Şahsıma göre göre yazsam cümleleri "ben, ediyorum, alacağım" gibi sözcüklerle bitirirdim. Her sene alan taraftar belli bir de yıldıza göre forma alan taraftar belli. Bunun en güzel örneğini Quaresma-Guti döneminde gördük. Her takımda olduğu gibi bizde de iyi gün taraftarı var malesef. Beşiktaş tarihinin forma satışı rekoru kırıldı o sene, hem de 2 misli ile. Kalan 20 bin kombineyi ortalama 2.250 liradan hesaplarsan 15.750 tane forma yapar. Adı olan bir oyuncu şu söylediğim rakamı 1 haftada sattıramaz mı sizce?
Tamam ben merak ettim kendi düşüncen değilse de sevindim çünkü bu taraftarlık değil bu bildiğin popüler kültürün parçacağı olmak.
Önemli olan kemik yapı yani devamlı alanlar. Ha her sene forma almanın işin temeline sırf milleti soymak olduğu ve buna taraftarlık mantığı yüklendiği bir sahte algı da var ama o dursun şimdilik.
Forma sattırır mı evet mutlaka sattırır haklısın pazarlama bu. Lakin 7 forma 1 kombine karı bırakmıyor. 20 forma anca bırakıyor 1000 liralık kar. Adidas alıyor baya bir kısmını parça başı.
Kombine en önemlisi, sonrasında kartal yuvası ürünleri ve forma. Çünkü kombine doğrudan net kar.