Herkes kadro yapıyor ya ben de bir kadro oluşturmak istedim..
Günay
Beck Rhodolfo Ersan Tosic
Gökhan Atiba Sosa Quaresma
M.Gomez Olcay
Burada herkesten farklı olarak neden Günay ? çünkü ayağını iyi kullanabiliyor derim(bkz. Cordoba..asistlerini hatırlayın ve Tolga'nın Brugge maçında rakibe yaptığı asisti) ve gelişime açık, hırslı..Diğerlerinden daha iyi seviyeye gelebileceğine inanıyorum..
Ve bir de Olcay var..Çift forvet oynasanız Cenk'i mi eklersiniz Pektemeği mi Ömer'i mi..Ömer belki asistör bir özellik gösterebilirim bilmiyorum ama Cenk mesela birinci forvettir, yardımcı forvet olamayacak kadar bencil ki birinci forvet için iyi bir özellik ama özetle tamamlayıcı değil..Mustafa'ya söylenecek bir söz bulamıyorum zaten..Gelelim Olcay'a ben onu bizim Şifo Mehmet'e çok benzetiyorum..Devamlılığı var, golü koklama özelliği var ve zekasıyla oynuyor futbolu..Becerisi az, yüzdesi düşük belki ama istatistiği neden iyi mesela çünkü golü, pozisyonu kokluyor..
Bakın Hakan Şükür benim gördüğüm en beceriksiz forvetlerden biridir..Peki Hal böyleyken bu adam nasıl bu kadar iyi istatistikler tutturdu..Yardımcı forvet Arif olduğu için olmasın sakın..Bu adamın yurtdışı istatistiklerini de gördük sonuçta ve eleştirimde beni haklı çıkarıyor..
Ben durum böyleyken diyorum ki keşke Olcay'ı yardımcı forvet olarak kullansak..Bu durumda Sosa'yı da katınca 4 ortasaha alternatifi oluyor elde..Atiba, Oğuzhan, Necip, Sosa..Ha transfer olsa çok iyi olur ama olmadı diye şampiyonluk kaybetmeyiz..Yani geçen seneki sağ bek ihtiyacımız kadar dramatik olduğunu düşünmüyorum..
Transfer olacaksa da benim tercihim G.İnler'dir..Geçen sene bir yazımda da belirtmiştim..Biz 100.yıl şampiyon olurken 35'lik Zagolardan, Giunti'lerden Sergenler'den çok fayda gördük ve göreceksiniz Quaresma bu sene bir Sergen etkisi yaratacak ama gelecek sene belki de hiç oynamaz bile tıpkı Sergen gibi..Ne karakter değişir ne yetenek azalır..Bu işler böyle ;)