Bizim Ersan, Veli ile bu sezon sampiyonlugu "kilpayi" kacirmamiz bu oyuncularin kalitesinden ziyade ligin kalitesizligi ortaya koymus oldu. Lakin, Brugge maclarinda sorun tek Tolgada degildi. Kalite eksikligimiz cok net ortaya cikti.
Sahada oyuncularin gosterdigi ustun mucadelece seni biryere kadar tasayabilir, buna sans faktorunu de eklersen belirli bir surec iyi ilerleyebilirsin. Lakin, bizim sampiyonlugu kaybetmemizi de bu ayni oyunculara yazabiliriz.
Futbolcular eksikliklerini duzeltmeye calisirsa iyi olabilirler. Ersan, Veli, Olcay eksiklerini duzeltmekten ziyade, iyi yonlerine odaklanmis durumdular.
Hadi, Veli'de mevkisinden dolayi bir nevi anlarim bu hayranligi. Gobekte cok kosup, bosluklari kapatmasi. Ama Ersan? Ersan hep kademe hatasi yapiyor, fizik acidan kaybediyor, hava toplarinda hakimiyeti yok, oyun kurma becerisi yok, hep hatali pozisyon aliyor, oyunda cok dikkatsiz, hamle yapamiyor, ama Ersan "mucadeleci". Birakin arkadaslar, bu mantikla daha cok ucunculukler goruruz.
Burda es gectiginiz nokta takim olarak bir olmamizdan dolayi, belirli bir sisteme gore oynadigimizdan dolayi bircok futbolcunun zaaflari one cikmadigi gibi, var olan "yetenekleri" (Velinin press gucu gibi) öne cikti.
Ama bu demek degildir ki bu oyuncular yeterli. Ne Veli nede Ersan Besiktas'da, kaliteli bir takimda oynayack seviyede degiller.
Brugge maçinda ortaya çikan kalite eksikligi degil baska birseydi. Tottenham, Liverpool karsisinda olmayan kalite eksikligi, Brugge karsisinda nasil olsun? Elenmemizin en önemli nedeni Bilic'in 4-4-2 fantezisiydi.
Sampiyonlugu kiplayi kaçirmamiz ligin kalitesizliginden olduguna da bu yuzden katilmiyorum, bu takim özellikle Tottenham deplasmaninda ne kadar yetenekli oldugunu gösterdi. Sadece savasarak degil, futbol oynayarak inanilmaz bir kadromuz vardi, Bilic kullanamadi orasi ayri. Senol hoca dogru kullanacaktir .
Bizim takim gayet kaliteli, Ersan da o kadar da kötü degil. Evet belki bi Kjaer degil ama, Semih Kaya'dan pek de büyük bir eksigi yok. Ha evet, kadromuzun en kötü oyuncusu olacagina ben de katiliyorum ama bu direk bir transfer gerektirmez bence, çünkü sonuçta idare edebilir. Olcay da öyle, milli takimin Arda'dan sonra ki sol kanadi oldu, tabela yapmayi bilen bir kanat oyuncusu. Eger ondan top sür, calim at felan diye beklersen, hayal kirikligina ugrarsin. Olcay bekleyip dogru anda dogru yerde olup gol atmakta, veya savunmaya yardim etmekte üst seviye bir oyuncu. Baska özellikleri de yok, kabul. Veli ise ayri bir konu. Dünyanin en underrated oyuncusu olabilir. Yaninda Atiba oldugundan herhalde begenilmedi, bu adam dünyada 35-40 klüp hariç her klüp için önemli bir oyuncudur. Veli gibi oyuncular çok önemlidir, her oyuncu teknik olamaz, olmamali da zaten. Bazi oyuncular digerlerinin arkasini toplamali. O konuda çok iyi Veli. Zaten bu özelliklerinin yaninda bir de sogukkanli olabilse ve pas yapabilseydi, Busquets gibi birsey olurdu herhalde

(saka yapiyorum)
Kadromuz çok küçümseniyor. Bu sene çok iyi isler yapacagiz. Tek ciddi eksik kaleci olacak herhalde (sol kanat, stoper ve golcü transferinin yapildigini varsayiyorum). Zaten ya onu da aliriz, ya da devre arasinda getiririz. Pek fark etmez, demek istedigim kadromuzun FB ve GS'den az kalir bir yani olmadigi. Piyasa degeri olarak, isim gücü olarak onlardan çok geride oldugumuz dogru. Ama futbolda önemli olan sahada ne yaptiginizdir. Biz bu sene devre arasian 2 maglubiyetle girdik ki bunlarin birinde maglubiyet 85'te 10 kisiyle 2-1 öndeyken iki basit hata'dan geldi, yetersizlikten degil. Digerinde ise Gökhan yoktu, ve Olcay çok ucuz kirmizi gördü 10 kisi kaldik, maç olimpiyattaydi vs.
Yani 'ligin kalitesizliginden' sampiyon olmak üzereydik geçen sene diyorsun, lig seviye mi atladi ki? Saçma Bilic rotasyonundan kaybedilen Eskisehir maçi var mesela, bu Senol hoca'yla basimiza gelmeyecektir. Fb, Bursa, Gs, Trabzon ve Ibb maçlarini çikar kaliyor ligde 24 maç. Buradan en kötü 18 galibiyet aliyoruz zaten. Diger zorlu 10 maçtan da en kötü 10 puan çikarsan eder toplam 64 puan. 64 puan zaten cepte demektir bu. Küçük maçlarda daha az hata yapip, derbi yenmekten geçiyor sampiyonlugun yolu. Bunun için Podolski'lere Van Persie'lere yillik 5 milyon dökmeye gerek yok.