Temel sorun maalesef beslenme. Acı gerçek.
İstedikleri kadar çalışsınlar hiçbir zaman Avrupa seviyesine çıkamazlar araştırmasını çok yaptım zamanında.
7 yaşında altyapıya alınan çocuğun daha o zamandan beslenme planı düzenli olarak değiştirilmesi gerekiyor.
Çünkü bazı şeyler belli yaşlardan sonra gelişmiyor.
Klasiktir Hollanda U16 takımlarına kadar bize hep kaybeder biz de u17'den sonra hep kaybederiz.
Beslenme cok onemli, ama bence bu yaslarda futbolcu, hele oyle 20 yas civarina olan Oguzhan gibi, artik kendileri de dusunebilmeliler.
Ben senelerdir salonda calisirim. Antremanima gore beslenirim. Kilo almak isterem ona gore, vermek istersem ona gore. Proteinlerimi sayarim, yag/karbonhidrat/protein macro'slara dikkat ederim. Duzenli olarak haftada 5 kez her gun iki kas grubunu calistiririm. Ben 24 yasindayim, bizim oraya 16-17 yasinda cocuklar da geliyor.
Ortalama, siradan bir hayat yasiyan, ust seviyede profesyonel olarak sporculuk yapmayan insanlar bile vucuduna, fizigine dikkat edip, gelistirmesini akil edebiliyorsa, bunu oyuncular da yapmali. O sorumlulugu onlar da gosterebilmeliler.