@Necmi abi biraz değinmiş, bende neden korkak dediğimi anlatayım. Lazio eşleşmesinde o turu geçebilirdik. içine kaça oynattı takımı. Türkiye liginde belli bir gücün var yemeden atıyorsun. Karşındaki takımda çözülüyordu. Takımda Sergen, Tümer, Ahmet Hassan, Ahmet Dursun, bi ara Pascal vardı. Kimi getirdi. Daniel Pancu. Kimi getirdi İlie. Luce parayı verirsen takımı oynatır. Taktisyen değildir. Onun takım çalıştırdığı İtalya ekolü 25 sene evvel Avrupayı sallıyordu. Bugün yemiyor. Juve İtalyan futbolu oynamıyor. İtalya milli takımı, İtalya futbolu oynamıyor. Luce oynuyor. Hala oynuyor. Vizyonu olan bir adam değil Luce. Alır kadroyu çalıştırır. GS ve bizi şampiyon yaptı kabul ama her iki kadroda iyi kadrolardı. Parayla doğr orantılı bir adamdır Luce.
Bu ligde iş yapar mı? Evet yapar. Hala yapar. Sadece bu ligde yapar. İlerisi olmaz. Yani senin düşündüğünden daha ilerisini istiyorum ben
@Kadir Güney. Bilmiyorum yaşın kaç ama ben beraberliğe yenilmiş kadar üzülen bir dönemi gördüm. Sanırım sen bilmiyorsun o zamanları. "Sevinmek için sevmemek" takım hiç başarılı olmasın demek değildir. Sporun bir oyun olduğunu içselleştirmek, gönülden bağlı olduğun takımın ligdeki durumu ne olursa olsun tribüne gidip destek vermektir.
"Biz"e Bilic'i layık görmüşsün. Sağ ol. Bilic şahane bir adam. Her şeyden evvel benim dünya görüşümden biri. Entellektüel biri. Bir şeyler öğrenebileceğin biri. Beşiktaş'ta görev almasından büyük keyif aldığım bir hoca. Beşiktaş ona büyük geldi. Sorunda buradaydı. Ama bazı haklı noktaları vardı. Mesela son dönem düşülen bir Bursa - Ankaragücü tuzağı var... Bursa bir şehir takımıdır, şehri temsil eder. Kendilerine has bir tribünleri vardır. Trabzondan sonra şampiyon olmayı başarmış bir takımdır. Ankaragücü ise İstanbul'dan Ankara'ya giden mühendislerin kurduğu yüzyılı devirmiş bir kulüptür. Ama hepsi o kadardır. Bunlar bizim rakibimiz değildir. Köklü ama bizim gibi "Büyük" kulüpler değildir. Ancak son yılların bu neyi sevdiğini bilmeyen, tribünde sosyal medyada bir biriyle "sidik yarıştıran" yeni yetmeler bu takımları olduğundan daha değerli gibi gösterdiniz. Bilic bu fotoğrafı çekince rahatsız oldunuz. Kendinizden rahatsız oldunuz...
Biz burada hepimiz Beşiktaşlıyız. Bana yakışan sana da yakışır kardeşim. Bana uymayan sana uymuyorsa ya da tersiyse bir problem var demektir. Bundan sonra biraz daha dikkatli yaz. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Sevinmek için seviyorsan üzülürüm sana ama elimden bir şey gelmez. Ben dün maçta kahrolup sabah işimin başına gittim. Mesai arkadaşlarımın 3 ü Galatasaraylı. Babam Galatasaraylı. Hepsini tebrik ettim. Haklı bir şampiyonluk olmadığını haklı bir galibiyet almadıklarını söyledim. Ancak futbol böyle bir oyundur. Oyuna isyan etmek olmaz. Ancak oyunun içindeki oyunu görmek ve isyan etmek gerekir.