Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7298787 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Mart 2016, 18:26:14
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Adamın koca sezonda asist veya gol olarak boş geçtiği maç sayısı yazıyla ''dokuz'' rakamla ''9''. İnanılmaz.

Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kalyoncu

Sosa iyidir guzeldir ama buyuk maclari almasi lazim.
Sosayi bugun koy real madride, koy barcelonaya oynar. Iyi futbolcu. Ben bir turlu eksik yonunu anlayamadim. Adamin teknigi, fizigi yerinde, duran toplari iyi cok akilli bir oyuncu. Cok az futbolcuda olan fuleli bir stili var, bizim metin tekini hatirlatiyor ama 10 kat daha teknik. Bence biraz sorumluluk almasi lazim. Sut az kullaniyor. Mesela senede 6-7 mac osmanlispor maci gibi oynasa 30 yas sonrasi a klas takima transfer olur.

Hagi mesela bir dunya kupasi oynamisti, dillere destan hemen ispanya ligine ucmustu kupa sonrasi.

Biraz fazla alisdik oyuncu satilmasina, oyuncu satilir ama cikip gokhan tore, sosa, q7, oguzhan, gomezi satarsak olmaz. Tore ve oguzhan en satilabilecek oyuncular olarak gozukuyor ama degerlerini gormesi lazim.

Simdi ben gokhan torenin 10 milyon euroya satilmasi taraftari degilim. Istedigimiz parayi alamiyorsak kalsin, oguzhan icinde ayni dusuncedeyim.

Simdi yurtdisindan baktigim icin daha objektif oldugumu dusunuyorum, karsi cikabilirsiniz tabii ama ben soyle dusunuyorum sosa'nin istedigimiz ozellikte olan versiyonu 30milyon civardir ve turkiyeye gelmez.
Quaresmanin mesela daha cok sut atani, daha fazla golu dusuneni real madridte oynuyor, foyati malum.
Oguzhanin biraz guclusu ve daha iyi basanlari barcelona 11inde oynuyor.

Bazen elimizde olanlara sukretmek zorundayiz.

Gokhan tore ise hala tam potansiyelinde degil bence daha iyi olabilir, ustelik burada gelisebilir ve astronomik bir fiyata satabiliriz bence takimin en degerli oyuncusu.

Toparlamak gerekirse, genc arkadaslar goruyorum devamli bir memnuniyetsizlik devamli futbolcu oneriyorlar. Is geregi devamli arti-eksi karsilastirmalari yapar, her olaydan bir pozitif katki cikartmaya calisirim, halk dilinden sinekten yag cikartmaktir isim.

Lutfen biraz (simdi ne desem iki ucu kakali) yerimizi bilelim. Turkiyeye oyle manyak, super futbolcular gelmez.gelen futbolcularin da bazi arizalari olur.
Simdi mario gomez geldi. En iyi zamanlarindan birini yasiyor adam ama kendisi kariyer dususu yasamasaydi bu yasinda gelmezdi, yukselise gecince son transferini yapacaktir. Belki seneye gider.
Anelka geldi, en potansiyelli en spektekular oyunculardan biriydi ama kariyeri dususteydi ve sakatlik sonrasi toparlanma donemini burada gecirdi ve gitti.
Roberto carlos geldi, guzel bir emeklilik donemi yasadi reklamlarda oynadi
Hagi geldi. Avrupadan aforoz ediliyordu buraya geldi altin zamanini yasadi ve yasatti.
Pascal nouma geldi. Belkide gelmis gecmis en iyi oyunculardan biriydi ama kafadan kontakti. Fransa milli takiminin teknik direktorune bizim fanatik gazetesinin muhabiri sormustu galiba 4 yedigimiz mac oncesi "pascal nouma inanilmaz bir oyuncu neden milli takima alinmiyor" diye. Sanki fransizlar bilmiyor pascalin iyi futbolcu oldugunu, adam pascal harika bir oyuncu ama bu kafa yapisiyla milli takima alma riskine giremem, gibi bir cevap vermisti
Les ferdinand geldi. Gelmis gecmis en iyi forvet oyuncusudur benim icin. Havadan, yerden, frikikten, sag ayak, sol ayak, yakindan, uzaktan her yerden gol yapabilen olumcul bir gol makinesiydi. Cok genc geldi, pisti ve gitti
Yukarida bazi ornekler vermeye calistim ayri ayri problemler ayri ayri oyuncular.

Bence de oyuncular satilsin, degerini bulan satilsin ama bir plan program dahilinde yapilsin bunlar, transfer riskli istir.

Quaresmaya fazla giydiriliyor anlamiyorum, quaresmanin bizim imajimiz icin degerini neden anlamiyorsunuz. Bugun dubaiden, rusyaya, ispanyaya, portekize, japonyaya kadar bir cok futbol sefer besiktas maclarini takip ediyor quaresma icin. Rusyada devamli sorarlar quaresma nasil, ne oynuyor, diye. Daha once ilhan mansizi soruyorlardi, hatta rusya ve ispanyada sergeni soranlar vardi.

Formanizin arkasinda tore, sosa, oguzhan, gomez yazdirin ve gezin yurtdisinda ama ben quaresma yazdirip gezmenizi tavsiye ederim.

Yok sut atmiyormus, yok cok top tutuyormus, yok sari kart goruyormus sacma elestiriler. Quaresmadan maksimum verim almak senol gunesin birincil vazifesidir. Quaresmanin yedigi tekmeyi fb takiminin toplami yemedi yahu, bu da yonetimin birincil gorevidir. Gs hagiyi koruyordu yahu melodan daha pis bir oyuncuydu(futbolculuguna tek kelime etmem, ettirmem ama pis ve cirkef bir oyuncuydu. Gsliler cok tekme yiyor ondan sinirleniyor, yildiz oyuncu korunsun, diye korurdu)

Ben teknik direktor olsam quaresmayi tercih etmem, daha sert daha az top tutan oyunculari severim ben. Quaresmaci degilim ama bu adam geldiyse ve dogru kullanilirsa rakibi patlatir, dogru kullanamazsaniz ve koruyamazsaniz elinizde patlar.

Kaprisli bir isyankar cocuktur quaresma. Yonetilmesi gerekir.

Lucescunun elinde olsaydi quaresma, oy oy oy

Biraz degerlerimize sahip cikalim ve pozitif taraflarini gorelim. Benim takintim ismail mesela pozitif tarafini goremiyorum. Genc takimdan biri oynasin destek cikayim.

Cok karman corman oldu. Neyse
Lucescunun elinde olsaydı demişin abide bu adam mourinhonun elindede olmadı :)

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Mart 2016, 18:30:06
  • Beşiktaş / Bodrum
Yukarıda konuşulmış, bir Hooijdonk, Beckham ya da Juninho değilseniz zaten kariyerinizde 20-25 frikik golü attıysanız baya sağlam rakamdır.

Her sene 3-4 tane yazması fazla fazla yeter bu konuda Sosa çok iyi. Sıkıntı kornerleri bir o kadar kötü atıyor oluşu.

Tahminim iyileştirilmiş sözleşme isteyecek ancak verilmeyecek ve baya sağlam rakam Çin'e yol alacak Sosa da sezon sonu.
[ Son Düzenleme: 23 Mart 2016, 18:32:30 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağatay

Davy Klassen mi Hakim Ziyech mi ?

Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı atalay

False Nine'ı yüksek skor üretmek için tercih ediyorlar ama skorer olması şart değil kavramına katılmıyorum.

En az 70 golü görecekse şampiyonluğa oynayan takım bahsettiğimiz oyunda kanatların en az 20'şer tane bırakması gerek. Böyle kanat bulmak da hiç kolay değil.

O yüzden Liverpool'un Suarez varken oynadığı gibi oynayınca oyun amacına ulaşıyor. Bence Trequarista kendisi de kanatlar kadar bırakmalı skor çünkü zaten ortasahadan fazla katkı alamıyorsun skor anlamında.

Ve tabi ki en önemlisi beklerin hücumsal etkinliği.

Götze ve Özil'in gol adedi çok mu yüksek ki Löw bunları False Nine oynatıyor? Bizim bu sistemde oynayacak oyuncumuz yok. Nedenlerini galiba burada yazın yazmıştım. Zira oyuncu tiplemesi değil, oyunu oynamak zor.

Hakim  :bandit:

15 milyon €  :bandit: Ayrıca oyuncu Türkiye'yi düşünmüyor.

Çevrimdışı mylife1903

Lucescunun elinde olsaydı demişin abide bu adam mourinhonun elindede olmadı :)

Mourinho ile lucescu biraz farkli, lucescunun elinde de oyle bir butce olursa belki alir quaresmayi, dener 2 mac oldu, olduuuu olmadiii yallahh.

Ama yonetim sana getirip veriyorsa lucescu verim alacak yontemi bulur hatta oturup quaresmanin hangi rakibe doksan dakikanin hangi 20 dakikasinda sol kanatta hangi 30 dakikasinda sag kanatta oynayacagini oturup dusunur, sinan engin odasinda fashion tv seyrederken.

Istekler olanaklar ile sinirlidir.

Çevrimdışı atalay

Yazın kabaca yazmışım:

Alan savunması yapan takımlara karşı false nine oynuyorsanız.

Kanat/Forvet özellikli sızmaları yapan oyuncular ile oynamak zorundasınız. Sırtına çizgiye dayayıp, ayağına top isteyen oyuncular ile değil.

Orta saha gibi kullandığınız hücum oyuncusu sırtı dönük top saklamayı bilen, servis özelliği olan bir forvet oyuncusu olmalı.

Orta saha oyuncularınız; oyun görüşü yüksek, pas alışverişi iyi oyunculardan kurulu olmalı. İki kutu arasını oynayabilecek profilde olmalı.

Beklerinizin 2.bölge ile 3.bölge arasında orta saha gibi oynayabilmeli.

Savunma beklerin hücuma vereceği katkı çok önemli.

Oyun hızı çok önemli, pas trafiğini yüksek tutmak elzem. Öndeki 4'lünün üçgenleri doğru oynayabilmesi lazım.

Dar alanda oynama becerisi çok önemli. Çünkü kompakt bir oyun, savunmacıların önde olduğu bir oyun olmazsa olmaz. Buna uygun stoperler lazım.

Bu oyunda pas arası yapabilecek, kesici oyuncu çok önemli. Busquets, Mascherano, Medel gibi.

Çevrimdışı Kalyoncu

Sol bek adaylarınızı görelim bence stoper adaylarınız :)sosayı rahat bırakalım :)

Çevrimdışı mylife1903

Sol bek adayimiz caner yahu, zaten kendisi cok ama super cok en fanatik besiktasli, fbli karisini da bosadi ve fb camiasinin butun tehditlerine ragmen besiktasli olacak yeni sezonda.

Babasi cok fanatik besiktasliymis zaten, buyuk baski yapiyormus besiktasa gitsin, diye besiktasa gitmezse dogdugu gun pipisini siyah beyaza boyadigi siyah beyaz fotograflari basina verecekmis.

Bu yukardakiler kulislerde belirtiliyor, duyumlar bu yonde, denildigi ileri suruluyor

Çevrimdışı Kalyoncu

Mourinho ile lucescu biraz farkli, lucescunun elinde de oyle bir butce olursa belki alir quaresmayi, dener 2 mac oldu, olduuuu olmadiii yallahh.

Ama yonetim sana getirip veriyorsa lucescu verim alacak yontemi bulur hatta oturup quaresmanin hangi rakibe doksan dakikanin hangi 20 dakikasinda sol kanatta hangi 30 dakikasinda sag kanatta oynayacagini oturup dusunur, sinan engin odasinda fashion tv seyrederken.

Istekler olanaklar ile sinirlidir.
Disiplinli bir hoca ama q17 de bambaşka bir oyuncu oynatsan dert oynatmasan dert hani kazandım dediğin anda kaybedebilirsin ilginç bir adam şahsen şenol hocanın bir nebzede kazandığını düşünüyordum sonra bir Antalya maçını seyrettimki yine aynı adam çok değişken bir adam ve gerçekten hayatını incelemek istediğim bir adam :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Mart 2016, 19:07:36
  • Beşiktaş / Bodrum
Götze ve Özil'in gol adedi çok mu yüksek ki Löw bunları False Nine oynatıyor? Bizim bu sistemde oynayacak oyuncumuz yok. Nedenlerini galiba burada yazın yazmıştım. Zira oyuncu tiplemesi değil, oyunu oynamak zor.

15 milyon €  :bandit: Ayrıca oyuncu Türkiye'yi düşünmüyor.

Almanya'nın gerçek anlamda forvetli ve false nine oyunlarını karşılaştır hangi oyun daha baskın? Almanya forvetsiz oynadığından beri gerçek anlamda domine edemiyor zaten çok daha akıcıydı oyunu. Hele ki Götze ile..

Yazın umarım izleriz Gomez'i arkasında Özil solunda Reus ile çok daha etkili olacaktır.

Oyunu anlamak tabi ki önemli ama False Nine'de bir ya da birkaç oyuncunun iyi olması zaten yeterli olmuyor. Belki 5 oyuncu dışında ( 2 stoper, 2 ortasaha, 1 çapa ) kenarlardaki tüm oyuncular ve en öndeki sahte 9 gerçekten iyi olması gerek skor olarak.

Aksi halde kanatlar atamazsa kimse atamaz. Barcelona zamanında Fabregas ile denedi olmadı. Şimdi doğru adamı buldular sistem inanılmaz işliyor.

Seneye Firmino ile Liverpool'dan bekliyorum benzeri transfer hamleleri gelirse.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Scout

Sol bek adayimiz caner yahu, zaten kendisi cok ama super cok en fanatik besiktasli, fbli karisini da bosadi ve fb camiasinin butun tehditlerine ragmen besiktasli olacak yeni sezonda.

Babasi cok fanatik besiktasliymis zaten, buyuk baski yapiyormus besiktasa gitsin, diye besiktasa gitmezse dogdugu gun pipisini siyah beyaza boyadigi siyah beyaz fotograflari basina verecekmis.

Bu yukardakiler kulislerde belirtiliyor, duyumlar bu yonde, denildigi ileri suruluyor
@mylife1903 Ciddi mi , İroni mi ?
Pika Pika

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Mart 2016, 19:10:41
  • Beşiktaş / Bodrum

Siyah beyaz bileklikli resmi çıktı ama Manisa'da oynuyordu o dönem ondan diye düşünmüştüm.

Lakin Caner ile gerçekten görüşülüyor ve anlaşılacak gibi duruyor.

Caner ve Topal Beşiktaş forması giyebilirler önümüzdeki 3 sene çünkü Fenerbahçe uzun süreli sözleşme de vermiyor bu oyunculara en büyük anlaşmazlık burada. Bizde 3+1 almaları yüksek ihtimal.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Siyah beyaz bileklikli resmi çıktı ama Manisa'da oynuyordu o dönem ondan diye düşünmüştüm.

Lakin Caner ile gerçekten görüşülüyor ve anlaşılacak gibi duruyor.

Caner ve Topal Beşiktaş forması giyebilirler önümüzdeki 3 sene çünkü Fenerbahçe uzun süreli sözleşme de vermiyor bu oyunculara en büyük anlaşmazlık burada. Bizde 3+1 almaları yüksek ihtimal.
Kısmet :D
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı mylife1903

caner ve topal dogru tercih yaparlarsa daha az paraya bile besiktas formasi giyerler.

Menejerlerinin ne dusundugunu bilmiyorum ama ben canerin ve topalin temsilcisi olsaydim besiktasin kapisinda yatardim.

Bu cocuklarin futbolculuklarinin disinda konusuyorum,

Bunlarin son transferleri, bu transfer doneminden sonra kasar futbolcu olacaklar ve futbolu birakma noktasina gelecekler. Ikiside hem gs hem fb formasi giydi. Son donemlerinde besiktas formasi giyerlerse, 3 buyuk kulupte futbol oynamis olacaklar. Futbol hayatlari sonrasi kariyerlerinde bu iyi bir etikettir ve kulupler ustu olacaklari icin daha rahat is bulacaklardir. Mesela sadece fb yorumcusu olmazlar direkt turk futbolu yorumcusu olurlar, bu buyuk bir sans bu cocuklar icin. Ama menejerleri neyin pesindedir bu genc ve cahil cocuklari nasil yonlendiriyordur bilemiyorum.

Futbolculuklarina gelirsek.
Caner hucum beki gibi oynamaya calisan devamli ileri gidip yerini kaybeden bir bek. Turkiyede karsisindaki futbolcuyu tedirgin ettigi ise bir gercek. Fazla agresif ve ofke problemi olan bir futbolcu.
Topal ise daha mulayim, topu sagina soluna oynayan bir oyuncu.

Turku oyuncu rotasyonu icin faydali olurlar, dogru kullanilirsa yeterli oyunculardir.

Caner kendini kontrol edemez ve burasinin fb olmadigini anlayamaz ise sezonda 10 mac zor oynar. 5-6 tane kirmizi iki kati da sari kart gorur.

Denenmisinvar nobre. Fbde  elle gol atan, eliyle alip ayagiyla bitiren, kendini atip faul alan, kaleciyi attirip penalti alan bir futbolcuydu. Bizde kirmizi kartla tanisti, icinde olmadigi pozisyonda attigimiz gol nobre eliyle attigi gerekcesiyle iptal edildi.

Dogru pr yapilirsa psikolojik olarak da faydali olabilir bu transferler.

Çevrimdışı GörkemGörkem

Töre ameliyat olmus 3 hafta yok minimum

Çevrimdışı Tolga

Açıkçası ne Topal'ın ne de Caner'in Fb'den ayrılacağına ihtimal vermiyorum. Bana menajer oyunu gibi geliyor bunlar. (Tabi bu dedikoduların çıkması şampiyonluk yarışında bize yarar orası ayrı.)

İkisinin de menajeri Fb'den daha fazla ne koparırız derdindeler bence. Fb de acele etmiyor anladığım kadarıyla en sonunda nasılsa bizde kalırlar diye.

Kısacası öncelik Fb de. Sanmıyorum ama Fb derse ki artık istediğiniz takımla görüşürebilirsiniz o zaman olabilir işte.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Mart 2016, 19:32:36
  • Beşiktaş / Bodrum
Açıkçası ne Topal'ın ne de Caner'in Fb'den ayrılacağına ihtimal vermiyorum. Bana menajer oyunu gibi geliyor bunlar. (Tabi bu dedikoduların çıkması şampiyonluk yarışında bize yarar orası ayrı.)

İkisinin de menajeri Fb'den daha fazla ne koparırız derdindeler bence. Fb de acele etmiyor anladığım kadarıyla en sonunda nasılsa bizde kalırlar diye.

Kısacası öncelik Fb de. Sanmıyorum ama Fb derse ki artık istediğiniz takımla görüşürebilirsiniz o zaman olabilir işte.

Erkin geçen hafta Çebi ile yemekteydi  :naughty:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Herkes herkesle yemek yiyebilir :D Şenol Güneş'te, Serdar Aziz'in menajeri ile yemek yemişti :D

Şaka bir yana Caner de bizimkilerle görüşerek bence Fb ile sözleşme uzatırken elini güçlü tutmak istiyor olabilir.

Çevrimdışı mylife1903

Fotografi da cakal menejeri sizdirmistir.

"Caner kosa ahmet bey yemekteymis bir otur masasina, halini hatirini sor, elini op"

Midyat seyfo fotograf cekin!

Çevrimdışı Kuntz

Caner'in Beşiktaş'a gelme ihtimali bu taraflarda çokça konuşuluyor. Çocukluk arkadaşları vesaire Beşiktaş'a gitmeyi kafasına koydu falan diyorlar ama ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilemem. Ben açıkçası gelsin istemem. Sevmiyorum adamı. Beşiktaşa yakıştıramıyorum.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Veli hala takımdan ayrı sanırım.

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Tolga

Bu gidişte kalan 8 maçta Töre'den de doğru düzgün faydalanamayacağız.

Çevrimdışı EMİR EMRE

Bu gidişte kalan 8 maçta Töre'den de doğru düzgün faydalanamayacağız.

Hangi sezon sonundaki maclarda yararlanabildik ki... Parlasin da okutalim artik

Çevrimdışı Tolga

Hangi sezon sonundaki maclarda yararlanabildik ki... Parlasin da okutalim artik
Kasımpaşa maçıyla beraber gelecek haftalarda az süre alsa da katkısı olur diye düşünüyordum ama yine son haftalarda piyasada yok.