@msezer
Öncelikle geçmiş olsun bu kadar aşil sorunu enteresan yalnız ben hiç rastlamadım meslek hayatımda iki ayakta da sorun yaşayan.
Çok zordur acılı da bir süreçtir lakin dediğin gibi ikisinde de sorun varsa genetik bir yatkınlık da olabilir.
Sarper hoca sporcu konusunda uzmanlaşmış işinde en iyi hocalardandır. Bir de normal şartlarda bana hasta geldiğinde ben daha önce yapılan ile ilgili çok ciddi hata yoksa eleştiride bulunmam.
Geleceğe bakalım iyileşmek istiyorsan derim. Nasıl bir tutumla eleştirdi sonra gittiğin hekim ya da sen mi ısrar ettin yanlış bir şey mi yapıldı diye bilmiyorum tabi ki.
Haber doğru mu bilmiyorum ama bu işler hep zordur. Hele ki sporcu söz konusu olunca hayırlısı olsun.
2 tendonun da koptuğu vakalarla ilgili konuyu ben de merak ettim, araştırdım, Sarper Bey'e de sormuştum. Çok sık olmasa da bu tip vakalar görüldüğünü söylemişti.
Tam olarak ısınmadan spora başlamak öncelikli hata. İlk tendonu böyle koparmıştım.
Yaklaşık 10 yıllık aradan sonra şirket takımı koçu olarak çıktığım ama dayanamayıp sahaya girdiğim ilk maçın başlangıcından 5 dk. sonra diğer ayak tendonunu da koparmayı başardım

Özellikle uygun olmayan sahalarda ve ısınmadan başlanan spordan sonra aşil tendonunda en ufak bir ağrı hisseden arkadaşlarımın hemen müsabakayı bırakmasını ve tam olarak iyileşmeden tekrar spor yapmamalarını şiddetle tavsiye ederim.
Biri başarısız 3 tendon ameliyatı, bir de onların öncesinde yine spor yaparken dirseğimden geçirdiğim ameliyatlar sonrasında daha az tehlikeli salon sporları yapmaya başlamam gerektiğini anladım

Ameliyat kesiğini görseniz siz de eleştirirdiniz. Diğer bacaktaki tendon ameliyatından kopya çekilse yeterli olurdu doğruyu yapmak için.
Ameliyattan bir süre sonra bu tip ameliyatlardan sonra kullanılan özel bot ile yürümeye başlanılacağını bile bile baldırdan dimdik aşağıya inen bir kesikle topuğa kadar keserseniz, ayak bileğinin arka kısmında hareketli alanın dikişlerinin bu bölgenin hareket etmeye başlamasıyla bir süre sonra açılması kaçınılmaz oluyor.
Yani basit bir ameliyat olarak görülüp özensiz davranıldığını düşünüyorum. Bunu kendisine de söylemiştim.