Cagri,
Ben "Keske Beck'i almasaydik da Canavda'yi alsaydik" demiyorum. Ben Beck ile gayet memnunum. Seneler sonra bir bekin yapmasi gerekeni yapabilen bir oyuncu bulduk; defansda guven veriyor.
Benim icin en onemlisi bu. Ben oyle 90dk boyunca sahte sag acik gibi oynayan beklerden hoslanmam. Senelerdir bu ulkede neden Gokhan Gonul'un sevildigini hic anlamis degilim. Avrupa duzeyinde gordugum en kotu beklerden. Defansi inanilmaz kotu. Defans oyuncusu bu sonucta, istedigi kadar beyinsizce ileri kosup dursun.
Ama, Cavanda'nin extralari var. Inanilmaz hizli. Gercekten bu ligde Cavanda en hizli 1-2 oyuncudan biridir. Beck'in zekasi one ciktigi yerde Cavanda'nin ustun fizik ozellikleri one cikiyor. Cavanda ataga ciksa bile geri donuslerde bu ligde birkac oyuncu haric hepsini gelip yakalayabilecek kadar hizli. Bunun yani sira fizigi oldukca guclu, ikili mucadelerde genelde "zayif" olan kanat oyuncularina karsi fizik mucadeleyle ustun cikar.
Dub aksam Ali Gultekin bir soz soyledi. Anadolu'da Kerim gibi futbolcu yok demisti. Anadolu'da bukadar kanat eksikligi varken, Cavanda bu lig icin ideal otesi bir futbolcu. Gokhan Gonul bile o kisitli yetenekleri ve zayif fizigine ragmen bu ligde fark yaratmis, Cavanda tabii iyi transfer olur.