2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12895305 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimiçi Necmi

abi benim babam 56 yaşında, senden büyük. beşiktaş'ı tutmaya başladığı sezon beşiktaş küme düşmemeye oynamış, zaten o fareli soyunma odası falan meşhur. onlardan etkilenmiş, takımın haline üzülüp beşiktaş'ı tutmuş.

ancak benim babam sizin nesliniz şanssız diyor. bizim dönemde feneri yenmek hayatın olağan akışıydı diyor. şampiyon olmak çok normal geliyordu diyor, zaten öyle olması gerekiyor diye düşünürdük diyor. mesela benim babam bana hiç metin-ali-feyyaz'ı anlatmadı ben çocukken. bana şerefli ikincilikleri, bir de o meşhur fareli soyunma odasını anlattı. o şampiyonlukların üst üste geldiği dönem ona normal gelmiş. hatta "her sene şampiyon veya ikinci oluyorduk, her maç aynı oynuyorduk, maçı öyle veya böyle 1-0 bitiriyorduk. çok sıkıcıydı." diyor.

benim beşiktaşlı olma sebebim şerefli ikinciliklerdir. arkasında hiçbir başarı hikayesi yoktur. babam bana beşiktaş'ı tut diye hiçbir baskı yapmadı ve hatta ben çocukken çok üzülüyorum diye dayımla birlikte (dayım fenerlidir) fenerbahçe'yi tut sen en iyisi demişliği vardır.
biz ilkokuldayken galatasaray uefa kupasını kazandı ve beşiktaşlı, fenerbahçeli arkadaşlarımızın yarısı galatasaray'ı tutmaya başladı. ben ağlaya ağlaya beşiktaş'tan galatasaray'a dönen bir çocuğa saldırdığımı hatırlarım. :) ertesi sene gs jardel'i aldı. arkadaşlarımızda hava 1500'dü. tabii haklılardı, adam gol makinesiydi. biz, bizim de pascal'ımız var dedik.

sonra yüzüncü yılımızda şampiyon olduk. "8 sene sonra şampiyon oldunuz." dediler. ertesi sene lige yine fırtına gibi başladık, bu sefer bizim dönek arkadaşlarımız "ya ben aslında beşiktaşlıyım." demeye başladı. sonra ne oldu? o çocuk yaşta futbolda görebileceğimiz en iğrenç sezonlardan birisine tanık olduk! beşiktaş'ın o sezon şampiyon olamayacağının hemen hemen garantilendiği, puan kaybettiği bir maçı dışarıda izliyorduk. fenerli bir herifin o maçtan sonra sırıtarak "artık fenerbahçe devri başlıyor, sizin devriniz bitti." demesi hala hafızamdadır.

sonra işte demirören geldi. babamla beraber gideceği günü bekledik. ama bu adamı hep birileri savunuyordu aynı şimdiki gibi. bildiğiniz üzere bu 8 sene bizim için hüsranla geçti. yani şunu söylemek istiyorum saygıdeğer abim, sizin yaş gurubunuzu kapsayan döneme bir isim koyacaksak adı yokluk olur. bizimkisine bir isim koyacaksak adı hayal kırıklığı olur. yoklukta kabullenirsin, hayal kırıklığında ise isyan edersin.
güzel bir yazı çok beğendim ama bazı eksikler var babana selamlarımı ilet öncelikle
o fareli soyunma odaları bir tek bizde yoktu kardeşim her takım aynıydı tersine renklilerin stadı yoktu bizim stadımızı ortak kullanırlardı
yani aynı soyunma odasını :)  metin ali feyyaz dönemi daha yeni bir dönemdir. Ben daha eskiye gidiyorum doğuştan Beşiktaşlı denir ya ben onlardan biriyim
ben birisi vasıtasıyla Beşiktaşlı olmadım 15 yaşıma kadar şampiyonluk görmedim çevremde Beşiktaşlıda yoktu
ne zaman lise hayatım başladı birde o dönem okullarda siyaset üst seviyedeydi ve sol kesim içinde Beşiktaşlılar çoğunluktaydı işte o zaman
ben Beşiktaş taraftarını tanıdım Bayağıda kalabalıkmışız sana demek istediğim taraftarlıkla seyirci olmayı birbirinden ayırmak gerekir
sürekli şampiyon takım peşinde koşan taraftar değildir o nedenle Beşiktaş taraftarı çok değerlidir. Şimdiki nesilde bu başarıya endeksli olmaya başladı
bu yanlış taraftarlık bu değil hepimiz başarı isteriz tersi olması mümkün değilki ama başarılı olmadık diyede kulübümüzü yerden yere vurmayız
transfer elbette önemli ama isimlere takılmamak lazım endüstriyel futbolun çarkından çıkalım tamam kulüpler bu çarkın içinde ve olmak zorunda ama
taraftar olmamalı bu taraftarlık ruhuna aykırı bizim için renkler ve takım ruhu çok daha önemli olmalı

Çevrimdışı Mehmet57

Tas gibi takim oluruz. Fizik acidan STSL'de feci ustunluk kurariz rakiplere.

Çevrimiçi Samet Ç

son bir şey yazacağım kartal kardeşim, burada renkli transferleri ile ilgili tepkilerin çoğu ahanda x rvpyi aldı biz 3. olacağız vay naniyi aldı biz 5. olacağız veya fener çok acaip takım güzellemeleri eşliğinde şampiyon onlar biz ölelim bitelim tarzı yorumlara. teknik taktik açıdan değerlendirirsin,  karşılaştırırsın. transfer sezonu bitmemişken adamların 3. forveti bizim birinci forvetimizden iyi diye yorum yapmak ne kadar sağlıklı? kaldı ki transfersiz haliyle sordum cenk mi fernandao mu diye samimi bir şekilde cenk dedin şimdi düşünsene nasıl oluyor da adamların 3. forveti bizim 1.forvetimizden iyi oluyor kartal kardeşim? bunların çoğunlukla renkli medyanın Beşiktaş'ı itibarsızlaştırmak için kasten yaptığı yorumlardan ne farkı var.  umarım aradaki farkı anlıyorsundur... üstüne basa basa söylüyorum onlar rvpyi almadan önce de bizim zaten çok iyi bir golcüye ihtiyacımız vardı şimdi de var, değişen bir şey yok.
:ok:

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

Abi benim anlatmak istediğim bu değil tabi tarihte böyle örnekler vardır olacaktır da. Ben sadece buradaki bazı kişilerin kendi kadrolarının rakiplerine göre yetersiz olduğunu kabullenmekte zorluk çektiğini ve bunu söyleyenlere karşı neden bu kadar sert tepki verdiklerini öğrenmek istiyorum. Olay bu bana biri bunu anlatsın cidden bundan sonra ne Fener'in oyuncuları böyle iyi diyeceğim ne de başka bir takımın.

Fenerbahçe'nin kadrosunun bizden iyi olduğunun söylenilmesine veya bizim kadro yetersiz denmesine kimse kızmıyor ki. Kızılan şey sürekli "3. oluruz, 5. oluruz, Fener'in 3. forveti bizimkilerden iyi" muhabbetleri.

Benim bildiğim son 15 yılın belki 13'ünde Fenerbahçe'nin kadrosu kağıt üzerinde en iyisiydi ama hepsinde şampiyon mu oldular? Elbette hayır. Olaya diğer tarafından bakarsak şampiyon olduğumuz yıllarda dahil ben hiçbir zaman Beşiktaş'ın kadrosunun ligin en iyisi olduğunu hatırlamıyorum. Beşiktaş her zaman takım oyunuyla, kolej havasıyla başarılar kazanmıştır. Az sayıda gol kralı çıkarmamızın sebebi de budur mesela.

Daha lig başlamadan umudunuzu kaybetmeyin. Fenerbahçe'yi o kadar şişirdiler ki muhtemel bir ŞL eleme turunu kaybetmelerinin ardından neler olacağını kimse kestiremez.
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı TØLGA

şu stoper ikilisinin değişeceğini görmek bile umut veriyor insana güzel bir tandem oluştururuz inşallah
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 13 Temmuz 2015, 04:09:46
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Tas gibi takim oluruz. Fizik acidan STSL'de feci ustunluk kurariz rakiplere.

N'doye'un daha da verimli olması için çapa olmaması lazım. Zaten Şenol Güneş sevmez çapaları.

Oraya da teknik ortasaha gerekiyor çift yönlü.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı MUSTAFA_

N'doye'un daha da verimli olması için çapa olmaması lazım. Zaten Şenol Güneş sevmez çapaları.

Acaba bizi oyalıyorlar başkası mı diyor şair içinden Tüm transferler böyle gerçi

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 13 Temmuz 2015, 04:13:10
  • Beşiktaş / Bodrum
Şu Leroy Fer'i ortasahaya kiralasak efsane ortasaha olacak.

Edit : Boyu da 1.90 o teknik  ve hıza rağmen.
[ Son Düzenleme: 13 Temmuz 2015, 04:14:56 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Mehmet57

Bunun yani sira, umarim N'Doye gosterilip Traore olur. Lacina Traore tam Senol hocanin sistemine uygun futbolcu.

Tosic 185cm, Douglas 190cm, Rhodolfo, 193cm, Traore 203cm, Atiba 187cm ve gelecek on libero'da umarim fizikli, boylu olur.

Dzsudzsak ve Tore gibi orta acan isimler varken Douglas-Rhodolfo-Leroy Fer-Traore merkezi ile duran toplarda  :steamed: :boxin:

Çevrimdışı TØLGA

https://twitter.com/UlasYlmz/status/620399344081047552

taraftar getirecek rhodolfoyu  :evillol: :evillol:
bu arada bu gerçek arkadaşlar muhtemelen cansel kemiksizden aldı telefon numarasını  :biggrinking:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Türkay

Quaresma demiş ben trivela vuruyorum Dzsudzsak demiş ben şut çekiyorum Quaresma demiş ben trivela vuruyorum Dzsudzsak demiş ben takım oyunu oynuyorum Quaresma demiş ben trivela vuruyorum Dzsudzsak demiş ben frikikten önce sevineceğim tribünü seçiyorum Quaresma demiş ben trivela vuruyorum Dzsudzsak demiş ne kadar da Quaresma seven bi Beşiktaş taraftarı.
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Mehmet57

Tiote gayet cift yonlu zaten. Bende Fer'i isterim, ama cok zor. Tiote'den daha genc ve EPL'de para bol.

Çevrimiçi Samet Ç

Bunun yani sira, umarim N'Doye gosterilip Traore olur. Lacina Traore tam Senol hocanin sistemine uygun futbolcu.

Tosic 185cm, Douglas 190cm, Rhodolfo, 193cm, Traore 203cm, Atiba 187cm ve gelecek on libero'da umarim fizikli, boylu olur.

Dzsudzsak ve Tore gibi orta acan isimler varken Douglas-Rhodolfo-Leroy Fer-Traore merkezi ile duran toplarda  :steamed: :boxin:
Keşke. Ama hiç sanmıyorum.Tek umudum Şenol hocanın N'Doye Ts zamanında istememesi.

Çevrimdışı atalay

Rhodolfo, mutlaka olmalı.

Lider özellikli, sert, pozisyon bilgisi ve kademe bilgisi yüksek, müdahaleleri temiz, fiziğine göre atletik, yüksek topta ve duran topta çok iyi bir oyuncu. (Kariyerinde 28 golü var)

3 hafta önce yazdığım üzere bu transfer bitmişti. Umarım bu sefer gerçekten biter.

Çevrimdışı Ersoy

Quaresma demiş ben trivela vuruyorum Dzsudzsak demiş ben şut çekiyorum Quaresma demiş ben trivela vuruyorum Dzsudzsak demiş ben takım oyunu oynuyorum Quaresma demiş ben trivela vuruyorum Dzsudzsak demiş ben frikikten önce sevineceğim tribünü seçiyorum Quaresma demiş ben trivela vuruyorum Dzsudzsak demiş ne kadar da Quaresma seven bi Beşiktaş taraftarı.

gsnin yıllardır süren UEFA kupası muhabbetiyle aynı. :lol:
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı TØLGA

Tiote gayet cift yonlu zaten. Bende Fer'i isterim, ama cok zor. Tiote'den daha genc ve EPL'de para bol.
tiotenin futbolculuğundan çok özel hayatı konuşulur burda özellikle Beşiktaş'da oynuyorsa
yanlış hatırlamıyorsam baya bir eşi vardı onun  :lol:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 13 Temmuz 2015, 04:18:37
  • Beşiktaş / Bodrum
Rhodolfo, mutlaka olmalı.

Lider özellikli, sert, pozisyon bilgisi ve kademe bilgisi yüksek, müdahaleleri temiz, fiziğine göre atletik, yüksek topta ve duran topta çok iyi bir oyuncu. (Kariyerinde 28 golü var)

3 hafta önce yazdığım üzere bu transfer bitmişti. Umarım bu sefer gerçekten biter.

Taraftar çok sevdiği için sıkıntı çıkıyor deniyor. Bu yüzden fiyat arttırımına gidiyorlarmış devamlı.

Ama yine de olacak gibi hissediyorum ben de.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı aa1903

güzel bir yazı çok beğendim ama bazı eksikler var babana selamlarımı ilet öncelikle
o fareli soyunma odaları bir tek bizde yoktu kardeşim her takım aynıydı tersine renklilerin stadı yoktu bizim stadımızı ortak kullanırlardı
yani aynı soyunma odasını :)  metin ali feyyaz dönemi daha yeni bir dönemdir. Ben daha eskiye gidiyorum doğuştan Beşiktaşlı denir ya ben onlardan biriyim
ben birisi vasıtasıyla Beşiktaşlı olmadım 15 yaşıma kadar şampiyonluk görmedim çevremde Beşiktaşlıda yoktu
ne zaman lise hayatım başladı birde o dönem okullarda siyaset üst seviyedeydi ve sol kesim içinde Beşiktaşlılar çoğunluktaydı işte o zaman
ben Beşiktaş taraftarını tanıdım Bayağıda kalabalıkmışız sana demek istediğim taraftarlıkla seyirci olmayı birbirinden ayırmak gerekir
sürekli şampiyon takım peşinde koşan taraftar değildir o nedenle Beşiktaş taraftarı çok değerlidir. Şimdiki nesilde bu başarıya endeksli olmaya başladı
bu yanlış taraftarlık bu değil hepimiz başarı isteriz tersi olması mümkün değilki ama başarılı olmadık diyede kulübümüzü yerden yere vurmayız
transfer elbette önemli ama isimlere takılmamak lazım endüstriyel futbolun çarkından çıkalım tamam kulüpler bu çarkın içinde ve olmak zorunda ama
taraftar olmamalı bu taraftarlık ruhuna aykırı bizim için renkler ve takım ruhu çok daha önemli olmalı

abi yanlış olabilir ancak ben beşiktaş, fener ve gs'nin farklı yerlerde antreman yaptığını biliyorum. o sebeple o meşhur fareli soyunma odası deyince akla beşiktaş gelir. dedem fenerbahçeli imiş. babam bu söylediklerimden etkilenip beşiktaşlı olmuş. hatta bir avrupa maçını radyodan dinlediğini, yanlış hatırlamıyorsam 2-0'ın rövanşında dakika 89 ve maç 0-0 iken arkadaşlarına hava atmak için sokağa koştuğunu ve fenerli bir arkadışını görüp, "tur atladık." dediğini, arkadaşının buna "nah atladınız, 3-0." dediğini anlatmıştı. hatta sanlı sarıalioğlu'nu sevmez. o maçta vakit geçircekken gol yedikçe topu kaleden alıp koşa koşa santraya gitmiş. :D

siyasi boyutunu da biliyorum abi onu yazmak istemedim. ben de solcu takımı diye bilip tuttum beşiktaş'ı :)

abi benim senin söylediklerinde karşı çıktığım nokta, şimdiki neslin başarıya endeksli olduğunu söylemen. biz başarı göremedik ki abi niye başarıya endeksli olalım :D burada sabahın dördünde beşiktaş konuşuyoruz seninle ve bu takım yıllardır şampiyon olamamış. buradaki kardeşlerimizde başarıya endeksli olsa, gecenin bir yarısı gelir buralarda sinirlerini yıpratır mı? bizim çocukluğumuz boş vaatlerle geçti. fulya projesi bitecekti, feneri gs'yi gelirde ikiye katlayacaktık. demirören geldi, dünya kulübü olacaktık. kusura bakmasınlar ama 30'lu 40'lı yaşlardaki abilerimiz bizden çok daha şanslılar.  :) beşiktaş'ı dolu dolu yaşamış, hala da yaşamaya devam eden, bize çok şey öğretecek değerli abilerimizsiniz. sadece biraz empati yapmanız dileğiyle bu yazıyı yazıyorum. umarım sonunda iyiler kazanacaktır.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Yine yeni yeniden :evillol: :evillol:

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı atalay

Taraftar çok sevdiği için sıkıntı çıkıyor deniyor. Bu yüzden fiyat arttırımına gidiyorlarmış devamlı.

Ama yine de olacak gibi hissediyorum ben de.

Onu da yazdım.

Kulüp fiyat arttırdı.

Ama böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var.

Çevrimdışı Türkay

gsnin yıllardır süren UEFA kupası muhabbetiyle aynı. :lol:

Olsun onun trivelası, çalımı var :D

Yine yeni yeniden :evillol: :evillol:

:biggrinking: :biggrinking:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 13 Temmuz 2015, 04:22:11
  • Beşiktaş / Bodrum
Onu da yazdım.

Kulüp fiyat arttırdı.

Ama böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var.

Rhodolfo'yu çok izlemedim ben ama Dinamolu Douglas'ı baya izledim.

Douglas'ı normalde isterim ama eksik yönleri de var biliyorum ara ara çıldırtabilir.

O yüzden Rhodolfo konusunda senin sezgine güveniyorum. Bindik üstüne gidiyoruz haberin olsun :D
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Ersoy

Olsun onun trivelası, çalımı var :D

:biggrinking: :biggrinking:

3 çalım 1 gol. :kop:
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı annoca

Duyum muyum yok mu şöyle sevindircek tarzda :)

Yukarda leroy fer'in ismi geçmiş ah bi olsa ah bi olsa solda macar yerine q7 ye razı olurum :D

Çevrimdışı TØLGA

Rhodolfo'yu çok izlemedim ben ama Dinamolu Douglas'ı baya izledim.

Douglas'ı normalde isterim ama eksik yönleri de var biliyorum ara ara çıldırtabilir.

O yüzden Rhodolfo konusunda senin sezgine güveniyorum. Bindik üstüne gidiyoruz haberin olsun :D
valla o binicez üstüne vurucaz kırbacı diyor en başından beri  :evillol: :evillol:

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK