Efe, plan proje bu ise, tamam ben herşeye ok diyorum.
Ama diyorum ki, En az 5 kere tarih verdiler. İnsanlara umut pompalayıp, yeni sezona yetiştiremezsen insanlar kızar, ondan önemlisi üzülür.
Bende madem bu kadar "kandırdılar", Son düzlükte maddiyata dayanan işler için biraz daha fedakarlık yapmaları gerektiğini söylüyorum.
İnsaat yapmak sanildigi kadar kolay degil,paran yoksa hic değil.
Bak sana en basitinden ornek verim,benim uzerime ev yaptirdik,10 tane isci calistirdik, yemin ediyorum bir daha ev mev isine girmem param varda hazirini alirim yoksa yaptirmayla hic ugrasmam.tovbe ettim o derece..
O kadar prosedur var ki hangi biriyle ugrasacagini sasiriyorsun.en sonunda sinir hastasi oldugunla kaliyorsun.
Usta calistirmak ayri dert.her gun birinin birseyi cikiyor.ben 10 iscinin 10 unun da bir arada calistigini hic gormedim.mutlaka hasta olani,dugunu olani,cocugu olani vs her halti olani cikiyor.
Maliyet hesabi yapiyorsun en basta.ben 100 bin hesapladim 150 binle kendimi zor kurtardim.masabasinda hesap yapmakla realite arasinda cok fark var.hicbiri tutmuyor.
Ve ben bu evi tahmin ettigim tarihten 3 ay sonra bitirebildim.
Bunu niye anlattim biliyor musun,ben dag basindaki kiytirik eve 10 tane isciyi bile zor calistirirken istanbulun en merkezi yerine dunyanin en guzel stadlarindan birini yapmak yurek ister,paran yoksa yurekten fazlasini ister.
Paran yok,buna ragmen 500 işçi calistir,elli tane firmayla ugras,devlet prosedurleri ile ugras,milyon dolarlik malzemeler al,bu islerin koordineli ilerlemesi icin cabala dur,en guzel yapilardan birini inşa et sonucta oldu ya birak eylülde degil ekimde bitsin 1 aydan ne bu kulup batar ne de bu taraftar telef olur