Epeydir forumu takip ediyorum ama genellikle yorum atmazdım. Gündemi takip etme amacıyla göz atardım. Fakat Gomez tartışması Giriş Yap'a tıklamam gerektiğini hissettirdi.

Gomez hemen herkesin fikir sahibi olduğu yıllarca Avrupa'nın birinci sınıf hücumcuları arasında yer alan bir isim. Bayern'deki son yılı ve Fiorentina'daki iki sezonunda gözle görünür bir düşüş olduğu aşikar ama gelen yorumların bazıları Fiorentina kariyerinin tam anlamıyla takip edilmeden yazıldığını düşündürüyor. Oyuncu benim en sevdiğim oyunculardan biridir, Serie A döneminde de çoğu geçen sene bir çok maçını seyrettim.
Gomez en son geçen senenin başında maç kaçırmasına neden olacak sakatlık yaşadı. Sakatlıklarla geçen döneminin ardından fiziksel olarak da toparlandığını gördük. Çok sayıda önemli gole imzasını attı ki bu gollerin çoğu fiziksel performans ile gol sezisinin birleşimiydi. Kupada Roma deplasmanında attığı goller bir yana oyuna da damgasını vurmuştu ve bahsettiğimiz maçın üzerinden çok az zaman geçti.
Gomez fiziksel olarak çöküş yaşayacak yaşta değil. Sakatlık sorunlarının kronik olduğuna dair bir bilgi de yok. Ayrıca Gomez yaşın en azın sorun teşkil edeceği santrafor tiplerindendir. Fiziksel olarak güçlüdür, fazla hızlı değidir ancak pozisyon alma, oyun bilgisi çok yüksektir. Bu anlamda klasik İtalyan santraforlarına benzer. 35-36 yaşına geldiğinde bile katkı verecek bir oyuncu olabilir. Bu işleri 30'dan sonra yapmaya başlayıp hala sürdüren Luca Toni vbnden de çok daha kalitelidir. Son vuruş yeteneği hakkında fazla konuşmaya gerek yok sanırım.
Bizim seviyemizde takımlar için her durumda harika bir transfer olur. Fiorentina'nın elden çıkartmaya sıcak bakmasının nedeni yıllık maaşının yüksekliğinden başka bir şey değil. Yoksa sakatlık döngüsünden sıyrıldığında 32-33 yaşında gelse bile hala ilgi çekici bir oyuncu olacaktır.
Umarım alırız. Demba Ba'dan farklı olarak elimizdeki tüm hücumculara mental katkısı da olacaktır.
Maliyetinin de çok düşük olmasını beklemiyorum açıkçası. İsmi önceden de geçmişti ancak gücümüzün yeteceğini düşünmüyordum. Takımda Almanca konuşan ciddi sayıda oyuncu olması da işimizi kolaylaştırabilir belki.