2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12868782 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Temmuz 2015, 14:31:55
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Quaresma'da eksi olan kısımların nerdeyse tamamı Mental sorunlardır.

Hangisine itirazınız var hangisini yaparken gördünüz buyrun yazın tartışalım üstünden.

Kanat Oyuncusunda  Olması Gereken Özellikler.                Quaresma (32)     Olcay (28)      Dzsudzsak (28)

Hız,Hızlanma ve Denge                                                       +                   -                    +             

Adam Eksiltme                                                                  +                   -                     +

Orta                                                                                 +                  -                      +

90 dk Tam Kondisyon                                                          -                   -                     +

Set Oyun Fundamentali                                                        -                   -                     +

Çizgide oynama yeteneği                                                     +                  -                     +

Taktik Disiplin                                                                    -                  +                     +

Takım Oyunu                                                                     -                   +                     -   

Bek ile Uyum                                                                     -                   +                    +

Topsuz Alan Koşuları                                                           -                   +                     -

3lü Set oynama ( bek ve sol iç ile )                                       +                    -                     +

Yüzdeli Şut                                                                        -                   -                      +

Defansif Görev                                                                   -                   +                     -

Arka Direk Koşuları                                                             -                   +                     +

Ön Direk Koşuları                                                               -                    +                     -

Ters Kademe                                                                     -                    +                     -

Bitiricilik                                                                           +                    -                     +

[ Son Düzenleme: 12 Temmuz 2015, 14:37:18 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Abdullah

Benim karşı ciktigim aslinda futbolcuya körü körüne baglanilmasi
yani kim olursa olsun artisini da eksisini de görebilmek
bunu goremedigimiz müddetçe de bize herkes müstahak...
Yok abi olur mu öyle adam portoda şu kadar gol atmış biz futboldan anlamıyoruz mourinho anlamıyor dünya üzerinde bu adamı kovan hiç bir takım anlamıyor ama sevgili soytarı severler adamı dünyanın en iyi kanat oyuncusu yaptılar. Daha düne kadar Dzsudzsak gelsin naniden podolskiden daha iyi diye yırtınanlar iki video ile dzsudzsakçı olanlar görüyorum ki soytarının adının ortaya çıkmasıyla keskin bir u dönüşü yapıp dzsudzsakta kimmiş dünyanın en iyi oyuncusu geliyor moduna girmişler bu zihniyete de soytarılar müstehak zaten çok fazla tartışmaya da gerek yok  :)

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Bugün son daha da yazmayacağım bu konu ile ilgili.

Şimdiye kadar savunulan şeyler o kadar komikti ki Maccabi maçında attığı golmuş trivelaymış kusura bakmayın onun savunması da böyle yapılır.

Buyrun bu da analizi. Teknil açıdan her türlü konuşmaya hazırım.

Yeter ki artık kanat oyuncusunu sadece çalım atan ve şut çeken biri olarak görmeyi bırakalım.

Bu sahip olunması gereken özelliğin sadece %10'u.

Karabükspor'daki Traore bile ortalama olarak daha çok katkı verdi kanatta biliyor musunuz?

http://www.transfermarkt.com.tr/abdou-traore/leistungsdaten/spieler/42941

Oynadığı 3 maçta ortalama 1 golü var oyuncunun.

keşke arada asist de yapsaymış. (bu sezon bazlı yazdım)

Çevrimdışı Ayberk

Alın Quaresma üzerinden yazmıyorum beğendiğiniz şekilde size kanat analizi yapayım.

Hangisi Quaresma'da var tik atın yanına.

Kanat Oyuncusunda  Olması Gereken Özellikler.

Hız,Hızlanma ve Denge

90 dk Tam Kondisyon

Set Oyun Fundamentali

Çizgide oynama yeteneği

Taktik Disiplin

Takım Oyunu

Bek ile Uyum

Topsuz Alan Koşuları

3lü Set oynama ( bek ve sol iç ile )

Yüzdeli Şut

Defansif Görev

Arka Direk Koşuları

Ön Direk Koşuları

Ters Kademe

Bitiricilik

Alın değerlendirin bakalım hangisi var hangisi yok sonra üzerinden tartışalım bakalım % Kaçlık bir kanat çıkacak ortaya.
İyi niyetle uzun uzun, detaylıca yazıyorsun ama Quaresma'yı isteyen adamın zaten umrunda değil ki bunlar. Trivela yapsın yeter.

O beğenmedikleri Olcay'da bile bu özelliklerin bazıları mevcutken Quaresma'da hiçbiri yok, şaka gibi. Portekiz ligini domine eden Porto bile bu adamı geri aldığından beri şampiyon olamıyor.
Quaresma'da hiçbiri yok , Olcay'da bu özelliklerin bazıları mevcut ise neden talibi yok? Chelsea, Barcelona, Porto Quaresma yı oynatırken Olcay'a neden alıcı çıkmıyor merak ettim
Beşiktaş tek, siz hepiniz

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Temmuz 2015, 14:39:56
  • Beşiktaş / Bodrum
Quaresma'da hiçbiri yok , Olcay'da bu özelliklerin bazıları mevcut ise neden talibi yok? Chelsea, Barcelona, Porto Quaresma yı oynatırken Olcay'a neden alıcı çıkmıyor merak ettim

Olcay'da sadece mental özellikler mevcut. Yeteneği yok.

Barcelona gibi büyük kulüplerin temel prensibi vardır.

Kulüpten içeri sadece yetenekli oyuncular girer Quaresma gibi.

Anca kulüpte sadece akıllı ve çalışkan oyuncular kalır.

Olcay büyük takım oyuncusu değildir, Quaresma gibi.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Deniz

Dün başkan Quaresmayı açıkladığından beri internetten geçen sezonki maçlarını ,özetlerini bulup izlemeye başladım.

Geçen sezon ne yapmış deyince açıkçası quaresmanın gelmesine sıcak bakmayan biri olarak beklediğimden iyi bir performans gördüm.

Pozitif ve negatif özelliklerini ayırmadan bir bütün halinde değerlendirmek gerekirse;

Quaresmanın en büyük avantajı ve birçok futbolcuda olmayan + yönü ; 1 pozisyona girerken diğerlerini de düşünüyor olabilmesi.Yani daha topla buluşmadan pası kime ve nereye atabileceğini kestirmesi.

Bencil oyunu hala devam ediyor.Özellikle birkaç maçta dikkat ettim,topuk pasları yerine doğru düzgün pas atsaydı forvetleri gol atabilirdi ama bunu yapmak yerine şova kaçarak pozisyonları harcadığını gördüm.

Bizdeki halinden daha çok pas atmış portoda.Bencillik devam ama bizde topu kaybedene kadar topu bırakmıyordu,portoda bunu yapmıyor.Daha paylaşımcı bir futbol sergilemiş.

Kanattan ortalar da yapmaya başlamış (ayak içi).Ortalarını beğendim isteyince güzel ortalar açabiliyormuş demek..

2 maçta özellikle dikkatimi çeken ,top kaybettikten sonra geriye koşmayınca TD kenarda küplere biniyor ve Q7 yi yanına çağırıp çok sert bir dille uyarıyor.Ondan sonra da tabiri caizse tazı gibi koşmaya başlıyor.Kulağının maç içinde dahi çekilmesi şart.

Şutları hakkında çok konuşmaya gerek yok bence yetersiz.

Son dklarda dili dışarda gezmeye başlıyor.Kondisyonu düştüğü an 60. dkdan sonra çıkartılabilir..

Özetlemek gerekirse ;bencil futbolu azalsa da devam ediyor.Paslı oynadığında iyi işler yapabiliyor ama maç içinde dahi kulağının çekilmesi şart 2-3 çalım atınca kendini kaybediyor.Özellikle savunmaya yardım konusunda uyarılmalı.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Temmuz 2015, 14:41:14
  • Beşiktaş / Bodrum
keşke arada asist de yapsaymış. (bu sezon bazlı yazdım)

Bence çok underrated oyunculardan biri.

44 gol atmış Karabük 13'ünde var süper rakam Anadolu takımında oynayan kanat oyuncusu için.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı aspireless

Q7 de hic biri oynatmadi ama hatasını anlayan gonderdi trvela ya aldanip aliniyor Hemen satiliyor olcayin trivelasi olsaydi o buyuklerden biri dahi alsa bir daha gondermezdi.

Çevrimdışı Orhan_

Quaresma'da eksi olan kısımların nerdeyse tamamı Mental sorunlardır.

Hangisine itirazınız var hangisini yaparken gördünüz buyrun yazın tartışalım üstünden.

Kanat Oyuncusunda  Olması Gereken Özellikler.                Quaresma          Olcay           Dzsudzsak

Hız,Hızlanma ve Denge                                                       +                   -                    +             

Adam Eksiltme                                                                  +                   -                     +

Orta                                                                                 +                  -                      +

90 dk Tam Kondisyon                                                          -                   -                     +

Set Oyun Fundamentali                                                        -                   -                     +

Çizgide oynama yeteneği                                                     +                  -                     +

Taktik Disiplin                                                                    -                  +                     +

Takım Oyunu                                                                     -                   +                     -   

Bek ile Uyum                                                                     -                   +                    +

Topsuz Alan Koşuları                                                           -                   +                     -

3lü Set oynama ( bek ve sol iç ile )                                       +                    -                     +

Yüzdeli Şut                                                                        -                   -                      +

Defansif Görev                                                                   -                   +                     -

Arka Direk Koşuları                                                             -                   +                     +

Ön Direk Koşuları                                                               -                    +                     -

Ters Kademe                                                                     -                    +                     -

Bitiricilik                                                                           +                    -                     +

Daha önceki mesajında, Dzsudzsak ve Quaresma arasında yaptığın kıyaslamalarda, Dzsudzsak'ın takım oyunu ve defansif görevlerine + vermişsin ama burada - . Şunu mu demek istiyorsun; Dzsudzsak takım oyunu ve defansif görevlerde Quaresma'ya göre daha iyidir ama totalde bu başlıklarda vasat altıdır. Yanlış anlama olmasın.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Bence çok underrated oyunculardan biri.

44 gol atmış Karabük 13'ünde var süper rakam Anadolu takımında oynayan kanat oyuncusu için.

ben begeniyorum abdurrezakı top saklayabilen adam  eksiltebilen sorumluluk alıp skor yapan bi adam.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Temmuz 2015, 14:43:59
  • Beşiktaş / Bodrum
Quaresma'nın en büyük defosu ve az gol atmasının sebebi ise şudur.

Topsuz alana hareketlenmez.

Topu ayağına ister şov yapmak ve takım arkadaşlarından rol çalmak için.

Hareketlense zaten kutunun içinde topla buluşabileceği için çok gol atar çok büyük bir yıldız olurdu.

Ama o hep ayağına istedi.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Ozan E.

Dame ndoye :) yine ters kose

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Temmuz 2015, 14:45:09
  • Beşiktaş / Bodrum

Daha önceki mesajında, Dzsudzsak ve Quaresma arasında yaptığın kıyaslamalarda, Dzsudzsak'ın takım oyunu ve defansif görevlerine + vermişsin ama burada - . Şunu mu demek istiyorsun; Dzsudzsak takım oyunu ve defansif görevlerde Quaresma'ya göre daha iyidir ama totalde bu başlıklarda vasat altıdır. Yanlış anlama olmasın.

Burada puanlama yapamadığım için objektif değerlendirdim.

Aynen dediğin gibi daha iyidir ama bence bunlar Dzsudzsak'ta da yetersizdir demek istedim.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Gorgaze

Süleyman Seba Fulya Projesi Beşiktaş’ın geleceğidir. Ne yazık ki “Ahmet Dursun Seba gitsin” projesi ile el değiştirmiştir. Fulya projesi ben Beşiktaşlıyım diyen herkesin, yarınlar için sahip çıkması gereken en büyük meselesidir.

Çevrimdışı ALI RIZA

Dame ndoye alın size yıldız vodafone arenaya  :s20: :s20: :s20:

Çevrimdışı doganay

Quaresma icin yeni baslik mi acilsa, quaresma tartisma konusu diye. Iyice can sikmaya basladi, transfer habreri varmi diye konuya geldim 10 sayfa okudum.
Transferle alakali birsey goremedim  :akuma:
Ayni seyler tekrarlaniyor q7 ile alakali.

Çevrimdışı Gorgaze

Süleyman Seba Fulya Projesi Beşiktaş’ın geleceğidir. Ne yazık ki “Ahmet Dursun Seba gitsin” projesi ile el değiştirmiştir. Fulya projesi ben Beşiktaşlıyım diyen herkesin, yarınlar için sahip çıkması gereken en büyük meselesidir.

Çevrimdışı TØLGA

övünç  dame n'doye diyorr beylerrrrrrrr
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Dün başkan Quaresmayı açıkladığından beri internetten geçen sezonki maçlarını ,özetlerini bulup izlemeye başladım.

Geçen sezon ne yapmış deyince açıkçası quaresmanın gelmesine sıcak bakmayan biri olarak beklediğimden iyi bir performans gördüm.

Pozitif ve negatif özelliklerini ayırmadan bir bütün halinde değerlendirmek gerekirse;

Quaresmanın en büyük avantajı ve birçok futbolcuda olmayan + yönü ; 1 pozisyona girerken diğerlerini de düşünüyor olabilmesi.Yani daha topla buluşmadan pası kime ve nereye atabileceğini kestirmesi.

Bencil oyunu hala devam ediyor.Özellikle birkaç maçta dikkat ettim,topuk pasları yerine doğru düzgün pas atsaydı forvetleri gol atabilirdi ama bunu yapmak yerine şova kaçarak pozisyonları harcadığını gördüm.

Bizdeki halinden daha çok pas atmış portoda.Bencillik devam ama bizde topu kaybedene kadar topu bırakmıyordu,portoda bunu yapmıyor.Daha paylaşımcı bir futbol sergilemiş.

Kanattan ortalar da yapmaya başlamış (ayak içi).Ortalarını beğendim isteyince güzel ortalar açabiliyormuş demek..

2 maçta özellikle dikkatimi çeken ,top kaybettikten sonra geriye koşmayınca TD kenarda küplere biniyor ve Q7 yi yanına çağırıp çok sert bir dille uyarıyor.Ondan sonra da tabiri caizse tazı gibi koşmaya başlıyor.Kulağının maç içinde dahi çekilmesi şart.

Şutları hakkında çok konuşmaya gerek yok bence yetersiz.

Son dklarda dili dışarda gezmeye başlıyor.Kondisyonu düştüğü an 60. dkdan sonra çıkartılabilir..

Özetlemek gerekirse ;bencil futbolu azalsa da devam ediyor.Paslı oynadığında iyi işler yapabiliyor ama maç içinde dahi kulağının çekilmesi şart 2-3 çalım atınca kendini kaybediyor.Özellikle savunmaya yardım konusunda uyarılmalı.

Denizim ben bizzat izledim 6 7 maçını söylediklerinin altına imzamı  atarım.

biraz daha sade oynayıp , topsuz alanda daha cok içeri hareketlense arkadaşlarıyla paylaşımcı olsa bence  faydalı olur.

ama yinede bişeyler yapıp macarı getirseler takım acısından  daha iyi olur.

olmazsada Quaresma ile 1+1 sözleşme yapılır.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

laaaaaa forvet haberi gelmiş :)

Çevrimdışı TØLGA

Dame ndoye alın size yıldız vodafone arenaya  :s20: :s20: :s20:
quaresma aldılar işte daha ne istiyon  :evillol: :evillol:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı brkntcnr

Dame N'Doye. Oyuncuyla ilgili pek bi bilgim yok biraz bilgi verirseniz çok iyo olur.

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Ozan E.

Bonservis 3 mil euro olacakmis

Çevrimdışı Deniz

Ek olarak şunu da söyleyim ,

Bizdeki Quaresma ile Portodaki Quaresma arasında ciddi farklar var.

Bunu portonun disiplinine mi bağlamak lazım yoksa q7 nin akıllanmış olma ihtimaline mi bağlamak lazım emin değilim..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Ayberk

Olcay'da sadece mental özellikler mevcut. Yeteneği yok.

Barcelona gibi büyük kulüplerin temel prensibi vardır.

Kulüpten içeri sadece yetenekli oyuncular girer Quaresma gibi.

Anca kulüpte sadece akıllı ve çalışkan oyuncular kalır.

Olcay büyük takım oyuncusu değildir, Quaresma gibi.
Demek ki yetenek, bir çok özelliğin önüne geçiyor ilk tercih sebebi olarak
Beşiktaş tek, siz hepiniz