Hem santrafor hem forvet oynayabilen kanat alabiliceksek pektemek hemen gitsin 3'e 5'e bakmasınlar..... ama....
Takımda esas santraforla oynayabilecek ve lazım olduğunda 4-4-2' ye dönebilmek için başka tamamlayıcı ve skorer(!) forvet yok maalesef. Cenk Tosun bana göre 1 numara oynaması gereken tipte bir santrafor. Demba ba'nın yanında değil ama yerine girip hedef adam olduğunda maç çevirmişliği var ama pektemek gibi gezip aranmıyor, pres yapamıyor , arkadan trailer yapamıyor. Aslında mustafa 4-4-2 adamı tek forvetli sistemde kanada koydun mu şaşkın tavuk gibi koşup duruyor , nihayette bir yerlere çarpıp kendini sakatlayıp düşüyor.
----------
Ayrıca takıma her mevkide yerli de lazım. Her adı geçeni yollamayın.. 11' de oynatmak zorunda değilsiniz. En çok nasıl verim alınacaksa öyle oynarlar. Şenol hoca da o işte bayağı iyidir.
Bildiğim kadarıyla sahada en az 3 Türk statüsünde adam lazım. Biri kesin kale. Diğerleri de bence Töre ve Tolgay. Diğer her mevkiyi yabancı yapacaksak,tolgay veya töreyi değiştirecek yerli rotasyonu her zaman bençte olmalı. Olcay - pektemek - cenk tosun - veli - kerim frei - ömer şişmanoğlu - ersan - cenk gönen - günay güvenç - serdar kurtuluş - motta - pedro , yedek olarak oldukça üst düzey bence. ( İsmail'i saymadım. Nasıl olsa bir şekilde sezonu kapatır o . Bana kalsa ismail ve cenk göneni gönderirim. Günayı 2 numara yapıp, özkaynak'tan 3.kaleci bakarım ) . Kaleci yabancı olsun diyenler oyuncu grubundan bir yabancıyı çıkartıp yerine yerli koyulması gerektiğini biliyor sanırım. Bu demektir ki , veli-olcay ikilisinden biri daimi ilk 11 oyuncusu olacak, yedek olarak iyi de ilk 11 ? meeeh...
Maaş konusuna gelince Maç başılarını filan düşerseniz, yedek olarak alacakları garanti maaşlar da büyük bir takım için oldukça dengeli ve normal... abartmayalım.
----------
Doğrusu mesele, olcay, pektemek, ersan gibi oyuncularımızı yedek yapabilecek , yani bizi bir önceki senenin üstüne çıkarabilecek transfer yapabilmekte.
-------
Bana göre ilk 11 ' den 7 oyuncu belli :
Tolga - tosiç - beck - atiba- tolgay - sosa- töre
Diğer 4 oyuncu şimdilik : pedro , ersan , olcay , cenk tosun.. ben cenk tosun'a fitim .. 2 stoper ve 1 kanat bana göre daha acil.