2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12929713 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı cisse557

Ipi kaleci Muharrem göğüsleyecek diye korkmuyor da değilim.

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı AmaralGürses

Yahu senin futbolcun Sosa estudiantes kulubunun taraftarları twittera her gün come to estudiantes diyecek ve Sosa bunalrı devamlı beğenecekde biz sinirlenmeyeceğiz üzülmeyeceğiz öylemi kendi tarafınızdan bakmayın sadece olaya.Karşı taraftan bakınca bu hiçte etik bir olay değil.Benim lafım Mbia'yı paragoz diye istemeyip Ospina'yı isteyenlere.Ayrıca 2 transferide çok istiyorum umrumda değil karakterleri kızımıza damat almıyoruz takımımıza oyuncu alıyoruz.

Buna ben de katiliyorum, bir baska mesajimda da yazmistim. Ospina'nin yaptigi ne etik, ne de profesyonel standartlara uyan birsey. Bizim icin yapiyor diye seviniyoruz, ben de mesaj attim twitter'dan gelsin diye ama adamin bu mesajlari like'lamasi quaresma'dan bile buyuk sorun cikartabilecegini gosteriyor potansiyel olarak.

Bir de takimi kazaninca tepki vermemesi, ayaga kalkmamasi vs. vs. Bunlari bizden bir oyuncunun yaptigini dusunelim bir an.. ben soyliyim delirir burada herkes, Necmi abiler yorulur sovenlere ceza kesmekten..

Kisacasi butun olarak bakinca,

Adler > Ospina.

Aralarinda sadece 3 yas ve bolca profesyonellik farki var..

Piyasa ederinin gerekirse 1-2 milyon ustunde verelim alalim su adami iste..

Çevrimiçi murat

Yahu senin futbolcun Sosa estudiantes kulubunun taraftarları twittera her gün come to estudiantes diyecek ve Sosa bunalrı devamlı beğenecekde biz sinirlenmeyeceğiz üzülmeyeceğiz öylemi kendi tarafınızdan bakmayın sadece olaya.Karşı taraftan bakınca bu hiçte etik bir olay değil.Benim lafım Mbia'yı paragoz diye istemeyip Ospina'yı isteyenlere.Ayrıca 2 transferide çok istiyorum umrumda değil karakterleri kızımıza damat almıyoruz takımımıza oyuncu alıyoruz.
insan karakterleri farklı farklıdır.bazıları herşeyi profesyönelce düşünür bazılarıda içten sıcakkanlı insanlardır.ospina da bu ikinci şıkka giriyor bence.beşiktaşı araştırmış ortamı beğenmiş ,taraftarın ilgisinden memnun kalmış ve 1. kaleci olmayı isteyen bir adam.oynadığı kulüpte 1. kaleci olamayacağını hissetmiş veya hissettirilmiş olduğu aşikar ve kulübününde gidip gitmemesi sanırım pek umurunda da değil.şimdi herhangi bir kulüp pektemeğe come to mustafa dese hepimiz memnun oluruz.bence durumun bundan çok fazla farkı yok.arsenal kaleci sıkıntısı yaşamayacağını bildiği taktirde ospinayı yollar.
[ Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 01:29:28 MURAT ]

Çevrimdışı dlcs

Sen tek taraflı bakıyorsun olaya. Kimse ospina'nın bir şeyleri beğendiğini bilmiyordur bile. İngiltere'de ve avrupa'da futbol bizdeki gibi yürümüyor.

Bunlar güvenlik bariyersiz futbol izleyen adamlar. Teknik direktörleri birbirlerinin kulüplerine üye filan oluyor. Biz burada mustafa pektemek değişikliği yaptı diye bilic'i kumpascı ilan ettik.

Bu tip bir zihniyetin tt'da bir şeyleri beğeniyor diye kalecisini linç etmesi zaten pek garip değil. Ama orada lafı dahi olmaz. İnsanların medeniyet anlayışları çok farklı

Çevrimdışı Batuhan1903

https://twitter.com/DerinBesiktasJK/status/683426741508030465
Artık duyumcular bile kafayı yedi.Yönetime o kadar yalvararak transfer yaptırıyoruzki sanki etlerinden parça koparıyoruz. duyumcular 

bile ya sol bek ya orta saha gibi saçma sapan bi düşünceyi yazıyor Yönetimin duyumcuya böyle bir hayal kurdurtması bile baştan falso bi

olay senin orta saha ihtiyacın varmı Veli hala eski haline dönmedi Tolgay'ın durumu meçhul sol bek için Motta'yı sattın ihtiyacın

yokmu var.Ama yönetim bize transferi lütüf gördüğü için bu duyumcular bile ne yazacağını şaşırıyor.

Çevrimdışı Deniz

Mbia'yı paragöz olduğu için kulubunu sattığı için istemiyorlar bazıları ama bu kişiler Ospinayı istiyor ama ospina twitterda BJK'la ilgili

twitleri beğeniyor kendi kulubunu zora sokuyor taraftarını üzüyor.Mbia sözleşmesinin haklarını ararken kötü twitterdan başka kulube

transfer olmak için o kulubun twitlerini beğenme daha mı etik.Ben Ospina'Yıda Mbia'yıda çok istiyorum oyuncunun karakterine bakmam

ben melo gibi emre gibi olmadığı surece sorun yoktur benim için önemli olan takımımıza katkısıdır.Mbia hem stoperde hem 6

numarada oynayan bi adam olarak bizim ilacımız bu adam.Paragöz diye oyuncu dışlanmaz.Demba ba Drogba çine gittiklerinde

imzaladıkları sözleşmelerle Mbianın imzaladığı sözleşme arasında fark yok.Adam Ts'Ye gelmeden önce sormuştur paraları ödeniyormu

diye ödenmiyor denilince buda böyle bir önlem almıştır kendince.

Çare Mbia Ospina(Mandanda,Adler) Armero (Eren)...
Ospina ile mbiayi nasil ayni kefeye koydun aklim almadi.

Birisi parasi gec yattigi icin kulubunden 3 kat faiz istiyor vermezseniz mahkemeye verecem gidecem diyor ,otekisi kendisi ile ilgilenen farkli ulke taraftarlarinin mesajlarini begeniyor.
Sen eger bu iki kisinin karakterini ayni goruyorsan bakış acini gozden gecir derim.

Ospina gecen seneden beri as kaleci olarak oynayabilecegi bir kulube gitmek istiyor olayin para ile alakasi yok.adamin kariyer planlamasi first class kaleci olmak bunun da yolu surekli oynamaktan geçiyor. Arsenalde bu imkani bulamadığı icin ayrilmak istiyor.Neden mi bize gelmek istiyor?Cunku ona hem yonetici hem de taraftar bazinda en cok ilgi gösteren ,onunla ilgilenen kulupler arasinda kendi liginde en iyi konumda olan ,kadrosunda uluslar arasi alanda ses getiren oyunculari olan,gelecek yapilanmasi ve bitmesi yakin olan stadyum projesi ile oyunculara heyecan veren tek kulup biziz.burda para mevzusundan once oyuncuyu etkileyen cok durum var.

Mbia mevzusu ise bambaska.oyunculuguna lafim yok ama Mbia Turkiyeye tamamen para icin gelmis ,oyle ki trabzona bile imza atma olayi skandala donusmus ,her koşulda parayi mesele eden ,maasi gec yattigi icin tazminat isteyen bir oyuncu.mbia =$.
Biz de oyuncularina gunu gunune maaslarini odeyen bir kulup degiliz ,tribun gelirleri dusuk,2 senedir kombine satamayan ve milyon dolarlik projeyi bitirmeye calisan bir kulubuz.bizde de maaslarda gecikme oluyor.simdi bu oyuncunun yarin para mevzusu yapmayacagini kim garanti edebilir?

Elma ile armutu karistirmamak lazim.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Batuhan1903

Sen tek taraflı bakıyorsun olaya. Kimse ospina'nın bir şeyleri beğendiğini bilmiyordur bile. İngiltere'de ve avrupa'da futbol bizdeki gibi yürümüyor.

Bunlar güvenlik bariyersiz futbol izleyen adamlar. Teknik direktörleri birbirlerinin kulüplerine üye filan oluyor. Biz burada mustafa pektemek değişikliği yaptı diye bilic'i kumpascı ilan ettik.

Bu tip bir zihniyetin tt'da bir şeyleri beğeniyor diye kalecisini linç etmesi zaten pek garip değil. Ama orada lafı dahi olmaz. İnsanların medeniyet anlayışları çok farklı
İngilizlerin bizden daha holigan olduklarından haberin yok sanırım.Futbol dünyanın her yerinde taraftar için duygusal bir olaydır tuttuğu takımlar Sen geçen görmedinmi maçta bi futbolcunun maketini yaktılar Fransa'da.Öyle medeniyetle alakası olmuyor işin içine futbol girince.Sözleşmeli futbolcunun başka takımın taraftarlarının sürekli bize gel diye atılan twitini beğenmesi dünyanın hiç bir futbol kulubunde hoşgörüyle karşılanmaz ve emin ol hepsinin haberi var .Artık internet çağındayız en ufak bi haber anında yayılıyor.

Çevrimiçi Samet Ç

Artık duyumcular bile kafayı yedi.Yönetime o kadar yalvararak transfer yaptırıyoruzki sanki etlerinden parça koparıyoruz. duyumcular 

bile ya sol bek ya orta saha gibi saçma sapan bi düşünceyi yazıyor Yönetimin duyumcuya böyle bir hayal kurdurtması bile baştan falso bi

olay senin orta saha ihtiyacın varmı Veli hala eski haline dönmedi Tolgay'ın durumu meçhul sol bek için Motta'yı sattın ihtiyacın

yokmu var.Ama yönetim bize transferi lütüf gördüğü için bu duyumcular bile ne yazacağını şaşırıyor.
Hacı transfer döneminin başlamasına daha 2 gün var herhangi bir oyuncuyla anlaşsan bile açıklayamazsın az sakin

Çevrimdışı AmaralGürses

Ospina twitleri like'ladigi gunun ertesi olay oldu ada basininda. Bazi ornekleri:

http://metro.co.uk/2015/12/03/arsenals-david-ospina-hints-at-transfer-exit-on-twitter-5541608/

http://www.dailystar.co.uk/sport/football/478867/Arsenal-Transfer-News-Besiktas-David-Ospina-Twitter-Likes-Signing-Rumour-Gossip-Latest

"Ospina olay yaratti" vs. gibi ifadeler de mevcut okursan..

Ingiltere'ye istedigin gibi bakmissin, profesyonelligin en on planda oldugu lig de ingiliz ligi sonucta..

Çevrimdışı Batuhan1903

Birisi parasi gec yattigi icin kulubunden 3 kat faiz istiyor vermezseniz mahkemeye verecem gidecem diyor ,otekisi kendisi ile ilgilenen farkli ulke taraftarlarinin mesajlarini begeniyor.
Sen eger bu iki kisinin karakterini ayni goruyorsan bakış acini gozden gecir derim.

Ospina gecen seneden beri as kaleci olarak oynayabilecegi bir kulube gitmek istiyor olayin para ile alakasi yok.adamin kariyer planlamasi first class kaleci olmak bunun da yolu surekli oynamaktan geçiyor. Arsenalde bu imkani bulamadığı icin ayrilmak istiyor.Neden mi bize gelmek istiyor?Cunku ona hem yonetici hem de taraftar bazinda en cok ilgi gösteren ,onunla ilgilenen kulupler arasinda kendi liginde en iyi konumda olan ,kadrosunda uluslar arasi alanda ses getiren oyunculari olan,gelecek yapilanmasi ve bitmesi yakin olan stadyum projesi ile oyunculara heyecan veren tek kulup biziz.burda para mevzusundan once oyuncuyu etkileyen cok durum var.

Mbia mevzusu ise bambaska.oyunculuguna lafim yok ama Mbia Turkiyeye tamamen para icin gelmis ,oyle ki trabzona bile imza atma olayi skandala donusmus ,her koşulda parayi mesele eden ,maasi gec yattigi icin tazminat isteyen bir oyuncu.mbia =$.
Biz de oyuncularina gunu gunune maaslarini odeyen bir kulup degiliz ,tribun gelirleri dusuk,2 senedir kombine satamayan ve milyon dolarlik projeyi bitirmeye calisan bir kulubuz.bizde de maaslarda gecikme oluyor.simdi bu oyuncunun yarin para mevzusu yapmayacagini kim garanti edebilir?

Mbia Trabzon'a başka ne için gelecek hamsi pilav yemek içinmi gelecekti elbet para için gelecekti.Bu adam bu kadar paragöz olsa Sevilla'ya gitmez direk Katar'a giderdi orda çok güzel paralar kazanırdı 7-8 sene.Oyuncu boştaydı teklifler Trabzon'dan Gs'den geldi adam Türkiye'yi Katar gibi gördüğü iin en yüksek teklifi yapan kulube gitti.Adam kulubunden ayrılmak içinde maaşım ödenmiyor diyerek rest çekiyor bedavadan 2 milyon euro götürme peşinde büyük ihtimallede ayrılacak görürsün çünkü Trazon'da yapamıyor oyuncular.Ayrıldığı günde Gs'ye gidecek üstelik 2milyon euro'nun altı bir maaşta çünkü aradığı para olmayacak istanbul ve başarı olacak.

Sen daha önce hiç Türkiye'ye gelmemiş bir oyuncuyu Katar muamelesi yapıp para kazanmak için gelmesinde yanlış olan ne Demba ba da Drogba'da Çinde acayip kontratlar imzaladılar.Drogba parasını alamadı diye hem 1 senelik ücretini çinden aldı hemde gs'den ücret aldı.Bunun karakterle alakası yok insanoğlu çok parayı seçiyor.Drogba en karakterli futbolculardan biridir.

Çevrimdışı Tolga

:claps:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı AmaralGürses

Bence de elmayla armutu karistirmamak lazim, ben de soyle yanit vereyim..

Mbia ts yonetiminin kafasina silah mi dayadi o maddeleri ekletmek icin? Yonetim koydu ve imza etti. Adam sozlesmesindeki hakkini talep ediyor bunda ne gibi bir anormallik var? Eger biz alacaksak Mbia'yi adam gibi bir kontrat teklif ederiz, yok kabul etmezse zaten imzalamayiz bu kadar basit..

Bir de su var, adam tabi ki para icin geldi ts'ye.. Avrupa'da buyuk vizyonu olan, ligde kupalara ambargo koyan, pek cok yildiziyla iddiali konumda bulunan, yurtdisinda taninirligi, marka degeri vs. olan bir kulup mu Allah askina trabzonspor? Bir nevi katar, cin, arabistan.. adam bilmiyor mu son 10 yilda 1 tane turkiye kupasi disinda basarilari yok, her sene cadi kazani, oyuncu oguten degirmen misali bir yer trabzonspor... zaten rabotnicki'ye elenerek bir de tuy diktiler ustune..

Besiktas'ta tabi ki ortam farkli. Yillik 1.7'den 3 yillik adam gibi mukavele yapar sartlari kabul edip bas taci ederiz biz de Mbia'yi.

Ospina da ise sunu soyliyim.. dogruya dogru bizden bir oyuncu Ospina'nin yaptiklarini yapsa, burada modlar bitap duserdi sovenleri banlamaktan.. ikinci tolga-lizbon vakasi olurdu.

Bir de bu acidan bakalim..

Çevrimdışı Batuhan1903

Hacı transfer döneminin başlamasına daha 2 gün var herhangi bir oyuncuyla anlaşsan bile açıklayamazsın az sakin
Bu olay cidden rezalet yalnız. dünyanın neresine gidersen git bir takımın duyumcusu ya sol bek ya orta saha alınacak dermi şaka gibi resmen bu içinde bulunduğumuz durumu yansıtıyor.

Çevrimdışı Batuhan1903

Bence de elmayla armutu karistirmamak lazim, ben de soyle yanit vereyim..

Mbia ts yonetiminin kafasina silah mi dayadi o maddeleri ekletmek icin? Yonetim koydu ve imza etti. Adam sozlesmesindeki hakkini talep ediyor bunda ne gibi bir anormallik var? Eger biz alacaksak Mbia'yi adam gibi bir kontrat teklif ederiz, yok kabul etmezse zaten imzalamayiz bu kadar basit..

Bir de su var, adam tabi ki para icin geldi ts'ye.. Avrupa'da buyuk vizyonu olan, ligde kupalara ambargo koyan, pek cok yildiziyla iddiali konumda bulunan, yurtdisinda taninirligi, marka degeri vs. olan bir kulup mu Allah askina trabzonspor? Bir nevi katar, cin, arabistan.. adam bilmiyor mu son 10 yilda 1 tane turkiye kupasi disinda basarilari yok, her sene cadi kazani, oyuncu oguten degirmen misali bir yer trabzonspor... zaten rabotnicki'ye elenerek bir de tuy diktiler ustune..

Besiktas'ta tabi ki ortam farkli. Yillik 1.7'den 3 yillik adam gibi mukavele yapar sartlari kabul edip bas taci ederiz biz de Mbia'yi.

Ospina da ise sunu soyliyim.. dogruya dogru bizden bir oyuncu Ospina'nin yaptiklarini yapsa, burada modlar bitap duserdi sovenleri banlamaktan.. ikinci tolga-lizbon vakasi olurdu.

Bir de bu acidan bakalim..
+1903

Çevrimdışı FARUK

Bu olay cidden rezalet yalnız. dünyanın neresine gidersen git bir takımın duyumcusu ya sol bek ya orta saha alınacak dermi şaka gibi resmen bu içinde bulunduğumuz durumu yansıtıyor.
Gerçekten çok ilginç ve çok önemli bir durum nerde İngiltere deki duyumcular değil mi

Çevrimdışı amed.yasa

@Batuhan1903 Hamburg'un maddi olarak zor durumda olduğunu nerden çıkardınız anlamadım açıkçası! Geçtiğimiz sezon Avrupa'nın en yüksek gelir elde eden ve en yüksek bütçeli 20 kulübünün içindeydi (sanırım yıllık bütçeleri bizimkinin 2 katından fazla). Ayrıca @Samet Ç 'nin dediği gibi transfer sezonunun açılmasına 2 gün var, biraz sabır. Duyumcuların uydurmalarını öne sürerek kulüp yönetenlerine saldırman da enteresan. Atıyorum ben şimdi buraya %50 Ospina, %50 Lavezzi'yi alacaklar desem bu saçma bağlamın sorumlusu da yönetim mi olacak? 
' Ne kadar azsan, yaşamını ne kadar az görkemli kurmuşsan o kadar çoksun demektir ve görkemli yaşamın da o denli büyüktür. '  Karl MARX

Çevrimdışı Necmi

Doğru söylüyorsun mesela dünyanın neresinde daha transfer dönemi başlamadan
yönetime kaleci almadı diye saldıran taraftar olurki sen nasıl günlerdir kaleci alınmıyor diye
yönetime sallıyorsunsenin gibi bir başkasıda çıkar bu şekilde yazar çok normal çünkü burda rezalet olan yönetim
değilki rezalet olan sizin gibi taraftar profili aslında burda günlerdir seni herkes ikaz ediyor sen sürekli
aynı şeyleri söylüyorsun sürekli kaleci almadıkları için yönetim suçluyorsun yok almayacaklarmış yok
burda bizim gibi taraftar bunu kabul edecekmiş sürekli bir hüküm vermek sürekli yönetim yargılamak ha transfer dönemi haklıda çıkabilirsin
ama bu şu anda haklı olduğun anlamı taşımaz şu anda yaptığın nedensiz yönetime sallamak buda bu forumda ceza gerektiriyor.
seni mod onayına alacağım kaç gündür üslubunu düzeltmen için ikaz ettim ama sen düzeltmek yerine milletle tartışmayı tercih ettin.
bundan sonra sebepsiz yere yönetim suçladığın hiç bir mesajın onaylanmayacak taki üslubun düzelene kadar. @Batuhan1903

Çevrimdışı AmaralGürses

Gerçekten çok ilginç ve çok önemli bir durum nerde İngiltere deki duyumcular değil mi

:kop: :kop: :kop:

Çevrimdışı BJKTÜRK23

:kop:

Doğru suç yönetimin yarın acil açıklama yapıp bundan sonra uydurumculara 1 mevkiye 2 oyuncu uydurma zorunluluğu getirilmeli.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı AmaralGürses

@Necmi abi bence "Duyumcu Kartal" diye bir rutbe belirleyelim artik guvenceye kavusturalim bu duyumculuk muessesesini, onune gelen yazamasin.  :kop:

Çevrimdışı Erman1903

[ Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 02:36:59 Erman1903 ]

Çevrimdışı Necmi

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Ocak 2016, 02:45:02
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Arkadaşlar düşüncelere müdahale edince sansür diyorsunuz etmeyince bir noktada sonra zıvanadan çıkmaya başlıyor burada olay.

Daha resmi transfer sezonu başlamadan duyumcu üzerinden yönetime vurmak ne demek? Nasıl bir mantık bu böyle?

Küfür ve hakaret dışında olabildiğine müdahale etmemeye çalışıyoruz ancak bundan sonra insiyatif alacağız bu konuda 1-2 kişi istediğini ''fazlasıyla abartarak'' yazacak diye onlarca üyenin futbol forumundan uzaklaşmasına izin vermemek adına bilginize.

İnternet üzerindeki en büyük Beşiktaş forumunda olduğunuzu unutmayın. Aktif Beşiktaş taraftarının en az %40'ı gün içinde burayı takip ediyor, renklileri söylememe bile gerek yok.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma durumuna olmasa da bunu ifade etme biçimine bir kıstas gelecek artık.

Herkese iyi geceler.
[ Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 02:46:58 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Necmi

@Necmi abi bence "Duyumcu Kartal" diye bir rutbe belirleyelim artik guvenceye kavusturalim bu duyumculuk muessesesini, onune gelen yazamasin.  :kop:
imzandaki büyük harfleri kaldır bence cezalı kartal listesine dahil olma :D

Çevrimdışı Erman1903

Arkadaşlar merhaba!

Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım,

Costil - Mandanda - Adler - Ospina - Cillessen bu isimlere hiçbir itirazım yok hepsi iyi kaleciler. Fakat maliyetleri ne olur, klüpleri bu oyuncuları satmak ister mi bunlar bilinmeyenler.
Bonservis olarak en uygun isim Adler gibi gözüküyor 3M euro ile.

Uzun süredir Football Manager oynarım, kendimi bildim bileli diyebiliriz (CM 2001-2002) versiyonu ile oynamaya başladım bu oyunu. Daha sonra bu oyunun online versiyonunda (FM Live) 1 sene civarı beta tester olarak yer aldım. Yaklaşık 100-200 kişinin dahil olduğu bu beta testte her sene şampiyon olarak lig atlayıp, kupalar kaldırıp 7 sezon içinde 25-30 sezondur oyunu oynayan grubun tepesine yerleştim.

Çok iyi bir futbol izleyicisi değilim fakat bu oyunu oynadığım sürede özellikleri iyi yapılmış veya iyi olacağı söylenen birçok oyuncunun futbol dünyasında iyi yerlere geldiğini gördüm.
15-21 yaşları arasında wonderkid olacağı söylenen  bazı oyuncuların geleceği diğerleri kadar parlak olmasada oyunun son derece detaylı ve değerli bir dataya sahip olduğunu düşünüyorum.

Dün başkanımızın açıklamasını okuduktan sonra kaleci konusunda ufak çaplı bir araştırma yapmak istedim, FM 2015'i tekrar bilgisayarıma kurdum ve oyuncuların gizli özelliklerinide görebilmeyi sağlayan FM Genie Scout programını indirdim. Bu program sayesinde oyunda iyi seviye scoutlara sahip olmadan tüm database'e ulaşmak mümkün oluyor.
Klübümüzün mali durumunuda göze alarak 6M Euro altında bonservise sahip yaşları 21-35 arasında olan tüm kalecileri minimum bazı özellikler koyarak (Refleks, ziplama, devamlılık, top tutma, cesaret, sezgi, sakatlanmama vb) filtreleyip aralarından beğendiğim ratinglere sahip olanları listeledim.
Daha sonra bu listede bulunan oyuncuları Transfermarkt (Fiyat-Performans) ve Youtube kullanarak ayrı bir filtreden daha geçirdim.

Listemdeki isimlerin bazıları tanıdık gelecektir fakat yinede göz atmaya değer olduklarını düşünüyorum. (Timo Horn, Dragovic, Maxym Koval, Guilherme vs gibi isimleri zaten bir çoğumuz biliyoruz. Bu yüzden onları listeye almadım..)

Hazırladığım listedeki oyuncuların;
*Football Manager 2015'de bulunan şimdiki özellik tablolarını ve gelecekte olabilecek tahmini potansiyellerini.
*Transfermarkt URL'lerini
*youtube videolarını izninizle sizlerle paylaşıyorum.

Öncelikle ismi klübümüzle anılan Ospinanın FM 2015 özelliklerini örnek olması açısından paylaşalım:
Mevcut Özellikleri:

Tahmini Potansiyel:

Listemize Başlayalım...
1. Sergio Romero (Manchester United), ismi tanıdık gelecek birkaç oyuncudan. Kendisi De Gea nın arkasında yedek kaleci olarak bekliyor. Uzun süredir oyunda iyi yapılan oyuncuların başında geliyor, kariyerinde oynadığı 206 maçta 209 gol yemiş ve Sampdoria'da oynadığı bir sezon hariç (Serie B) hep kalbur üstü liglerde oynamış.
Değeri: 5M Euro

Mevcut Özellikleri:

Tahmini Potansiyel:

FM özelliklerini yorumlayacak olursak kendisi oldukça dolu bir profile sahip.
Gözüme ilk bakışta çarpan dezavantajları: Yumruklamaya yatkınlığı ve egzantrik olması. (farklılık - olmadık anda olmadık haraketlerde bulunabilme, hatalara sebep olabilmektedir)

Romero Transfermarkt: http://www.transfermarkt.com.tr/sergio-romero/profil/spieler/30690

2014 Dünya kupasında yaptığı kurtarışlarından derlenmiş Video: 

Manu'da ilk maçı:

2. Cassio (Corinthians Paulista) 4.5M Euro: Brezilya ligini takip edenlerin aşına olduğu bir isim, kariyeri boyunca genelde gollü liglerde oynamasına rağmen 179 maçta 163 gol yemiş. Gücü, sıçrama özelliği ve azmiyle öne çıkan bir kaleci. Göze ilk çarpan dezavantajları adaptasyon sorunu yaşayabilecek olması ve soğukkanlı olmaması.
Mevcut Özellikleri:

Potansiyel Özellikler:

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/cassio/profil/spieler/50144
2008-2009 yılında PSV de oynarken 1 maçta 20 gol yediği yazıyor arkadaşın. Sanırım burada bir hata var. Eğer bu datayı düzeltirsek istatistikleri daha da iyi olacaktır.

Youtube:
Açıkçası vidyoyu izlerken kendisini biraz dağınık buldum. Uzman arkadaşlar fakat istatistikleri dolayısıyla oyuncuyu paylaşmak istedim, uzman arkadaşlar daha iyi yorumlayacaktır.

3. Loris Karius (Mainz), 5M Euro: Yasaklı Link takip ederken taraftarımızın ismini sıkça telafuz ettiğini gördüğüm isimlerden biri. Kendisinin FM profiline baktığımızda göze çarpan dezavantajı çok iyi bir zıplama özelliği ve hava üstünlüğünün olmaması. Sezgileri, ani çıkışları ve iyi bir takım oyuncusu olması ilk gözüme çarpan detaylar.

Mevcut Özellikleri:

Tahmini Potansiyel:

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/loris-karius/profil/spieler/85864

Evet, Kariusun transfermarkt verilerini incelediğimizde kariyerinin neredeyse tümünü Mainz klübünde geçirdiğini ve  110 maçta 153 gol yediğini görüyoruz. Bu sezon ise 17 maçta 23 gol yemiş.
Eğer bir karşılaştırma yapacak olursak Mainz'ın bir alt sırasında bulunan Köln kalecisi Timo Horn 17 maçta 21.
Bir üst sırada bulunan Hannover kalecisi Zieler ise 17 maçta 29 gol yemiş. Oldukça iyi bir kaleci olarak gösterilen ve 8M Euro değeri olan Zielerin 228 maçta 334 gol yemesi ise bir başka detay.
Buradan yola çıkarsak Kariusun 110 maçta 153 gollük ratinginin o kadar da kötü olmadığı sonucuna varabiliriz.

Karius Youtube:
Vidyosunu izlediğimde kendisini çok canlı buldum, gerçekten sezgileri kuvvetli ve iyi çıkışları var. Lakin bacak arasına gelen toplarda biraz sıkıntı yaşıyor gibi geldi bana. Uzman arkadaşlar daha iyi değerlendirecektir.

4. Marcelo Grohe (Gremio) 4.5M Euro: FM serilerinde senelerdir iyi yapılan bir başka kaleci. Alman pasaportuna sahip bir Brezilyalı. Kariyerine baktığımızda tümünü Gremio klübünde geçirdiğini ve 145 maçta 127 gol yediğini görüyoruz. Öne çıkan özelliği refleksleri ve topu iyi tutması.

Mevcut Özellikleri:

Tahmini Potansiyel:
Eklemeye gerek duyulmamıştır çünkü programla potansiyeli koyduğumuzda özelliklerde bir değişim gözükmüyor.

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/marcelo-grohe/profil/spieler/52313

Youtube:
Vidyosunu izlediğimde ilk gözüme çarpan detay arkadaşın kendinden emin bir duruşu olması, bir diğer yorumum ise kendisinin ayakta kalan kaleci tanımına uyması.

5. Ciprian Tataruşanu (Fiorentina) 4.5M Euro: Sıra geldi 1.98 boyundaki Romen kaleciye. Kendisinin FM profiline baktığımızda oldukça yüksek bir zıplama puanına, sağlam reflekslere ve liderlik özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Düşük olarak puanlanmış özellikleri ise sezgileri ve cesareti. Lider özelliklere sahip bir oyuncunun düşük cesarete sahip olması ilginç.
Kariyeri boyunca 267 maçta 242 gol yemiş. Avrupa tecrübesi yüksek.

Mavcut Özellikleri:

Tahmini Potansiyel:

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/ciprian-tatarusanu/profil/spieler/55282

Youtube:

6. Jonathan Orozco (CF Monterrey) 2.5M Euro: Açıkça söylemek gerekirse daha önce ismini duyduğum bir oyuncu değil. Güney Amerikalı tanımına uygun bir kaleci olduğu izlenimi bıraktı bende. FM profilinde öne çıkan veya göze batan bir özellik pek gözükmüyor. Çok fazla oyuncu inceleyen biri olarak dikkatimi çeken bek oyuncularına benzer bir zihin ve fizik dağılımı olması. Çılgın kurtarışları var bu oyuncunun, libero tipi kaleci.
Kariyeri boyunca CF Monterrey takımında oynamış ve 314 maçta 384 gol yemiş.

Mevcut Özellikler:

Tahmini Potansiyel:

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/jonathan-orozco/profil/spieler/53592
Youtube:

7: Maarten Stekelenburg (Southampton) 1M Euro: Çoğumuzun yakından tanıdığı Hollandalı hırs küpü dev. Kötü sezonları oldu evet fakat bu sene iyi bir performans gösteriyor. 17 maçta 19 gol yemiş. Oyuncunun özelliklerini anlatmaya pek gerek yok sanırım. Özellikle dikkat çeken bir durum var, Southamptonun 12m Euro vererek aldığı Forster 8 Şubatta sakatlığından geri dönüyor. Ayrıca Gazzaniga adlı bir adet yedek kalecileri daha var.
Southamptonun kapısını çalmak için iyi bir fırsat olabilir.

Mevcut Özellikleri:

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/maarten-stekelenburg/profil/spieler/4311

Youtube:

8) Jeroen Zoet (PSV) 5.5M Euro: Kaleci memleketi Hollandadan bir başka oyuncu. Kendisi PSV fabrikasından çıkmış ve son derece dikkat çekici bir profile sahip. Fiziksel olarak çok iyi olmadığını ve iyi bir centilmen olarak adlandırılamayacağını görüyoruz lakin FM'nin sadece en iyi oyunculara koyduğu bazı kişilik özelliklerine sahip. Çok yüksek hırs, baskılara dayanma profesyönellik değerleri. yine aynı şekilde yüksek zihinsel özellikler. Kalecilik özellikleride yine iyi dağılmış gözüküyor.

Mevcut Özellikleri:

Tahmini Potansiyel:

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/jeroen-zoet/profil/spieler/79045
Youtube:

9: Cican Stankovic (Red Bull Salzburg) 1.25M Euro: Bu arkadaşımız Temmuz ayında transfer olmuş Red Bull'a. Oldukça çalışkan ve geleceği olan bir oyuncu olduğu görülebiliyor. Mevcut FM özelliklerine bakarsak kendisinden birinci kaleci olmasını beklemek fazla iyimser olacaktır. Bu oyuncunun FM 2016 özelliklerininde çok iyi yapıldığı söyleniyor. İsterdim Sambade gibi bir antrenörle çalışmasını.

Mevcut Özellikleri:

Tahmini Potansiyel:

Transfermarkt URL: http://www.transfermarkt.com.tr/cican-stankovic/profil/spieler/127679
Youtube: