sende üstteki cevapla idare et.yedek olarak kwauke dedik niasse dedik anadolu topçusu dediler.kwauke sparta pragta oynamış.niasse türkiyeden rusyanın iyi takımlarından birine gitmiş.ribery fransa dan küme düşmüş takımdan geldi buradan b.münihe kadar gitti.feyyaz amatör kümeden gelmiş ligde gol kralı olmuş.şimdi başkan bilmediğimiz bir golcüyle anlaşsa yay efendim fener rvp gs podolski bizde bolivyadan adını bilmediğimiz bilmemne.sırf bu yüzden büyük ihtimal kronik sakat gomez ile imza atılıyor hissi var bende.
Olay farklı ama. Kweuke ve Niasse olmaz. Çünkü yeterlilikleri belli adamlar. Böyle oyuncular ligin kaltesini artırır ama senin kaliteni artırmaz.
Zaten bak dediğim gibi kimse gidip bunlarda Munih'ten oyuncu getir demiyor. Ama şu oyuncu çerçevesini genişletmeliler.
Mesela Quaresma'nın bize oluşturacak maliyet ilebir tane genç oyuncu getirebilirlerdi. Ve getirmelerini kesinlikle çok isterdim.
Herkes yadırgayabilir yadırgasın sen inanıyorsan oyuncuya sıkıntı olmaz.
Maalesef Türk ligi ve taraftarı halen daha 30 yıl geriden geliyor. Ve bu değişmez.
Çünkü insanımızda ismini bilince iyi futbolcu sanma gibi saçma bir düşünce var.
Burda da vardı. Adamın kaç maçını izlediniz diye garip sorular oluyor. İsterse dünya ismini duymasın çok mu önemli yani.
Mesela ben Gomez yerine bedava olan Guerrero'yu isterdim. Yaşlar aynı. Ama kariyerleri bir o kadar farklı adamlar.
Ama maliyet olarak çok farklılar.
Brezilya ligininhalen daha bizim ligden kötü olduğunu düşünenler var. Çünkü izlemiyorlar. Aksine Brezilya'dan gelecek olan oyuncuların yarısı Türkiye'de çok rahat kotarıyor. Motta,Fernandao...