Kaybedilen her puanda sezon öncesi eksik olduğu belirtilen pozisyonlara transferlerin yapılmamasının sonuçlarını gördük . Son Kasımpaşa maçı örneğin . Defans ve kaleci eksikliğinin yanında orta sahada oyunu Oğuzhan ile ele alacak , topu ayağında iyi tutabilecek bir orta sahanın (Sosa bu tanıma yeterince uymuyor) eksikliğini hissettik . Sadece bu orta saha transferi yapılsaydı Kasımpaşa maçını yine kazanırdık .
Felaket senaryosu dahil her senaryo ortaya konarak kadro planlaması yapılmadı . Transferler zamanında yapılmayınca ve son günlerinde de menajerler aracılığıyla yetersiz futbolcular önerilince Şenol Hoca, ben bu soruna takım içinde çözüm bulacağım dedi ve yetersiz isimleri veto etti . İyimser senaryo ortaya kondu . Şenol Hoca, Necip dahil herkesin oyununu geliştirirken Oğuzhan'ın , Atiba'nın formu , sakat ve cezalı olmamaları yani şansta bizim yanımızdaydı . Oğuzhan ve Atiba'dan 1 veya 2'sine birşey olsaydı bunun sonucunda da olası puan kayıpları gerçekleşseydi ben görürdüm o zaman Şenol Hoca şöyle mükemmel hoca ama en önemlisi de yönetimimiz çok mükemmel işler yapıyor diyip yönetimi göğe çıkaranları .
Şenol Hoca bir şans çünkü sadece kaybedilen maçlarda değil her maçtan sonra takımın oyununu analiz ederek takım olarak neyi eksik yaptığımızı iyi gözlemliyor. Bilic bunu da yapmaktan acizdi. Her geçen hafta takımın eksik bulduğumuz yönlerinde gelişmeler yaşanıyor . Takımın oyunu , sistemi yavaş yavaş oturuyor. Ama bazı pozisyonlardaki eksiklikler , o pozisyonlardaki oyuncuların hocanın istediği oyunu oynamaya elverişli olmamaları , oyun içinde sırıtmaları halen problem teşkil ediyor.