şimdi bakıyorum da pazarlığın bu kadarı olmaz, bu ölücülüğe girer, neyse parası verir alırsın diyenlerin büyük bir kısmı yaşca genç sayılabilecek ve muhtemelen bu paralarda hiç pazarlık yapmamış arkadaşlar.
ticarette bir numaralı kural alırken kazanırsın. her ne kadar transfer tam ticaret gibi olmasa da kısıtlı kaynaklarla daha çok fayda sağlamak için pazarlık çok önemli. kaldı ki yapılan pazarlıklar da 2000-3000€ için yapılmıyor. konuşulan rakamlara bakılırsa pazarlık 500k-1m € üzerinden yapılıyor ki belki döviz cinsi euro olduğu için size yine de az geliyo olabilir.
bu rakamlarda satın alma yaptığım için (her ne kadar futbolcu transferi olmasa da) yapılan pazarlıkların neden uzatıldığını ya da istenen rakamda ısrarla durulduğunu anlayabiliyorum. ayrıca pazarlık fm deki gibi ben bu rakamı vericem sizin rakamınız ne hadi 5 dakikada bu işi halledelim diye olmuyor. klüplerin yönetim kurulları, teknik ekibi, scout ekibi muhtemelen bu süreçlere katılıyor ve toplantılarla karar veriyorlar.
eğer aynı malın benzer özellikli farklı bir alternatifi var ise karar verme, ikili hatta üçlü görüşmeleri bir anda sürdürmek daha da fazla zaman alıyor.
bir diğer konu da deadline. benim yaptığım satın alma da aynı transfer gibi belli bir zamana yetişmek zorunda. bu yüzden pazarlığın ve karar vermenin de bir deadline'ı var. pazarlık ve karar aşaması bu sürede bitmek zorunda. tahminim her ne kadar teknik ekipler şu kampa yetişmeli dese de yönetimlerin kafalarında farklı deadlinelar vardır. bu yüzden de bu tarihe kadar zaten o transferleri bitereceklerdir (istisnalar hariç)
bir de bu ilerleyiş sadece beşiktaş için değil her kulüp için geçerli fakat mali açıdan çok daha zor durumda (ffp) olduğumuz için bizim için daha da önemli. yoksa city, psg gibi sonsuz kaynaklarımız olsa şimdiye kadar biz de 3-5e bakmaz transferi bitirirdik.