.
Bunlar taraftarın başarısız gördüğü transferlerden aklıma gelenler. Ben yukarıda yazdığım 3 oyuncu dışında diğerlerine yanlış transfer gözü ile bakmam. Kötü transfer derim. dünyanın en büyük takımları dahi o kadar scout ve değerlendirme ekibine rağmen anlamsız transferlere imza atabiliyor.
Aslında Ekonomik açıdan, usd bazında artık 300-400 milyonları bulan bütçeler için toplam 2-3 milyon usd bonservis ve yıllık toplam 3 milyon usd maaşla yapılan 3 ya tutarsa veya potansiyelli oyuncu transferi bizi rahatsız etmemeli artık. Şu an kıt kaynaklarla stadı bitirmeye çalıştığımız için bize batıyor olabilir ama aslında bunlar alınabilir riskler. Çünkü bunlardan biri tutunca (bakınız Atiba, Ozzy, Pedro) uzun süre sizin o bölgeye transferi gereksiz kılıyo, hatta o tip oyuncular bi nebze emniyet sübabı oluyor. Keşke müthiş bi scout ağımız ve oyuncudan anlayan sportif direktörümüz olsa ama yok işte. türk takımlarında henüz o model olmuyor. Bakın çoğumuzun beğenmediği Önder Özen 3 yıl önce bi hedef koydu "8 elit, 8 yerli, 8 potansiyelli" oyuncu. Adamın dediği bir sürü porje ya uygulanamadı veya gereksiz meselelerle uğraştı ama 1,5 yıllık istikrarlı ve yetkili bir sportif direktörlük sonunda bile takım kadru istikrarına kavuştu denilebilir.
Ya aslında bunlar çok uzun mevzular, ordan buradan alınca eksik kalıyo veya yanlış anlaşılıyo

Demek istediğim şu; tüm olaylar içinde bulunduğu döneme göre değerlendirilmelidir. O sebeple şu an başkanı değerlendirirken, yine o günkü şartları düşünmek de fayda var.