Ekonomik rasyolar pek iç açıcı değil. Bunu Beşiktaş özelinde söylemiyorum. Türkiye geneli için söylüyorum. Seçim ekonomisi yüzünden piyasalar olduğundan daha iyi görünüyor. Ancak bu durum, şüphesiz seçim sonrasında değişecek. Tüm uluslararası rating kuruluşları, Türkiye için kriz uyarısında bulunuyor. Zaten döviz üzerinden borçlu olan firmalar ki buna Beşiktaş da dahil, devalüasyon yüzünden %20 ilave şekilde borçlandı. Yıl sonu kur tahminleri 2.90 TL, 2016 için 3 TL üzeri ön görülüyor. Neyse fazla uzatmaya gerek yok, arzu edenler ekonomi sayfalarından tefsilatlı bilgiye ulaşabilir.
Özetle stad yaparken de döviz üzerinden borçlanmış oluyorsunuz. Ekonomik belirsizliklerin arttığı dönemde borçlanmak, risk yükünüzü arttırır. Üstelik bir yığın borca sahipken, bir dolu gelirleriniz temlikliyken, eliniz kolunuz resmen bağlıdır.
Herşeye rağmen işlerin ağır aksak da olsa yürüyor olması, bence ümit verici. Zira ben daha kötüsü, stad inşaatının bile durabileceği endişesini bile taşıyordum. Hatta forumda dile de getirmiştim. Şu ana kadar korkttuğum şey gerçekleşmedi. Ancak bu gerçekleşmeyeceği anlamına hiç gelmez. Türkiye, geçmişte siyaset çalkantılar yüzünden parasını pul etmiş bir ülke. Siyasiler basiret göstermeyip seçim sonrasında bazı dayatmalarda ısrar ederlerse, geçmişte olduğu gibi manzara çok çabuk değişebilir. İşte o zaman da borçlananın veya borçlanacak olanın işi zor.