2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12857315 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

Quaresmanın yerine niye başkası koşsun arkadaş? Çarkın 10 dişlisi sağlam 1 i bozuk olsa o bozuk olan tüm makinayı bozar, bozacaktır.

Üzülmez zamanında çok güzel söyledi ben de aynısını söyleyeceğim.

Senede 30 tane atacaksa koşmasın. Ronaldo koşmuyor geri ama 50-70 arası atıyor. Benim öyle bir beklentim yok.

20-20 yapabilecekse ya da 25-10 yapabilecekse Depay gibi koşmasın sorun değil.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı TURKahvesi

Bir kanadında Gökhan Töre'nin olduğu takıma zaten bu tarz biri gerekiyordu, quaresma değil. Töre topla içeri kateden oyun yapısına sahip yani aynı tarz iki kanatla oynamak her zaman sıkıntı olacak.

Macardan iyisi illa ki var yalnız bu maliyete yok. Quaresmayı "dzsudzsak pahalı" diye alıyorsan ve durum öyle değilse kendi adıma konuşayım saçmaladığı her maçta eleştireceğim.

Bursada ne oynuyor hep beraber göreceğiz.
şimdi bir yerden başlamak gerekiyor çünkü kafamda binbir çeşit düşünceler fikirler uçuşuyor
öncelikle macar bursa gibi anadolu takımında oynayabilir hemde rahatlıkla oynayabilir kapasitesi buna yatkın çünkü
ama Beşiktaş'ta oynayamaz güzel kardeşim o  belirttiğim eksiğinden dolayı
gelelim Q17 meselesine inanın bende şaşırdım bunu zaten başından beri belirtiyorum ama popülist yaklaşımdan dolayı ama başka başka nedenlerden dolayı
hepimiz biliyoruzki Beşiktaş'ın ihtiyacı olan biri değil Q17 bende büyük bir hayalkırıklığı yarattı yönetimin böyle bir hamle yapmasından
bütün bunlardan öte Beşiktaş'ımın ihtiyacı olan adam özellikle sol açık için Figo gibi bir adam lazim sağ ayaklı biri lazim sol ayaklı değil
macar bu yüzden iş yapamaz bizde ayrıca
modern futbolda artık sol açıkta oynayan sol ayaklı isimlere pek rağbet ilgi yok
misal G.Bale tam bir sağ açık oyuncusu bunu alıp sol açıkta oynatamazsınız çünkü kendisi de biliyor tam verim veremez üstelik sol ayaklı
Hazard gibi bir oyuncu lazim buna en uygun isim Konoplyanka idi iki ayağını da kullanır ama genellikle sağ ayağını kullanıyor
Marko Marin o bölgede Beşiktaş'ta oynayabilirdi misal.

Çevrimdışı Ensar

İkisi aynı anda oynar elbette ama varolan düzende oynayamazlar.

Kardeşim 4-2-3-1 oynuyorsan temelini dayandırdığın bazı dinamikler olur. Elinde süper bir 10 numara varsa Alexvari evet Quaresma Töre çok etkili olur.

Ama 10 numaran skorer değil de ofansif ortasaha kimliğinde ise gol atacak elinde sadece forvetin kalıyor. Onu da stoperler yer. Demba Ba'da gördüğümüz üzere.

Senin elinde böyle bir 10 yoksa forvetini kurtarmanın tek yolu kanatlarından birini arka direğe sokman.

Oyun şablonu olarak örnek verirsem ; sağdan hücum ediyorsan Töre ile Quaresma arka direğe Gomez 6 pas üzerine Sosa yayın üstüne Beck ceza sahası sağ çaprasına Tosic ise sol çaprazına yerleşmeli ki stoperler adam paylaşamasın.

Eğer Quaresma çizgide kalırsa ki kalacaktır hayatı boyunca kaldı, Tosic pozisyon alamaz Gomez'i ortada 2 stoperin kucağına kalır Töre topu kime atarsa atsın karambol oluşur set oyunu değil.
Abi quaresmayi hepimiz biliyoruz girmeyecek oraya ama elde ki malzeme buysa bundan en iyi nasıl faydalaniriz bunu düşünmeliyiz , çok haklısın oly maçında da çok bariz şekilde gomez iki stoperin arasında tost oldu bi allahın kulu girmedi oraya , sence tolgay gibi bir ortasaha alsak , oğuzhan veya sosayi gomezin yanına soksak , q7 ceza yayı çizgisi üzerinde kalsa olmaz mi
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı TALAT

beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı Çağrı

Abi quaresmayi hepimiz biliyoruz girmeyecek oraya ama elde ki malzeme buysa bundan en iyi nasıl faydalaniriz bunu düşünmeliyiz , çok haklısın oly maçında da çok bariz şekilde gomez iki stoperin arasında tost oldu bi allahın kulu girmedi oraya , sence tolgay gibi bir ortasaha alsak , oğuzhan veya sosayi gomezin yanına soksak , q7 ceza yayı çizgisi üzerinde kalsa olmaz mi

Normalde arka direğe girmeyebilir her kanat oyuncusu giren zaten özel oluyor. Olcay mesela devamlı girer bu kadar yeteneksiz olmasına rağmen ondan her sezon 10 tane bırakır.

Ama girmiyorsa 2 seçeneği kalıyor. Ya kondisyonu çok iyi olacak devamlı arkaya da destek verip tam modern kanat olacak. Örnek : Gökhan Töre

Çünkü böyle olursa o zaman 10 numaradan vazgeçersin 2 modern kanat ve 2 box to box  ortasaha ile 4-4-2 oynarsın ikinci forvetin yapar arka direk koşularını.

Ya da çok skorer kimliğe sahip olması gerek. Quaresma gibi sağdan aldı içeriye girdi yaydan vurdu ve gol. Bunu senede 20 tane yapması lazım. 20 gol atsın o zaman her türlü zaafına katlanılır.

Ama ikisi de yoksa ve ikisi de oynayacaksa bizim önce 10 numara almamız gerek. Ortasaha ile çözemeyiz durumu. Kutuya girecek, senede 20 tane yazacak, kafa vuracak, plase ile köşeye bırakacak tam bir 10 numara.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

https://twitter.com/firatgunayer/status/632872313210413056

güzel olmuş bu bence.

En ideali buydu. Bence Sosa dönünce de Quaresma 10 numara pozisyonunda kalsın iç saha maçlarında Sosa - Atiba oynayalım ortasaha gelene dek. Olcay'ın mutlaka oynaması lazım yoksa Gomez ölür.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı f_madida

berbat bir transfer sezonunun sonuna dogru geliyoruz..taraftar bastirmasa ortasahaya lawal'i cakacak, quaresmayla populizmin dibine vurmus bir yonetim var.

demba ba'nin yerine kiralik gomez'i dusunursek, pozitif anlamda tek icraat rhodolfo... andy beck'in alman olmasi disinda bir ekstrasi yok.

lig basladi ama kaleci transferi eksik, ortasaha bos, stoper hala ersanin eline bakiyor.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Tolga

Lucas iyi transfer olur ama mutlaka Tolgay gibi topla rakip sahaya gidebilen bir oyuncuya da ihtiyaç var.

Atiba-Lucas sadece idare eder ve skora çok ciddi katkıları olmaz.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı LithuM

Arkadaslar cogunluk burda macari quaresmaya tercih ediyor, fakat quaresma tecrubesi var mi bu macarda mesela gecen sene Bayer Munich macinda quaresma cok guzel futbol oynadi durduramadilar peki bu macarin boyle buyuk takimlara karsi iyi oynadigi maclar var mi bilmiyorm ondan soruyorum varsa bir link alabilir miyim

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Ensar

Normalde arka direğe girmeyebilir her kanat oyuncusu giren zaten özel oluyor. Olcay mesela devamlı girer bu kadar yeteneksiz olmasına rağmen ondan her sezon 10 tane bırakır.

Ama girmiyorsa 2 seçeneği kalıyor. Ya kondisyonu çok iyi olacak devamlı arkaya da destek verip tam modern kanat olacak. Örnek : Gökhan Töre

Çünkü böyle olursa o zaman 10 numaradan vazgeçersin 2 modern kanat ve 2 box to box  ortasaha ile 4-4-2 oynarsın ikinci forvetin yapar arka direk koşularını.

Ya da çok skorer kimliğe sahip olması gerek. Quaresma gibi sağdan aldı içeriye girdi yaydan vurdu ve gol. Bunu senede 20 tane yapması lazım. 20 gol atsın o zaman her türlü zaafına katlanılır.

Ama ikisi de yoksa ve ikisi de oynayacaksa bizim önce 10 numara almamız gerek. Ortasaha ile çözemeyiz durumu. Kutuya girecek, senede 20 tane yazacak, kafa vuracak, plase ile köşeye bırakacak tam bir 10 numara.
Zaten bu sene dert çok diye dillenmiyor ama seneye sosanin yerine kesin çok daha iyisi gerekiyor kaçınılmaz bence , kendimi mi kandiriyorum bilmiyorum ama nedense quaresma bu sene çok katkı verecek gibi bi his var

Çevrimdışı Savaş

https://twitter.com/firatgunayer/status/632872313210413056

güzel olmuş bu bence.
Bencede mantıklı olmuş. Gomez çok yalnız kalıyor yoksa içeri giren bi adam olmayınca Olcay şart. Sosa döndüğünde Atiba'nın yanına girebilir.

Gidişata göre 4 4 2'ye dönecektir maç.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı TALAT

bana nedense gomez bu sene en çok tosic'i sevecektir gibi geliyor

Çevrimdışı Kadir G.

şimdi bir yerden başlamak gerekiyor çünkü kafamda binbir çeşit düşünceler fikirler uçuşuyor
öncelikle macar bursa gibi anadolu takımında oynayabilir hemde rahatlıkla oynayabilir kapasitesi buna yatkın çünkü
ama Beşiktaş'ta oynayamaz güzel kardeşim o  belirttiğim eksiğinden dolayı
gelelim Q17 meselesine inanın bende şaşırdım bunu zaten başından beri belirtiyorum ama popülist yaklaşımdan dolayı ama başka başka nedenlerden dolayı
hepimiz biliyoruzki Beşiktaş'ın ihtiyacı olan biri değil Q17 bende büyük bir hayalkırıklığı yarattı yönetimin böyle bir hamle yapmasından
bütün bunlardan öte Beşiktaş'ımın ihtiyacı olan adam özellikle sol açık için Figo gibi bir adam lazim sağ ayaklı biri lazim sol ayaklı değil
macar bu yüzden iş yapamaz bizde ayrıca
modern futbolda artık sol açıkta oynayan sol ayaklı isimlere pek rağbet ilgi yok
misal G.Bale tam bir sağ açık oyuncusu bunu alıp sol açıkta oynatamazsınız çünkü kendisi de biliyor tam verim veremez üstelik sol ayaklı
Hazard gibi bir oyuncu lazim buna en uygun isim Konoplyanka idi iki ayağını da kullanır ama genellikle sağ ayağını kullanıyor
Marko Marin o bölgede Beşiktaş'ta oynayabilirdi misal.

Beşiktaşta oynayamaz kısmına katılmıyorum öncelikle.

Bu dönemlerde kanatlarda ters ayaklı oyuncuların oynadığı doğru fakat bizim için bir şey değiştireceğini düşünmüyorum. Gökhan Töre asıl mevkisi olmamasına rağmen solda da gayet iyi performans gösterebiliyor. Şimdi asıl mevkisi sol kanat olan bir futbolcuyu düşünün kendi mevkisinde daha rahat oynar daha çok performans verir.

Başka bir meselede oynattığın santrafor gezici, mobil değil pivot. Bahsettiğimiz isim Gomez olunca yapılması gereken yağmur gibi orta açmak. Töre çizgiye inip sağ ayağıyla da açabiliyor gerektiğinde adam eksilttikten sonra çok bekletmeyip orta açıyor. Hele de geçen sezon Ba ile uyumunu hatırlarsak aynısını Gomez ile de gösterirse bol bol servis yapacaktır ikili oyunlara girecektir.

Gelelim quaresmaya. Quaresma çalım attıktan sonra bekleyip aynı adama bir daha çalım atmaya çalışan biri. Asıl amacı şov ve şovla atılan gol. Orta vs yapmak onun amaçları dışında. Çok uzatmakta istemiyorum yazdıkça içim sıkılıyor.

Dzsudzsak egosuz, takım oyunu oynayan, ne vasat ne süperstar bir kanat oyuncusu. Oynatırsan bol bol orta yapar, duran toplarda tehdit olur, uzaktan isabetli şut çeker, istersen Gomez'in arkasında da oynatabilirsin. Ve ucuz.

Çevrimdışı Çağrı

Zaten bu sene dert çok diye dillenmiyor ama seneye sosanin yerine kesin çok daha iyisi gerekiyor kaçınılmaz bence , kendimi mi kandiriyorum bilmiyorum ama nedense quaresma bu sene çok katkı verecek gibi bi his var

Umarım verir 10 gol 15 asist civarı bir rakamın altına düşerse ligde biz şampiyon olamayız çünkü.

50 gol atarak olmuyor. Gomez 20 atsa Töre 7-8 Sosa 7-8 35 golü anca buluyor.

Quaresma ve Olcay toplam 25 atamazsa olmaz. Ortasahalarımız zaten atamıyor geriden de gelse gelse 3-4 gol katkı anca gelecek.

60'ı geçmeden olmaz.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kadir G.

Arkadaslar cogunluk burda macari quaresmaya tercih ediyor, fakat quaresma tecrubesi var mi bu macarda mesela gecen sene Bayer Munich macinda quaresma cok guzel futbol oynadi durduramadilar peki bu macarin boyle buyuk takimlara karsi iyi oynadigi maclar var mi bilmiyorm ondan soruyorum varsa bir link alabilir miyim

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İkinci maçı da konuşalım mı?

Berbat oynadığı her topu olumsuz kullanıp doğru dürüst bekine yardım etmediği için 2. devre kulübeden izliyordu maçı.

Çevrimdışı Ersoy

Gomez'i artık adam akıllı izlemek istiyorum ama neyse ikinci yarının hemen başında girsin bari.
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Çağrı

Quaresma ilk 12 hafta belli eder kendini.

Olmazsa 12 haftada sonraki 20-22 hafta zaten Olcay bırakmaz. Umarım başarılı olur artık şampiyon olmak zorundayız.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı TALAT

Gomez'i artık adam akıllı izlemek istiyorum ama neyse ikinci yarının hemen başında girsin bari.

valla gomezi de görmek istiyorum ama nedense ben hep cenk'i görmek istiyorum :D

Çevrimdışı Ensar

Peki sizce Q7 10 numara bölgesinde daha efektif olmaz mi , bence olabilir , bi de sosa geçen sene bayağı pres yapan mücadele eden top kapan bir oyuncuydu benim için (10 numara oynayan bir oyuncu için) atibanin yanında sosayi kullanamaz miyiz ?

Çevrimdışı TURKahvesi

Daha dikkatli ve fazla izlemen gerek abi tekniği de dribling yeteneği de fazlasıyla yeterli.

Zaten önemli olan kanat olmanın gerekliliklerini yerine getirecek kadarını sahay yansıtması. Yoksa Quaresma gibi aynı adamı 3 kez çalımlasa da sonuçta top içeri girmiyorsa sadece göze hoş gelir hepsi bu.
peki tekrar izleriz seni kırmamak adına :)
Q17'nin yapmaması gerekenleri yaptığı için yapması gerekenleri yapmadığı için dünya futbolunda istediği yerde değil yoksa sende ben de hepimizde biliyoruzki müthiş yetenek (şuna en iyisi aptal yetenek diyelim Mou'nun dediği gibi)
macar'ın en büyük artılarından birisi kutuya girip golü koklaması
bunu Q17 yapamıyor maalesef yani pozisyon sezgisi koklaması kovalaması çok zayıf
neyse uzatmaya gerek yok macar olmaz diyorum sen olur diyorsun bu böyle sürer gider atışmalar egolarımızı tatmin etmekten...

Çevrimdışı Ersoy

Bakıp bakıp ağlarız sezon boyu artık.
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Çağrı

Bu arada Quaresma'nın geçen sene ligde attığı 6 golün 4'ünün penaltıdan olduğunu da biliyorsunuz değil mi?

Edit : Toplamda 6 gol 6 asisti de 7 maçta yapmış. Kalan 22 maçta hiç efektifliği yok skora. Olcay ve Dzsudzsak'a da bakacağım birazdan dağılımına.

İstatistiklere dikkatli bakmak gerek.
[ Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 14:32:40 Çağrı ]
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı f_madida

Peki sizce Q7 10 numara bölgesinde daha efektif olmaz mi , bence olabilir , bi de sosa geçen sene bayağı pres yapan mücadele eden top kapan bir oyuncuydu benim için (10 numara oynayan bir oyuncu için) atibanin yanında sosayi kullanamaz miyiz ?

Daha bugunden basladi sirf Quaresma'ya yer bulmak icin kadronun en duzgun oynayan adamlarini saga sola atma kafasi. Yeter ki Quaresma oynasin, Sosa gerekirse kalede bile oynar.

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı can1903

Bugün Tolgay'ı izlemek vardı.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Abdullah

Macar q17den maliyetli diyen @Yunus Emre Dökmeci online mı  :bandit: