Ben bizim başkan'ın konuşmamasına sevindim. Bursa başkanını kaale alıp da onunla atışmaması güzel. Zaten tahminimce top class bir orta sahayı tutup takıma verecek gibime geliyor. Hatta fiyatı ve şartları karşısında camia daha mutlu olabilir. Belki de paralel evrende pazarlıklar devam bile ediyordur uzun süredir. Ozan transferi geyikleri de gerçek transferi maskelemiş bile olabilir. Bende böyle bir izlenimi var başkanımizın.
En son bir açıklama yapıp , yerini hatırlatır sakallıya herhalde. Ben o işleri 15 yaşında bıraktım der olur biter.
Ozandan da altyapıya gitmesini sonra feshedip gelmesini beklemek safdillik olur. Eğer satış 3 büyüklerden birine olursa piyasası varken iyi bir kontrata hayır diyemez. Bunun sakatlığı var riski var. He ne olur avrupaya gitme hayali, en az 4 yıl hayal olarak kalır. Cünkü benim bildiğim aziz yıldırım eğer alırsa onu en az 4 yıl kulübeye bağlar. Bu muameleyi kabul etmekmdurumunda kalmaktan başka çaresi de kalmıyor çocuğun. Ya beşiktaşı bekleyip buyuyecek, ya da kadıköy bençinde parasıyla paslanacak.
Bence profesyonel futbolcular birliği tff nezdinde bir karar alarak, kontratlara mecburi olarak yıllık ücrete endeksli bir serbest kalma bedeli koydurmadığı sürece de bu alaturkalıklar bitmez.
Misalen, maksimum serbest kalma bedeli yıllık garanti ücretin 5 katı olabilir diye bir madde olsa. Çocuk 500 bin avroya istediği kulübe giderdi. Bunu engellemek için bursanın yapabileceği tek şey yıllık kontratını tazeleyip, istediği bonservis bedelinin 5te 1ine getirmek olacaktı. 10 milyon istiyorsa, çocuğa yillık 2 milyon vermeli, 1 veriyorsa en fazla 5e satabilmeli. Söz verdiği parayı vermediğinde de çocuk serbest kalmalı.
Falan filan. Böyle daha çoook ortadoğu transferi yaparız veya yapamayız.