Abi ellerine sağlık çok güzel yazı olmuş tam aklımdakileri söylemişsin.
Yeni gençlikte yetiştirilme tarzından dolayımı ne her şeyin çok kolay olduğu izlenimi var her futbolcuyu almak çok kolay, stad yapmak çok kolay, sponsor bulmak çok kolay onlar için İnternet başında her şey güllük gülistanlık sabır hiç yok.
Bende Fikret ormanı sevmeyenleri anlamıyorum ne istiyorlar öncekiler gibi başkan mı? İnsanlar o günkü Beşiktaş'ın mali durumundan korkup kaçarken o çıkıp aday oldu işte bu cesaret ve vizyon meselesi adam beşiktaşın marka değerine inandı ve bu günleri göre bildi diğerleri inanmayıp yatırım yapmayı düşünmediği için bu günleri göremedi.O gün biri çıkıp Beşiktaş o durumda 120 milyon dolar har cayıp kendi stadını kendi yapacak deseler ben dahil her kez gülüp bu adam sallıyor hadi yapta görelim derdik.Ama arkadaşlar o stad bitmek üzere insanlar bu işi kolay sanıyor sadece bir örnek vericem cimbomda bizim kadar borçluyken vizyonlu bir yöneticisi olsa kendi stadlarını Mecidiyeköy de yapabilselerdi otopark,stad dışı cafe ve dükkanlar, konserlerden en az yıllık 10 milyon dolar stad'tan fazla gelir elde ederlerdi.İşte demek istediğim yöneticilik günü kurtarmak değil biraz vizyon ve risk işi arkadaşlar bugün Fikreti beğenmeyenlere sadece şunu söylemek istiyorum eğer fulya yapılırken Beşiktaş o rayı kendi imkanları ile yapabilseydi oradaki evler satıldığında sadece fulyanın parasını değil o günkü Beşiktaş'ın tüm borclarını öderdi.
Yani burada demek istediğim arkadaşlar başkanın vizyonu iyi Beşiktaş'ı güzel günler bekliyor bu kadar karamsar olmayın ileride fener ve cimbom batarken beşiktaş güneş gibi yükselecek sadece biraz sabır bunu niyemi söylüyorum çünkü şuan beşiktaş yatırım aşamasında bu gün bir futbolcuya 6 milyon euro verip transfer etmediği için başkana kızıyoruz ama o başkan 6 milyon euro vererek fulya ve İnönü'nün çimlerini dünyanın en iyi çimlerinden yapıyor.Yani bugün günü kurtarmak taraftara şirin gözükmek için normal çim ekip oradan gelecek para ile (2-3 milyon euro) transferde yapabilirdi?
Neyse sözü çok uzattım sadece demek istediğim sabırsız arkadaşlar umutsuzluğa kapılmayın biraz da ha sabır sadece yatırımlar geri dönmeye başladığında göreceksiniz 2-3 yıl sonra sadece bir büyükten bahsedecekler o da Beşiktaş.
Elinize saglik. cepten giriyorum. Yasinizi goremiyorum. Ama kesinlikle cok guzel bir yazi.
Oncelikle Fikret Orman hata yapmiyor mu? Yapiyor. Ama bence bunlardan ders alarak giden bir cizgide ilerledi.
Genc arkadaslar, ozellikle 87-88 sonrasi dogan nesil maalesef herseyi hazir buldugu icin bu isleri cok kolay saniyor. Ama gercekte oyle degil maalesef. Ve maalesef taraftar sinekten yag cikarmaya cok merakli.
Nacizane tavsiyem elestirileri yaparken 95'ten bu yana kac sampiyonlugu var bu takimin ona bir bakalim. Gecmiste idari olarak nasil yonetilmisiz, son birkac sezondur stat, fulya vb seylerle nasil yonetiliyoruz ona bir bakalim.
Son olarak; gs 15 sene biz ve fb 10 kusur sene hic sampiyon olmadik. 70'li yillarda da bu uc kulupte kume dusmekten kurtuldugu oldu. Ama bunlar buyuklugumuzden bir sey kaybettirmedi. Bu sebepten iki hazirlik macinda kaybedince karalar baglamayalim