Dün başkan Quaresmayı açıkladığından beri internetten geçen sezonki maçlarını ,özetlerini bulup izlemeye başladım.
Geçen sezon ne yapmış deyince açıkçası quaresmanın gelmesine sıcak bakmayan biri olarak beklediğimden iyi bir performans gördüm.
Pozitif ve negatif özelliklerini ayırmadan bir bütün halinde değerlendirmek gerekirse;
Quaresmanın en büyük avantajı ve birçok futbolcuda olmayan + yönü ; 1 pozisyona girerken diğerlerini de düşünüyor olabilmesi.Yani daha topla buluşmadan pası kime ve nereye atabileceğini kestirmesi.
Bencil oyunu hala devam ediyor.Özellikle birkaç maçta dikkat ettim,topuk pasları yerine doğru düzgün pas atsaydı forvetleri gol atabilirdi ama bunu yapmak yerine şova kaçarak pozisyonları harcadığını gördüm.
Bizdeki halinden daha çok pas atmış portoda.Bencillik devam ama bizde topu kaybedene kadar topu bırakmıyordu,portoda bunu yapmıyor.Daha paylaşımcı bir futbol sergilemiş.
Kanattan ortalar da yapmaya başlamış (ayak içi).Ortalarını beğendim isteyince güzel ortalar açabiliyormuş demek..
2 maçta özellikle dikkatimi çeken ,top kaybettikten sonra geriye koşmayınca TD kenarda küplere biniyor ve Q7 yi yanına çağırıp çok sert bir dille uyarıyor.Ondan sonra da tabiri caizse tazı gibi koşmaya başlıyor.Kulağının maç içinde dahi çekilmesi şart.
Şutları hakkında çok konuşmaya gerek yok bence yetersiz.
Son dklarda dili dışarda gezmeye başlıyor.Kondisyonu düştüğü an 60. dkdan sonra çıkartılabilir..
Özetlemek gerekirse ;bencil futbolu azalsa da devam ediyor.Paslı oynadığında iyi işler yapabiliyor ama maç içinde dahi kulağının çekilmesi şart 2-3 çalım atınca kendini kaybediyor.Özellikle savunmaya yardım konusunda uyarılmalı.