2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12920116 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı TALAT

Yapacak birsey yok ne yazik ki.

Artik piyasa oyle ki, iyi oyuncu almaya kalksan kapi 10-15'den aciliyor.

Sterling 60 milyon. Eskiden 60 milyona Zidane'i aliyordun.

avrupadaki bu fiyatları arttıran malesef afaki oranda artan sponsorluk gelirleri ve tv yayın gelirleri. malesef diyorum çünkü bize uğramıyor hatta çoğu takımımızın sponsoru bile yok.

hep aynı örneği veriyorum ama ingiltere premier lig sonuncusu tv yayın geliri ve sponsorluktan neredeyse yıllık 80-85 milyon euro kazanıyor. bizim şampiyonumuz o kadar para alamıyor bu da millet 60-70 milyonları transfere saçabiliyorken biz 10 m euroyu haftalarca tartışıyoruz

beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı talha

çok da saçma değil bence. 28 kişilik kadro bir sezon için yeterli. ayrıca bunu sınırsız bırakırsan malesef önünü alamıyoruz. geçen senelerde beşiktaş, bu sene gs örneğinde olduğu gibi saçma transferler yüzünden kadron bir anda 40 lı rakamlara çıkabiliyor. eğer max. 28 kuralı gibi bir kural olmazsa bu adamları kiralık yollamak ya da satmak için yönetimler pek uğraşmıyor istenmeyen futbolcular da yattığı yerden milyonları alıyor.

ama 28 gibi bir rakamla sınırlandırırsan 28in dışıında kalan oyuncuları mecburen kiralayarak ya da satarak göndermek zorundasın.

aslında federasyonun kağıt üzerinde güzel yasaları var ama uygulanmıyor. mesela kulüpler her sene süper ligde oynayabilmeleri için lisans almak zorunda tffden. bu da finansal fair play tarzı bir uygulama ama çoğu kulüp bu maddeler uymadığı halde bir şekilde işi kitabına uydurup lisans alıyor malesef.

aslında ülkemizinde sorunu olan yasa var ama uygulayan yok futbolda da çok geçerli. biz ne zaman bunları uygulayan bir ülke oluruz o zaman futbolumuz sistematik olarak gelişir.

nerden girip nereye çıktım bu arada :D
Ben halen daha tam anlamadım bu konuları çünkü sgk vergi lisans borcu olanlara güya yasak getirecekler di sonra dan yapılandırma yapmışlar diye izin verdiler böyle saçmalık mı olur yapılandırma yapılan borç değil mi :)

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı TALAT

Ben halen daha tam anlamadım bu konuları çünkü sgk vergi lisans borcu olanlara güya yasak getirecekler di sonra dan yapılandırma yapmışlar diye izin verdiler böyle saçmalık mı olur yapılandırma yapılan borç değil mi :)

ne yazık ki öyle. mesela oyuncuya ödenmemiş borcun olmaması gerekiyor. ama klüpler bir şekilde oyunculardan borcu yoktur yazısı alıyor. tff kabul ediyor ama cas veya uefa kabul etmiyor çünkü orda parayı yatırdığını belgelemek zorundasın. belge olmayınca da ferrari, nihat gibi çatır çatır ödetiyorlar adama

Çevrimdışı TALAT

Çevrimiçi Mehmet57

Arkaya Rhodolfo'nun yanina alinmasi gereken isim Lorik Cana.

Rijkaard/Hagi doneminde gelmisti Galatasaray. Ozaman Sunderland'dan geldi, ki orda ilk senesinde hemen takimin kaptani olmustu. Ondan once cok basarili bir Marsilya donemi kaptan, Gs'den sonra Lazio'da bile donem donem kaptanlik yapmis bir isim.

Gs'de o donem orta saha oynadi ama stopper mevkisinde daha iyi, ki o donem etrafinda Mustafa Sarp, Baris Ozbek, Ayhan Akman, Servet Cetin, Hakan Balta gibi isimlerle oynadi. Lazio'da (diger takimlarindaki gibi) cok basarili bir performans gosterdi.

Hamleli, cok sert, supurucu, lider bir futbolcu. Gs haric gittigi her takimda kaptan olmasi bunun gostergesi. Asla pes etmeyen, takimi atesleyebilen bir isim. Aslinda senelerdir Besiktas'da gormek istedigim futbolcu.

Çevrimdışı atalay

Arkaya Rhodolfo'nun yanina alinmasi gereken isim Lorik Cana.

Lorik Cana'yı bende beğenirim.

Sert, süpürücü, karakterli, lider bir oyuncudur.

Lakin daha atletik, ayağı daha düzgün, topla çıkabilen bir stoper lazım.

Cana'nın atletik özellikleri zaten kısıtlı, üstelik yaşı da ilerledi.

Mevcut rotasyonun en iyisi olur orası ayrı.

Çevrimdışı f_madida

Bu arada Douglas Rhodolfo olmaz yavaş çünkü ikisi de kanser oluruz

Ben buna katilmiyorum. Rhodolfo yavas diye biri bir laf etti adamin ustune yapisti kaldi. Hic yavas bir tarafi yok Rhodolfo'nun, bu ligdeki hatta Avrupa ligindeki muadillerinden hizli hatta.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Besiktasincocugu

Romeroyu united alıyormuş
Evet dogru kacirmisim kardesim, demek yedek olmaya gidiyo uniteda. Neyse ozaman bosta olan Esteban Alvarado var, 26 yasinda costa rika milli takim kalecisi. Mutlak iyi bir yabanci kaleci sart, bizim kalecilerin hicbiri guven vermiyor buda bizim defans oyunculari tedirgin ediyor dogal olarak. Senol hocada kalecilerin yeterli oldugunu dusunuyor malesef :bawling:
Besiktask!

Çevrimdışı okansosa

Evet dogru kacirmisim kardesim, demek yedek olmaya gidiyo uniteda. Neyse ozaman bosta olan Esteban Alvarado var, 26 yasinda costa rika milli takim kalecisi. Mutlak iyi bir yabanci kaleci sart, bizim kalecilerin hicbiri guven vermiyor buda bizim defans oyunculari tedirgin ediyor dogal olarak. Senol hocada kalecilerin yeterli oldugunu dusunuyor malesef :bawling:
De gea nın da madride gitme durumu var ilk 11 için alıyor olabiilirler bizim kalecilere hiç girme abi Rakiplerin kalecileri maç alır bizimkiler maç veriyor  :akuma:
O gemi bir gün gelecek

Çevrimdışı Türkay

CL bu kadar önemliydi işte  :money:

Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimiçi Mehmet57

Lorik Cana'yı bende beğenirim.

Sert, süpürücü, karakterli, lider bir oyuncudur.

Lakin daha atletik, ayağı daha düzgün, topla çıkabilen bir stoper lazım.

Cana'nın atletik özellikleri zaten kısıtlı, üstelik yaşı da ilerledi.

Mevcut rotasyonun en iyisi olur orası ayrı.

Ben Rhodolfo'yu yeterli izlemedim. Ama gecende Bleaccher report'da 2 sene once Barcelona'nin almasi gereken stopper diye bir scout raporu vardi. Kulandiklari ifade su;

Alıntı
Barcelona could use a big guy like Rhodolfo in their back line. He's obviously faster than Carles Puyol and would make a dynamic duo with Gerard Pique. Two tall CBs in the middle of the back line would surely cause problems for most teams. Let's not forget Rhodolfo's speed, which makes him a good defender to go after the likes of Real Madrid's quick forwards.

Turkceye cevirirsek su anlama gelir;

Alıntı
Barcelona Rhodolfo gibi uzun boylu bir stoppere cok ihtiyac duyuyor. Carles Puyol'dan cok daha hizli oldugu gibi, Pique ile birlikte dinamik bir ikili olustururlar. Bu derecede iki tane uzun boylu stopper her takima karsi sorun yarratir. We sunu unutmayalim, Rhodolfo suratli bir isim ve bu onu Real Madrid'in hizli forvetlerine karsi etkili kilar

Çevrimdışı atalay

Ben Rhodolfo'yu yeterli izlemedim. Ama gecende Bleaccher report'da 2 sene once Barcelona'nin almasi gereken stopper diye bir scout raporu vardi. Kulandiklari ifade su;

Turkceye cevirirsek su anlama gelir;

Ben Rhodolfo'yu 30 küsur maç izledim. Şu forumda Rhodolfo'yu en çok izleyen kişiyim herhalde.

Rhodolfo, ağır değil; hızlanma problemi olan bir oyuncu. Tek hamleli.

Seri olmadığı da aşikar. Fakat pozisyon bilgisi ve karşılama mesafesini doğru alarak bu açığı kapatıyor.

Geniş alanda defoları çok rahat ortaya çıkar.

Ağır mı sorusunun cevabı, hızlı değil olur.

Beli kalın, manevra özelliği de iyi değil. Puyol'a göre hızlı ve seri olabilir ama Puyol'a göre...

*2 yıl önce Wyscout ve İnStat Scout üzerinden defalarca izledim.

Şunu da yazayım son 3 yılda oyuncuya; Roma, Juve, İnter ve City gibi kulüpler talip oldu.

1 aydır bu kadar istememin sebebi belli...
[ Son Düzenleme: 24 Temmuz 2015, 18:26:32 atalay ]

Çevrimdışı Besiktasincocugu

De gea nın da madride gitme durumu var ilk 11 için alıyor olabiilirler bizim kalecilere hiç girme abi Rakiplerin kalecileri maç alır bizimkiler maç veriyor  :akuma:
Iste bende onun icin burada kaleci almamiz sart diyorum kardesim. Senol hoca nasil guveniyor bu kalecilere aklim almiyo, uc kalecimiz var ucude buyuk soru isareti. Hele Cenk gonen tam bir facia, iclerinde bir begendigim Gunay var oda tecrubesiz. Umarim ben yaniliyorumdur ama bana gore bu kalecilerle sampiyonluk sansimiz yok
Besiktask!

Çevrimdışı can1903

Biliç yüzünden dünyanın parasını kazanamadık!
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Necmi

Cevaplar için yunus emreye,talata necmi abiye teşekkürler.Necmi abi aydınlattı resmen  :D

İsim ve yaşı değiştiriyim dedim ama benmi göremedim ayarlarda.yardım edecek birileri varmı Help....
yaşı girebilirsin ama ismi biz değiştiriyoruz sen bana ismini ve doğum tarihini gün ay yıl
pm le yollarsan değiştiririm @Köşe Gönderi

Çevrimdışı Deniz

Rhodolfoyu tanimak isteyenlerin okumasini tavsiye ederim:

http://haber.besiktasarena.com/rhodolfoyu-taniyalim.html
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı f_madida

Ben Rhodolfo'yu 30 küsur maç izledim. Şu forumda Rhodolfo'yu en çok izleyen kişiyim herhalde.

Seri olmadığı da aşikar. Fakat pozisyon bilgisi ve karşılama mesafesini doğru alarak bu açığı kapatıyor.

Beli kalın, manevra özelliği de iyi değil. Puyol'a göre hızlı ve seri olabilir ama Puyol'a göre...

Şunu da yazayım son 3 yılda oyuncuya; Roma, Juve, İnter ve City gibi kulüpler talip oldu.

Haliyle Puyol'a, Pique veya muadillerine gore bakacagiz..

Ben hala Rhodolfo-Douglas defansini yazidaki " Two tall CBs in the middle of the back line would surely cause problems for most teams" noktasina da vurgu yaparak gerekli buluyorum. Hem defansta fark yaratir hem duran toplarda rakip takim neye ugradigini sasirir.

Çevrimiçi Mehmet57

Kaleden uzak, yani arkasinda mesafeli stopper ariyorsan Hollanda liginde alacaksin.
Buna cok dikkat ederler, ama Hollandalilar bile bu tur oyunculari cikarmakta zorlanirlar.
Bulsalar bile eksikleri olur bu oyuncularin.

Ajax'li Veltman cok iyi ornegi. Sezgileri iyi, oyunu cok iyi okuyan, hizlanabilen, ayagi cok iyi, kaleye 40 metre uzaklikta oynayabilen bir oyuncu. Vertonghen'da oyleydi. Ama ikisinin de defansif zaaflari cok yuksek. Vertonghen'da bu PL'de cok belli oldu, hele gectigimiz sezon hata ustune hata yaparak herkesin dikkatini cekti. Veltman ikili mucadelerde cok zayif.

Gecen sene bizim macta Kongolo-Ba eslemesi gibi. Kongolo sicrama gucu cok yuksek, atletik, hamleli, suratli bir stopper. Ama fizik mucadelerde yinede zayif kaliyor. Yani bu tur oyunculari bulmak zor, ama bulsak bile baska eksiklerinin olmasi cok yuksek bir ihtimal.

Para olacak, alacaksin Barzagli'yi iki sene icin.

Çevrimdışı atalay

Haliyle Puyol'a, Pique veya muadillerine gore bakacagiz..

Ben hala Rhodolfo-Douglas defansini yazidaki " Two tall CBs in the middle of the back line would surely cause problems for most teams" noktasina da vurgu yaparak gerekli buluyorum. Hem defansta fark yaratir hem duran toplarda rakip takim neye ugradigini sasirir.

Hangi Douglas?

Texeria ise kaliteli fakat uygun partner değil.

Silva ise tam aranılan isim.

İkisi de geriden oyun kuramaz orası ayrı.

Çevrimdışı f_madida

Hangi Douglas?

Silva (Dniproda olan), oyun kurma konusunda cok sorun cekecegimizi sanmiyorum ozellikle elimizdekilere gore (Pedro haric) ayaklarina daha hakim oyuncular ikisi de.

Çevrimdışı atalay

Kaleden uzak, yani arkasinda mesafeli stopper ariyorsan Hollanda liginde alacaksin.
Buna cok dikkat ederler, ama Hollandalilar bile bu tur oyunculari cikarmakta zorlanirlar.
Bulsalar bile eksikleri olur bu oyuncularin.

Ajax'li Veltman cok iyi ornegi. Sezgileri iyi, oyunu cok iyi okuyan, hizlanabilen, ayagi cok iyi, kaleye 40 metre uzaklikta oynayabilen bir oyuncu. Vertonghen'da oyleydi. Ama ikisinin de defansif zaaflari cok yuksek. Vertonghen'da bu PL'de cok belli oldu, hele gectigimiz sezon hata ustune hata yaparak herkesin dikkatini cekti. Veltman ikili mucadelerde cok zayif.

Gecen sene bizim macta Kongolo-Ba eslemesi gibi. Kongolo sicrama gucu cok yuksek, atletik, hamleli, suratli bir stopper. Ama fizik mucadelerde yinede zayif kaliyor. Yani bu tur oyunculari bulmak zor, ama bulsak bile baska eksiklerinin olmasi cok yuksek bir ihtimal.

Para olacak, alacaksin Barzagli'yi iki sene icin.

Bunun daha kolayı var. Denge oyununu oynayacaksın.  :)

Astori'yi kirala yine iş yapar; sol stoper de.

Mesela Douglas, Hollanda'da izlerdim. Önde oyunda iş yapar; lakin onunda defoları çok fazla.

Üstelik Rholdofo ile oynar, önünde süpürücü bir denge oyuncusu olmazsa... Beck'in geri dönüş zafiyetini saymıyorum bile.
[ Son Düzenleme: 24 Temmuz 2015, 18:55:50 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Silva (Dniproda olan), oyun kurma konusunda cok sorun cekecegimizi sanmiyorum ozellikle elimizdekilere gore (Pedro haric) ayaklarina daha hakim oyuncular ikisi de.

Dnipro'da ki Douglas, Rhodolfo ile çok iyi olur. 2 haftadır yazıyorum.

Lakin oyun kurma becerisi kötü bir oyuncu. Pas metrajı düşük. Topla çıkışları da keza öyle.

Orta sahadaki oyuncular ayaktan top alır.

Çevrimdışı brkntcnr

Hangi Douglas?

Abi bizde zaten geriden oyun en son ne zaman kuruldu ki? Bizde stoperler uzun top dener saçmasapan vakit harcarlar sonra da atiba gelir yav sizin yapacağınız işin ben der gelir topu alıp oyun kurmaya. Ha bide stoperlerin beklere topu çıkartması olayı var. Onun dışında stoperler bi işe yaramıyor.

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı atalay

Stoperlerin en az 1 tanesi topla orta alana çıkamaz (takriben 2.bölge) ise önde oynayamazsın; takım boyu uzar zaten.

Her seferinde orta saha oyuncularınızın geriye gelmesi demek bu.

O yüzden bu mesele öyle basit görülebilecek bir husus değil.

Çevrimiçi Mehmet57

PSV'nin aldigi Isimat-Mirin tam bizlikti iste Atalay. Saydiklarinin hepsi var. Hizlanan, atletik, guclu, hamleli.

PSV sadece 2 milyon odedi Isimat icin.

Ama benim ideal takimimda stopperlerin okadar hizli olmasina gerek yok. Takimin profili daha onemli.

EPL'de, hele evdeki oynadiklari maclarda Roberth Huth-Ryan Shawcross ikilisini gecebilen yoktu. Muthis tandemdi.

Bende Besiktas'da fizik gucu cok yuksek, baski altina almak cok zor, sert bir omurga gormek istiyorum senelerdir.

-Uzun boylu iki sert stopper
-Fizik gucu cok yuksek, sert, uzun boylu, hizli bir defansif orta saha
-Oyunu yayabilen, sert, akilli bir orta saha
-1 cok iyi, uzun boylu bir santrofor ve onun yedegi olabilecek cok sert, caliskan, hava toplarinda iyi bir santrofor

Bizim zaten Beck ve Tosc ile 2 tane fizik gucu cok yuksek bekimiz var.
Rhodolfo'nun yanina birtane daha cok uzun boylu , sert bir stopper alinmasini isterim.
Orta sahaya oyun kurabilen, fizik guclu, akilli fouller yapan Gokhan Inler ve onun yanina seri, uzun boylu, dinamik, cok guclu, topla delici kosular yapabilen Lawal tipinde futbolcu
Uca Mario Gomez, onun yedegi yine oyuna soktuktan sonra rakibin ceza sahasi icinde kaos yaratabilecek bir oyuncu. Ornek Sutter (Bursaya gitti), Libor Kozak, Gs donemindeki Elmander gibi futbolcular.

-